Şimdi Ara

Seagate 1TB Açılmıyor (Bip Sesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
25.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 1 yıldır kullandığım 1 tblık harici harddiskimi dün fişe taktım ve bilgisayara taktım. elektrik fişini taktığım anda düzenli aralıklarla harddiskten bip sesi geliyor. ses bir hoparlörden gelmiyor tahmin edebileceğiniz gibi. sanki bi şey sıkışmış ya da bi şey bozuk ve zorlanma sesi gibi biiib biiip şeklinde sesler geliyo ve harddisk açılmıyor.

sorunu daha ii anlatmak için bazı detaylar;

-harddiskiniz varsa usbyi bağladığınızda çalışmaya başlarmış gibi bi ses gelir güç kablosunu taktığınızda gerçekten çalışmaya başlar. ben güç kablosunu takmadan sadece usbyi taktığımda eskiden gelen disklerin dönme sesi gelmiyor.

-harddiskin usb bağlantısını takmadan güç bağlantısını taktığımda da aynı sesi alıyorum.

-daha önce aldığım harddiskte de aynı şey olmuştu, çok az bir yükseklikten halıya düşmüştü ve ondan sonra böle oldu ama bu harddiskimde böle bişe olmamıştı ama yine aynı sorunlar karşı karşıyayım.

teknik servise götürmeden önce sorunun ne olduğunu ve ne olabileceğimi, verileri kurtaramamak gibi bi problemim olup olmadığını bilen arkadaşlardan öğrenebilir miyim??

• Benim Maxtor marka harici harddiskim vardı. İçinde Seagate 1TB kullanılmıştı. Ses gelmiyordu ancak ışık yanıp sönüyordu. Teknik servisi aradığımda tamir etmediklerini doğrudan yenisini verdiklerini söyledi. Benim için içindeki veriler daha önemliydi. O yüzden kutusunu açtım içindeki hdd'yi Uşak'ta bir tamirciye götürdüm. Üzerindeki yeşil kısımda kısa devre olmuş o parçayı 25 liraya değiştirdi sorun bitti. Aynı şey olabilir diye ve teknik serviste çok büyük ihtimalle içindekilerin gideceğini bilmeniz için bunu yazdım. Araştırıp o yeşil parçayı bulabilirsiniz belki emin değilim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mthan

Benim Maxtor marka harici harddiskim vardı. İçinde Seagate 1TB kullanılmıştı. Ses gelmiyordu ancak ışık yanıp sönüyordu. Teknik servisi aradığımda tamir etmediklerini doğrudan yenisini verdiklerini söyledi. Benim için içindeki veriler daha önemliydi. O yüzden kutusunu açtım içindeki hdd'yi Uşak'ta bir tamirciye götürdüm. Üzerindeki yeşil kısımda kısa devre olmuş o parçayı 25 liraya değiştirdi sorun bitti. Aynı şey olabilir diye ve teknik serviste çok büyük ihtimalle içindekilerin gideceğini bilmeniz için bunu yazdım. Araştırıp o yeşil parçayı bulabilirsiniz belki emin değilim...
    verilerin kurtarılması çok zor olmaz bence ama sorunun ne olduğu hakkında bi fikrim olsa çok daha sağlklı kararlar vericem teknik servise mi versem kendim mi bişeler yapsam, profesyonel veri kurtarma yazılımları ya da donanımları kullanan servislere mi gitsem? bilmiyorum hiçbi fikrim yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: imparatorhan

verilerin kurtarılması çok zor olmaz bence ama sorunun ne olduğu hakkında bi fikrim olsa çok daha sağlklı kararlar vericem teknik servise mi versem kendim mi bişeler yapsam, profesyonel veri kurtarma yazılımları ya da donanımları kullanan servislere mi gitsem? bilmiyorum hiçbi fikrim yok..

Alıntıları Göster
    Verilerinizi kurtarmanız sorun olmayabilir ama teknik serviste size yeni ve farklı bir harddisk veriyorlar. Eski harddiskinizi alıyorlar. Veri kurtarma için bir yere giderseniz dvd'si 100 dolar gibi ücretlerle karşılaşabilirsiniz. O yeşil parçayı araştırın adını bilmiyorum ben...

• quote:

Verilerinizi kurtarmanız sorun olmayabilir ama teknik serviste size yeni ve farklı bir harddisk veriyorlar. Eski harddiskinizi alıyorlar. Veri kurtarma için bir yere giderseniz dvd'si 100 dolar gibi ücretlerle karşılaşabilirsiniz. O yeşil parçayı araştırın adını bilmiyorum ben...

Alıntıları Göster
    veri kurtaran şirketlere dikkat etmeni tavsiye ederim. önden 100$ diyorlar. verilerini kurtardıktan sonra 2, 3 katı fiyat çekiyorlar. başına geşmişti bir arkadaşımın. hatırlatayım dedim . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teshirci -- 2 Nisan 2010; 20:15:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teshirci

veri kurtaran şirketlere dikkat etmeni tavsiye ederim. önden 100$ diyorlar. verilerini kurtardıktan sonra 2, 3 katı fiyat çekiyorlar. başına geşmişti bir arkadaşımın. hatırlatayım dedim . . .

Alıntıları Göster
    eyvallah çok saolun

peki ankarada gidebileceğim bir teknik servis ya da veri kurtarma şirketi biliyor musunuz?
  • quote:

eyvallah çok saolun

peki ankarada gidebileceğim bir teknik servis ya da veri kurtarma şirketi biliyor musunuz?

Alıntıları Göster
    Ben de Ankara'da okuyorum. Etrafta güvenilir bir yer bulamadım. Harddisk tamiri için gidiyorsun adam veri kurtarma daha karlı olduğu için kurtarılamaz diyebiliyor. Uşak'ta çok bilgili bir insan buldum. Ona yaptırdım ben. Ankara'da bulamazsanız, o kişinin telefonunu adresini verebilirim. Benimkini 25 liraya yaptı. 900 gb verime ve harddiskime tekrar kavuştum, çok memnun kaldım. Hatta internet siteleri de varmış:http://www.egeturk.org/index.php?cPath=23&osCsid=auusxujsd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 2 Nisan 2010; 20:35:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACER AÇILIŞTA BİP SESİ
    11 yıl önce açıldı
    Harici Harddisk Açılmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Ssd taktım ekran gelmiyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben de Ankara'da okuyorum. Etrafta güvenilir bir yer bulamadım. Harddisk tamiri için gidiyorsun adam veri kurtarma daha karlı olduğu için kurtarılamaz diyebiliyor. Uşak'ta çok bilgili bir insan buldum. Ona yaptırdım ben. Ankara'da bulamazsanız, o kişinin telefonunu adresini verebilirim. Benimkini 25 liraya yaptı. 900 gb verime ve harddiskime tekrar kavuştum, çok memnun kaldım. Hatta internet siteleri de varmış:http://www.egeturk.org/index.php?cPath=23&osCsid=auusxujsd

Alıntıları Göster
    aslında ii olur ama ürünü oraya göndermem ve bu kişiye güvenmem konusu sorun olur. ayrıca benim sorunum ile sizin sorununuz arasında biraz fark var gibi. yapabilir mi yapamaz mı bilemem. ama elinizde telefon numarası varsa ve kendisiyle konuşabilirsem daha faydalı olur diye düşünüyorum. bahsettiğiniz kişinin telefonunu alabilir miyim?

• quote:

aslında ii olur ama ürünü oraya göndermem ve bu kişiye güvenmem konusu sorun olur. ayrıca benim sorunum ile sizin sorununuz arasında biraz fark var gibi. yapabilir mi yapamaz mı bilemem. ama elinizde telefon numarası varsa ve kendisiyle konuşabilirsem daha faydalı olur diye düşünüyorum. bahsettiğiniz kişinin telefonunu alabilir miyim?

Alıntıları Göster
    bu arada sorunun ne olabileceği hakkında bi fikri olan var mı?
  • Arkadaş aynı sorun benim 320 GB dada çıktı, harddiskden 2-3 dakika sürekli dıt dıt dıt d,ye bir ses geliyor , sonra bilgisayar harddiski görüyor fakat bilgisayarım klasöründe dosyası belirmiyor, 2-3 gündür yabancı sitelerde çözüm arıyorum bulamadım anlaşılan gitti güzelim harddisk.
    "ucuz etin yahnisi yavan olurmuş"
  • quote:

Orijinalden alıntı: emperor84

Arkadaş aynı sorun benim 320 GB dada çıktı, harddiskden 2-3 dakika sürekli dıt dıt dıt d,ye bir ses geliyor , sonra bilgisayar harddiski görüyor fakat bilgisayarım klasöründe dosyası belirmiyor, 2-3 gündür yabancı sitelerde çözüm arıyorum bulamadım anlaşılan gitti güzelim harddisk.
    aynı sorun bende de oldu. soruna çözüm bulabilen arkadaşlar varsa lütfen burdan bildirsin. seagate ile mailleştim. ürünün tamir olamayacağını onlara gönderirsem değiştirebileceklerini söylediler. ürünü onlara gönderene kadar 3 tane alırım zaten harici disk. içindeki bilgileri kurtarmam lazım. lütfen bir yolunu bulursanız paylaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kxxxl

aynı sorun bende de oldu. soruna çözüm bulabilen arkadaşlar varsa lütfen burdan bildirsin. seagate ile mailleştim. ürünün tamir olamayacağını onlara gönderirsem değiştirebileceklerini söylediler. ürünü onlara gönderene kadar 3 tane alırım zaten harici disk. içindeki bilgileri kurtarmam lazım. lütfen bir yolunu bulursanız paylaşın.

Alıntıları Göster
    Ayni sorunu ben de yasamaktayim. Bir bilgisi olan varsa lutfen mail atabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: waynee

Ayni sorunu ben de yasamaktayim. Bir bilgisi olan varsa lutfen mail atabilir mi ?

Alıntıları Göster
    Farklı usb çıkıslarını deneyin farklı usb kablosuyla deneyin.
    Sorun buyuk ihtimal usb baglantısıyla alakalı...
    sürekli başıma gelen bi hata...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5D5240269

Farklı usb çıkıslarını deneyin farklı usb kablosuyla deneyin.
    Sorun buyuk ihtimal usb baglantısıyla alakalı...
    sürekli başıma gelen bi hata...

Alıntıları Göster
    Genelde kafa vurma sesi gibi bir takılma sesi geliyor. Benimde başıma gelmişti ve hdd gitti. Veri kurtarmak istiyorsan güvenilir bir yere makul fiyatlarda yaptırabilirsin (bulabilirsen). Ama bu tarz bir sorunda genelde hdd ler gidiyorlar (usb vs den değilse).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 12 Temmuz 2010; 13:01:54 >
  • quote:

Arkadaş aynı sorun benim 320 GB dada çıktı, harddiskden 2-3 dakika sürekli dıt dıt dıt d,ye bir ses geliyor , sonra bilgisayar harddiski görüyor fakat bilgisayarım klasöründe dosyası belirmiyor, 2-3 gündür yabancı sitelerde çözüm arıyorum bulamadım anlaşılan gitti güzelim harddisk.

Büyük ihtimalle usb'den gerekli gücü alamıyor, benim de 320 gb'lık iomega hard diskimi hub vasıtasıyla usb'ye bağladığımda dıt dıt sesini alıyorum ve açılmıyor, direkt kasanın arkasına usb'ye bağladığımda çalışıyor.

Sizin sorununuz bununla ilgili olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Büyük ihtimalle usb'den gerekli gücü alamıyor, benim de 320 gb'lık iomega hard diskimi hub vasıtasıyla usb'ye bağladığımda dıt dıt sesini alıyorum ve açılmıyor, direkt kasanın arkasına usb'ye bağladığımda çalışıyor.

Sizin sorununuz bununla ilgili olabilir.

Alıntıları Göster
    cevabımı tekrarlıyorum farklı usb cıkıslarını ve farklı bi usb kablosu dene.

• quote:

cevabımı tekrarlıyorum farklı usb cıkıslarını ve farklı bi usb kablosu dene.

Alıntıları Göster
    Farkli usb cikislari ise yarar mi bilmiyorum. Benim harddiskim gucunu prizden aliyor. (Maxtor 1.5 TB, HDD Seagate). External i guce taktigimda bip bip sesi surekli olarak gelmekte. Sanki calismak istermis ama calisamiyormus gibi. HDD yi external in icinden cikarip masaustu bir bilgisayara da bagladim. Sonuc olarak yine ayni sesi vermeye devam etti. Ayrica ben HDD yi yere dusurur gibi oldum, tam yere dusmedi, yani bir darbe almadi ama dedigim gibi sadece ses geliyor ve bilgisayarda gormuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: waynee

Farkli usb cikislari ise yarar mi bilmiyorum. Benim harddiskim gucunu prizden aliyor. (Maxtor 1.5 TB, HDD Seagate). External i guce taktigimda bip bip sesi surekli olarak gelmekte. Sanki calismak istermis ama calisamiyormus gibi. HDD yi external in icinden cikarip masaustu bir bilgisayara da bagladim. Sonuc olarak yine ayni sesi vermeye devam etti. Ayrica ben HDD yi yere dusurur gibi oldum, tam yere dusmedi, yani bir darbe almadi ama dedigim gibi sadece ses geliyor ve bilgisayarda gormuyor.

Alıntıları Göster
    hdd'yi pc'ye bagladgndada aynı sorun varsa hdd elden cıkmak uzere...
    onarım gerekiyor... hdd onarma programlarını deneyebilrsin.
    muhtemelen bad sector war.
    hdd bi pc'ye 2.hdd olark baglayıp bad sector taraması yaptır...
    (zaten bu arızada ilk yapman gereken buydu)

• quote:

hdd'yi pc'ye bagladgndada aynı sorun varsa hdd elden cıkmak uzere...
    onarım gerekiyor... hdd onarma programlarını deneyebilrsin.
    muhtemelen bad sector war.
    hdd bi pc'ye 2.hdd olark baglayıp bad sector taraması yaptır...
    (zaten bu arızada ilk yapman gereken buydu)

Alıntıları Göster
    aynı dıt dıt sesi bende de var.. ses sürekli tekrarlanıyor ama pc görmüyor ve ön panelindeki ışık yanmıyor :S
  • kardeşim tamirciye ulaşacağımız telefon herhangi bişey var mı?
    quote:

Benim Maxtor marka harici harddiskim vardı. İçinde Seagate 1TB kullanılmıştı. Ses gelmiyordu ancak ışık yanıp sönüyordu. Teknik servisi aradığımda tamir etmediklerini doğrudan yenisini verdiklerini söyledi. Benim için içindeki veriler daha önemliydi. O yüzden kutusunu açtım içindeki hdd'yi Uşak'ta bir tamirciye götürdüm. Üzerindeki yeşil kısımda kısa devre olmuş o parçayı 25 liraya değiştirdi sorun bitti. Aynı şey olabilir diye ve teknik serviste çok büyük ihtimalle içindekilerin gideceğini bilmeniz için bunu yazdım. Araştırıp o yeşil parçayı bulabilirsiniz belki emin değilim...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.