Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asaf_asaf

quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

0.2" fazla yap diyorsunuz ancak öyle olsa bu sefer de 3.5" olsaymış deriz. Bunun sonu yok.
    Bu telefon adı üzerinde "mini" yani büyük ekran beklemek yersiz olur.
    Bunun yerine Neo V modeli teknik özellikler bakımından neredeyse aynı ve ekran olarak isteklerinizi karşılayacak yönde.

Şahsen benim için 3.5 yeterli bir kriter dokunmatik için. Mini olması hiç de iyi olamamış bence hiçte mini değil odun gibi alet 16mm ne oluyoruz ya. Bir de mini pro ya bak 18mm tam abartmış adamlar. profilden baktığınız zaman feci bir görüntü olduğunu arka kapağın da kaliteli olmadığını anlayacaksınız. Malzemesi sıfır

babuş bir aleti eleştirmeden önce en azından yakından inceleme fırsatı bulsaymışsın iyiymiş. arka kapak kalitesi demişsin. doğrudur kadife kaplı değil ama o hisse yakın bir kaucuk gibimsi bir malzeme... çoğu telefondan çok daha nezih hissettiriyor.

ayrıca malzeme sıfır, derken hangi konudan bahsettiğin açık değil. bir telefon kalın diye nasıl malzeme kalitesi düşük oluyor anlayabilmek mümkün değil. Bak eleştirme demiyorum, hobi olarak yine eleştir ama bilgisayar ekranında iki saniye baktığın bir resme göre eleştirin çok heyecanlı olmuş.

3.5 inçlik telefon kullandın mı bilmiyorum ama 3 ile 3.5 arasında -5.0 inçlik bir telefon kullanırsan- hiç bir fark olmadığını anlarsın. tavsiyem bir mediamarkt'a git orada farklı boyutları karşılaştır. xperia minin nasıl ele oturduğunu daha iyi kavrayacaksın. şahsen ben iki parmağım arasında çevirerek stres bile atıyorum telefonla. o derece ergonomik ve cepte yüklü bozuk para taşımaktan daha fazla bir rahatsızlık vermiyor.

öptüm kib bye.

• bazı uygulamalarda sd karta taşı seçeneği çıkmıyor bu sorunu nasıl halledebiliriz zira bir noktadan sonra yer kalmıyor
    telefonda
  • quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

Orijinalden alıntı: alp2er

quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

Merhaba Arkadaşlar :)

Ben de x10 mini pro'dan mini pro'ya geçiş yaptım. Telefon süper :) Bir kaç sorum olacaktı

1- Öncelikle biz x10 mini pro'yu kullanırken (android 2.1) root işlemini bir kaç ihtiyacımızdan dolayı yapıyorduk. Bu ihtiyaçlar örneğin uygulamaları sd kartta depolama, youtube yükleme gibi.. Şimdi bunlara gerek kalmadı.

Cihazı root eden arkadaşlar hangi ihtiyaçlardan dolayı cihazı root ettiler ? Cihazdan program silmeye gerek var mı?

2- Advanced task killer kullanan var mı?

Görev yöneticisi niyetine ne kullanıyorsunuz ?

3- astro file manager mı yoksa es file explorer mı ? Ben es file explorer kullanıyodum çokda seviyorum fakat astroyu öve öve bitiremeyen çok var, acaba astronun esprisi nedir ?

4- moxier mailin esprisi nedir ?

5- qwerty klavye kapalıyken bir giriş yapmak için açtığım sırada tuş kilidine alıyor, üstesinden gelemedim

hayırlı olsun gule gule kullanın :)

cevap
    1- bazı programlar (guvenlık-tema-reklam kaldıran uygulamalar....) root istiyor
    2-task kıller wıdgetları herzaman ıcın avantajlı. ben gemini app manager ve gemini taskkıller kullanıyorum. memnunum. ancak turkıyedekı markette cıkmıyor. daha once market enabler yuklemen gerekecektır. kı bunun ıcınde rootlu olması şart. bknz md1 :)
    3-eger bu ıkısınden bırını sececeksek astro daha ıyı gıbı. kullanıcı arayuzu vs daha başarılı. ancak root explorer bence ikisinden de iyi.
    4-moxieri kaldırdım ben. kullanmıyorum. gmail yetıyorda artıyor bile.
    5-bu sorun hakkınd abılgım yok. bende klavyeyı acınca otomatık tus kılıdınden cıkıyor hatta. resmı guncellemesı var. cıhazınızı yenı aldıysanız pc uzerınden cok kolay guncellenıyor.

Alp2er cevapların için teşekkür ederim :-) root ettikten sonra google, market ya da başka servislerden çalışmayan oldu mu acep ? Bir de program neler sildin bun ları merak ettim. Yani root işleminden sonra bizi ne tür dezavantajlar bekliyor merak ettim.

root ettıkten sonra hıcbır sorun olmadı. oncelıkle root unınstaller yukledım ve telefonun orjınalınde gelen sacma sapan bı suru sey vardıonların hepsını sıldım. oyun gıbı gorunen pek scok sey vardı ısımlerını hatırlamıyorum. hıcbır dezavantajı yok aksıne avantajı var. sadece rootlarken belırtılen adımları harfıyen takıp et. dıkkatlı ol, işlemı yarıda kesme sakın yoksa telefona zarar vrebılırsın. onun dısında zararı yok faydası cok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

bazı uygulamalarda sd karta taşı seçeneği çıkmıyor bu sorunu nasıl halledebiliriz zira bir noktadan sonra yer kalmıyor
    telefonda

ne yazıkkı tum uygulamalar tasınamıyor... bazılarını telefonunuz rootluysa ozel programlarla tasıyabılırsınız. ancak bu durumda cok stabıl olmuyor.
  • ekran off konumundayken cıhazın dokunmatık tuslarının orada bır mıknatıs gezdırırsenız tus kilidinin otomatık acıldıgını goreceksınız :)
  • quote:

quote:

bazı uygulamalarda sd karta taşı seçeneği çıkmıyor bu sorunu nasıl halledebiliriz zira bir noktadan sonra yer kalmıyor
    telefonda

ne yazıkkı tum uygulamalar tasınamıyor... bazılarını telefonunuz rootluysa ozel programlarla tasıyabılırsınız. ancak bu durumda cok stabıl olmuyor.

rootlama işlemi nasıl yaptınız?
    adım adım anlatabilirmisiniz.
    Ve unroot yaptınızmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

quote:

quote:

telefonda

rootlama işlemi nasıl yaptınız?
    adım adım anlatabilirmisiniz.
    Ve unroot yaptınızmı

http://www.4shared.com/zip/09-gTdPR/DooMLoRD_v3_ROOT-zergRush-busy.html

bu lınkten ındırıp yapabılırsın. telefonu usb ıle pc ye baglıyorsun... sonra bu dosyadan cıkan runme dosyasına cıfttıkla. ekrandakı adımları ızle.. bır dakıkada telefonun rootlu hale gelıyor. cok kolay aslında..

• quote:

Orijinalden alıntı: tankutkabza

quote:

Orijinalden alıntı: mnkry

Selam arkadaşlar, ben geçen seneden beri bu telefonu takipdeydim. Buraya geldikden sonrada biraz fiyatının düşmesini bekliyorum. Eşimdeki x10 minin yerine alacaktım. Başka arkadaşlarada tavsiye ettim onlarda beklemedeler.

Forumu şöyle hızlıca inceledim ama çok net bilgiler yok bir kaç arkadaşta sorunla karşılaşmış. Yabancı sitelerdeki forumlarda şöyle sıkıntılar var; mesela 10 farklı ülkeden 14 günde 33 tane aşağıda sayacağım sorunlarla ilgili sony'ye mail atılmış. Cihazın belli bir süre kullanımından sonra çoğunun fazlaca ısındığı, kimi cihazın back (geri) tuşunun otomatik olarak devreye girdiği ve hangi uygulamaya tıklarsan titreşip seni geri atması. Menü ve back tuşunun kendiliğinden çalışması. Bunların kimisi de servise gidip telefonun ekranın değiştiğini ve sonra sorunun düzeldiğini söylemişler. Acaba ülkemize gelen cihazlar yeni parti ve sorunsuzmu. Ya da belli bir partide mi bu sıkıntılar var onu merak ettim.

Acaba sizin cihazlarda durum nedir. Teşekkürler.

o srunlar eylül ayı üretiminde yaşanmış olabilir. türkiyedekiler daha günümüze yakın üretimler belirtilen sorunla hiç bir şekilde karşılaşmadım. sadece iki üç kere telefon çalarken takılır gibi oldu ama hemen normale döndü.

Bilgilendirme için teşekkürler. İzlemedeyim.

• be root ettim, xcovery de tamam , cihazda 2.1.1 android var, bunu daha ust seviyeye cikarma ihtimalim var mi yada en azindan flsh playeri nasil yukleyip kullanabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

be root ettim, xcovery de tamam , cihazda 2.1.1 android var, bunu daha ust seviyeye cikarma ihtimalim var mi yada en azindan flsh playeri nasil yukleyip kullanabilirim?

Xperia x10mini'yi Xperia mini ile karıştırdınız sanırım. Sony Ericsson PC Companion programı ile orjinal firmware güncelliğini kontrol edebilirsiniz. Custom rom istiyorsanız google'da cyanogen mod diye aratmanızı tavsiye ederim. Android 2.1 flash player'ı desteklemiyor boşuna aramayın. Bunun yerine internetten videoları izlemek için skyfire browserı kullanın.
  • Yeni mesaj ya da cevapsız çağrı olduğunda telefonun üst tarafında bulunan minik led'le telefonun uyarı vermesini sağlayan bir program kullanan var mı acaba? Bir kaç tane denedim ama istediğim sonucu alamadım. Teşekkür ederim.
  • XPERIA mini ST15i DERI KILIF + 3 ekran koruyucu

arakdaşlar bu mininin kılıfı mini proya olur mu acaba kalınlık kurtarır mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_dr -- 8 Ocak 2012; 21:09:54 >
  • Arkadaşlar bende kılıf ve ekran koruyucu arayışı içindeyim çeşitli modeller var alıpta kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim model xperia mini silikon delikli kılfmı alalım yoksa deri çekmeli kılıflardan mı daha önce delikli silikon kılıf kullanmadığım için karar veremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gence0088 -- 9 Ocak 2012; 1:02:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: niger21
    XPERIA mini ST15i DERI KILIF + 3 ekran koruyucu
    arakdaşlar bu mininin kılıfı mini proya olur mu acaba kalınlık kurtarır mı

quote:

Orijinalden alıntı: gence0088
    Arkadaşlar bende kılıf ve ekran koruyucu arayışı içindeyim çeşitli modeller var alıpta kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim model xperia mini silikon delikli kılfmı alalım yoksa deri çekmeli kılıflardan mı daha önce delikli silikon kılıf kullanmadığım için karar veremiyorum

@niger21
    Satıcıya sorun diyeceğim ama muhtemelen olur diyebilir. Şu ebatlardan bunu bence kendiniz tayin edin. Xperia Pro diğer modelden 4mm daha uzun, 1mm daha geniş ve 2mm daha kalın. Kılıf esner diyeceğim ama zor gibi. Telefonu zorla takıp çıkardığınızda kenarları belki aşınabilir.

@gence0088
    Delikli kılıfın bence avantajı, telefon üzerinde silikona göre biraz daha derli toplu görünmesi. Silikon kılıf telefonu komple sardığı için yani telefonu içine koyduğun için biraz daha kalın ve kaba durabilmekte. Ama aynı orada da delikli kılıfa göre koruma sağlamakta. Silikon kılıf cebe filan atıldığında toz vs tutabilmekte ama delikli kılıf çok fazla toplamıyor. Tercih tamamen sana kalmış; güvenli olsun az birşey kabada olsa farketmez diyorsanız kibar bir silikon kılıf kullanabilir veya daha kibar duran bir ekran koruyucu ile delikli bir kılıf seçebilirsiniz.

• bir hafta slikon kilifa dayanabilmis biri olarak tavsiye etmiyorum..
    korumasina iyi koruyor gorunuyor ama bunun yaninda kullanmasi zor. soyleki bendedeki x10 minide alt tuslar kilifin bittigi noktada bulunuyor ve basmak icin iyice abanmak ve parmagin ucunu kullanmak gerekiyor, ayni sey ekrandada mevcut ozellikle yukardan , yandan cekislerde ekranin kosesine parmak degmiyor ve surekli deniyorsunuz, yani serilik kayboluyor;
    bir diger sebeb zaten kalin olan telefonu iyice kalinlastiriyor, kalinlik fazla sorun olmasada slikonn yapisindan dolayi ozellikle kot pantolan cebine sokup cikarirken sorun. sokmak icin iyice dutturmek gerekiyor, telefon kayip gitmiyor. cikarmak icinde teli iyice kavramak gerekiyor yoksa cebi komple bagirsaklariyla birlikte disari cikariyor ( astar simdi geldi aklima)..
    vede bence en onemlisi telefonun butun cazibe , albenisi yok ediyor??
    benim tavsiyem ekran koruyucu yeter.. arka kapak zaten kolaylikla degisiyor.. bir tek yanlar kaliyor o da biraz dikkat gerektirior..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusone -- 9 Ocak 2012; 17:28:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: theblackfx

Yeni mesaj ya da cevapsız çağrı olduğunda telefonun üst tarafında bulunan minik led'le telefonun uyarı vermesini sağlayan bir program kullanan var mı acaba? Bir kaç tane denedim ama istediğim sonucu alamadım. Teşekkür ederim.

Telefona mesaj geldiğinde veya cevapsız çağrı olduğunda led yeşil yanıp sönüyor zaten.
  • daha 15 gün olmasına rağmen benim pronun kıçı ayrı başı ayrı oynamaya başladı klavye gerilimi düştü bugün elden çıkardım 15 günlük telefonu, baştan keşke mini alsaymışım dedirtti açıkçası
    telefonu elime aldıgımda tek parça olacak, elime aldıgımda bile bir miktar açılmaya çalısması hosuma gitmedi kızaklıya tövbe artık bnm için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_dr -- 9 Ocak 2012; 20:06:27 >
  • bende aldım içinden 2gb çıkıyormu teknosa
  • quote:

Orijinalden alıntı: madozz

Merhaba arkadaşlar, daha önceden bahsettiğim telefonun operatör üzerinden interneti açınca kendi kendine kapanması ve yeniden başlatması durumunu dair sony ericsson'a attığım mailin cevabı gelmiş, mailde bahsettikleri aşamaları uyguladım ve sorun çözüldü, eğer sizlerden de bu durumla karşılaşan olursa diye burada paylaşıyorum

quote:

Sayın xxxxx ,

Sony Ericsson olarak ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Konu ile ilgili cihazınızda yazılımsal bir problem yaşanıyor olabilir.Bu konuda aşağıdaki adımları izleyerek yazılım onarımı yapılabilirsiniz.

Şu anda Sony Ericsson PC Companion sadece Windows işletim sistemleriyle çalışmaktadır. Bu nedenle telefon yazılımı yükseltmeleri

Mac/Linux işletim sistemleri üzerinde gerçekleştirilememektedir.

Yazılım yükleme işlemleri için PC Companion yazılımının bilgisayarda yüklü olması gerekmektedir.

Ayrıca yazılım güncellemesinden sonra cihaz içerisinde yer alan bilgileriniz silinecektir.

Telefonuzu ekran uyarı çıkana kadar bilgisayara bağlamayınız.

PC Companion programını aşağıdaki linkten bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

http://www.sonyericsson.com/cws/support/softwaredownloads/detailed/pccompanion/xperiaminipro?cc=tr&lc=tr

Aşağıdaki adımları takip ederek cihazınızın yazılımını güncelleyebilirsiniz;

1. PC Companion’ı çalıştırınız.

2. Ana ekranda göreceğiniz Support Zone bölümündeki “Başlat” ikonuna tıklayınız.

3. Telefonunuza en güncel sürümü yüklemek için sol taraftaki “Yazılım Güncelleştirmesi” başlığı altındaki “Başlat” ikonuna tıklayınız.

4. Karşınıza gelecek menüden “Onar” ı tıklayıp devam ediniz

5. Yeni ekranda 4 adımlı bir süreç karşımıza çıkıyor. Telefon bilgisayara bağlı olduğu için “Başlat” menüsü hemen geçiyor. “Hazırla” menüsüne gelindiği zaman Telefona bağlı usb kablosunu çıkartınız ve telefonu kapatınız. Telefon kapalıyken ses kısma düğmesine basılı tutarak usb kablosunu tekrar telefona takın. Telefonda yeşil ışığı gördüğünüzde menu de “Güncelleştir” başlayacaktır.

Bu sırada internetten en son sürüm indirildiği için yaklaşık 10-15 dakika bekleyiniz.

6. “Son” kısmına geçildiğinde telefonun usb bağlantısını çıkartınız ve telefonu tekrar açınız.

7. Telefonun açılması 3-4 dakika sürebilmektedir. Açma düğmesine basılı tutup telefonun titremesini bekleyiniz

Not: Telefonunuzu güncelleştirirken USB kablosunun bağlantısını kesmeyiniz, aksi takdirde aktarılmakta olan veri zarar görebilir.

www.sonyericsson.com.tr

Daha detaylı bilgi içinwww.sonyericsson.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum ve önerilerinizi bizimle paylaştığınız, ürünlerimizi tercih ettiğiniz ve bize ayırdığınız zaman için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

Tüm yazan bu işlemleri uyguladıktan sonra cihazımda herhangi bir sorun kalmadı, ürün değişimine yada servise göndermeme gerek kalmadı bu yüzden sevinçliyim

arada bu sorunla karşılaşan arkadaşlar yazıyı kaybetmesin diye tekrar alıntı yapıyprum. Aynı sorun bir arkadaşımda çıktı onunkini akşam bu yöntemi deneyerek düzeltmeye çalışacağız ilginç bir detay ile karşılaşırsam paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tankutkabza

arada bu sorunla karşılaşan arkadaşlar yazıyı kaybetmesin diye tekrar alıntı yapıyprum. Aynı sorun bir arkadaşımda çıktı onunkini akşam bu yöntemi deneyerek düzeltmeye çalışacağız ilginç bir detay ile karşılaşırsam paylaşırım.

Üstat ben o yöntemi kullandıktan bir süre sonra yine aynı sorun ortaya çıktı, 10 gün kadar önce telefonu Vatan bilgisayar aracılığıyla Teleservice e gönderdim ama oradaki teknik servis arkadaşlarda çok akıllı arkadaşlarmış telefonumun yazılımını güncelleyip tekrar göndermişler, dün vatan bilgisayardan servisten dönen telefonumu geri aldım, yine operatör üzerinden internete girmek istediğimde veri bağlantısını açınca telefon kendini kapatıp tekrar başlatıyor.

Yakında yine Vatan a vereceğim telefonu, sanırım bu donanımsal bir problem ve bana denk gelmiş malesef :(

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.