Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ncang05

Merhaba arkadaşlar, bir senedir mini pro yu kullanıyorum. Şu an için şöyle bir sıkıntı var. Ekranda özellikle alt taraf dokunmatik tuşların olduğu bölümde ekran çıkacakmış gibi hissediliyor sanki ekran yapışmışta yapışkanı yıpranmış çıkacakmış gibi bir boşluk var ekran ile telefon arasında. Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu acaba garanti kapsamına alırlar mı acaba size danışmak istedim.

Evet o benim telefonda da var, özellikle sağ alt köşeyi hafif bastırınca içine göçüyor sonra tekrar yüzeye çıkıyor.
  • Ben de ilk çıktığında alanlardanım. Çok memnunum telefondan ama ekranı büyütüp bunun gibi şık bir model çıkarsalar çok iyi olur.
  • yeni xperia mini için kaliteli ekran filmi arıyorum arkadaşlar.
    tavsiye ve link verir misiniz.
  • yaklaşık 2 yıldır Xperia™ Mini Pro kullanıyorum. Parasını kuruşuna kadar haketti. Fakat artık can sıkmaya başladı. Nedeni ise performans düşüşleri ve internal storage yani yeterli alanın olmamayışı. Bu yüzden telefona uygulama kuramıyorum artık 1-2 banka uygulaması facebook, twitter, instagram, foursquare. Daha da fazlasını telefon almıyor artık. yeni uygulamayı bırakın yeni bir uygulama güncellemesini bile zor alıyorum yetersiz alandan dolayı. Z1 almayı falan düşünüyorum yada Nexus 5. Ama QWERTY klavyeme o kadar alıştım ki hiç bırakasımda gelmiyor.
    Edit: önerebileceğiniz rom'lar var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityMJ -- 28 Ekim 2013; 10:58:01 >
  • SecurityMJ kullanıcısına yanıt
    Titanium Back-up programı ile dahili hafızadaki programları sd-karta atmayı ve dahili hafızadaki gereksiz programları silmeyi denediniz mi? ( Root olmanız gerekiyor bu programı kullanabilmek için.)
  • Bu arada bende 1 yılı aşkın süredir kullandığım xperia mini'den oldukça memnunum. Fakat root olmak şartıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXSquaLLXx

Titanium Back-up programı ile dahili hafızadaki programları sd-karta atmayı ve dahili hafızadaki gereksiz programları silmeyi denediniz mi? ( Root olmanız gerekiyor bu programı kullanabilmek için.)

malesef hocam official sürümdeyim hala. Root etmedim. Tavsiyeniz var mı bununla ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ

quote:

malesef hocam official sürümdeyim hala. Root etmedim. Tavsiyeniz var mı bununla ilgili?

Bu konuya göz atın. http://forum.donanimhaber.com/m_74181669/tm.htm

Root olmanızı şiddetle tavsiye ediyorum, gereksiz çalışan ve asla kapatılamayan, sistemde yer kaplayan programlar silindiğinde telefon oldukça rahatlıyor, takılmalar, kasılmalar son buluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ

quote:

Bu konuya göz atın. http://forum.donanimhaber.com/m_74181669/tm.htm

Root olmanızı şiddetle tavsiye ediyorum, gereksiz çalışan ve asla kapatılamayan, sistemde yer kaplayan programlar silindiğinde telefon oldukça rahatlıyor, takılmalar, kasılmalar son buluyor.

bu sadece root ediyor yani baska bir rom yüklemiyor değil mi atıyorum cynagen mod gibi birşey olmuyor yani direk orijinal os ile devam ediyoruz?

• SecurityMJ kullanıcısına yanıt
    Evet eroot programı sadece root ediyor. Ondan sonra gerekli programları yüklüyorsunuz google playdan, yine gerekli işlemleri yapıyorsunuz o kadar.

root işlemi çok basit zaten 5dk sürer en fazla. Kolay gelsin.

Not: Attığım linkte sadece root işlemini yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 30 Ekim 2013; 23:14:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanorhan

[simage]arkadaşlar bende xperia mini var ve 4 aydır kullanıyorum telefon ilk güzel geldi bana sonra hoparlörü (hoparlör ses seviyesi normal yüksek olmasını bekliyordum) ve çektiği resimlerle hayal kırıklığı oluşturdu.
    Telefonsa ics 4.0.4 yüklü idi performansı çok hızlı olmasada yavaş değildi arada bir rehberi açarken 3-5 saniye bekleme ve gelen çağrılarda dokunmatik kaydırmadan cevap verilemiyordu dokunmatiği takılıyorda bazen aramalarda yazılımsal bir sorun vs diyip dert etmedim sizdede olursa sizde dert etmeyin.
    Bunun dışında gayet stabil düzgün çalışan bir cihaz. benim için tek sıkıntı kamerası oldu internette çok araştırdım 5mp kamera bu kadar kötü çekemezdi ics nin kamerası gb ye göre vasat dendi bu beni tatmin etmed. telefon yakın uzak aydınlık vs resimleri boğuk çekiyordu.
    iki hafta önce gb sanırım 2.3.4 kurdum telefona sırf kamerası daha iyi çeksin diye ve kamerası az bişi iyileşsede genel sıkıntı devam etti. bunuda böyle kabullenelim böyle kullanalım dedim ve telefonun 2.3.4 halini kullandım. ics nin görselliği gb den çok daha güzel arkadaşlar ancak gb'de telefon çok daha hızlı ics de yavaş değildi ama gb ics'ye göre daha hızlı.
    Neyse internette bu forumda xperia ray kullanan bir arkadaşta telefonun çektiği resimlerden şikayetçi olmuş o konuyu okudum arkadaş eskiden daha iyi çeken kameranın sonradan kötü çektiğini belirtiyor ve nette yazılan herşeyi uyguluyor ve nihayetinde çözümü kendisi buluyor kameranın-lensin önündeki koruma camını kaldırıyor ve kamerası tekrar normal iyi çekiyo.
    Bende dün bir anda xperia mini'nin lensinin önünde bulunan koruma camını söktüm zaten yapışmalımış biraz zorlayınca kalktı. Sökmeden önce baktım camda iz leke vs var ama bu lekeler diğer tellerde olanlar gibi aşırıda değildi. Neyse camı çıkardım ve çarşıya çıktım arkadaşla takılmaya biraz ve fotoğraflar çektim camın olmaması kendini gerçekten hissettirdi ve telefon daha canlı daha güzel fotoğraflar çekti arkadaşlar .
    Sizde xperia mininin çektiği fotoğraflarda şikayetçi iseniz sizde ön cama bakın leke vs varsa kaldırmayı deneyin. İnternetten bakmadım belki o ön camın yedeği satılıyordur belkide satılmıyordur.
    Size iki tane fotoğraf göstermek istiyorum birinci fotoğraf koruma camı sökülmeden önceden çektiğim fotoğraf ikinci fotoğrafta camı söktükten hemen sonra çektiğim fotoğraf

arkadaşım benimde kameram 4.0.4'e geçince çok kötü, puslu çekmeye başladı. sen kamera önündeki camı sokerek çözüm bulmuşsun ama bu da kamera ve telefon içine toz girmesine neden olmaz mı? yazılımsal bi çözüm bulunamaz mı bu soruna. 2 mp telefonlar bile daha güzel resim çekiyo benim telefonumdan şuan. ve bundan kurtulmak istiyorum

• quote:

Android 4.4 KitKat ile ilgili en bilinen konu 512MB RAM taşıyan cihazlara da destek verecek oluşu. Böylece en ucuz Android cihazından en üst seviye Android cihazına kadar Android 4.4 KitKat nimetlerinden faydalanabileceğiz. Sürüm bu yeniliği ise her bileşen ve uygulama için bir RAM optimizasyonu sunarak gerçekleştirecek.

Yeni gündeme gelen iddialarda da bu konu teyit ediliyor. Ancak KitKat güncellemesinin ekosistemde kaç yıl önceki cihazlara kadar verileceği belli değil.

sizce bize de verirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_287

quote:

[simage]arkadaşlar bende xperia mini var ve 4 aydır kullanıyorum telefon ilk güzel geldi bana sonra hoparlörü (hoparlör ses seviyesi normal yüksek olmasını bekliyordum) ve çektiği resimlerle hayal kırıklığı oluşturdu.
    Telefonsa ics 4.0.4 yüklü idi performansı çok hızlı olmasada yavaş değildi arada bir rehberi açarken 3-5 saniye bekleme ve gelen çağrılarda dokunmatik kaydırmadan cevap verilemiyordu dokunmatiği takılıyorda bazen aramalarda yazılımsal bir sorun vs diyip dert etmedim sizdede olursa sizde dert etmeyin.
    Bunun dışında gayet stabil düzgün çalışan bir cihaz. benim için tek sıkıntı kamerası oldu internette çok araştırdım 5mp kamera bu kadar kötü çekemezdi ics nin kamerası gb ye göre vasat dendi bu beni tatmin etmed. telefon yakın uzak aydınlık vs resimleri boğuk çekiyordu.
    iki hafta önce gb sanırım 2.3.4 kurdum telefona sırf kamerası daha iyi çeksin diye ve kamerası az bişi iyileşsede genel sıkıntı devam etti. bunuda böyle kabullenelim böyle kullanalım dedim ve telefonun 2.3.4 halini kullandım. ics nin görselliği gb den çok daha güzel arkadaşlar ancak gb'de telefon çok daha hızlı ics de yavaş değildi ama gb ics'ye göre daha hızlı.
    Neyse internette bu forumda xperia ray kullanan bir arkadaşta telefonun çektiği resimlerden şikayetçi olmuş o konuyu okudum arkadaş eskiden daha iyi çeken kameranın sonradan kötü çektiğini belirtiyor ve nette yazılan herşeyi uyguluyor ve nihayetinde çözümü kendisi buluyor kameranın-lensin önündeki koruma camını kaldırıyor ve kamerası tekrar normal iyi çekiyo.
    Bende dün bir anda xperia mini'nin lensinin önünde bulunan koruma camını söktüm zaten yapışmalımış biraz zorlayınca kalktı. Sökmeden önce baktım camda iz leke vs var ama bu lekeler diğer tellerde olanlar gibi aşırıda değildi. Neyse camı çıkardım ve çarşıya çıktım arkadaşla takılmaya biraz ve fotoğraflar çektim camın olmaması kendini gerçekten hissettirdi ve telefon daha canlı daha güzel fotoğraflar çekti arkadaşlar .
    Sizde xperia mininin çektiği fotoğraflarda şikayetçi iseniz sizde ön cama bakın leke vs varsa kaldırmayı deneyin. İnternetten bakmadım belki o ön camın yedeği satılıyordur belkide satılmıyordur.
    Size iki tane fotoğraf göstermek istiyorum birinci fotoğraf koruma camı sökülmeden önceden çektiğim fotoğraf ikinci fotoğrafta camı söktükten hemen sonra çektiğim fotoğraf

arkadaşım benimde kameram 4.0.4'e geçince çok kötü, puslu çekmeye başladı. sen kamera önündeki camı sokerek çözüm bulmuşsun ama bu da kamera ve telefon içine toz girmesine neden olmaz mı? yazılımsal bi çözüm bulunamaz mı bu soruna. 2 mp telefonlar bile daha güzel resim çekiyo benim telefonumdan şuan. ve bundan kurtulmak istiyorum

ben 2.3.4 gb vs onlarıda kurdum ama sonuç aynı idi, sorun yazılımsal veya donanımsal değil sadece cameranın önündeki camın zamanla saydamlığını yitirmesinden kaynaklanıyor. toz konusunda haklısınız ama temiz kullanırsanız bir problem olmaz sonuçte çok telefonun camerası açıkta idi. yada o camı yeni bir camla değiştimek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

ben 2.3.4 gb vs onlarıda kurdum ama sonuç aynı idi, sorun yazılımsal veya donanımsal değil sadece cameranın önündeki camın zamanla saydamlığını yitirmesinden kaynaklanıyor. toz konusunda haklısınız ama temiz kullanırsanız bir problem olmaz sonuçte çok telefonun camerası açıkta idi. yada o camı yeni bir camla değiştimek lazım

hımm anladım sorun camera önündeki cam diyorsun :) bakalaım denicem bende. TEŞEKKÜRLER !

• İlk aldığımda çok memnundum bu telefondan fakat artık görevini yerine getirmemeye başladı.. Telefona 5-6 uygulama yüklüyorsun telefon acayip yavaşlıyor. GBde de durum aynı icsde de..
  • Merhaba,
    Xda da beanstalk rom var su an OP olarak Xperia mini "smultron" / pro "mango"
    Ben ilgileniyorum
    Rom JB4.3 bootloaderin acıksa bu romu denemeni oneririm

Ben kullanıyorum cok memnnunum
    hız gb ve ics den daha iyi Uİ de kasma yok

denemeyi dusunursen yardımcı olurum
  • Geri Tuşu basmama için Garantiye yollayan arkadaşlar olumlu sonuc aldı mı ?
  • Benim mini'nin ekranı çatladı.
    Kaça halledilir acaba bilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hımm anladım sorun camera önündeki cam diyorsun :) bakalaım denicem bende. TEŞEKKÜRLER !

Denediniz mi acaba ne sonuç çıktı....
  • gerçektende kamera önündeki cam nedeniyle resimler flu çıkartığımda resimler çok daha net ve canlı. ama yinede cam ile kullanıyorum çünkü kameranın içine toz girip daha kötü duruma düşmesinden korkuyorum. telefon servislerine sorum o ön camdan bulmaya çalışıcam bulamazsamda bu şekilde kullanıp razı olucam :)
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.