Şimdi Ara

scooter ateşleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 10 yıllık zxmco 150-t3 marka bi scooterım var. geçenlerde çalıştırmayı denedim ama bujiden ateşleme alamadım. sıkıntının byinde veya cdi kutusunda olabileceği söylendi ikisini de değiştirdim ayrıca bujiye gelen kabloyu da değiştirdim. fakat hala ateşleme alamıyorum. herşyei çıakrıp statorun kırmızı kablosunu şasiye değidirdiğimde spark yapıyor fakat dediğim gibi kabloları bağladığımda bujiden ateşleme alamıyorum. bujiyi de yeni aldım. motorun akü beslemeli olduğıunu söylediler aküm de bağlı ve tam dolu. herşey sıkntısız olmadı gerekiyor çünkü hepsini yeni aldım akü kablolarında bi hata olabileceğini ded düşünmüyorum ama herşey olablir. sadece tek emin olduğum statorun kesinlikle çalıştığı. elimde iki farklı cdi var iksindenn de alamıyorum. yardım edebilecek birisi var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Scooter Ateşleme Sorunları ve Çözümleri

Scooter'ınız ateşleme yapmıyorsa, günlük yolculuklarınızı sekteye uğratan can sıkıcı bir sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve bazıları diğerlerinden daha kolay çözülebilir.

Scooter Ateşleme Bobini Arızası

Ateşleme bobini, bujiye yüksek voltaj sağlayan hayati bir scooter bileşenidir. Bobin arızalıysa, motor ateşleme yapamayacaktır. Bobindeki süreklilik problemlerini kontrol etmek için bir multimetre kullanabilirsin. Arızalı bir bobin, yenisiyle değiştirilmelidir.

Motosiklet Bujiye Elektrik Gelmiyor

Bujiye elektrik gelmediğinde, motor ateşleme yapamaz. Bunun nedeni gevşek veya hasarlı bir bujı kablosu, arızalı bir ateşleme modülü veya sorunlu bir bobin olabilir. Bujı kablosunu kontrol et, gevşek bağlantılar varsa sık ve hasarlıysa değiştir.

Motor Ateşleme Yapmıyor

Motor ateşleme yapmıyorsa, sorunun nedeni genellikle elektrik sistemindedir. Ateşleme anahtarını, bobini, bujiyi ve ilgili kabloları kontrol et. Herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını incele. Ayrıca, pilin şarjlı olduğundan ve akünün terminallerinin temiz olduğundan emin ol.

Scooter Motor Ateşleme Yapmıyor

Scooter motorun ateşleme yapmamasının nedeni genellikle yanlış yakıt-hava karışımı, zayıf sıkıştırma veya zamanlama sorunlarıdır. Karbüratörü kontrol et, hava filtresini temizle ve yakıt sisteminde tıkanıklık olup olmadığını incele. Zamanlama sorunlarını kontrol etmek için bir zamanlama tabancası kullanabilirsin.

Motosiklet Neden Ateşleme Yapmaz

Motosikletinizin ateşleme yapmamasının nedenleri elektrik sistemi arızaları, yakıt besleme sorunları veya mekanik problemler olabilir. Sorun gidermeye, elektrik sistemini kontrol ederek başla. Ardından, yakıt sistemini ve bujileri incele. Son olarak, zamanlama ve sıkıştırma sorunlarını araştır.

Scooter'ınızın ateşleme sorununu çözmek için yukarıdaki adımları takip edebilirsin. Sorun devam ederse, kalifiye bir tamirciye danışman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cndn55 C kullanıcısına yanıt
    sigortaları kontrol etmeni öneririm olmadı sağlam bir usta bulmalısın elektirik aksamı şakaya gelmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ateşleme beyni fotosunu atarsanız çözeriz

• Özkan Motor Ö kullanıcısına yanıt
    hocam beyini de hallettim beyinden çıkıp buji bobinine giden kabloyu şasiye değdirdiğimde de ateşleme alıyorum artık ama o kabloyu buji bobinine taktığımda ateşleme yapmıyor takılı haldeyken şasiye değdirsem bile ateşleme yapmıyor. ground ve beyinden gelen kabloyu taktığımız bobini de bujiye giden kabloyu da iki kere değiştirdim. beyinden gelen kabloyu buji bobinine takmadan vurdurduğumda 50 volt civarı dc alıyorum dediğim gibi bobine takınca 6 voltlara kadar düşüyor. kabloları şasiye güzel bağladım onalrda bi problem olduğunu sanmıyorum. anladığınız kadarıyla fotoğrafını veya videosunu istediğiniz bir yer varsa atabilirim.
  • Beyinde çift soket girişi var sanırım

• Kablo renkleri sarısiyah bobinıcu siyahbeyaz stop ucu yeşil şase mavibeyaz tetikleme ucu
    Kırmuzısiyah veya kırmızıbeyaz ateşleme sargı ucu

• Eğer statör bozuksa statör değişimi yapmadan elektrik beslemeli beyin takarak halledebilirsiniz dörtfişli beyin diyoruz ateşlemesi yüksek ve sorunsuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer statör bozuksa statör değişimi yapmadan elektrik beslemeli beyin takarak halledebilirsiniz dörtfişli beyin diyoruz ateşlemesi yüksek ve sorunsuz

scooter ateşleme sorunu

• Bağlantı şekli basit

• Özkan Motor Ö kullanıcısına yanıt
    scooter ateşleme sorunu
    hayır herşey tamam statörüm sağlam gayet iyi elektirk alıyorum beyine geliyor statördeki okuyucu çalışıyor beyini tetikliyor beyinden ateşleme çıkıyor. resimi koydum beyinden gelen ateşlemeyi ordaki siyah yere bağlıyoruz ya bağlamadan şasiye değdirdiğimde alıyorum ateşleme bağladıktan sonra çok çok az alıyorum. yeşile de şasiyi bağladığımda tamamen gidiyor ateşleme. bu kabloyu iki kere değiştirdim çalıştığını da test ettim bujiyi söküp direkt kablosunu deniyorum ama yine de yok. beyinden gelen siyah kabloyu buna taktığım zaman ateşleme tamamen gidiyor. daha doğrusu beyinden gelen siyah kabloyu ve şasiyi buna bağlayınca tamamen gidiyor. buna şasi bağlamadan deneyince çok nadir alıyorum. ateşlemenin gücü mü az acaba. aküyü takıp denediğimde buna 40-50 volt civarı geliyo. yetersiz mi yokabaşka bir yerde bi problem mi olabilir. kablolarım iyi şekilde bağlı ama.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.