Şimdi Ara

seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
19.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben sorunu direkt 2 tb free agent ta yaşadım.. performans olarak iyi değerlerde idi ve fiyatı uygun gelmişti ama.. Deiğim gibi bu sorun dünya çapında.. Yabancı forumlarda da var.. Seagate bu aralar hdd lerini kimin fabrikasında ürettiriyorsa bişiilerin ters gittiği kesin..

Ben tekrar buaralar Seagate in her ürününden uzak durmayı tavsiye ediyorum.. Sonuçta tonla marka var artık... WD, Samsung gibi firmaların ürünlerinden bu çapta şikayetler yok. Ben 2 tb segate free agent tan kurtulunca WD Ess. 2tb aldım şu an çok mutluyuz... Samsung öneren arkadaşlar da var anladığım kadarıyla...

Ama seagate tam spor toto bu aralar. Arızalı çıkma ihtimali yüksek... En kötüsü de Sagaet dünya çapında şikayet edilen bu sorunu resmi olarak kabul etmiyor; komik bir şekilde "ses normal" diyor..

Yok devenin cash belleği....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 8 Ağustos 2010; 13:27:50 >
  • Herkese slm

Birinci Bölüm... Başlangıç

Öncelikle başımdan geçenleri belirtmek istiyorum uzun zamandır arşiv olayına girmek istemiştim 8mb düz limitsiz yapmıştım sırf bunun için 99 dan ardından direk electroworld den yaklaşık 4 ay önce bu modeli gözüm kapalı aldım. eleman zaten direk bunu önerdi zaten o çocuklada daha sonra kavga ettim de el den çıkarmak için yapmışlar güya neyse eve geldim takır takır 30gb indiriyodum günde asya dizileri filmleri neyse zevkler tartışılır tabi.
    saatte hardiskede 60 gb ı atıyodu nerdeyse zaten önce benim pcye indirip düzenleyip tek seferde 60gb atıyodum harddiske
    300 gbı geçmişti attıklarım ertesi gün benim şansızlığım benim pcdeki harddisk biçimlendirme hatası verdi bilgisayarımda ayrı takılan sata harddiskinde aramadığım program kalmadı piyasada önerilen bir çok ünlü programı denedim hiçbiridie açmadı
    kimi side sil geri getirme olsılığı çok yüksek dosyaları getiriyo diyo zaten bana kafasına göre getiren değil hepsi lazım hardisk simgesi dışında hiç bir veri gözükmüyodu msdostan bile girilmiyodu. ümidimi kesmişken kalan programlara da bakım formatı çakım dedim 1.5 mb lık UFS Explorer Pro kurdum direk içini gördü ağzım açık kaldı hemen tabi ordan çıkarma işlemine başladım 10 gb dosya harici hepsi filmdi filmlerden başladım en son dosyaları atınca sonlara doğru kafa vurma sesi vermeye başladı...

İkinci Bölüm : Zor Günler

allah allah dedim neyse tık tık ........ tık tık ..........tık tık ......... sonra kendine geliyo tekrar bilgisayarı kitliyo
    çıkardım taktım devam ediyo sonra bi ara kesildi ertesi gün tekrar dosya atarken devam etti...
    500 gb attım sorun çıkmadı 10 gb atmakta zorlanıyo neyse öyle böyle tık tık 5-6 saatte attım dışarı çıkmıştım geldiğimde devam ediyodu neyse forumlarda nedir bu diye araştırdım burdaki mesajların hepsini okudum
    açıkcası deliye döndüm öfkeyle kalkan bi insan olmadığım için yapacağım işlerimleri sıraladım başka bi hardisk alcaktım yedekleyip derhal bunu değiştircektim değiştirirlerse tabi aileden dolayı bide kredi kartı faizi olayı yaşadık hardiski alamadım bu elimde kaldı mesajlardan gördüğüm çözüm yollarıını uygulamaya başladım

Üçüncü Bölüm : Çözüm mü değilmi

önce disk birleştirme yaptım yapamaya çalıştım doğrusu geceden bıraktım öğlen hala devam ediyo yarısına bile gelmemişti olacak gibi değil dedim gittim kablosunu değiştirdim başka bi kablo aldım değişen bişey olmadı...
    kabını kırın diyen olmuş manyetik alan dan dolayı onun yerine bilgisayardan uzak tuttum kapının dışında harddsik :D KOMEDİ VALLA DÜŞTÜĞÜM DURUMLAR. şansa mı artık değilmi veri atmaya başladı bi kaç gün böyle attım .. sorun çıkmadı. naruto mangasını baştan indirmiştim onları atım dedim toplsan 300 mb jpeg şeklinde 20 bölümden 400 küsür 8000 dosya yarısında kafa vurma sesi yapmaya başladı iptal deyip sildim...
    acaba okumasında sayısal değerleri ufak ve fazla olan dosyalardanmı sorun olabilir deyip hardiskin içinde attığım 10gb dosyayı geri aldım sildim onuda filmden başka bişey kalmamıştı. sorun şimdilik yok gibi ydi kullandım gene 3 5 gün .. fiş hep takılı olduğu için hardiskin ucundan takıyodum fişi çekip geri taktım gene kafa vurma sesi gene patlak vermeye başladı sinirlendim iyice gene sakin düşünüp bu sefer nerde hata yaptım derken fişi takarken kıvılcım çıktığını farketmiştim yavaş takmıştım... ne alaka diceksiniz bende öyle diyorum. ama bi dinleyin sonunu.. çıkardım birden taktım çat diye dosya okuma ekranı hızlı bişekilde okuyup dosya açma ekranı geldi .. çıkardım fişi yavaş taktım kıvılcım çıkmadı ben çıksın diye yavaş takmıştım ama neyse çalıştı çıkardım kıvılım görene kadar yavaşça taktım zaten ikinci takışımda çıktı ekran okuma çat diye gelmedi tık tık......tık tık.... tık tık.... yavaş yavaş 5 dakkada içindekileri okudu sonra dosya açma penceri geldi içine girdim tık tık ... tık .tık... diyedevam etti tesadüfmü dedim acaba bi yarım saat denemişimdir kıvılcım çıktığın da okumadığını gördüm...

Dördüncü Bölüm : Benim tavsiyem

neyse benim bu hardiskte anladığım içine sayısal olarak ufak ve fazla veri atılmayacağı okuma sorunu yaşıyo
    o okuma sorunu yaşandığında tak çıkar istediğin kadar sorun devam ediyo attığın o dosyaları silip okumasını bekliceksin kafa vurma sesi devam edicek hiç bi şlem yapmıayıp bekliceksin.5 dakka 15 dakka arası sürüyo sonra kendiliğinden kapanıyo o ses
    o ses gittiğinden emin olduğun anda bütün pencereyi kapatıp donanımı güvenle kaldır deyip segate yi durdur diceksin ilk in durdurmayacak masa üstünde bi sağ tıkla yenile de bi daha durdur de güvenle çıkarabilirsiniz diyo (en aşağıda yazcağım işlemde normal çalışmaya başlarsada ilkin hemen güvnle kaldır demiyo durdurlamıyo diyo ikinci denemende güvenle kaldır yazısı çıkıyo)... eğer gene bi kaç denemende çıkmazsa direk usb den çıkar baştaki işlemi bi daha yap daha sonra
    adaptörü çıkarıp biraz bekleyip birden takın ikinci olarak usb girişini takın. şayet ekran dediğim gibi hızlı okumazsa kafa vurma sesiyle 5 10 dakkada dosyaları okuma penceresi gitmiyosa hiç uğraşmayın olmadı çünki o adaptörü
    dedğim gibi takın hızlı ekran dediğim gibi gelene kadar zaten o ilk dediğimi doğru yaparsanız bunlar olmuyo adaptörü birden takıp direk giriyo...

3 ay geçti bu hardsik dediğim gibi kullanıyorum harddiskin içinde film diziden başka hiç birşey yok mp3 resim ufak dosya hepsini sildim.. en son bugün 36 bölümlük ve 81 bölümlük kore dizisi attım atarken pc kendi başına bırakıp işlem yapmıyorum... normal şekilde kafa vurma sesiyle arasıra sadedce o adaptör ü doğru takana kadar rasgeldi bi kaç kere onun dışında hiç bir sorun la karşılaşmadım. 1.5 terabaytta doldu az kaldı
    netide super online fiber e geçircem
    şimdi diceksinizki böyle hardiskmi kullanılır tabi kullanılmaz elinde patlayanlar için veridğim bi tavsiye
    ben o hardsiki indirdiğim filmleri dizileri içine atıp zamanı geldiğinde almaktan başka bi amaç için kullanmıyorum. delirme aşamasına gelmeden önce bide benim yaptıklarımı uygulayın inşallah yardımı dokunu nediyim..veya cesareti olan verilerini silinmesini göze alsın direk servise aynı hata 2 kere tekrarlanırsa değişyio diye biliyorum ama aynısıyla ne anladım... onuda düşündüm zamanıma yazık.. ben kabullendim artık bidaha ne alırsam alım yorum okumadan bişey almıcam segate in allah belansını versin diyorummm.

Biraz uzun oldu ama zamanından feragat edip okuyan dinleyen ve beni anlayan arkadaşlara saygılarımı sunuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: kabardey1876

Herkese slm

Birinci Bölüm... Başlangıç

Öncelikle başımdan geçenleri ..

.. ben kabullendim artık bidaha ne alırsam alım yorum okumadan bişey almıcam segate in allah belansını versin diyorummm.

Biraz uzun oldu ama zamanından feragat edip okuyan dinleyen ve beni anlayan arkadaşlara saygılarımı sunuyorum...

:)
  • Valla benden bi 3 ay kadar tık tık sesleri geliyordu takılmalar falan oluyordu sonra baktım bu hdd çok ısınıyor. Altına 4 tane ayak koydum 1cm lik falan geçmişti süper çalışıyordum. sonra şanssızlığa benim 1.5tb expansion un adaptörü arkadaşın laptop un ki ile karıştı :S (Nasılsa gerizeka casper in adaptörü güç iletti hdd ye!) tabi 22 watt lık alete 77 watt adaptör takınca bilgisayar görmedi falan. 10 kez kontrol ettim bi yanık kokusu falan yok. Birde önündeki yeşil ışığı yarım saniyede 1 yanıp sönüyor :S 1 mbps internet ile zar zor arşiv yapmıştım bide bilgisayarın ana hdd 80 gb diye bomboş kaldı (bi vice city var o derece) yarın vatan a götürüp bu bozuldu diyecem bakalım ne yapacaklar.
    Herhangi bir fikri olan var mı verileri kurtarabilirler mi acaba ?

• Bu disklerde sadece USB bağlantılarında sorun oluyor galiba. Benim diskte de tıkırtı, donma gibi sorunlar oluyordu Datagate'ten hayır gelmeyince kutuyu kırıp attım diski satadan bağladım 8-10 aydır öyle çalışıyor en ufak bir sorun yok nazar değmesin. :)
  • seagate 1.5 tb expansion sata olarak bağlanıyomu diski kırmadım yapan biri bol resim ekleyip açıklayabilirmi
    oluyosa hep takılı kalsın daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabardey1876

seagate 1.5 tb expansion sata olarak bağlanıyomu diski kırmadım yapan biri bol resim ekleyip açıklayabilirmi
    oluyosa hep takılı kalsın daha iyi

kutusunu kırıp içindeki diski koyacaksın pcnın içine internal harddisk olarak...
  • arkadaşlar bende de seagate 500gb external vardı.
    seagate ten 1.5 TB almayı düşünmüştüm taa ki bu yazıyı okuyana kadar. Artık başka markalara bakacağım.
    umarım herkesin sorununa çözüm bulunur. deneyimlerinizi yazdıgınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan007 -- 5 Eylül 2010; 16:26:17 >
  • Elimdeki freeagent dahil 1.5TB Expansion gibi iki seagate ürünümde de kafa oturmama sorunu yaşadım. bunu aşmanın tek yolu bilgisayara bağlayıp hata denetimi yaptırmak. sonra uzunca bi süre bi problem olmuyor. olunca tekrar hata denetimi. hata denetimini de öyle pat diye yapmıyor uzunca bi süre nazlanıyor hdd. sonra zorla da olsa yaptırıyorsunuz. aç kapa aç kapa deliriyor tabii bilgisayar da...

ben hdd lerimi WDlive a bağlayıp media okumak için kullanıyordum yani sabit bi yerde duruyordu ama bir anda kafa oturmama problemi başlıyordu. elimdeki diğer tüm disklerde WD, Samsung, Maxtor vs. hiçbiri bunlar gibi sorun yaşatmadı bana. süratle ikinci el olarak disklerimi elden çıkardım ve yerine WD almaya başladım.

seagate şu na en büyük problemli diskleri üreten firma ve üretmeye ve insanların o çok değerli verilerini kaybetmelerine neden olmaya devam ediyor. nereden baksanız mahkemeye verilmeyi hak ediyorlar çünkü bi modelinde değil bir çok modelinde aynı problemler ile müşterilerini çok zor durumlara sokuyor.

HDD üretmek sorumluluk isteyen bi şeydir. çünkü kaybedeceğiniz çok şey olabilir. adı üzerinde yedekleme ve saklama aracı, yedekleyemez ve saklayamaz bozulur ise kendisini kim yedekleyecek?

Seagate şu an ölü bi marka durumunda.

• Arkadaşlar ben seagate manager i kurdum uyku moduna naver yaptım disc info ve test yaptım baya bi bekledikten sonra bazı takılmalar falan oldu hatta enteresan bi şekilde windowsda daha evvel hiç görmediğim hatalar aldım neticede pc nin power tuşuna uzun basıp kapatmak zorunda kaldım ram ler işin 20 sn sonra tekrar açtım ve seagate hdd yi görmedi pc korktum falan epey gitti bütün arşiv diye güç kablosunu söktüm tekrar taktım ve geri geldi neyse çok uzattım sadede geliyorum tıkırdamalar ve takılmalar şu an için kesildi ve hiç bir takılma olmadan film seyredebiliyorum öneri veren arkadaşlara teşekkür ediyorum çok sağolun umarım bu tıkırtılar geri gelmez :D

bir şey eklemek istiyorum harici disk almak isteyen arkadaşlar için WD şaşmasınlar 500gb kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım şimdiye kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksatan -- 18 Ekim 2010; 3:44:28 >
  • Bende yakın zamanda 1 tb 32 mb cache 7200 rpm 3.5 inç Seagate disk aldım. Sistem boşta iken harddiskin okuma kafasından tık tık tık tık diye sesler gelmeye başladı. Bu başlığa denk geldim. Diskin kablosunu değiştirdim, bahsi geçen defrag programını denedim. Şu anda eskiye göre daha az ses oluyor ya da hiç ses gelmiyor. Geçici mi değil mi zaman gösterecek.
  • sorun usb kablosunda. bendede aynısı oluyordu kabloyu değiştirdim düzeldi. biraz kaliteli bir kablo alın hepsiburada.comdan 15 tl ye güzel bir kablo aldım şimdi mükemmel şekilde çalışıyor. kendi içinden çıkan kabloda sıkıntı olduğuna eminim.

saatli bomba gibi sesler çıkarıyordu eskiden sürekli donuyordu. artık hiçbir sorun yok. seagate firmasını anlayamıyorum o kadar teknoloji yapıyorsun 3 kuruşluk kablodan kaçıyorsun.
  • merhaba arkadaslar bende seagate 1.5 tb harici harddisk almıstım tabı ozaman bu konuyu gormedım neyse ara sıra kafa atıyordu ama pek umursamadım su anda hard dısk fıse takınca yaklasım 5-15 dk arası kafa atıyor sonra donanım bulundu dıyor fakat bılgısayar donanımı yukleyemıyor yanı harddıskı gormuyor ıcersınde onemlı dosyalarım vardı acaba burdan sora dondurme gıbı bı ımkanımız varmı yanı harddıskı nasıl gerı gormesını saglıca? sızde kafa atıyor zamanla gecer dıye bence bekletmeyın bır an once degıstırın cunku zamanla daha cogalıyor ve hıc kullanılamaz hale gelıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruxxx

merhaba arkadaslar bende seagate 1.5 tb harici harddisk almıstım tabı ozaman bu konuyu gormedım neyse ara sıra kafa atıyordu ama pek umursamadım su anda hard dısk fıse takınca yaklasım 5-15 dk arası kafa atıyor sonra donanım bulundu dıyor fakat bılgısayar donanımı yukleyemıyor yanı harddıskı gormuyor ıcersınde onemlı dosyalarım vardı acaba burdan sora dondurme gıbı bı ımkanımız varmı yanı harddıskı nasıl gerı gormesını saglıca? sızde kafa atıyor zamanla gecer dıye bence bekletmeyın bır an once degıstırın cunku zamanla daha cogalıyor ve hıc kullanılamaz hale gelıyor...

Başka bir adaptör ve kablo varsa onunla dene,
    Kutuyu kırıp pc'ye Internal olarak takanlar genelde kablo veya adaptör sorunu yaşadıkları için yapıyor, (Farkında olmayandan yapanda var :) )

Eğer yemezse farklı yöntemler var ama garanti dışı kalır,

Benim herkese tavsiyem hazır gelen harici almak yerine kutuyu ve diski kendin alıp yapmandır, (Mavi de çalışırken benim müşterilerimin hepsine aynı yöntemi yapıyordum, Asla benden hazır kutulu HDD alamazlar :D )
    Bu şekilde yaparsan sorun yaşadağında istediğin müdahaleyi rahatça yapabilirsin,

Seagate hdd konusunda benim vazgeçilmezimdir, (Aynı Abit gidiydi, şimdi Gigabyte'ın, DFI'ın esiri olduk :S )
    Kısacası sorunların büyük kısmı kutularda oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

Arkadaşlar, burada anlatılan sorunlar gördüğüm kadarıyla EXPANSION serisinde yaşanıyor,

FREEAGENT serisinden bir disk sahibi olupta bu sorunları yaşayan varmı acaba? Yoksa sorunsuz gidiyormu?

yaşıyorum 1.5 tb freeagent desk var elimde şuan Bu disktede aynı sorunlar mevcut
  • 2 yıl kadar önce kutusundan çıkarıp masaüstüme taktım sonra bozuldu 2 yıldır öyle duruyor tüm arşivim içinde düzelir mi acaba (bilgisayara takınca bilgisayar açılmıyor bile)
  • hort yapalım o zaman
    1.5 tb lik model var hala çalışıyor ama ses çikarıyor tabi
    artık film izlerkende donmaya başladı
    varmi hala bu aletleri kullanan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bad sector

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.