Lcd'lerde; SD yayınlarda 1920x1080p mi 1366x768 mi daha iyi görüntü veriyor? Lütfen ikisini de bizzat kullananlar yorum yapsın, mantık yürütülmesin. malum lcd'nin en zayıf yönlerinden biri fiziksel çözünürlüğüyle eşit çözünürlüklerdeki görüntülerde iyi performans verebiliyor. CRT gibi her çözünürlükte verimli değil.
Mağazada tam sony 40 inçh bravia-s serisi LCD almaya karar vermiştim ki, yayını güçlü ulusal kanallardaki uydu görüntüsünde (lütfen uydu görüntüsüne kusur atmayın sony 72 crt'de cam gibi görüntü var) yanındaki plazmalarda siyah görüntülerde hiçbir kusur yoktu, Lcd'lerde oyuncunun üzerindeki siyah elbisenin içinden soldan sağa doğru dalga dalga geçen beyaz noktacıklar içeren ardı arkası kesilmeyen dalgalanmalar, bulutlanmalar gördüm. Gerçek bir hayal kırıklığıydı. Standart yayınlarda Bravia-x serisinde de aynı sorunlar var mı? Haber, dizi izlerim o nedenle izledğim yayınların %95'ini SD yayınlar oluşturuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: murathakanbayrak
Lcd'lerde; SD yayınlarda 1920x1080p mi 1366x768 mi daha iyi görüntü veriyor? Lütfen ikisini de bizzat kullananlar yorum yapsın, mantık yürütülmesin. malum lcd'nin en zayıf yönlerinden biri fiziksel çözünürlüğüyle eşit çözünürlüklerdeki görüntülerde iyi performans verebiliyor. CRT gibi her çözünürlükte verimli değil.
Mağazada tam sony 40 inçh bravia-s serisi LCD almaya karar vermiştim ki, yayını güçlü ulusal kanallardaki uydu görüntüsünde (lütfen uydu görüntüsüne kusur atmayın sony 72 crt'de cam gibi görüntü var) yanındaki plazmalarda siyah görüntülerde hiçbir kusur yoktu, Lcd'lerde oyuncunun üzerindeki siyah elbisenin içinden soldan sağa doğru dalga dalga geçen beyaz noktacıklar içeren ardı arkası kesilmeyen dalgalanmalar, bulutlanmalar gördüm. Gerçek bir hayal kırıklığıydı. Standart yayınlarda Bravia-x serisinde de aynı sorunlar var mı? Haber, dizi izlerim o nedenle izledğim yayınların %95'ini SD yayınlar oluşturuyor.
ben denemedim ama SD yayınlar için forumda 1366x768 çözünürlüğün ve plazma TV'lerin daha iyi sonuç verdiğini biliyorum.
ancak konsol oynamayacaksanız LCD veya plazma TV'ye verdiğiniz paraya değmez sırf SD yayınlar için diye düşünüyorum...
Ağırlıklı SD yayın izliyorsan 1024x768 bir plazma tv daha çok işini görür
Senin buyuk ekranlı fazla yer kaplamayan bir tv düşündüğünü sanıyorum. Çünkü zaten Sony Crt Tv'inde goruntunun cok iyi oldugundan bahsetmişsin.. AMA %95 SD yayın izliyorsan buyuk yer kaplamayan kotu bir görüntü 100 Hz CRT Sony'den sonra seni ne kadar tatmin eder bunu da tekrar düşün bence..
quote:
Lütfen ikisini de bizzat kullananlar yorum yapsın, mantık yürütülmesin.
quote:
ben denemedim ama SD yayınlar için ....
quote:
Orjinalden alıntı: murathakanbayrak
SD yayınlar crt nin native çözünürlüğünde, ondan cam gibi görüntü alıyorsunuz. Full hd nin avantajlı olduğu yönler var, örneğin 42" için konuşursak nokta aralığı daha az olacağı için teoride daha net görüntü verir, 1024*768 plazmalardaki gibi ekran pixellerini görmezsiniz. Ancak tv nin görüntü işlemcisi sd yayını yaklaşık 4 kat büyüteceği için detayları kaybedersiniz, kısaca bir elinizle kazanırken öbür elinizle kaybedersiniz.
Bütçe sıkıntınız yoksa bunu aşmanın yolları var elbet, hdmi üzerinden upscale yapan bir avr işinizi görecektir, ses sistemleri forumunda bu tip cihazları kullanan arkadaşların detaylı yorumları mevcut.