Şimdi Ara

>>>SE Xperia Mini & Mini Pro||ANA KONU|| (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.921
Cevap
16
Favori
107.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: imacosfx

Merhabalar, Android 2.3.4 yüklü, Mini Pro'ya sahibim,
    32 bit Windows 7 kullanıyorum,

internette anlatılan şekilde gerekleri yapmama rağmen, Bootloader kilidi kapalı ve açamadım..

Açmak için Fastboot programlarını da indirip denememe rağmen sonuç negatif..
    Yabancı sitelerde, telefonu kapalı durumda, ses açma tuşuna basarak bilgisayara taktığımda MAVİ ışık yandığı söyleniyor.
    Ancak telefonumda hep yeşil renk yanıyor.. Ve ses açma tuşuna basılı taktığımda şarj moduna geçiyor.

Ses kısma tuşuna basarak bağladığımda şarj hariç, sadece bağlanıyor..
    telefonumda kasada yazan 11W32..

Yardımlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler.

Hocam usb kablosunu once pc ye bağlıyorsunuz değil mi. Ya da telefonu fastboot bağlayarak sonra sürücü güncelleme yapın. Bu da olmazsa gerekli sürücüleri paylaşabilirim buradan

• quote:

Orijinalden alıntı: masal_olduk

quote:

Orijinalden alıntı: gamingmaster

4.0.4 sürümü ben de yükledim. herhangi bir problemi yok.
    aksine iyi. tavsiye ederim.

Ben de bazılarının yavaşlıyor,yüklemeyin yazılarını görünce yüklemedim ve hala 2.3.4 sürümündeyim.Bu sürümüne göre herhangi bir yavaşlama vaya başka sorun var mı yoksa daha da mı iyi? Ayrıca yüklerken direkt kabloyu takıp yükselttiniz mi yoksa fabrika ayarlarına dönme,vb. işlemler yaptınız mı?

Telefon gerçekten çok kasıyor ta ki Zelly cream romu kullanana kadar. Xperia mini prom da Z1 menu ve programları kullanıyorum ve akıcı bir şekilde. Tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hildr Valkyrie

Arkadaşlar baya süredir mini pro kullanıyorum. Root yaptım Cwm kurdum bootloader kilidini açtım rom atıyorum cwm den seçiyorum yükleniyor reboot olunca sony ericsson yazısında kalıyor. Orjinal rom u flashlıyorum root falan gidiyor tekrar deniyorum böyle kısır döngüdeyim. ve şimdi de cwm de can't mount sdcart diyor yardım ederseniz sevinirim.

Hocam tam olarak ne yapmak istiyorsunuz, yardımcı olabilirim
  • thewhitewolf kullanıcısına yanıt
    Ics tabanlı romlardan gözlemlerimle en performanslılar, Flawless ve CM9/10 dur. Arayüzleri ve camera driverları vasat. Ram kullanımı 50-70 mb arasında flawless 100mb~ kullanıyor. Stock GB gibisi yok. 90 mb ram kullanıyor. GTA SA, Asphalt 8, RR3 dışındaki tüm hd oyunları oynayabiliyorsun 4.0.2 a 0.62 sürümdende. Ayrıca 0.84 basebandlı sürümde wifi modüllerinde sorun var bağlanamıyor bir türlü. Ics'nin tek iyi yanı driverlarının daha iyi olması gb den ama onlarda yüklenebiliyor gb'e. Bence jelly bean ve üstü sürümler bizim telefonlara yakışmıyor ben beğenmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 16 Ocak 2014; 0:52:44 >
  • Hocam dediğim romu denedinizmi. Geröekten muhteşem bişi. Kasıntıdan telefonumu değiştirecektim nerdeyse. Bu romu yuklediktn sonra kardeşimin Xperia s arasında hiç bir farkı kalmadı(hız konusunda).
  • thewhitewolf kullanıcısına yanıt
    2-3 gün kullandım her şey güzel fakat şarj konusunda pek başarılı değil. Her şeyi kapatsan bile 1 saat içinde %10-15 şarj gidiyor. Oyun performansını denedim.
    Şunu söylemek gerekirse performansa ve arayüze önem vermiyorsanız gb den şaşmamak gerek bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thewhitewolf

quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ

yaklaşık 2 yıldır Xperia™ Mini Pro kullanıyorum. Parasını kuruşuna kadar haketti. Fakat artık can sıkmaya başladı. Nedeni ise performans düşüşleri ve internal storage yani yeterli alanın olmamayışı. Bu yüzden telefona uygulama kuramıyorum artık 1-2 banka uygulaması facebook, twitter, instagram, foursquare. Daha da fazlasını telefon almıyor artık. yeni uygulamayı bırakın yeni bir uygulama güncellemesini bile zor alıyorum yetersiz alandan dolayı. Z1 almayı falan düşünüyorum yada Nexus 5. Ama QWERTY klavyeme o kadar alıştım ki hiç bırakasımda gelmiyor.
    Edit: önerebileceğiniz rom'lar var mıdır?

Eğer telefonu değiştirmediyseniz ZELLY CREAM romu öneririm. Xperia mini pro da resmen Z1 romu kullanabilirsiniz hemde akıcı bir şekilde

stabil ise deneyebilirim link verebilir misiniz?
    Edit: Cyanogen kurdum ama arayüz pek tatmin etmedi beni ayrıca cok stabil değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityMJ -- 16 Ocak 2014; 15:18:51 >

• quote:

quote:

quote:

yaklaşık 2 yıldır Xperia™ Mini Pro kullanıyorum. Parasını kuruşuna kadar haketti. Fakat artık can sıkmaya başladı. Nedeni ise performans düşüşleri ve internal storage yani yeterli alanın olmamayışı. Bu yüzden telefona uygulama kuramıyorum artık 1-2 banka uygulaması facebook, twitter, instagram, foursquare. Daha da fazlasını telefon almıyor artık. yeni uygulamayı bırakın yeni bir uygulama güncellemesini bile zor alıyorum yetersiz alandan dolayı. Z1 almayı falan düşünüyorum yada Nexus 5. Ama QWERTY klavyeme o kadar alıştım ki hiç bırakasımda gelmiyor.

Eğer telefonu değiştirmediyseniz ZELLY CREAM romu öneririm. Xperia mini pro da resmen Z1 romu kullanabilirsiniz hemde akıcı bir şekilde

Edit: Cyanogen kurdum ama arayüz pek tatmin etmedi beni ayrıca cok stabil değildi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2155803
    Burda detaylı anlatılmış. Yalnız Zellycream v5 yeni çıktı daha stabil değil ben denedim klavye mesaj bolumunde vs sorun var. Şuan V4 kullanıyorum gayet güzel ve stabil

• quote:

Orijinalden alıntı: Aspnux

2-3 gün kullandım her şey güzel fakat şarj konusunda pek başarılı değil. Her şeyi kapatsan bile 1 saat içinde %10-15 şarj gidiyor. Oyun performansını denedim.
    Şunu söylemek gerekirse performansa ve arayüze önem vermiyorsanız gb den şaşmamak gerek bence.

Şarjı normal gidiyor bende
  • Xperia minimi sevgilime verip HTC 8x'e geçtim ama xminimin hala gözümün önünde olması çok hoşuma gidiyor, alıp kurcalıyorum hala, çok şeker

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam. Güzel bir seçim olmuş.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Burda detaylı anlatılmış. Yalnız Zellycream v5 yeni çıktı daha stabil değil ben denedim klavye mesaj bolumunde vs sorun var. Şuan V4 kullanıyorum gayet güzel ve stabil

fiziksel klavyeden yazarken original romda oldugu gibi otomatik tamamlama geliyor mu bu çok önemli CM de yoktu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityMJ -- 16 Ocak 2014; 20:49:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

fiziksel klavyeden yazarken original romda oldugu gibi otomatik tamamlama geliyor mu bu çok önemli CM de yoktu :)

Yazım düzeltmeyı kastediyorsanız evet.

• arkadaşlar mini pronun en son çıkan resmi rom sürümü kaçtır?

ve birde şu anda stabil çalışan rom hangisidir.
  • Telefonun kendi hafızası yetmemeye başladı artıkzelly cream'e geçmek istiyorum ben de. wi-fi falan sorunsuz çalışıyor mu hocam? Bir de çok kısa nasıl kurulacağını anlatabilir misiniz?

@Aspnux

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 12 Şubat 2014; 15:40:14 >
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Telefonu artık kullanmıyorum. Ama wi-fi filan sorunsuz çalışıyordur saqib nazim denen eleman iyi bir devopler onun yaptığı romda sakatlık olmaz pek.
    Kurulumu şöyle anlatayım;
    Cihazda CWM yüklü olması gerek. Bootloader açık-kapalı farketmez.
    4.1.B.0.587 sürümü gerekli.
    CWM'den wipe/data/factory/cache partition yap
    Advanced bölümüne girip Wipe dalvik cache yap
    Mount and storage bölümüne git format system, cache, data formatla
    CWM menüsünde install zip from sd card bölümünden Örnekrom.zipi seç
    Aroma yükleme arayüzündeki talimatları uygula romu yüklemek için
    Yükleme bittiği zaman karşına çıkan reboot device yazısındaki ticki kaldır
    CWM'ye geri dön ve reboot phone de
    Telefon açıldığında ayarlar> geliştirici seçeneklerine git force gpu rendering (gpu oluşturmayı zorla) bölümündeki ticki işaretle.
    Rom yüklendikten sonra açılış biraz uzun sürebilirmiş ve rom ilk başlarda fazla ram kullanımına ve kasmaya sebeb olabilirmiş 20 dakika geçtikten sonra telefonu yeniden başlattığında tam verimiyle çalışmaya başlıyormuş rom. Son günlerde pek uyuyamıyorum ondan dolayı pek düzgün cümleler kuramadım biliyorum onun için kusuruma bakma. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 12 Şubat 2014; 16:16:23 >

• quote:

Telefonu artık kullanmıyorum. Ama wi-fi filan sorunsuz çalışıyordur saqib nazim denen eleman iyi bir devopler onun yaptığı romda sakatlık olmaz pek.
    Kurulumu şöyle anlatayım;
    Cihazda CWM yüklü olması gerek. Bootloader açık-kapalı farketmez.
    4.1.B.0.587 sürümü gerekli.
    CWM'den wipe/data/factory/cache partition yap
    Advanced bölümüne girip Wipe dalvik cache yap
    Mount and storage bölümüne git format system, cache, data formatla
    CWM menüsünde install zip from sd card bölümünden Örnekrom.zipi seç
    Aroma yükleme arayüzündeki talimatları uygula romu yüklemek için
    Yükleme bittiği zaman karşına çıkan reboot device yazısındaki ticki kaldır
    CWM'ye geri dön ve reboot phone de
    Telefon açıldığında ayarlar> geliştirici seçeneklerine git force gpu rendering (gpu oluşturmayı zorla) bölümündeki ticki işaretle.
    Rom yüklendikten sonra açılış biraz uzun sürebilirmiş ve rom ilk başlarda fazla ram kullanımına ve kasmaya sebeb olabilirmiş 20 dakika geçtikten sonra telefonu yeniden başlattığında tam verimiyle çalışmaya başlıyormuş rom. Son günlerde pek uyuyamıyorum ondan dolayı pek düzgün cümleler kuramadım biliyorum onun için kusuruma bakma. Kolay gelsin.

Yok hocam gayet iyi anlatmışsınız sadece iki yere takıldım. 1.'si bu zelly cream4.0.zip'i indirip sd kartta herhangi bir yere mi atıyoruz? 2.'side bu aroma yükleme arayüzü nedir? Bunu da ekstradan bir yerden indirmek mi gerekiyor?

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    SD cartda istediğin yere atabilirsin o konuda bir kısıtlama yok. Aroma arayüzü install örnekrom.zip from sd card diyince ortaya çıkıyor bildiğiniz setup ekranı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 12 Şubat 2014; 20:51:39 >
  • quote:

SD cartda istediğin yere atabilirsin o konuda bir kısıtlama yok. Aroma arayüzü install örnekrom.zip from sd card diyince ortaya çıkıyor bildiğiniz setup ekranı.

Hocam an itibarıyla geçmiş bulunmaktayım yalnız şöyle bir sıkıntı var bizim kasada olan geri, orta ve seçenek tuşu ekstardan ekranda var nexus 7'ler gibi yani. Bunu nasıl kaldırabiliriz acaba bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.