Şimdi Ara

seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
19.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende 2 hafta önce, pek araştırmadan, fiyatı iyi diye 1.5TB Seagate almıştım, 2-3 defa film seyrettikten sonra, takılmalar ve sesler gelmeye başlamıştı. Açıkcsı çok fazla teknik bilgiye sahip olmadığım içinde durumu net tespit edemedim ve canım çok sıkıldı. Sonra bu forum sayfasını okuyunca her şey netleşti. Dün HDD'yi alıp hemen electroworld'e gittim. Cihazı tamir ettirmek yada aynısı ile değiştirmek değil başka bir marka ile değiştirmek istediğimi söyledim. Cihazı çalıştırdılar, kafa vurma sesini duyuncada tamam dediler ve istediğiniz HDD'yi seçin dediler. Bende gittim WD'in 1,5 TB 'lık HDD'sini aldım. Fiyatıda şaşırtıcı ve sevindirici bir şekilde seagate ile aynıydı (239 TL olduğu için belkide ben öyle olduğunu düşündüm). Hemen değişim işlemin yaptılar ve WD'yi alıp gittim. 1 TB'lık bir film arşivi yükleyerek deneme yaptım ve cihazda en ufak bir sıkıntı yoktu. Umarım çaıkmazda....sizlere ve ew'e teşekkürler....Bu arada WD ile ilgili sorun yaşayan oldu mu?

İyi günler.....

• Bende hepsiburadadan 14.01.2010 tarihinde 1.5TB Seagate almıştım.Daha 1 ay dolmadan aynı sorunlar bendede baş gösterince 01.02.2010 tarihinde hepsiburadaya mesaj atıp.Ürünün değiştirilmesi için form doldurup kargoyla gonderdim. 03.02.2010 da kargo teslim alındı. Hepsiburadaya mesaj atmama rağmen cihazın takıp numarasını ancak 06.02.2010 tarihinde aldım. Bakalım ne olacak. Farklı bir model ile değiştirilmesi için mesaj attım. Umarım değiştirirler. Yoksa bu haliyle çok büyük sorun.
  • az önce tam bu konuda konu açmak üzereydim.sayfanın altına indiğimde bu konuyu gördüm.harddiski alırken ne kadar büyük bir hata yaptığımı farkettim.vatanbilgisayardan kampanyalı olarak almıştım bende.seagatein şimdiye kadar ters bir durumunu görmemiştim.o yüzden nette araştırmaya bile gerek duymadan diski aldım.

vatanbilgisayar sağolsun kocaman kutuya bi tek harddiski koymuş.harddisk kutusununda yanları boş.kimbilir eve gelene kadar harddisk ne kadar hırpalanmıştır.daha ilkten bozulmuştur belki düşünsiyle açtım ama sorun çıkmadı.kopyalamalarımı bitirdim.ilk hafta sorun yoktu.sonra harddiski başka bir yere götürmem gerekti.orda bu tıkırtı sesi başladı.bu tıkırtı sesi varkende harddisk aşırı yavaşlıyordu.ilk günler her an bütün bilgilerim göçecek gözüyle baktım.ama şu an herhangi bir sorun yaşamadım.her türlü işlevini çok rahat biçimde yerine getiriyor.bir sürü harddisk test programıyla test yaptım.hiç birinde sorun çıkmadı.sorun var desem bu testlerde gözükmüyor.yok desem bu kadar sesin normal olması imkansız.3 seneye yakın wdnin harici diskini kullandım.bir tek sorunum dahi olmadı.bunda bu kadar sorun yaşamam çok garip geliyor.

ama daha önceki mesajlardada gördüğüm herkes gibi bende verilerim kaybolurmu tedirginliği yaşıyorum.sonuçta az buz değil 1.5 tb boyutu var.şu an 500 gba yakın bir bölümü doldu.yarın bir gün 1.5 tba ulaştığımda harddisk göçerse ne olacak.

• hdd daha dün aldım 1tb seagate external fakat bu yazıyı görsem yanına yaklasmazdım

şuan hdd birşey kopyalarken winampda müzik açtım sonuçlar çok kötü aşşağıda
    fakat müziklerde takılma yoktu

seagate 1,5 TB sorun yaşıyorum!!

ancak kopyalama yaparken bir video açıyorum 2-3 kere donmadan sonra daha ilerliyemio sonra görevi sonlandır çıkıyr :S yani kopyalama yaparken video izlemek sadece hayal

şuan hdd 35-40 cm den tıkır dama sesleri geliyor
    sesin ilerde çoğalmasını beklemeliyim
    yoksa aldığım yere şimdi mi götürmeyilim[simage][/simage]

2-3 senelik kasdaki hdd seagate o da artık tıkırtıyo ama onunki doğal ve çalışmasında hiç bir performans eksikliği yok ama daha dünki cihaz böyle yaparsa ilerde daha kötü olr diye düşünüyorum

ayrıca cihazı usbdeb çıkarcam donanımı güvenle kaldır diyorum durdurulamıyor diyor

sizce ne yapmalıım sonuçlar şuan için iyimidr

• arkadaşlar 2 sayfa yorum okuduk. ses felan bendede oluyor. 2 ay oldu ürünü aldıgım. bnde arşiv için kullananlardanım sadece kopyalamak için kullanıorum.işim bitince fişini çekiorum bir daha lazım olana kadar .ama bu kadar kişinin aynı sorunu yaşaması normal değil. vatanbilgisayardan aldım bende. ileride sorun yaratırsa 1tb verinin kaybolması ne benim hoşuma gider nede başka birinin. iade eden arkadaşlar varsa yerine hangi ürünü aldı hangi ürünü tavsiye eder bilgilendirirseniz sevinirim.
  • ben 1 hafta sonra takılmaya başlayınca iade edip şunu aldım
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbaaf0015hbk-eesn-3,5-1.5tb-my-book-essential-usb-2.0-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=42236
    ısınma çok az ,çok sessiz ,700 gb veri yükledim, film izlerken hiç takılma ses olmadı, memnunum,
  • Arkadaşlar şu anda okudum daha dün akşam kayseripark bimeksten almıştım. mesaj biter bitmez üstümü giyinip iade ye gidiyorum.. daha kutusun açmadım umarım sorun çıkarmazlar yaa...
  • ewet az önce gittim ve geri verdim... iade de zorluk çıkarmadılar neyse ki...

akşama gidip vazgeçmiş olduğum yerine seagate aldığım WD MyBook elite 1 TB veya 2 TB versiyonunu alıcam...

herkese teşekkür ederim burada yorumlarını paylaşıp bizi aydınlattıkları için... bu arada ben 2 senedir maxtor 500 GB kullanıyorum tık dmedi.. seagate şaşırdım açıkçası...
  • arkadaşlar konuyla ilgili müjdeli bir haber vermek istiyorum.

6 şubat tarihinde çakır çukur çıkardığı ses ve bu ses çıkarken okuma yapmaması nedeniyle bostancı vatana verdiğim hdd 13 şubat cumartesi günü teslime hazır görünüyordu internetten baktığımda. hemen soluğu vatan'da aldım servis kağıdını verdim. eleman elinde yeni bir ürünle geldi ve gözlerime inanamadım.

yeni hdd

çok fazla soru sormadan olay mahalini terkettim tabiki.

199,01 TL verip aldığım expansion hdd yerine 275 TL'lik freeagent (ki hepsiburada.com'da 308 TL) hdd sahibi oldum.

hoş tabiki ithalatçı firmanın bunu yapması gerekirdi fakat piyasada o kadar çok firma var bunu yapmayıp yapıldı diye aynısını geri gönderebilecek.

bence bu hdd ile sorunu olup 1 ayı geçiren herkes ürünü servise göndersin. fakat beni tanımıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Why me???

arkadaşlar konuyla ilgili müjdeli bir haber vermek istiyorum.

6 şubat tarihinde çakır çukur çıkardığı ses ve bu ses çıkarken okuma yapmaması nedeniyle bostancı vatana verdiğim hdd 13 şubat cumartesi günü teslime hazır görünüyordu internetten baktığımda. hemen soluğu vatan'da aldım servis kağıdını verdim. eleman elinde yeni bir ürünle geldi ve gözlerime inanamadım.

yeni hdd

199,01 TL verip aldığım expansion hdd yerine 275 TL'lik freeagent (ki hepsiburada.com'da 308 TL) hdd sahibi oldum.

hoş tabiki ithalatçı firmanın bunu yapması gerekirdi fakat piyasada o kadar çok firma var bunu yapmayıp yapıldı diye aynısını geri gönderebilecek.

bence bu hdd ile sorunu olup 1 ayı geçiren herkes ürünü servise göndersin. fakat beni tanımıyorsunuz.

çok şanslısın.yedek alabileceğim herhangi bir harddisk bulduktan sonra bende harddiski vatana göndereceğim vatan bilgisayar bu harddiski kampanyayla sattığı için herhalde baya bir pişman olmuştur.

• benim şöyle bir teorim var. bu serinin hatalı olarak geldiği biliniyordu ithalatçı tarafından. ama bunları da ellerinden çıkarmaları gerekiyor. ne yapacaklar? kampanya tabiki. ha benim gibi arıza çıkardı diye servise gönderecekler çıkmayacak mı? çıkacak. bence "amaaan böyle kullanırım" diyenlerin daha fazla olacağını düşündüler. "bu fiyata 1,5 tb hdd almışım ne uğraşacağım" diye düşünenlerin fazla olacağından yola çıkarak böyle bir yol izlemiş olabilir. çünkü inanılmaz fazla bu modelden şikayeti olanlar..

quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

quote:

arkadaşlar konuyla ilgili müjdeli bir haber vermek istiyorum.

yeni hdd

çok şanslısın.yedek alabileceğim herhangi bir harddisk bulduktan sonra bende harddiski vatana göndereceğim vatan bilgisayar bu harddiski kampanyayla sattığı için herhalde baya bir pişman olmuştur.

• quote:

benim şöyle bir teorim var. bu serinin hatalı olarak geldiği biliniyordu ithalatçı tarafından. ama bunları da ellerinden çıkarmaları gerekiyor. ne yapacaklar? kampanya tabiki. ha benim gibi arıza çıkardı diye servise gönderecekler çıkmayacak mı? çıkacak. bence "amaaan böyle kullanırım" diyenlerin daha fazla olacağını düşündüler. "bu fiyata 1,5 tb hdd almışım ne uğraşacağım" diye düşünenlerin fazla olacağından yola çıkarak böyle bir yol izlemiş olabilir. çünkü inanılmaz fazla bu modelden şikayeti olanlar..

tabi dediğinde bir ihtimal ama marka açısından bence çok kötü bir olay.ben mesela bu harddiskte bu sorunların yaşadıktan sonra uzun bir süre seagate harddisklerin yanından geçeceğimi sanmıyorum.ki seagate güvendiğim markalardan biriydi.bu haftasonu eski harddiske yedek alacağım.vatanbilgisayara nasıl göndeceğim derdide var şimdi.istanbulda oturmuyorum.harddiskin kutusunuda yeni attım :(

• harddiskin kutusunu istemiyorlar zaten. sadece harddisk ve faturası gerekli. faturadakiyle üründeki seri numarası tutuyorsa o şekilde kabul ediyorlar. ama en yakın vatan mağazasına gitmen gerekecek.

quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

quote:

benim şöyle bir teorim var. bu serinin hatalı olarak geldiği biliniyordu ithalatçı tarafından. ama bunları da ellerinden çıkarmaları gerekiyor. ne yapacaklar? kampanya tabiki. ha benim gibi arıza çıkardı diye servise gönderecekler çıkmayacak mı? çıkacak. bence "amaaan böyle kullanırım" diyenlerin daha fazla olacağını düşündüler. "bu fiyata 1,5 tb hdd almışım ne uğraşacağım" diye düşünenlerin fazla olacağından yola çıkarak böyle bir yol izlemiş olabilir. çünkü inanılmaz fazla bu modelden şikayeti olanlar..

tabi dediğinde bir ihtimal ama marka açısından bence çok kötü bir olay.ben mesela bu harddiskte bu sorunların yaşadıktan sonra uzun bir süre seagate harddisklerin yanından geçeceğimi sanmıyorum.ki seagate güvendiğim markalardan biriydi.bu haftasonu eski harddiske yedek alacağım.vatanbilgisayara nasıl göndeceğim derdide var şimdi.istanbulda oturmuyorum.harddiskin kutusunuda yeni attım :(

• quote:

harddiskin kutusunu istemiyorlar zaten. sadece harddisk ve faturası gerekli. faturadakiyle üründeki seri numarası tutuyorsa o şekilde kabul ediyorlar. ama en yakın vatan mağazasına gitmen gerekecek.

kutusuyla kargoya verirsem harddisk zarar görmez diye düşündüydüm.

ama benim servis işi yalan oldu.iki gündür harddiskte ne takılma var ne tıklama.tamamen sorunsuz bir harddiske dönüştü.çözemedim durumu :S üzülsemmi sevinsemmi bilemedim

• aga bence sevin kafaya takma.. çok takılınca takınca işin içinden çıkılmıyor gerçekten... eniyisi sen aynen devam kullanmaya...
  • bir katkım olmayacak ama, ben de sizdenim mesajı bu da :)
    5 ay önce almıştım 1.5tb. artık başta tıkırdamıyor muydu ben mi dikkat etmiyordum bilemiyorum. sonra farkedince geçen hafta geri götürdüm, yenisi verdiler (vatan) ve iki gün olmadı aynı şey.. ha bire yedeklemekten yoruldum artık...
    bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz. sanırım para iadesi yapmayacaklar, ben de yenisini istemeyeceğim. ne olacak bilmem bugün konuşmaya gideceğim..
  • Kablosunu değiştirmeden hiçbir şey denemeyin bence.. Ben kablosunu değiştirdim (usb kablosu) çözüldü tıkıt tıkır sesler..
  • Geri vermeden seagate manager denedim işe yaramadı. bende doluluk oranı arttıkça tıkırdama başlıyor okurken de yazarken de tıkırdıyor ama kopyalarken tıkırdamıyor. ilk disk daha az tıkırdıyordu bu yeni gönderdikleri ikinci günden durmadan tıkırdıyordu bunu da iade ettim. seagate'in iyi olduğunu düşünürdüm ama artık güvenemem heralde. işin ucunda yedeklenen önemli dosyalar var hdd firmalarının tam bir güven sağlaması gerekir. yenisini istemedim para iadesi istedim.
  • Bende bu sorunlardan şikayetçiyim 2 ay oldu izmir bornova vatandan alalı cihazı önemsemedim başta normaldir heralde ama artık okuma işlemleri kopyalama işlemleri bu sesin gelmesiyle donmaya başladı merak ettim konuyla ilgili yazan var mı die bir çok kişi aynı sorunu yaşamış ve belli ki cihazlarda bir problem var 2 gün içersinde vatana gidip konuşacam ancak içindeki o kadar bilgiyi nasıl nereye yedeklicem bilmiyorum başka taşınabilir hdd yok çünkü umarım vatanda bir çözüm getirirler çünkü hdd den hiç verim alınmıyor !
  • Aynı sorun bende de oldu diski 1 hafta önce ihtarname ile birlikte Hepsiburada'ya gönderdim. Bugün ürünün kaydını almışlar para iadesi talep ettim. Yapmazlarsa Tüketici Hakları'na şikayette bulunacağım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.