uzuuuun yılllardır seagate harddiskler benim vazgeçilmezimdi burayı okumadan gidip harici 1,5 tb expansion dan bende aldım lanet olsun aldığım güne. anlatılan sorunların hepsini yaşıyorum ömrüm garantiden parça beklemekle geçtiği için gözümü karartıp bende diski kutudan çıkardım dahili disk olarak kullanırım lanet olsun dedim ama yaptığım bütün testler sonucu anladımki seagate bizim eski seagate değil bildiğin fiyasko kalite ancak bu kadar bozulur eline sağlık seagate bidaha benim veya çevremin yakınına yaklaşamazsın seagate.
Ben de bu modelden daha yeni aldım ve gayet de memnunum, hiç sorun yok. Taş gibi. Tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Jaymz Hetfield
Ben de bu modelden daha yeni aldım ve gayet de memnunum, hiç sorun yok. Taş gibi. Tavsiye ederim.
"Yeni aldım" diyorsun...
Bekle biraz.
Bu pislik hard diski alalı 2 ay oldu. Aldığım günden beri kafamı şişirdi sorunlarıyla. Tıkır tıkır tıkır tıkır tık tık tıkır tıkır ses geliyor anca. Veri okuma hızı yavaş yazma hızı yavaş. İçinden film izlemek işkence zırt pırt takılıyor. Kendi kendine kayboluyor pcden. Bunun garantisi ne kadar arkadaşlar. Yollayacağım ben hepsiburadaya. Böyle pis alet görmedim. Paramızla rezil olduk.
az önce bu ürünü bende aldım, internette araştırma falan yapmamıştım sesler geliyordu onun üstüne google a basvurdum bu başlığı gördüm, hemen yarın iade edecegim
Herkese Merhabalar
Öncelikle uzun bir yazı olacağı için şimdiden özür dilerim.
Dolu dolu 3 sayfayı tek tek satır satır okudum. Okudum ki benim sorunuma değinen veya sorunumu yaşamış olup çözüm sunan birilerinin tecrübelerini görmek istemiştim. Üstü kapalı bazı açıklamalar okudum fakat detaya inmeden yüzeysel olarak çözümler sunulduğu için tam olarak bir şey anlamış değilim.
Öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını bilmek ve o yöne doğru hamle yapmak gerekir. Benim Seagate 1.5 TB 7200 RPM DAHİLİ (tekrar ekliyorum dahili ) harddiskimde bu tıklama sesi dün akşam itibariyle başladı. Fakat şunu çok iyi biliyorum ki ekran kartım işlemcim ve ramlarım son teknoloji ürünler olduğu için kasamın içerisinde bulunan emektar power ın artık gücü yetmiyor. Yeni aldığım ekran kartının özelliklerinde "En az 650w power ile kullanmanız tavsiye edilir" yazısını görmeme rağmen "takıyım çalışırsa kullanırım" mantığıyla hareket ettim. 6 ay kadar bu şekilde sorunsuz çalıştı. Fakat en ufak bir havalandırma sorununda ekran kartı cayır cayır yanacak kadar ısınıyor fanlar soğutmaya çalışırken çok yüksek bir ses çıkarıyordu. Havalandırma sorununu çözdüğümden beri de bu şekilde sorunsuz kullanıyordum.
Daha önce bu şekilde yani gücü yetmeyen bir power ile sistemini besleyen arkadaşımın 2 adet 500 GB harddiski kafa vurmaya başlamış. Bunlardan birisi samsung diğer Wd idi. Yani seagate yoktu. Bu sorunu arkadaşım uzun süre görmezden geldi taaaki samsung artık çalışmayana kadar. Garantiye gönderdi ve garanti kapsamında yenisi geldi :D Kısaca adam bile bile cayır cayır yaktı ürünü ve samsung yenisini gönderdi. Fakat bu esnada 1000w thermaltake power aldı. O zamanın parası ile 550 TL verdi. Diğer kafa vuran WD birden bire bu sorunu düzeldi. Şu anda halen kullanıyor bu harddiski. Diğer garantiden değişmiş olarak gelen samsung ile birlikte yanına şimdide seagate 1 tb aldı. Yanlış anlaşılmasın bütün bu harrdiskler dahili.
Anlatmaya çalıştığım kısaca şu: Herkes teknik servise gönderdik sorun yok deyip göndermişler diye yazılar yazıyor. Benim bildiğim adam gibi teknik servislik yapan firmaların test makinaların da yüksek kalitede power ların olduğu. Yani müşterilerden gelecek olan şikayetler neticesinde onlarca farklı özelliklerde test düzeneği kuracağına bir bilemedin iki adet son sistemle donatılmış düzenekler kullanıyorlar. Sizin power ınızın gücü yetmiyor ve kafa vurmaya başlıyor, siz gönderiyorsunuz teknik servise onlarda adam akıllı bir power ile deneyince sorun yok deyip geri gönderiyorlar. Ondan sonra problem yaratıyoruz onlara karşı.
Benim sorunuma gelince. Şunu çok iyi biliyorum. Bir gece öncesi O&O Defrag programı ile 1.5 tb dahili harddiskimi defrag yapması için sabaha kadar açık bıraktım. Bu programın bir özelliği var. Defrag yaparken 3 tane seçenek sunuyor.
1. Dosya adına göre defrag (herkes bunu öneriyor çünkü bu işlemi bir kez yaptıktan sonra veri erişimi hdd üzerinde maksimum seviyeye çıkıyor) 2. Dosya boyutlarına göre defrag 3. Klasik defrag
Ben 1. seçeneği seçtim. Harddiskim 50 gb C: sürücüsü için 1,35 TB D: sürücüsü için ayrılmış olarak duruyor. Sabah monitörü açıp defrag programına baktığımda C: sürücüsü tamamlanmış fakat D: sürücüsü için daha %50 gibi bir seviyeye ulaşmıştı. Bu programı daha önce kullandığım için güzel bir özelliğini biliyorum. O da şudur. Eğer defrag işlemini durdurup başka bir işlem yapmadan pc yi kapatırsanız tekrar açtığınızda başka bir işlem yapmadan (msn dahil açmadan demek istiyorum) yine defrag programını çalıştırırsanız daha önceki %50 lik seviyeyi hızlıca tarar ve bir daha o kadar beklemeden geri kalan kısmı düzenlemeye devam eder. Fakat sabah programı açtığımda %50 lik durumu görünce yukarıdaki işlemi yani durdurma işlemini yapmak için "disable" butonuna tıkladığımda pc kilitlendi. Mause dahil hiç bir şeyi kullanamadım. Biraz bekledim ve tekrar denedim. Sonuç olumsuzdu. Yani ben isteyerek ve bilerek defrag işlemini durdurmaya çalıştım ve pc yi kilitlendim.
Bu şekilde pc yi direk olarak butonuna 7 saniye basık tutup kapatıp işe gittim. Akşam eve geldiğimde pc yi açtım ve yaklaşık olarak 2 saat kadar online bir oyun oynadım. Tam bu esnada elektrik de dalgalanma olunca monitörün sapıtma olayı vardır bazıları iyi bilir bu olayı. Bu şekilde bir dalgalanma oldu ve pc kendiliğinden kapandı. Bu arada tüm aksesuarları takılı vaziyette çalışan pc mi 45 dakika kadar idare edecek Keysmart marka çok kaliteli bir ups iminde de olduğunu belirteyim. Pc kapanınca hemen ups üzerindeki değerlere baktım. Ups monitöründe en ufak bir uyarı veya voltaj düşmesine dair bir belirti yoktu. UPS i kapatıp yeniden açtım ve biraz bekleyip pc nin butonuna tıkladım. Fakat görüntü gelmedi. Bunun üzerine UPS i kapatıp 10 dakika kadar bekleyip yeniden açtım. Bu sefer windows çalıştı. Fakat klavye ve mausu tanımadı. Tekrar kapatıp açtığımda hiç bir sorun olmadan windows başladı. Yaklaşık olarak yarım saat kadar kurcaladım. Sorunun olduğu esnada oynadığım oyunu tekrar açtım bir problem görmedim.
Geçici bir sorun oldu ve düzeldi diye düşünürken şu bizim meşhur tıklama sesi gelmeye başladı. BU konuda tecrübeli olduğum için hemen kasanın içerisine kulak kabarttım. Elimi hdd üzerine yavaşca dokunarak bu sesin gelmesini bekledim. Fakat bir daha duyamadım bu sesi. Yine geçici bir sorun olmuş deyip bir film açtım. Filmin 5. dakikasında ses gelmeye başladı ve hdd e dokunduğum da çok bariz bir şekilde tıklamaları hissedebiliyordum. Ne kadar canımın sıkıldığını anlatamam. Ürünü alalı 1 ay oldu. Daha dün ilk taksidini ödedim. Allahtan tek temennim üzerinde kayda değer tüm bilgilerimi 2 adet Seagate 1TB EXPENTİON harddiskime kaydetmem olmuştu. Şimdi bu yazıları okuyunca bendeki haricilerde tıklama sesi yok diye seviniyordum. Biraz önce şüphe üzerine 2 harcimi de sisteme takıp denediğimde seslerin geldiğini gördüm :D
İşin özü ben bir şekilde uyarıları görmezden gelip kendi sonumu hazırladım. Hem power in yetersiz olduğunu bilmeme hemde önümde çok güzel bir örneğin (yukarıda anlattığım arkadaşımın başına gelen olay) olmasına rağmen kısacası kaşındığımı itiraf edeyim.
Şimdi kara kara 1.5 tb dahili harddiskime mi yanayım yoksa nasılsa yedeğini aldım sorun olmaz diye düşündüğüm haricilerime mi?
Kısaca siz siz olun önce yaptığınız hataları bir değerlendirin.
Bu yazıyı birilerini suçlamak için yazmadım kesinlikle. Böyle düşünüp bana cevap vermeyin ve tansiyonu yükseltmeyin. ,
Ben başımdan geçen durumu detayları ile anlattım ki belki sizde Seagate e bu kadar yüklenmeden önce oturup bir düşünürsünüz diye.
Şimdi bu hatalarımı bile bile iki yüzlülük yapıp ürünleri vatan bilgisyara "bunlar birden bire ses çıkarmaya başladı anlamadım bir bakarımısınız?" diye gidecem.
Bir umudum garanti kapsamında arkadaşıma yapıldığı gibi ürün değişimi olması. Yoksa yandım ki ne yandım. 500 TL ye varan bir maliyet söz konusu.
Yazımı sabırla okuyan herkese teşekkürlerimi sunuyor eğer bana bir çözüm sunacaksanız dört gözle beklediğimi bilmenizi istiyorum.
Arkadaşlar darty ye ürünü teslim etmiştim kaç gün geçmesine rağmen cevap alamadım, aradığımdada ilgilenilmedi benmle sizce ne yapmalıyım
1,5 TB olan hdd den 2 tane mevcut bende ve tıkırtı, yavaşlık vs. her sorunu yaşıyorum. Hepsiburada.com a iadesini yapacağım. Gelişmeleri yazarım.
orion1907 söylediklerinizde haklısınız. Bizde mutlaka kullanırken hatalar yapıyoruz, sonuçta bunlar hassas cihazlar. Her marka her üründe rastlanabilir, ne kadar iyi olursa olsun. Söylemek istediğimiz aslında bunun seagate de özellikle bu ürününde hemen herkesin başına gelmiş olmasıydı.
tıkırtı sesini gözardı ettiğim harddiskimi bugün bilgisayara bağladığımda hiç bir harddiski görmemeye başladı.içinde 500 gbdan fazla verim vardı.bilgisayarıma format attığım için yedeklerim oradaydı.sonra dursun orda gerek yok bilgisayara geri yüklemeye dediğim veriler yerinde duruyordu.tabi hala yerinde duruyorsa. şu an önümde iki seçenek var. bazı arkadaşlar harddiski kutuyu kırıp aldıklarında sorunsuz çalıştığını yazmışlardı.200 tllik bir riske girip verilerimimi kurtarmayı denesem yoksa direk harddiski servise yollayıp verilerimin ruhuna el fatihamı okusam
Arkadaşlar,
Bende yeni bir 2tb Free Agent aldım ve ilk geldiğinde adaptörü çalışmıyordu. Ölçü aleti ile baktım, çıkış yok ! Geri gönderdim. Baktılar değiştirdik deyip yolladılar. Baktım eski ve başka bi çakma çin malı adaptör koymuşlar ve ayrılabilen avrupa tipi uç kısmı ise siyah (farklı renkte; başka adaptörden) Yani toplama bi adaptör ama olsun 2A çıkış verebildiğini yazıyordu üzerinde. :) (Sağol Arena) Sesimi çıkarmadan kurdum aleti fakat o da ne ! Çlik Çlaki çlik çlak sesler.. Tam kafayı yedirtecek türden. Tabi buraya baktım ve kendi hdd me bi çözüm buldum ( geçici mi kalıcı mı ilerde belli olur).. Vardığım sonuçlar:
1) Henüz HDD almadıysanız Seagate'den uzak durun
2) USB kablosunu kontrol edin. Mümkünse farklı bi kabloyla deneyin.
3) Adaptörüne dikkat edin. Arena bana çakma bi adaptör verdi orjinal ama bozuk olanının yerine. Adaptörün yeteri kadar gücü verdiğine emin olamıyorsunuz bu şekilde... 2A lik 12Vdc adaptörü zor bulursunuz o yüzden yedek ile testi öneremiyorum.
4) Bendeki arıza kutusundan gibi. Ses çıkarırken parmağımla hafif bastırınca kesti. Ben de üzerine küçük bi kitapçık koydum. Ses gitti ama bu seferde biraz fazla ısındı. Isınmasını önlemek için Alüminyum bi parça kestirip üzerine koymayı düşünüyorum :)
5) Her halükarda bu seri özensiz imal edilmiş. Almayanlar hiç bulaşmasın. biraz daha paraya kıyıp malum modelleri alsınlar. Sonra giden verilerinin arkasından yanmasınlar...
Arkadaşlar benimde alalı 20 gün oldu.Vatandan aldım. tik tak sesleri bugün itibari ile bende de mevcut. hiç okumamıştım almadan evvel bu yazılanları. İnşallah değiştirirler yarın götüreceğim :(
Bu gün 2 TB Seagate free agent diski webdenal'a iade için gönderdim; inş. bi sorun çıkmaz....
Depolama problemim acil olduğundan Darty den 2 TB WD MyBookEss. aldım. Fiyat güzeldi. Seagate'i yollamadan verileri buna attım. WD hem çok sessiz hem de çok ısınmıyor.
Seagate'in 7200 rpm ve bellek miktarına bakıp almıştım ama çok pişman etti...
Az paran varsa ucuz WD, çok paran varsa Black serisi WD almak en iyisi gibi :)
Segate defterini bu gün tümden kapadım.
Artık güvenmem çok zor. Adamların yurtdışı orj. sitesine de teknik bi mail döşedim ama dönen olmadı...
Büyük olmak satış adediyle olmuyor sadece...
Aynı sorunu bende yaşıyorum arkadaşlar, electro world mağazasından almıştım. Yaklaşık 3-4 ay önce benim sorunlar yeni başladı.Peki bu sorunu yaşayıp iade edeceğim veya götüreceğim aldığım yere yazan arkadaşlar sonucu yazabilirlermi, iade mi alındı,tamiremi gönderildi.
1 yıla yakındır kullanıyorum ve hiç bir sorunum olmadı..
ustelik wirelessdan baglanıyorum hdd ye net baglantısı ile.. Buna ragmen yavaslama v.s yok..
kısa sürede geçtiğinden iade ettim... Bu arada teknik servisin problemli ürünü tamir edebileceğinden şüpheliyim. İncelediğim kadarı ile bu problem dünya genelinde ve yaygın bir şikayet. Seagate ise Apple gibi sorunu kabullenmiyor. Yurtdışındaki forumlardan okuduğuma göre sesin normal olduğunu söylüyorlarmış :) Tabii kimse yemiyor... Ben Türkiyeden mail attım cevap bile vermediler seğolsunlar (godoşlar)...
Ben Seagate defterini kapattım... Kalanlara selam olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: ferhatas
kısa sürede geçtiğinden iade ettim... Bu arada teknik servisin problemli ürünü tamir edebileceğinden şüpheliyim. İncelediğim kadarı ile bu problem dünya genelinde ve yaygın bir şikayet. Seagate ise Apple gibi sorunu kabullenmiyor. Yurtdışındaki forumlardan okuduğuma göre sesin normal olduğunu söylüyorlarmış :) Tabii kimse yemiyor... Ben Türkiyeden mail attım cevap bile vermediler seğolsunlar (godoşlar)...
Ben Seagate defterini kapattım... Kalanlara selam olsun...
Cevap vermemiş olmaları çok kötü. Ürünün sesinin normal olması mümkün değil, bildiğiniz bir traktör halbuki.. Samsung olanlara bakmanızı şiddetle öneririm, özellikle Türkiye de montajlanan ürünlerinde (Stormax, XS, Bigg gibi) Servis hizmetini çok çok daha iyi alacaksınızdır..
dediğim gibi yine WD alıp işi hallettim. Şu ana kadar samsung kullanmadım o yüzden bir yorum yapamayacağım ama forumdaki arkadaşlara naçizane tavsiyem Seagate in herici ürünlerinden bu aralar uzak durmaları... Belki akıllarını başlarına alırlar... Almazlarsa da problem değil, marka mı yok.....
Yaklaşık 1 ay önce ben de ikiz kardeşime ve bana olmak üzere Vatan bilgisayardan 2 adet 1,5 TB Seagate Expansion almıştım. Marka Seagate olunca fazla araştırma gereği duymadım fiyatı da uygun geldi. Gayet güzel çalışıyordu, veri aktarım hızı olsun tasarımı olsun herşeyinden memnundum. Ta ki o antika saatlerinki gibi tik tak tik tak sesler gelmeye başlayana kadar.
İlk kafa vurmaya başlayan benim HDD oldu, kardeşiminki normal çalışıyordu herhalde 100 tane içinden 1i bana denk geldi diye düşündüm. Lakin birkaç gün sonra kardeşimin HDD de aynı sorunları yapmaya başladı. Sesler geliyor pc kafasına göre hddyi görüyor, görmüyor. HDDnin içine giriliyor veri alınamıyor kopyalanamıyor vs.
1 Hafta önce ürünü Vatan bilgisayara gönderdim. İçimden "inşallah tamir etmeye uğraşmazlar sıfırını verirler" diye düşünüyordum. Dün akşam Vatana gittim ürünün yenisi ile değiştirildiğini söylediler üstüne üstlük daha yüksek model Seagate 1,5 TB Free Agent Desk ile.
Yaklaşık 500gb arşivim vardı, genellikle film. Sorunlar başladığında Seagatein kulaklarını çok çınlatmıştım. Eğer bu harddiskte bir problem çıkmazsa varsın arşivim gitmiş olsun razıyım. Görüntü ve performans olarak Free Agent Desk çok hoşuma gitti, tam olarak içime sindi diyebilirim. Dün yeni HDDyi alırken kardeşiminkini teslim ettik. Şimdi yine değişim yapacaklar mı onu merak ediyorum.
Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da çözüme ulaşabilir. Yalnız benim tavsiyem, tıklama sesleri gelmeye başladıktan sonra önleminizi alın. Çok önemli bilgilerinizi yedekleyin çünkü uçması yakın. Önce filmlerde takılma yapmaya başlıyor, pc arada sırada görmemeye başlıyor çok sorun değilmiş gibi görünebilir ama daha sonra sadece HDD simgesi görünüyor ne hddnin içine girilebiliyor ne de veri kurtarılabiliyor.
Okuyanlara teşekkürler, gece gece biraz düzensiz yazdım kusura bakmayın. Problemi olanlar inşallah fazla bir kayıp yaşamadan çözüme ulaşabilirler. İyi geceler.