Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada .62 ile biten güncelleme için daha esayrooting yok. Yani tek programla rootlayalım telefonu rahatlatalım diye bir şey yok

root yok ve güncellemeden sonra batarya ömrümde inanılmaz bir düşüş var. Resetleme gibi bir sorunu olmayanlar için güncellemeyi mantıklı bulmuyorum. .58 çok daha uzun süre dayanıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

bu ekranda titreşim olayı benim cihazda da var ve bi zaman sonra gerçekten çok can sıkıcı oluyor.. bir de sağa doğru kayan menüleri ve widgetlerin bulunduğu ana ekranı hızlı bir şekilde değiştirdiğimde ya da aşağıya doğru kayar şekilde bulunan menülerde hızlı bir şekilde scroll hareketi yapmaya kalktığımda dokunmatik hızlı bir şekilde yaptığım işlemleri algılamakta güçlük çekiyor.. bu tür bir sorunu daha önce yaşayan var mı bilmiyorum ama eğer cihazda bir sorun yoksa ve normali bu şekildeyse ekranı capacitive olmasına rağmen iPhone kadar hassas değil.. sanırım yarın servise götürücem bu sorunları göstermek için..

dokunmatik ekranı oldukça hassas fakat bellek çok düşük. bellek dolduğunda donma ve takılma benzeri bir duraksamaya girebiliyor telefon. Ya task killer kullanmak lazım ya da telefonu tekrar başlatmak lazım. En kalıcı çözüm ise büyük boyutlu oyunlardan uzak durmak lazım. Everynote-facebook-adobe reader- vb çok işlevli programlar hep şişiriyor ve telefonu yavaşlatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mozmeniniz

Arkadaşlar telefonda yönetici olmak, silinmeyen programları silmek için root atmak gerekiyor galiba.

Root atmak konusunda hiçbir bilgim yok. Anlaşılır bir şekilde Mini Pro root atma işlemini anlatan biri olursa çok dua ederim.

Önceki sayfadaki arkadaşın verdiği programdaki herşeyi doğru şekilde uyguladım ama yine program silemiyorum.

Dediğim gibi güzel bir şekilde anlatan olursa Allah Razı Olsun ondan. Birçok kişininde işini görecektir..

.58 e kadar olan derleme numaraları için

rootlama mevcut. .62 ile biten derlemede root olmuyor.( oluyor da bootloaderı unlock etmek gerek, o da pek tavsiye edilen bir şey değil)

Akşam fırsat bulabilrsem konuyu detaylı bir şekilde yazacağım.
  • telefon hafizasi yetersiz diyorsunuz da sd kart a kurulamıyor mu uygulamalar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tankutkabza
    O boşluk bütün mini prolarda var. ilerleyen zamanda çok az biraz daha yalama oluyor ama 1 mmyi geçmiyor. kızaklı bir telefon olduğuna bu kadar boşluk olması da normal diyerek kendimizi avutuyoruz sinir bozmaya gerek yok:)

aslında biraz paranoya yaptı bu telefon bende. ilk getirttiğim telefonun ön camı yerinden çıktı, geri götürdüm. o telefonun kızağında en ufak boşluk yoktu ama yeni gelene göre çalışması biraz zordu. şimdilik böyle avutayım kendimi ozaman :)

quote:

katılıyorum ben de çok ilginç zamanlamalarda ortaya çıkıyor. misal lavaboya her girdiğimde facebook'u açıyordum ve hafif bir titreme oluyordu. herhalde facebookta bir sıkıntı var başka uygulamalarda değil sadce facebookta oluyor dedim. ama sonra farkettim ki kararlı ışıklandırılmış ortamlarda ya da günışığında o titreme olmuyor. o sebepten ötürü bence de donanımsal bir hassasiyet söz konusu. yerinizi, telefonunun açısını ya da ışığınızı(flurosan) değiştiriseniz sorun ortadan kalkar.

evet bende bahsetmiştim bu konudan. floresan ve tasarruflu beyaz ampul ışığındaki gözle göremediğimiz 50 hz titreme bu sorunun kaynağı olabilir. çünkü diğer sarı ampul ve spot vs. ışıklar bildiğiniz üzere elektirik kesildiğinde birden sönmüyor, yavaş yavaş sönüyor ve titreme yapmıyor. bence bunu s.ericsson hala fark edememiş olsa gerekki basit bir yazılımla sorunu çözemiyor. bu kanıya nerden vardın derseniniz; kemera ile çekim yaparken elektriğin 50 mi 60 mı hz olduğunu seçmemizi istiyor ve böylece videodaki titremenin önüne geçilmiş olunuyor. bence telefondaki durumda buna benzer bişey.

quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ
    telefon hafizasi yetersiz diyorsunuz da sd kart a kurulamıyor mu uygulamalar?

bazı uygulamalar kurulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan61 -- 19 Ocak 2012; 15:26:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kvolkany

Arkadaşlar ekran titremesi diye bir sorun yok.sadece ışık sensörü telefonun ekran parlaklığını ortama göre düzenliyor.bazen floresan vb ortamlarda kararsız kalabiliyor.tel in açısını biraz değiştirin titreme anında kalksın.

katılıyorum ben de çok ilginç zamanlamalarda ortaya çıkıyor. misal lavaboya her girdiğimde facebook'u açıyordum ve hafif bir titreme oluyordu. herhalde facebookta bir sıkıntı var başka uygulamalarda değil sadce facebookta oluyor dedim. ama sonra farkettim ki kararlı ışıklandırılmış ortamlarda ya da günışığında o titreme olmuyor. o sebepten ötürü bence de donanımsal bir hassasiyet söz konusu. yerinizi, telefonunun açısını ya da ışığınızı(flurosan) değiştiriseniz sorun ortadan kalkar.

yanilmiyorsam iphone 4 ilk ciktiginda iphone 4 lerin kronik sorunu olan cihazin belli bir sekilde tuttugunuzda cihazin anten kisminin kisa devre yaparak hattin kesilmesi sorununda da rahmetli Stevie Jobs telefonu yanlis tutuyorsunuz gibi bir aciklamada bulunmustu ve bu aciklamasindan sonra da baya bir elestiri almisti.. sizin yaptiginiz aciklamalar da " cihazda bir sorun yok siz florosan altinda kullaniyorsunuz ondan ekran titriyor " demek de ayni derece sacma bir soz zira bu ekranin titremesi olayi cok belirgin ve can sikan bir sorun ve bu sorun diger isik sensoru olan cihazlarda yoksa bu cihazda genel bir sorun var demektir.. daha once samsung galaxy s, sony ericsson x10 mini, iphone 3Gs ve iPhone 4 kullandim ve kullandigim bu cihazlarda hic bir sekilde bu tip bir sorunla karsilasmadim.. forumda zaten su siralar surekli sony ericsson un bir cihazinin kronik sorunu cikiyor.. birinde catlama birinde resetleme bunda da isik sensoru sorunu..

bu tip bir sorunu olan herkesin pollyannacilik yaparak kendini avutacagina bu tip bir sorun karisisinda sony ericsson un servislerine giderek hakkini aramasi gerekiyor bence zira sizin gibi konusanlar oldugu surece bizim cok bilgili teknik servislerimizden de " florosandandir o sen acik havada kullan sorun falan kalmaz " gibisinden bir karsilik almak normal bir durum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 19 Ocak 2012; 17:17:11 >

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar ekran titremesi diye bir sorun yok.sadece ışık sensörü telefonun ekran parlaklığını ortama göre düzenliyor.bazen floresan vb ortamlarda kararsız kalabiliyor.tel in açısını biraz değiştirin titreme anında kalksın.

yanilmiyorsam iphone 4 ilk ciktiginda iphone 4 lerin kronik sorunu olan cihazin belli bir sekilde tuttugunuzda cihazin anten kisminin kisa devre yaparak hattin kesilmesi sorununda da rahmetli Stevie Jobs telefonu yanlis tutuyorsunuz gibi bir aciklamada bulunmustu ve bu aciklamasindan sonra da baya bir elestiri almisti.. sizin yaptiginiz aciklamalar da " cihazda bir sorun yok siz florosan altinda kullaniyorsunuz ondan ekran titriyor " demek de ayni derece sacma bir soz zira bu ekranin titremesi olayi cok belirgin ve can sikan bir sorun ve bu sorun diger isik sensoru olan cihazlarda yoksa bu cihazda genel bir sorun var demektir.. daha once samsung galaxy s, sony ericsson x10 mini, iphone 3Gs ve iPhone 4 kullandim ve kullandigim bu cihazlarda hic bir sekilde bu tip bir sorunla karsilasmadim..

bu tip bir sorunu olan herkesin pollyannacilik yaparak kendini avutacagina bu tip bir sorun karisisinda sony ericsson un servislerine giderek hakkini aramasi gerekiyor bence zira sizin gibi konusanlar oldugu surece bizim cok bilgili teknik servislerimizden de " florosandandir o sen acik havada kullan sorun falan kalmaz " gibisinden bir karsilik beklemek normal bir durum..

Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Gerçi bu sorunla teknik servise gitmeniz hiç bir şey yapmamalarıyla sonuçlanacaktır. Çektiğiniz çileye değer mi? Sanmıyorum. Ancak ayıplı mal kapsamı için uğraşabilirsiniz diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yanilmiyorsam iphone 4 ilk ciktiginda iphone 4 lerin kronik sorunu olan cihazin belli bir sekilde tuttugunuzda cihazin anten kisminin kisa devre yaparak hattin kesilmesi sorununda da rahmetli Stevie Jobs telefonu yanlis tutuyorsunuz gibi bir aciklamada bulunmustu ve bu aciklamasindan sonra da baya bir elestiri almisti.. sizin yaptiginiz aciklamalar da " cihazda bir sorun yok siz florosan altinda kullaniyorsunuz ondan ekran titriyor " demek de ayni derece sacma bir soz zira bu ekranin titremesi olayi cok belirgin ve can sikan bir sorun ve bu sorun diger isik sensoru olan cihazlarda yoksa bu cihazda genel bir sorun var demektir.. daha once samsung galaxy s, sony ericsson x10 mini, iphone 3Gs ve iPhone 4 kullandim ve kullandigim bu cihazlarda hic bir sekilde bu tip bir sorunla karsilasmadim..

bu tip bir sorunu olan herkesin pollyannacilik yaparak kendini avutacagina bu tip bir sorun karisisinda sony ericsson un servislerine giderek hakkini aramasi gerekiyor bence zira sizin gibi konusanlar oldugu surece bizim cok bilgili teknik servislerimizden de " florosandandir o sen acik havada kullan sorun falan kalmaz " gibisinden bir karsilik beklemek normal bir durum..

Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Gerçi bu sorunla teknik servise gitmeniz hiç bir şey yapmamalarıyla sonuçlanacaktır. Çektiğiniz çileye değer mi? Sanmıyorum. Ancak ayıplı mal kapsamı için uğraşabilirsiniz diye düşünüyorum.

guncelleme yaptigim halde ki bu tip bir sorun mutlaka duyulmus ve yazilimsal bir sorunsa yeni guncellemede duzeltilmis olmasi gerkirdi fakat hic bir duzelme olmadi.. bu sorunun donanimsal oldugunu dusunuyorum ve yazilim ile sadece azaltabileceklerini fakat gideremeyeceklerini dusunuyorum.. bence bir sey yapmazlar diyerek ya da bu kadar cileye deger mi diyerek cihazdaki sorunu kabullenmektense ilgili yerlere sikayet etmek de dahil bu sorunun ustune gidilmesi gerekir zira bircok kisi " neyse bir sey olmaz ben boyle de kullanirim kim ugrasacak simdi " gibi bir tavir icinde oldugu icin servisler bu kadar rahat davranabiliyor.. yurtdisinda o kadar elektronik cihaz aldim ve en ufak bir sorunda bile hic bir itiraz gostermeden cihaz degisimi hatta iadesi gibi islemleri yaptilar.. bu tip bir seyin turkiyede de olabilmesi icin tuketicilerin biraz hakkini aramasi gerekiyor bence..

• yurtdışı mini almak. istiyorum olan arkadaş varsa msg atsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

yanilmiyorsam iphone 4 ilk ciktiginda iphone 4 lerin kronik sorunu olan cihazin belli bir sekilde tuttugunuzda cihazin anten kisminin kisa devre yaparak hattin kesilmesi sorununda da rahmetli Stevie Jobs telefonu yanlis tutuyorsunuz gibi bir aciklamada bulunmustu ve bu aciklamasindan sonra da baya bir elestiri almisti.. sizin yaptiginiz aciklamalar da " cihazda bir sorun yok siz florosan altinda kullaniyorsunuz ondan ekran titriyor " demek de ayni derece sacma bir soz zira bu ekranin titremesi olayi cok belirgin ve can sikan bir sorun ve bu sorun diger isik sensoru olan cihazlarda yoksa bu cihazda genel bir sorun var demektir.. daha once samsung galaxy s, sony ericsson x10 mini, iphone 3Gs ve iPhone 4 kullandim ve kullandigim bu cihazlarda hic bir sekilde bu tip bir sorunla karsilasmadim.. forumda zaten su siralar surekli sony ericsson un bir cihazinin kronik sorunu cikiyor.. birinde catlama birinde resetleme bunda da isik sensoru sorunu..

bu tip bir sorunu olan herkesin pollyannacilik yaparak kendini avutacagina bu tip bir sorun karisisinda sony ericsson un servislerine giderek hakkini aramasi gerekiyor bence zira sizin gibi konusanlar oldugu surece bizim cok bilgili teknik servislerimizden de " florosandandir o sen acik havada kullan sorun falan kalmaz " gibisinden bir karsilik almak normal bir durum..

Alıntıları Göster
    Mesajimi degistirip butun soylediklerimi geri aliyorum. Ekran titreme olayi floresan isigi ile ilgili degil. Su an da trabzonda gunesli bir hava var ve tamami ile andinlik bir odada bulunuyorum. Ekran ve menu tuslari suan kafayi yemis durumda. Bu durum cok ciddi bir sorun olmaya basladi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan61 -- 20 Ocak 2012; 13:04:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hazarbey23

yurtdışı mini almak. istiyorum olan arkadaş varsa msg atsın

bende var...
  • Ekranın titremesi derken nasıl oluyor?
  • ekran aydinlatmasi ve ön kisimdaki menü tuşlarinin aydinlatmasi tipki kesilmeye yüz tutmuş ampul gibi titriyor. Lcd ekran titremiyor yani. Sorun aydinlatma sistemi veya sensöründe yada bu sistemleri kontrol eden yazilimda. Servise danişacagim bu konuyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok mu sık yaşanıyor bu durum?
  • Floresan ve beyaz tasaruflu ampul ısıgında mutlaka oluyor. Gun ısıgında ilk kez bugun karsılastım (1 aydir telefona sahibim).
  • Başka olumsuz yanları neler bu telefonun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

bende var...

pm attım fiyat nedir ve hangi şehirdesiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

bende var...

pm attım fiyat nedir ve hangi şehirdesiniz

ozel mesaj atamiyorum. telefon nosu istiyor ve ben yurtdisindayim , yurtdisi telefonu kabul etmiyor DH
    FIYAT 220 olur , ama nasil gonderirim bilmiyorum. tel cok temiz 6 aylik, yeni gibi, slikon kilifta ve ekran koruyuculu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusone -- 21 Ocak 2012; 7:29:02 >
  • tel x10 minimi yeni minimi yeni mini ise ankaraya gelen varsa gönderebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan61

ekran aydinlatmasi ve ön kisimdaki menü tuşlarinin aydinlatmasi tipki kesilmeye yüz tutmuş ampul gibi titriyor. Lcd ekran titremiyor yani. Sorun aydinlatma sistemi veya sensöründe yada bu sistemleri kontrol eden yazilimda. Servise danişacagim bu konuyu.

benim mini de tuslarda degilde ekranda oluyor sadece web sayfalarında .menulerde, oyunlarda bir kere bile olmadı sadece site gezerken titriyor
    güncellemeyle bir miktar azaldı normalde tus kilidi açarken tireyerek açılıyordu o gitti su an sadece site gezerken oluyor
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.