Şimdi Ara

seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
19.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilgisayarına harddisk takılıyken başlamaması sorunu benim tahminimce boot ayarlarından kaynaklanıyor. bios'a girip kontrol etmeni tavsiye ederim. bilgisayar sistemi harici harddiskinden başlatmaya çalışıyor olabilir. takılı unuttuğum usb belleklerden ötürü benim de başıma bu tarz şeyler gelmişti daha önce.
    Ben de ilk başlarda yazdığım gibi 1 TBlık FreeAgent diskimin usb kablosunu kullandığımda ses kesilmişti. Bir gün içerisinde ses ve sıklığı artarak geri döndü. Zaten onun üzerine servise gönderme kararı aldım. Yenisi geldi bakalım bu nasıl çıkacak
  • arkadaşım söylediğin gibi bios ayrlarındanmış ama ben yine değiştirmedim ayarları nasıl olsa bilgisayraı kapatınca hardiskinde fişini çekiyorum artık açılınca takarım olur biter bunu sorun yapmıyorum yeterki abuk sabık tepkiler veripte kafamı bozmasın yoksa bu aleti sinirden öyle bi hale getircem ki servis bile çözemiycek şimdilik doğru çalışıyor...
  • arkadaslar bende 1 hafta kadar oldu 1.5 terabyte seagate EXPANSION alalı, 2.gün basladı bu tak tuk seslerine, harddisk diger 500gb philips ve woofer'ın yanında idi, seagate i yere koydum (bu cihazlardan uzaklastırdım, segate in manyetik alan duyarlılıgı var galiba ) ses kesildi valla ,4 gün oldu sorun yok insallah tekrarlamaz.Valla bendeki philips 500 gb 3 yıl oldu alalı üstüne kitapta düstü calısırken,woofer unda yanında hic tık demedi .philips 1.5 tb olsa kesin alırdım
  • arkadaşlar benim de usb kablosunu ve yerini değiştirdiğimde( manyetik alan dışına) ses falan kalmadı sorunda kalmadı. ama yine de bugün tekrar aynı şeyi yapar diye geri gönderdim başka bi tane almayı düşünüyorum eğer iadeyi kabul ederlerse. samsung bir arkadaşım kullanıyor büyük ihtimalle onu alacağım bakalım.
  • Paylaşım yapan arkadaşlara çok teşekkürler. Bugün electroworld den bu ürünü almanın eşiğinden döndüm. Bugüne kadar hep seagate kullandım hem desktop hemde laptop için ancak bu okuduklarım güvenimi sarstı. Bazı arkadaşlar kutusu dandik, malın kendisi sağlam diyor. Bunun çokta bir önemi yok, çünkü ürün bir birleşim olarak satılıyor, 1 yanlış diğer doğruyu da götürüyor. Ben media player ile kullanacak biri olarak internal olarak kullanma şansımda olamaz.

WD nin EXT HD lere göz atacam, inşallah onlar daha sağlamdır.
  • arkadaşlar,

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38589 vatan'ın websitesinden bugün hem kendim hem arkadaşım için 2 adet sipariş verdim ve verdikten hemen sonra da bu sayfadaki yorumları okudum. bende arşiv amaçlı kullanacağım. umarım sorun çıkarmaz.

gerçi fiyatı piyasaya göre oldukça uygun 199,01 TL 8 taksit world'e. eğer bir sorun çıkarsa sizlerle paylaşacağım..
  • Arkadaşlar galiba tık tık sesini çözdüm, yaklaşık 4 saattir tık sesi gelmiyor ve hard diski bilgisayardan çıkardığımda uyku moduna giriyor. 3 gün önce bende bu hard diski Vatan Bilgisayar dan aldım yalnız Seagate markasına güvenerek hiç bir yorumlara bakmadan gözüm kapalı aldım. İlk gün çalışırken ilk başta bir tık sesi geldi , herhalde ilk çalışırken böyle yapıyor diyerek umursamadım derken ikinci gün hard diske bilgilerimi kopyalarken elektrik kesildi, ve korktuğum başıma geldi, her 5 dakika da bir tık tık tık sesleri gelmeye başladı hard diskten ve olay böyle olunca internetten araştırmaya başladım ama hiç bir sonuca erişemedim. Düzgün çalışmayan yada disk okurken takılma gibi sorunlarla karşılaşılınca hard disklere defragmentation(disk birleştirme) işlemi uygulayınca düzgün çalıştığı aklıma geldi . İlk önce sizlerin yorumlarını okuyarak daha kaliteli bir usb kablosu taktım ve Piriform Defraggler programıyla full birleştirme yaptım(defrag işlemi yaparken tık tık sesleri oldukça çok geldi). Defrag işlemi bittiğinde hard diskteki tık tık sesleri sona erdi ve kablosunu bilgisayardan çıkardığımda uyku moduna geçmeye başladı, 4 saattir sorunsuz bir biçimde çalışıyor, defalarca kapatıp açmama rağmen hiç bir sorunla karşılaşmadım. (not: hard diskte 390 gb ı dolu olarak defrag işlemini yaptım.) Kullandığım defrag programını linkini aşağıda veriyorum.
    defrag programı için burayı tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skysoblue85 -- 27 Aralık 2009; 3:11:09 >

• Arkadaşlar selamlar.

Bende gözü kapalı seagate alanlardanım. 10 yıllık bilgisayarımda seagate hdd var ve hala sorunsuz çalışıyor. Biraz da buna güvenerek aldım bu markayı ancak burayı okudukça içim karardı.

Şu tık tık seslerinden kastınız nedir?

Arada sırada hdd'lerden işlem yaparken gelen acayip sesi mi kastediyorsunuz yoksa daha spesifik bir ses mi geliyor?

Hdd'yi bugün aldım. Şu an veri kopyalıyorum ve hdd'lerden işlem yaparken gelen o ses belirli aralıklarla geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyone-anywhere

Arkadaşlar selamlar.

Bende gözü kapalı seagate alanlardanım. 10 yıllık bilgisayarımda seagate hdd var ve hala sorunsuz çalışıyor. Biraz da buna güvenerek aldım bu markayı ancak burayı okudukça içim karardı.

Arada sırada hdd'lerden işlem yaparken gelen acayip sesi mi kastediyorsunuz yoksa daha spesifik bir ses mi geliyor?

Hdd'yi bugün aldım. Şu an veri kopyalıyorum ve hdd'lerden işlem yaparken gelen o ses belirli aralıklarla geliyor.

Evet o acayip ses, hard disk okuyucusunun takılma sesi aslında o. Ben sorunu çözdüm gibi ama hala güvenemiyorum uzun bir süredir o ses gelmiyor ve hard disk düzgün çalışıyor takılma da yapmıyor. inş. bir problem çıkmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

quote:

Arkadaşlar selamlar.

Evet o acayip ses, hard disk okuyucusunun takılma sesi aslında o. Ben sorunu çözdüm gibi ama hala güvenemiyorum uzun bir süredir o ses gelmiyor ve hard disk düzgün çalışıyor takılma da yapmıyor. inş. bir problem çıkmaz :)

Anladım. Ben ürünü daha yeni aldım, yarın aldığım yeri arayıp başka bir marka ile değişim yapıp yapamayacağını soracağım. Olmaz derse senin çözümünü denerim artık :)

Teşekkürler cevap için..

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar selamlar.

Anladım. Ben ürünü daha yeni aldım, yarın aldığım yeri arayıp başka bir marka ile değişim yapıp yapamayacağını soracağım. Olmaz derse senin çözümünü denerim artık :)

Teşekkürler cevap için..

Dün gece yarısı HD Tune yazılımını kullanarak hard diskin hız performansının nasıl olduğuna bakayim dedim ve korktuğum başıma geldi gene aynı tıkırtı geldi bende tekrar disk birleştirmeyle uğraşmak istemedim ve bu gün vatan bilgisayara götürüp geri iade ettim, yerine WD Elements 1.5 TB aldım, inş. bunda da sorun çıkmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar selamlar.

Teşekkürler cevap için..

Dün gece yarısı HD Tune yazılımını kullanarak hard diskin hız performansının nasıl olduğuna bakayim dedim ve korktuğum başıma geldi gene aynı tıkırtı geldi bende tekrar disk birleştirmeyle uğraşmak istemedim ve bu gün vatan bilgisayara götürüp geri iade ettim, yerine WD Elements 1.5 TB aldım, inş. bunda da sorun çıkmaz.

değişimi kabul ettiler demek... Umarım nova bilgisayar da kabul eder. Sevindim adınıza. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anyone-anywhere -- 27 Aralık 2009; 22:43:57 >

• 5-6 ay önce 1.5 terabyte seagate EXPANSION Hepsiburada.com'dan aldım diskte ses ve tıkırtı sorunu yoktu ortalama 20-25 mb/sn ile transfer yapıyordum ve sürekli olarak kullanıyordum.. 2 gün önce arkadaştan dosya almak için götürdüm orada çalışmadı. farklı bi usb kabloyla denedim yine yok 5 snde bi tıkır tıkır ses yapıyor pc görüyor ama disk olarak gelmemekte içinde 1tb'a yakın dosyam var napıcamı şaşırmış durumdayım. içindeki hdd'yi çıkarıp direk pcye bağlasam çalışırmı acaba ? içini açarsamda garanti kabul edicekmi tereddütlerim büyük
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar selamlar.

Teşekkürler cevap için..

değişimi kabul ettiler demek... Umarım nova bilgisayar da kabul eder. Sevindim adınıza. :)

Gittim Nova Bilgisayara.

Önce değişim yapamam dedi. Malı sipariş üzerine getirttiği için iade edemezmiş bu nedenle değişim kabul edemiyormuş.

Daha sonra istediğim modelle iade edeceğim model arasında 45 lira fiyat farkı olduğunu, istediğim modelin daha ucuz olduğunu, bu farktan vazgeçebileceğimi söyledim. Bunu söyleyince kabul etti ancak istediğim modelin elinde olmadığını söyledi.

Bana seslerin normal olduğunu, bu şekilde kullanmaya devam etmemi söyledi. Sorun çıkarsa grantiye verebileceğimi söyledi.

• Arkadaşlar, ben de 25.12.2009 tarihinde Vatan Bilgisayarın internet sitesinden 1.5 tb seagete expansion harici hdd sipariş ettim.

Ürün ilk birkaç gün sorunsuz çalıştı. Yaklaşık 200 gb kadar veri yazdım diske. 5-6 gün sonra hdd kafası ses yapmaya başladı. Veri okurken, yazarken, hdd uyku modundan uyanırken 10-15 sn kadar kafa vurma sesi yaptıktan sonra ancak erişilebilir hale geliyordu.

Ürünü Ankara daki Vatan Bilgisayar a götürdüm. İncelediler ve ürün değişimi yaptılar.

Acayip şanslıyımdır, genelde aldığım cihazlar ilk seferde bozuk çıkar , bunun da bozuk olanı bana denk gelmiştir deyip, yine aynı diskten almak istediğimi söyledim.

İkinci seagate 1.5 tb diski kullanmaya başlayalı 6 gün oldu ve bu diskte de aynı sorun var.

Bu ürünü, daha önce aldığım seagate freeagent 2.5" 320 gb harici diskten çok memnun kaldığım için, ve seagate markasına güvendiğim için, ( ve tabi bir de ürünü aldığım gün kampanyada olması nedeniyle ) , araştırma gereği duymadan satın almıştım. Ama hata yapmışım. İkinci diskimden de aynı sesler çıkmaya başladıktan sonra googleladım, baktım ki birçok kullanıcı aynı sıkıntıyı yaşamış.

Yabancı forumlarda, inceleme sitelerinde de benzer ifadeler var.
    Seagate firması da, birkaç hdd serisi için böyle bir hatanın varlığını kabul etmiş gibi birşeyler de okudum.

Velhasıl, bu diskimi de güzelce kutulayıp Vatan Bilgisayarın yolunu tutucam. Umarım yine bir önceki gibi kolayca değiştirebilirim diskimi.
    Bu sefer WD elements 1.5 tb almayı düşünüyorum, inşallah onunla da sorun yaşamam.

Sorun çıkarıp duran cihazlara

• arkadaşlar seagate arızalı ürünümü geri iade ettim ve yerine samsung storymarka bi ürün aldım umarım bu sağlam olur. seagate' in bu ürününü almakta ısrar eden arkadaşlar Allah yardımcınız olsun...
  • Almadan önce bu konuyu görmüştüm. dedim belki fazla sorun değildir. 1.5 TB lik expansiyon aldım vatanbilgisayar dan. Bugün bilgisayarı açıp download a bıraktıktan 5 dakika sonra odada anlamadığım bir tıkırtı sesi duymaya başladım. 5 dakikalık aramalarım sonucunda sesin seagate hdd'den geldiğini buldum malesef. işin kötüsü içinde 450 gb veri var ve bunu nasıl bir yerlere aktaracağımı düşünüyorum. Haftasonu gidip ürünü vereceğim ve mümkünse wd elements 1.5 tb' lık ürünü alacağım.
  • Bende 1TB olan modeli var ve yaklaşık 2 aydır sorunsuz kullanıyorum.. Ben Electroworld'den almıştım..

İnşallah bu sorun çıkmaz bende..

Acaba sadece 1,5TB'larda mı var yoksa tüm seride mi..
  • @TriNeO
    1 TB lik modeli arkadaşımda da var. O modeller sağlam kaç aydır kullanıyor arkadaşım. Sorun 1.5 TB seagate expansion modelinde var anladığım kadarıyla. Yarın gidip değiştirecem wd nin esentials modelini alacam
  • ARkadaşlar bende Seagete 1.5tblik Ext. hddyi alcakdım ama bu yorumları görünce vaz geçtim...Artık diğer markalardan hardiskler araştırmaya başladım size aşagıdaki hddlerden hangisini alayım

1.http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbaau0015hbk-3,5-1.5tb-elements-usb-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=41887 (WD)
    2.http://www.vatanbilgisayar.com/smartdisk-tdismd00088-3,5-1,5tb-easy-usb-2.0-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=41134 (SmartDisk)
    3.http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-hx-du015eba62-3,5-1.5tb-fume-siyah-usb-2.0-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=39521 (Samsung)
    4.http://www.vatanbilgisayar.com/smartdisk-3.5_1.5tb_backup_est-3,5-super-fast-1,5tb-usb+esata-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=38887
    (SmartDisk-Esata)
    Bütün harici hardiskler 1.5 tbdir.

Benim fikrim dördüncü ürün olan smartdisk;e-sata desteğide olması buna kaymama neden oldu.Eger herhangi bir sorun çıkmazsa yarın almaya düşüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet__666 -- 27 Ocak 2010; 12:22:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.