Şimdi Ara

Seagate 1TB Açılmıyor (Bip Sesi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
25.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi bende de aynı sorun oldu. başka kablo ve usb girişi kullandım düzeldi :D
  • birde bu kabloyu deneyin arkadaşlar.
    elektrik yetmiyorsa işinize yarayabilir.

Seagate 1TB Açılmıyor (Bip Sesi)

hatta bunun gibi parçalar kullanarak da deneyebilirsizi.
    data olan ucu bilgisayra
    diğer sadece elektrik için gereken ucu usb adaptörlerine takabilirsiniz. bide böyle deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: astamiga

hdd'yi pc'ye bagladgndada aynı sorun varsa hdd elden cıkmak uzere...
    onarım gerekiyor... hdd onarma programlarını deneyebilrsin.
    muhtemelen bad sector war.
    hdd bi pc'ye 2.hdd olark baglayıp bad sector taraması yaptır...
    (zaten bu arızada ilk yapman gereken buydu)

kardesım bendede aynı sorun ıomega hdd ıcınde 320 gb seagate kullanmıslardı,pcye takınca bıp bıp ses gelıyordu takılma gıbı bı ses,ardından pcnın hddsını soktum laptopa taktım yıne aynı ses cıktı,sonra bılgısayarın hddsınıde harıcı dıske bagladım calıstı,ardından sorunun hddde oldugunu anladım içini açtım ve hdd okuyusunun köşede bi diş tarafından engellendigini gördüm.ardından hdd plakalarını söktum şmdi bi hddye takılmayı beklıyor,inş. kurtarırım

• arkadaşlar bende bu sorunu çok sık yaşayanlardanım.harici philips 2.5" hdd kutusu ve içinde 120gb lık bilgisayarıma yeni hdd alıp çıkardığım eski hdd yi koydum 120 gb lık.başka bilgisayarlara takıyorum çokça dıt dıt sesi geliyo.usb uzatma kablosu ile bağladım ama sonuç alamadım.direk notebookun usb portuna takınca sorunsuz çaışıyo.çok nadir hata veriyo.niye böyle oluyo bilemiyorum ama böyle.bende artık kabullendim bu şartlarla kullanıyorum problem yok
  • Hardiskinizi kutusundan çıkarıp (bu işlem garantiyi devre dışı bırakacaktır) doğrudan bilgisayara takıp çalıştırmayı deneyin, eğer yine aynı şekilde ritmik motor sesi ve bip duyuyorsanız; diskinizin büyük ihtimalle kafası arızalınmış veya motoru sıkışmıştır. Bu durumda da ister istemez veri kurtarma hizmeti veren bir kuruluştan yardım almak zorundasınız. Bu ve benzeri durumlarda ödeyeceğiniz minimum rakam ise 600-700 USD civarında olacaktır...

Yardımcı olabileceğim bir husus olursa mesaj atarsınız...

İyi günler.
  • harddiskin metal kapağı bir şekilde açılıp hava alırsa...
    bu ses duyulur...
  • Bendede aynı sorun var o yeşil parçayı nereden bulabilirim gerçi benim içinde hdd değil içindekiler önemli ama yinede yeni almakla uğraşmak istemiyorum.eğer nerden bulabileceğimi söyleyebilirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_shockwave -- 15 Ağustos 2012; 11:59:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_shockwave

Bendede aynı sorun var o yeşil parçayı nereden bulabilirim gerçi benim içinde hdd değil içindekiler önemli ama yinede yeni almakla uğraşmak istemiyorum.eğer nerden bulabileceğimi söyleyebilirseniz çok sevinirim

Hard diskin içinde olan o yeşil parça : hdd kart veya diğer ismi elektronik kontrol kartıdır. Bilgisayarlardaki ana kartın aynısıdır. Piyasada satılmazlar. Bu kartları yurt dışından profesyonel veri kurtarma firmaları ithal eder. Veri kurtarma firmaları da bu kartı normal satmazlar. Ancak kendilerine veri kurtarma amaçlı gelen hard disklerde kullanırlar. Eğer hard diskinizde bu kart arızalı olarak gitmiş olsanız. Kart fiyatı 20-30 dolar olsa bile asla bu fiyata vermezler. En az isteyecekleri rakam 200 dolardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: umiterol

Hardiskinizi kutusundan çıkarıp (bu işlem garantiyi devre dışı bırakacaktır) doğrudan bilgisayara takıp çalıştırmayı deneyin, eğer yine aynı şekilde ritmik motor sesi ve bip duyuyorsanız; diskinizin büyük ihtimalle kafası arızalınmış veya motoru sıkışmıştır. Bu durumda da ister istemez veri kurtarma hizmeti veren bir kuruluştan yardım almak zorundasınız. Bu ve benzeri durumlarda ödeyeceğiniz minimum rakam ise 600-700 USD civarında olacaktır...

Yardımcı olabileceğim bir husus olursa mesaj atarsınız...

İyi günler.

600-700 dolar çok fazla ; en fazla 300-350 dolar tutar
  • Arkadaşlar arasında sorunlarını çözen oldu mu?

aynı sorun bende de oluştu seagate freeplay 888 GB 2-3 dakika boyunca aralıklarla bip sesi geliyor bir de sorun oluştuktan sonra hddyi usb den bilgisayara bağladığımda yeni donanım buldu intito default controller diye bir donanım yükledi ama sorun devam ediyor. Uşak`taki arkadaşa ulaşabilen oldu mu?
  • Kısa bip sesi geliyor ve motor dönmüyor ise sorun okuyucu kafaların medya üzerinde parka çekilemeden kilitlenip kalmasından ibarettir. En yılda 600 tane bu problemden gelir. Ayrıca bu tip problemlerde diske çok fazla elektrik vermeyin. Keza motor dönmeye çalıştıkça medya üzerinde çizik oluşma riskide artacaktır.
  • peki ne yapmam lazım ?
  • dediğim gibi motor dönmeden bip sesi veriyorsa dışardan yapabileceğin bir şey yok. okuyucu kafaların değismesi gerekecektir. bu da profosyonel destek alman gerektiği anlamına gelir.
  • Arkadaşlar aynı sorunla bende karşılaştım.Dün çalışan maxtor 1.5tb 3.5'' taşınabilir harddisk bugün bip bip sesi gelmeye başladı.Yarın İzmirdeki yetkililere gideceğim bakalım ne olacak.Burayada yazarım..
  • HDD üzerindeki kartın değişmesi gerekiyormuş.Şu an ellerinde yok bekleyeceğiz sanırım.sizlerinde aklında olsun ST31500341AS barracuda 7200.11 1.5 TB HDD ninkartına ihtiyacım var.
  • Şimdide dedilerki kafa iğnesi kırılmış.Tamiri mümkün değilmiş.Doğrumudur acaba? Bu kafa iğnesi nedir neden bozulur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavro33

Şimdide dedilerki kafa iğnesi kırılmış.Tamiri mümkün değilmiş.Doğrumudur acaba? Bu kafa iğnesi nedir neden bozulur?

Kısa kısa bip sesi veren diske kart değişimi diyen zaten hddden anlamıyor demekki. Okuyucu kafaların gittiğini söylemek için disk kapağınıda açtıysa işini hepten zora sokmuş. Ama netice itibariyle halen kurtarılabilir.
  • Kurtarılabilir derken HDD tamiri olurmu? yoksa ,içindekiler mi kurtarılabilir demek istediniz?
  • Veriler kurtarılabilir ama disk kullanılamaz.
  • arkadaşlar ALLAH RIZA İÇİN BİRİNİZ YARDIM EDİN.
    az önce harddiski düşürdüm aynı dıt sorunu bendede oldu.nereyi aradıyasam anca yenisi ile değiştiririz dediler.bende içinde bilgiler var nasıl kurtarırım cevap alamadım..bana yenisinden daha çok içindeki bir daha bulamayacağım bilgiler lazım..bursada ikamet ediyorum..tanıdığınız bildiğiniz servis falan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.