Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Orijinalden alıntı: tankutkabza

quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

Arkadaslar xperia mini aldim fakat bir turlu wi fi baglantisini kuramiyorum. iphone 4 ile sorunsuz baglandigim wi fi agini xperia bir turlu bulamiyor. bunu nasil cozebilirim ? bilen birisi yardimci olabilir mi? simdiden tesekkurler

güncelleme yapmış mıydın?

evet guncelleme yaptim ama hala durum ayni.. internette yabanci forumlardan okudugum kadariyla cisco linksys modemlerde rastlanilan bir sorunmus bu.. acaba ayni marka modem kullanip bu tip bir sorun yasayan var mi xperia mini, mini pro ya da farkli bir sony ericsson modeliyle ? ne yaptiysam kablosuz baglantisini kuramadim..

BU TUR SORUNLA KARSILASAN YA DA BILEN KIMSE YOK MU

• Öncelikle tekrardan merhabalar. Bu mesajı yazmak için telefonu iyice kurcalamak istiyordum açıkcası.

Şunu belirtmeliyim ki, telefonda ne eksi var ne artı var tamamen anlarmıyım bilemem. Fakat telefonu alalı yaklaşık 1,5 ay oldu ve hiçbir şekilde benim telefonum diyip de eksileri size artıymış gibi göstermeye çalışmayacağım. Objektif bi değerlendirme olucak kısacası...

PİL: Herkesin merak konusu budur bence. Ben bu telefonla 55 saati gördüğümü de biliyorum, fakat gelin görün ki 14 saatte bittiğini de biliyorum. Eğer ki benim mobil paketim var sürekli online olmak istiyorum, arada çıkartır oyun oynarım falan diyorsanız size maximum 15 saat veriyorum. Fakat ben arada müzik dinlerim onun dışında günde 15-20dk konuşma 15-20 mesaj derseniz 2 gün rahat.

Fotoğraf-Video: Videoda ses kalitesi çok da iyi değil. Fotoğraf ve videoda gün ışığında güzel sonuçlar alırsınız garanti veriyorum (özellikle video) Fakat gece çekimi yapacaksanız fazla bi beklentiniz olmasın.

EK olarak video çekmeyi severim diyorsanız (HD Çektiğinden dolayı) 2gblık hafıza kartınızı direk çöpe atın Zira 2dklık video 100mb civarı oluyo.

Ekran - İnternet Performansı: Şunu belirtmeliyim ki daha öncesinde hiç 4-5 inçlik ekranları bulunan cep telefonu kullanmadım. O yüzden ekran küçük geldi diye birşey söyleyemiyorum. İzleyemediğim video kalmadı, facebook - twitter gibi ortamlarda hiçbir zorluk yaşatmadı. Kısacası ekran geçişlerinde veya flash uygulamalarda kasma söz konusu değil.

Fakat şöyle bir konu var ki! Arkadaşımda nokia telefon var e72 sanırım. Onun telefonun wireless ağına bağlanabilirken benimkisi bağlanamıyo mesela. Yani dağıtıcıyla aranızdaki mesafe biraz uzaksa sıkıntı yaşıyorsunuz. Şahsen ben yaşıyorum...

Ekranın dokunmatik algılaması çok hoş bence. Telefonu denemek isteyen herkes de memnun kalmadı, zaten boyutundan dolayı yaptıklarına inanamıyolar geneli.
    ...
    Asıl problem ekran konusundaki : Çok az belirgin de olsa titreme fark ettim ekranda (yaklaşık 3-5 gün önce) Şimdi sorun yaratmaz belki fakat ilerde napıcam diye düşündürdü beni. Telefondan da soğuttu diyebilirim...

Ses kalitesi: Açıkcası dımtıs müzik dinlemediğimden basslarda bir eksiklik fark etmedim. Flamenko dinliyorum genelde ve bassların tizlerin bu kadar bi arada kullanıldığı bir müzik türü yoktur sanırım. Yine de memnunum. Ama dediğim gibi pitbull dinleyecek arkadaşlar bassı yüreğinde hissetmek istiyolarsa bu telefondan uzaklaşın bence.

Kutu içeriği: Kulakiçi kulaklık falan çıkmıyo(Teknosadan aldım) Normal kulaklıklar çıkıyo fakat ben memnunum. USB kablosu şarj adaptörü. Telefonu koruması için kıytırıktan beyaz bir koruyucu. Kullanım klavuzu ıvır zıvır gerisi.

Menüler, galeri, stabil çalışma: Arkadaşlar bu konuda çok memnunum, hiçbir şekilde yavaşlamadır takılmadır yaşamadım. Gayet stabil yani. Estetik olarak galeri zaten mükemmel. Menülere gelince ilk 1 hafta sıkıntı yaşadım, karışık geldi, oraya gir burdan çık falan... Fakat alıştım artık sıkıntı yaşamıyorum ama eline ilk alan birisi "internet nerden açılıyo yaaa" diyo genelde...

Oyun performansına gelince: Oyun performansına birşey diyemem zira büyük boyutlu oyunlar yüklemedim. Fruit Ninja oynuyorum, bazen ilk menüde bi kasılma olabiliyo (müzik dinlersem mesela) onun dışında kasılma donma vs olmadı. Onun dışında yüklediğim oyunların hiçbirinde bi kasılmayla karşılaşmadım. Fakat dediğim gibi en büyüğü 30-40mbtır.

Bir de şunu belirtmeliyim ki telefonu alalı dediğim gibi 1,5 ay oldu ve bir kere bile donma problemiyle karşılaşmadım. Telefonu kapat aç yapmak zorunda kaldığım bi problemle karşılaşmadım...

Şimdi kısaca eksilerini yazıcam kendimce.

1- Şarj...
    2- Hafıza... (Kendi hafızasında kullanabildiğin bi 160mbcık falan oluyo zaten. Hafıza kartını da yükseltmedim.
    3- Yukarıda bahsettiğim ekranda titreme...
    4- wirelessta başka telefonlar sinyal algılarken benimkinin algılayamaması...
    5- Fotoğraf, özellikle gece çekimleri ...
    6- Ses kayıt kalitesi... (çektiğiniz videolarda görüntüde problem yaşamazsınız ama ses...)

Neyse kısaca bunlar. Fakat elbet aklıma gelmeyenler vardır, rahatlıkla sorabilirsiniz
    Telefonum xperia mini ve root işlemine girmedim hiçbir şekilde. Onun dışında pil sürelerimizi arttırdığı söyleyen programlarla falan da uğraşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumhuriyet. -- 13 Ocak 2012; 17:53:29 >

• iyi günler arkadaşlar.su anda kaldıgım misaifirhanede internet yok oyuzden xperia mini telefonumu usb ile bılgısayara baglayarak telefon uzerınden 3g ile bilgisayardan internete girmek istiyorum yani telefonumu modem olarak kullanmak istiyorum.acaba ne yapmam gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taner_81

iyi günler arkadaşlar.su anda kaldıgım misaifirhanede internet yok oyuzden xperia mini telefonumu usb ile bılgısayara baglayarak telefon uzerınden 3g ile bilgisayardan internete girmek istiyorum yani telefonumu modem olarak kullanmak istiyorum.acaba ne yapmam gerekir.

Mrb aynı problemle bende karşılaştım. Ve telefonu wireless modem olarak kullandım...
    öncelikle telefonun 3g bağlantısını aç. Ardından ayarlar de buradan kablosuz özelliği ve ağlar de. Buradan bğl. Pylşm ve taşın. Gnl alan de.
    Burada taş. Wi-fi gnl alan ayrlrı ndan kendine bir wifi şifresi yarat. Ardından. Geri tuşuna basıp. Bğl. Pylşm ve taşın. Gnl alan kısmına tekrar gel. Taşın. wi-fi genel alanıni devreye al. Ve bilgisayardan wifi modemi arat sk17i şeklinde bende çıkmıştı. Ismini değiştirirsen o isimde bir modem kısa bir süre sonra çıkıyor. Ona baglan. Artık 3g modemin var. Yalnız bu modem senin sarjini acaib bitiriyor. Baştan diyeyim. Haydi iyi surfler...

• tesekkur ederim arkadasım Allah razı olsun su an telefondan baglanarak yazıyorum
  • birde Sygic Aura gps programı buldum forumlarda telefonun hafıza kartına attım ama uygulamayı nasıl yuklıyecegımı bılmıyorum.
    programın adresihttp://www.googleandroid.gen.tr/Thread-sygic-aura-11-2-2-ilacli
  • Kullananlara bir sorum olacak;

Xperia mini'deki Telefonun qwerty klavyesi (dokunmatik olan, donanımsal olan değil) yazım kolaylığı bakımından kullanışlı mı ?
    Örneğin Iphone'da ekran büyük olduğu için sorun olmuyor ancak bu cihazın ekranını göz önünde bulundurunca karışıklık olmadan kolayca yazılabiliyor mu ?

Bir diğer sorum da, Whatsapp 'i bu telefonda kullanabiliyor muyuz ?

Teşekkürler
  • Arkadaşlar, bu telefon için icat edilmiş bir kılıf yok mu?

Ben şunu buldum ama, neden cüzdan gibi olsun?http://microshoponline.com/SONY-ERICSSON-XPERIA-MINI-HD-ST15i-CUZDAN-DERI-KILIF,PR-2511.html

Bu mağazayı bilen duyan kullanan var mı? Koruyucu film de burada hesaplı gibi duruyor:http://microshoponline.com/SONY-ERICSSON-XPERIA-MINI-ST15I-EKRAN-KORUYUCU-FILM-3-ADET,PR-919.html

Güvenerek alabilir miyiz? Alsak bile koruyucu filmi düzgün bir şekilde takabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: lzooml

Kullananlara bir sorum olacak;

Xperia mini'deki Telefonun qwerty klavyesi (dokunmatik olan, donanımsal olan değil) yazım kolaylığı bakımından kullanışlı mı ?
    Örneğin Iphone'da ekran büyük olduğu için sorun olmuyor ancak bu cihazın ekranını göz önünde bulundurunca karışıklık olmadan kolayca yazılabiliyor mu ?

Bir diğer sorum da, Whatsapp 'i bu telefonda kullanabiliyor muyuz ?

Teşekkürler

Xperia mini de donanımsal klavye yok zaten üstat, fiziki klavye sadece mini pro da var. Soruna gelince ekranın küçük olması tabiki durumu etkilemiyor değil ama bunun için birkaç farklı metot geliştirmişler, örneğin telefon dik konumdayken qwerty klavye olarak kullanabildiğin gibi klasik tuş takımı görüntüsü olarakta metin girebilirsin, ayrıca swype klayve modunda da metin girişi yapabilirsin, yani oluşturacağın metini parmağını klavyeden hiç çekmeden ekrandaki tuşların üzerinde sürükleyerek metin girişi yapabiliyorsun ;)

Sonuç olarak ben mini pro kullanıcısıyım ve hem fiziki klavyeyi hemde ekran klavyesini rahatça kullanabildiğimi söyleyebilirim

Ek olarak bahsetmeyi unutmuşum, whatsapp doğrudan telefonun içinde geliyor zaten, yani kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madozz -- 14 Ocak 2012; 18:34:27 >

• arkadaşlar mini için uygun kılıf yada kese önerileri olan link verebilecek var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: niger21

arkadaşlar mini için uygun kılıf yada kese önerileri olan link verebilecek var mı

Bir önceki sayfada verdim linkleri. Gittigidiyor'da var. Tekrar vereyim. Ayrıca Verdiğim linkteki Mini Pro için olan kılıfı tavsiye etmem. Aldım 2 tane ikisini de geri yolladım.

quote:

Orijinalden alıntı: mozmeniniz

Kılıf ve Ekran Koruyucu bulabildim sonunda.. Gittigidiyor a gelmiş..

Doğrudan linkleri de vereyim

Kılıflar
    SONY ERICSSON ST15i XPERIA MINI SOFT KILIF
    SONY ERICSSON ST17i XPERIA MINI PRO SOFT KILIF
    SONY ERICSSON XPERIA MINI PRO DERI KILIF +3XFILM
    XPERIA mini ST15i DERI KILIF + 3 ekran koruyucu
    Sony Ericsson XPERIA MINI ST15I HARIKA KILIF

Ekran Koruyucu
    3 X SONY ERICSSON ST15i XPERIA MINI FILM
    Xperia mini st15i EKRAN KORUYUCU 3 adet
    3 ADET Sony Ericsson Xperia Mini Pro SK17i FILM

Ayrıca 5. linkteki Mini kılıfını görünce keşke Pro almasamıydım dedim :)

• Güncelleme buldu. Şuan onu yüklüyorum, sonuçları yazıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Güncelleme buldu. Şuan onu yüklüyorum, sonuçları yazıcam

bir an heyecanlandırdın, ics erkenlikte geldi sandım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

Ben de çok heycanlandım fakat derlemeymiş. derleme neyse artık...
  • quote:

quote:

quote:

yeni güncelleme sonu .62 ile biten sürekli açılıp kapanma yapan telefonlardaki yazılımsal bozukluğu düzeltiyor. yoksa yine 2.3.4

nisandan önce ics gelme ihtimali yok zaten xperia mini pro'ya. (sony'nin kendi açıklaması)

• quote:

quote:

quote:

derleme olup olmadığını nereden görüyoruz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: niger21

arkadaşlar mini için uygun kılıf yada kese önerileri olan link verebilecek var mı

Bir önceki sayfada verdim linkleri. Gittigidiyor'da var. Tekrar vereyim. Ayrıca Verdiğim linkteki Mini Pro için olan kılıfı tavsiye etmem. Aldım 2 tane ikisini de geri yolladım.

quote:

Kılıf ve Ekran Koruyucu bulabildim sonunda.. Gittigidiyor a gelmiş..

Doğrudan linkleri de vereyim

Kılıflar
    SONY ERICSSON ST15i XPERIA MINI SOFT KILIF
    SONY ERICSSON ST17i XPERIA MINI PRO SOFT KILIF
    SONY ERICSSON XPERIA MINI PRO DERI KILIF +3XFILM
    XPERIA mini ST15i DERI KILIF + 3 ekran koruyucu
    Sony Ericsson XPERIA MINI ST15I HARIKA KILIF

Ekran Koruyucu
    3 X SONY ERICSSON ST15i XPERIA MINI FILM
    Xperia mini st15i EKRAN KORUYUCU 3 adet
    3 ADET Sony Ericsson Xperia Mini Pro SK17i FILM

Ayrıca 5. linkteki Mini kılıfını görünce keşke Pro almasamıydım dedim :)

gittigidiyor dısında satan yer var mı başka bildiginiz havale kullanmam lazım adamların kart dısında opsiyonu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tankutkabza

quote:

quote:

quote:

yeni güncelleme sonu .62 ile biten sürekli açılıp kapanma yapan telefonlardaki yazılımsal bozukluğu düzeltiyor. yoksa yine 2.3.4

nisandan önce ics gelme ihtimali yok zaten xperia mini pro'ya. (sony'nin kendi açıklaması)

@Madozz kardeş sen bu güncellemeyi deneyebildin mi? kendi kendine kapanan telfonlar için demiş arkadaşımız,, sizde de öyle bi sorun vardı sanırım sonucu yazarsanız eğer göndermediyseniz telefonunuzu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 16 Ocak 2012; 11:04:13 >

• quote:

Öncelikle tekrardan merhabalar. Bu mesajı yazmak için telefonu iyice kurcalamak istiyordum açıkcası.

Şunu belirtmeliyim ki, telefonda ne eksi var ne artı var tamamen anlarmıyım bilemem. Fakat telefonu alalı yaklaşık 1,5 ay oldu ve hiçbir şekilde benim telefonum diyip de eksileri size artıymış gibi göstermeye çalışmayacağım. Objektif bi değerlendirme olucak kısacası...

PİL: Herkesin merak konusu budur bence. Ben bu telefonla 55 saati gördüğümü de biliyorum, fakat gelin görün ki 14 saatte bittiğini de biliyorum. Eğer ki benim mobil paketim var sürekli online olmak istiyorum, arada çıkartır oyun oynarım falan diyorsanız size maximum 15 saat veriyorum. Fakat ben arada müzik dinlerim onun dışında günde 15-20dk konuşma 15-20 mesaj derseniz 2 gün rahat.

Fotoğraf-Video: Videoda ses kalitesi çok da iyi değil. Fotoğraf ve videoda gün ışığında güzel sonuçlar alırsınız garanti veriyorum (özellikle video) Fakat gece çekimi yapacaksanız fazla bi beklentiniz olmasın.

EK olarak video çekmeyi severim diyorsanız (HD Çektiğinden dolayı) 2gblık hafıza kartınızı direk çöpe atın Zira 2dklık video 100mb civarı oluyo.

Ekran - İnternet Performansı: Şunu belirtmeliyim ki daha öncesinde hiç 4-5 inçlik ekranları bulunan cep telefonu kullanmadım. O yüzden ekran küçük geldi diye birşey söyleyemiyorum. İzleyemediğim video kalmadı, facebook - twitter gibi ortamlarda hiçbir zorluk yaşatmadı. Kısacası ekran geçişlerinde veya flash uygulamalarda kasma söz konusu değil.

Fakat şöyle bir konu var ki! Arkadaşımda nokia telefon var e72 sanırım. Onun telefonun wireless ağına bağlanabilirken benimkisi bağlanamıyo mesela. Yani dağıtıcıyla aranızdaki mesafe biraz uzaksa sıkıntı yaşıyorsunuz. Şahsen ben yaşıyorum...

Ekranın dokunmatik algılaması çok hoş bence. Telefonu denemek isteyen herkes de memnun kalmadı, zaten boyutundan dolayı yaptıklarına inanamıyolar geneli.
    ...
    Asıl problem ekran konusundaki : Çok az belirgin de olsa titreme fark ettim ekranda (yaklaşık 3-5 gün önce) Şimdi sorun yaratmaz belki fakat ilerde napıcam diye düşündürdü beni. Telefondan da soğuttu diyebilirim...

Ses kalitesi: Açıkcası dımtıs müzik dinlemediğimden basslarda bir eksiklik fark etmedim. Flamenko dinliyorum genelde ve bassların tizlerin bu kadar bi arada kullanıldığı bir müzik türü yoktur sanırım. Yine de memnunum. Ama dediğim gibi pitbull dinleyecek arkadaşlar bassı yüreğinde hissetmek istiyolarsa bu telefondan uzaklaşın bence.

Kutu içeriği: Kulakiçi kulaklık falan çıkmıyo(Teknosadan aldım) Normal kulaklıklar çıkıyo fakat ben memnunum. USB kablosu şarj adaptörü. Telefonu koruması için kıytırıktan beyaz bir koruyucu. Kullanım klavuzu ıvır zıvır gerisi.

Menüler, galeri, stabil çalışma: Arkadaşlar bu konuda çok memnunum, hiçbir şekilde yavaşlamadır takılmadır yaşamadım. Gayet stabil yani. Estetik olarak galeri zaten mükemmel. Menülere gelince ilk 1 hafta sıkıntı yaşadım, karışık geldi, oraya gir burdan çık falan... Fakat alıştım artık sıkıntı yaşamıyorum ama eline ilk alan birisi "internet nerden açılıyo yaaa" diyo genelde...

Oyun performansına gelince: Oyun performansına birşey diyemem zira büyük boyutlu oyunlar yüklemedim. Fruit Ninja oynuyorum, bazen ilk menüde bi kasılma olabiliyo (müzik dinlersem mesela) onun dışında kasılma donma vs olmadı. Onun dışında yüklediğim oyunların hiçbirinde bi kasılmayla karşılaşmadım. Fakat dediğim gibi en büyüğü 30-40mbtır.

Bir de şunu belirtmeliyim ki telefonu alalı dediğim gibi 1,5 ay oldu ve bir kere bile donma problemiyle karşılaşmadım. Telefonu kapat aç yapmak zorunda kaldığım bi problemle karşılaşmadım...

1- Şarj...
    2- Hafıza... (Kendi hafızasında kullanabildiğin bi 160mbcık falan oluyo zaten. Hafıza kartını da yükseltmedim.
    6- Ses kayıt kalitesi... (çektiğiniz videolarda görüntüde problem yaşamazsınız ama ses...)

Neyse kısaca bunlar. Fakat elbet aklıma gelmeyenler vardır, rahatlıkla sorabilirsiniz
    Telefonum xperia mini ve root işlemine girmedim hiçbir şekilde. Onun dışında pil sürelerimizi arttırdığı söyleyen programlarla falan da uğraşmadım.

ah bu telefona asık olmusken baya bi kafamı karıstırdınız acıkcasıı
    pil normal kullanımda 2 gün gitse yeter fakat ekranda titreme olayı nasıldır acaba tam acıklayabilirmisiniz yada bir video ekleyebilir misniz ?
    bir de ağ bulma konusu cok önemli cünkü kampüste falan kullanmak istiyorum bunlar ciddi sorunlar acaba herkes aynı sorunları yaşadı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ

quote:

Öncelikle tekrardan merhabalar. Bu mesajı yazmak için telefonu iyice kurcalamak istiyordum açıkcası.

...

1- Şarj...

ah bu telefona asık olmusken baya bi kafamı karıstırdınız acıkcasıı
    pil normal kullanımda 2 gün gitse yeter fakat ekranda titreme olayı nasıldır acaba tam acıklayabilirmisiniz yada bir video ekleyebilir misniz ?
    bir de ağ bulma konusu cok önemli cünkü kampüste falan kullanmak istiyorum bunlar ciddi sorunlar acaba herkes aynı sorunları yaşadı mı ?

ya bu elektronik biraz da şans işi, şuan baktığımda mesela titreşim göremiyorum... ama bi kaç kere görmüştüm... Şarj konusunda hani şarjım bitmemesi lazım olduğu durumlarda 2günü rahat bitirir... wireless konusunda da malesef... Yanlış anlama 1mt'yi geçince çekmiyo demiyorum. Sadece mesela kafenin dışında oturuyoruz, (10-15 mt) benim telefonum kesik kesik algılarken nokiada kesinti olmuyo... Yani zamanın kızılötesi gibi de değil

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.