Şimdi Ara

Seagate 1,5 TB sata-2 hdd gözükmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün e.world dan Seagate 1,5 TB 7200RPM 32MB SATA-2 HDD aldım. Görevli kişiye anakartım yeni değil , eski sayılır dedim. Oda eğer windows yüklü ise 2. hdd olarak (arşiv) kullanabilirsin dedi. Bir sorun olmaz dedi. Eve geldim. Pc yi kapattım. Ve donanımı taktım. bios a baktım seagate gözükmüyor. Sonra eski hdd mi taktım 80 gb onda bir problem olmuyor. Anakartım uymuyor heralde dedim ve bugün e.world e tekrar gittim. Müşteri hizmetlerine gittim ve sağda duran kağıtta ne göreyim. Açılan OEM ürünlerinin iadesi yoktur (tam böylemi, tam bilmiyorum ama bunu demek istiyorlar).(Bana satın alırken oem ürünlerinin açıldıktan sonra iadesi olmayacağı konusunda hiçbir bilgi verilmedi.) Sonra müşteri hizmetlerinden biri ile görüştüm. Oda açılan oem ürünlerinin iadesi olmuyor. "Bilen arkadaş yok, yarın gelebilir misiniz?" dedi. Bende tamam dedim, ne diyeyim. açtığımdada ambalajına filan bi zarar vermedim yani üstünde yabancı dilde: "x malıdır." yazıyor idi. Bant şeklinde idi. Yani hdd nin içine yüklemeyi bırakın, hdd gözükmedi bile. Eve geldim. Anakart modelime baktım. Donanımdan pek anlamıyorum. Size danışayım dedim.

Anakart : ASRock P4V88 http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=P4V88

Benzer bir resim :

Seagate 1,5 TB sata-2 hdd gözükmüyor.

Sanırım uyumsuz hdd ile. Ne yapmam gerekiyor? Birkaç kişi "bios güncelle" filan dediler. Yardımlarınızı bekliyorum. Hiçbir şekilde anakartım ile uyumlu değilse e.world ile ne yapayım? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanay -- 25 Eylül 2009; 0:07:49 >

• Sata2 hdd'nin üzerindeki jumper ile sata1 limitli moda getirip bir dene bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanay
    Seagate 1,5 TB 7200RPM 32MB SATA-2 HDD aldım. Görevli kişiye anakartım yeni değil , eski sayılır dedim. Oda eğer windows yüklü ise 2. hdd olarak (arşiv) kullanabilirsin dedi.
    Sanırım uyumsuz hdd ile. Ne yapmam gerekiyor? Birkaç kişi "bios güncelle" filan dediler. Yardımlarınızı bekliyorum. Hiçbir şekilde emeyi bırakın, hdd gözükmedi bile. Eve geldim. Anakart modelime baktım. Donanımdan pek anlamıyorum. Size danışayım anakartım ile uyumlu değilse e.world ile ne yapayım? :)

Bu HDD'yi anakarta direk bağlama imkanınızın pek olacağını sanmıyorum. Bios update vs.. de yapsanız kurtarmaz. Belki PCI bir kartla direk bağlama şansınız olabilir. Benim önerimi sorarsan bir 3.5"lik USB kutusu alıp bu HDD'yi harici olarak kullanman olacak.
  • Anakartının SATA-2 desteği mevcut değil. Bios update etsn bile yinede sata-2 desteğin olmayacak malesef.
    Eğer HDD geri veremiyorsan by_OriON ve nihat35nihat dediklerinden birini yapmaktan başka çaren yok malesef ve kaldıki zaten SATA-1 HDD bulman zor bu kapasitede hatta yok bildiğim kadarıyla o yüzden geride versen ürünü yüksek kapasiye kullanmak istiyorsan en ucuz şekilde arkadaşların önerdiği şekilde çıkarsın bundan. Şimdiden sana kolay gelsin.
  • Sorunum kalmadı. Herşey için teşekkürler. Konu kilitlenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanay

Sorunum kalmadı. Herşey için teşekkürler. Konu kilitlenebilir.

Ya arkadaşlar usuldendir, sorununuzu nasıl hallettiniz onu yazında ,başkalarıda faydalanır belkim , kim bilir demi yaa :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.