Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben beyazını kullanıyorum ekranı yetiyor ufak tefek sorunları olsa da ben gayet memnunum piyasaya çıkmasından itibaren 2 sene geçmesine rağmen hala dikkat çekici bir tarza sahip geçenlerde tramvayda giderken kızın birisi sordu telefonun markası modeli ne diye yani daha çok bayanların dikkatini çekiyor küçüklüğü ve kibarlığı yönünden
  • Arkadaşlar,

Sony Ericsson Xperia Mini st15i modeli,

Android Sürümü: 4.0.4 ve

Derleme Numarası: 4.1.B.0.587

olanlar için 2 dk da "root" yolunu sizlerle paylaşıcam.. Bu konuda forumlarda çok karışık yol işlenmiş yada bilmiyorum bana öyle geldi.. Yabancı bir siteden kolay bir yol buldum. Tarafımca denenmiştir ve oluşabilecek sorunların sorumluluğu sizlere aittir..

Öncelikle indirmemiz gereken 4 dosya var. Sırasıyla;

(1)==> Flashtool

(2)==> Kernel of ST15i

(3)==> Kernel of ST18i

(4)==> Rooting Toolkit

Bu dosyaları indirdikten sonra herhangi bir kurma işlemi yapmayın, çünkü telefonda ve bilgisayarda yapmamız gereken işlemler var.

Bilgisayarda; Denetim masası - Bölge ve Dil Seçenekleri - Biçim Diliyle ilgili kısmı "İngilizce (A.B.D.)" yapıyoruz. (Benim windows xp 32 bit, bu şekilde gözüküyor.)
    İkinci olarak bilgisayarımızın tüm virüs koruma programlarını kapatıyoruz. Duvarlar vs....

Telefonda; Ayarlar - Güvenlik - Bilinmeyen Kaynaklar ==> işaretliyoruz.
    Ayarlar - Geliştirici Seçenekleri - USB Hata Ayıklaması ==> işaretliyoruz.
    Ayarlar - Geliştirici Seçenekleri - Sahte Konumlara İzin Ver ==> işaretliyoruz.
    Ayarlar - Xperia - Bağlantı - USB Bağlantısı Modu ==> Yığın Depolama Modu (MSC)'yi seçiyoruz. (MTP olmayacak!)
    Ayarlar - Ekran - Uyku ==> 10 dk yapıyoruz. (Önerilir.)

Şimdi, flashtool'u C:'ye kuruyoruz.

Flashtool'u kurduktan sonra C:\flashtool\firmwares konumundaki dosyaları siliyoruz. Daha sonra indirmiş olduğumuz ST15i ve ST18i Kernel dosyalarını buraya kopyalayıp yapıştırıyoruz. (Yukarıda vermiş olduğum (2) ve (3) numaralı linklerden indirmiş olduğumuz dosyalar.)

Şimdi Flashtool'u çalıştırıyoruz. Sol üstteki Flash ikonuna basıp karşımıza çıkanlardan Flashmode'u seçip, OK'liyoruz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi karşımıza gelen ekrandan "ray 111" sırasını ve sağ taraftan "kernel.sin" i seçip OK'liyoruz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sonra karşınıza şöyle bir ekran çıkacak. Telefonumuzu kapatıyoruz. Telefonumuzun sağ tarafından ses kısma tuşuna basılı tutarak telefonumuzun usb'den bilgisayara bağlıyoruz. İşlem başyacaktır, bitinceye kadar elinizi tuştan çekmeyin.

Bundan sonra ben yüklemede herhangi bir problem yaşamadım ancak bilgileri aldığım sitede şayet yüklenme problemi yaşanırsa şunu yapın demişler. C:\flashtool\drivers'dan Flashtool-drivers.exe'yi çalıştırıyoruz. Sonra Flashmode drivers'ı seçip yüklüyoruz. sonra telfonu usb kablosunu çıkartıp ses kısma tuşuna basılı tutarak tekrar bağlıyoruz. Flash işlemi bittikten sonra telefon otomatik olarak res atıyor, telefonun ekranı siyah yada silik görüntü şeklinde karşımıza çıkabilir korkmayın bu normal.

Şimdi Flashtool'u kapatıyoruz. Son indirdiğimiz dosya olan Rooting Toolkit' zip dosyasının içindeki dosyaları "C:\ sürücüsüne" çıkartıyoruz. Telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz, açma tuşuna basıyoruz, ekran siyah sıkıntı yok.. "runme.bat"e tıklıyoruz karşımıza çıkan msdos'da bir tuşa basıyoruz ve rootlama işlemi başlıyor. Şimdi tam hatırlamıyorum ama telefon bir kere açılıp kapanıyor. msdos'da "All Done!" yazdıktan sonra usb'yi çıkartıyoruz. Telefon pilini çıkartıp takıyoruz.

Şimdi, flashtoolu tekrar açıyoruz, yukarda ray 111 / kernel.sin için yaptığımız işlemin aynısını ancak bu sefer "st15i" sırasını ve sağ taraftan "kernel.sin" i seçip OK'liyoruz. Ve yine, telefonumuzun sağ tarafından ses kısma tuşuna basılı tutarak telefonumuzun usb'den bilgisayara bağlıyoruz. İşlem başyacaktır, bitinceye kadar elinizi tuştan çekmeyin.

Bu işlemler sonucunda "Superuser" telefonunuzun menüsüne eklenmiş olması gerekiyor, yani "tam erişim yetkisi".. GooglePlay'den "Titanium Backup" tarzı programlar vasıtasıyla artık telefonunuzdaki gereksiz uygulamalardan kurtulabilirsiniz.

===> İngilizcesi olanlar için orjinal sitenin linki... <===

EDİT: Root sonrası telefonumda herhangi bir bilgi kaybı yaşamadım.. Programlar, Telefon rehberi vs....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhancakir444 -- 18 Ocak 2013; 5:52:55 >

• Arkadaslar, cihazı ikinci el aldim. St15i modeli 4.04 derleme 4.1.b.0.587 . Cihazı sadece telefonla konusmak icin kullaniyorum. Yazilanlari okudum tek sorunum cihazin geri ve menu tusu kendi kendine basiyor deliriyor. Android ile ilgili bilgim yok. Tavsiye edeceginiz bir yontem var midir? Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Latest available software: 4.1.B.0.587 olarak gözüküyor fakat benimki 4.1.B.0.431 update dedim zaten güncel diyor napsam acaba repeair falan desem mi beyler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityMJ -- 21 Ocak 2013; 15:48:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ

Latest available software: 4.1.B.0.587 olarak gözüküyor fakat benimki 4.1.B.0.431 update dedim zaten güncel diyor napsam acaba repeair falan desem mi beyler ?

ben denemiştim bi faydası olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan61

quote:

Latest available software: 4.1.B.0.587 olarak gözüküyor fakat benimki 4.1.B.0.431 update dedim zaten güncel diyor napsam acaba repeair falan desem mi beyler ?

aynı kullanmaya devam ediyomusun yoksa root yaptınız mı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan61

quote:

aynı kullanmaya devam ediyomusun yoksa root yaptınız mı

hayır root yapmadım ve orjinal rom kullanıyorum
  • Android Telefonunuzun Batarya Süresini İkiye Katlayacak Resmi İpucu...
    Arkadaşlar, böyle bir olay duydum vaktim olmadığı için ben deneyemedim ama denemek isteyen arkadaşlar için bir link paylaşıyorum. Kulağa hoş geliyor. Sonuçlardan da haberdar olursak iyi olur.

http://www.hobbyrc.com/forum/threads/82678-Android-Telefonunuzun-Batarya-S%C3%BCresini-%C4%B0kiye-Katlayacak-Resmi-%C4%B0pucu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabrisarikaya

Arkadaslar, cihazı ikinci el aldim. St15i modeli 4.04 derleme 4.1.b.0.587 . Cihazı sadece telefonla konusmak icin kullaniyorum. Yazilanlari okudum tek sorunum cihazin geri ve menu tusu kendi kendine basiyor deliriyor. Android ile ilgili bilgim yok. Tavsiye edeceginiz bir yontem var midir? Simdiden tesekkurler.

Arkadaşlar telefon çok zor kullanılır duruma geldi, yardımcı olmanızı rica ederim. Hiç bilmediğim bir konu olduğundan yanlış bir şey yapmak istemiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabrisarikaya
    Arkadaşlar telefon çok zor kullanılır duruma geldi, yardımcı olmanızı rica ederim. Hiç bilmediğim bir konu olduğundan yanlış bir şey yapmak istemiyorum..

bu konudaki mesajları geriye doğru oku, pek çok kullanıcıda aynı sorun var. sanırım sorunu cihazı servise göndererek çözüyorlardı. root ve rom atarak çözenlerde vardı ama bu işlemler bilgi gerektirir.
  • bende almayı düşünüyorum sizce alınırmı alınırsa kaça alınır(2.el) düşük bütçeye sahibim
  • Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.. Öncelikle Sony Xperia mini St15i kullanıcısıyım.. Geçenlerde orjinal beast audio kulaklık aldım.. Sizlere sormak istediğimse şu, malum st15i modeli 2011 üretimi bir telefon olduğu için o zamanın standart 3.5 mm jack girişi olan "OMTP" özellikli.. Ancak 2011 den sonra bu 3.5 mm jack girişleri standart olarak "CTIA" ya dönüştürüldü ve 2011 den sonraki telefonların 3.5 mm girişleri bu şekilde piyasa sürülmekte.. Aldığım kulaklıkta yeni nesile uygun üretilmekte.. Dolasıyla kulaklığı telefonuma taktığımda, telefon kulaklığı tanımıyor :/ "Aksesuar tanınmıyor" diyor.. Bunun için yurt dışında aparatlar mevcut, ancak Türkiye'de bir türlü bulamadım. Şayet beni yönlendirebileceğiniz bir adres olursa lütfen benimle paylaşın.. İlginiz için teşekkürler.. (Telefondan pahalı kulaklık alıp onu kullanamamak sinir bozucu.)

İlgili konu hakkında resmi açıklama: 3.5mm OMTP'den CTIA'ya geçiş..

Örnek bir çevirici kablo:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhancakir444 -- 3 Şubat 2013; 20:55:54 >

• Almak için çok geç kalmışım ama bu nasıl bişey ya prosunu aradım bulamadım kayserıde normalını aldım ama harbiden telefon buymüş. 404unde hakkını verıyor
  • ARKADAŞLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. BENDE MİNİ PRO VAR YURT DIŞI CİHAZI HATTI TAKTIM 1 AY KULLANDIM KAPANDI VE BUGÜN TELEFONCUYA GİTTİM BUNDA A2 İŞLMECİ VAR BUNLARIN HİÇ BİRİNE İMEİ ATILMAZ DEDİ.. DEDİĞİ DOĞRU MU? SİZCE NE YAPMALIYIM? BİLİYOSUNUZ PASAPORT OLAYI DA 100 LİRA
  • quote:

Orijinalden alıntı: patriotfghtr

ARKADAŞLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. BENDE MİNİ PRO VAR YURT DIŞI CİHAZI HATTI TAKTIM 1 AY KULLANDIM KAPANDI VE BUGÜN TELEFONCUYA GİTTİM BUNDA A2 İŞLMECİ VAR BUNLARIN HİÇ BİRİNE İMEİ ATILMAZ DEDİ.. DEDİĞİ DOĞRU MU? SİZCE NE YAPMALIYIM? BİLİYOSUNUZ PASAPORT OLAYI DA 100 LİRA

buraya bi göz at bakalım
  • iyi geceler arkadaşlar bu telefonu farketmekte oldukça geç kalmışım sanırım bu vakitten sonra sıfırını bulmam mümkünmüdür acaba gören duyan arkadaşlar varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlyhn

iyi geceler arkadaşlar bu telefonu farketmekte oldukça geç kalmışım sanırım bu vakitten sonra sıfırını bulmam mümkünmüdür acaba gören duyan arkadaşlar varmı

iki hafta önce sıfır aldım ve hala var bulabilirsin ve ben çok memmunum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

Orijinalden alıntı: patriotfghtr

ARKADAŞLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. BENDE MİNİ PRO VAR YURT DIŞI CİHAZI HATTI TAKTIM 1 AY KULLANDIM KAPANDI VE BUGÜN TELEFONCUYA GİTTİM BUNDA A2 İŞLMECİ VAR BUNLARIN HİÇ BİRİNE İMEİ ATILMAZ DEDİ.. DEDİĞİ DOĞRU MU? SİZCE NE YAPMALIYIM? BİLİYOSUNUZ PASAPORT OLAYI DA 100 LİRA

buraya bi göz at bakalım

ama burada rootla ilgili şeyler yazıyor ben bulamadım kardeş neresinde anlatıyor?

• Tam 1 sene oldu, bu telefonu kullanıyorum bu zamana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. İnternete giriyorum, müzik dinliyorum, oyun oynuyorum şarjı 1,5 gün gidiyor. Herhangi bir kasma durumu olmuyor. Ayrıca kamerası da çok kaliteli, özellikle yakın çekimler çok net. Herkese tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

Orijinalden alıntı: tlyhn

iyi geceler arkadaşlar bu telefonu farketmekte oldukça geç kalmışım sanırım bu vakitten sonra sıfırını bulmam mümkünmüdür acaba gören duyan arkadaşlar varmı

iki hafta önce sıfır aldım ve hala var bulabilirsin ve ben çok memmunum

istanbuldayım acaba istanbulda sıfırını nereden bulabileceğimi gören duyan bilen arkadaşlar varsa cevaplarını dört gözle bekliyor olacağım

hayırlı olsun güle güle kullan yhackup

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.