Seagate 200 GB, 7200 RPM, 8 MB cache, SATA harddiskimi yeni aldim. Fakat 3-4 saat kullanimdan sonra kablo yanığı kokusu gelmeye başladı. çıkarıp baktıgımda kokunun SATA dönüştürücü güç kablosundan (hdd'e baglantı jack'ından) geldiğini gördüm. Ayrıca hdd çok ısınıyor neredeyse el yakacak. Sorun harddiskte mi, kabloda mı yoksa güç kaynağı mı zayıf? SATA power connector'ü bulunan bir power supply alsam sorun çözülür mü? kablo değiştirmeyle olur mu bilmiyorum. Olmazsa harddiski geri götüreceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
abi sanane bırak ısınsın. bişey olmazz. yeni olan her alet kokar. bende onun aynısından war 3 aydır kulanıyorum 5 gun bilgisayarı kapatmadan kullandıgımda oluyor, 15 saat hiç ara wermeden far cry oynadıgımda ama oyle yanma filan olmadı. bırak kurcalama bikac hafta kokar sonra gecer deminden beri yazdıklarım harddiskle ilgiliydi ama donuşturucuden şıkayetciysen onu bilemem ama hdd normal. bendede 50C oluyor 1 prob yok
www.firebal.net
Mutlaka inceleyin.sogutucu sistemleri cok onemnlidir hem performans icin hem de aletlerin sagligi icin..!
dostum spped fanı yükleyerek bi sıcaklığına baksan
Benimde HDD çok ısınıyordu bu yüzden 1 yıl kadar kullanım sonucu sesde gelmeye başlamıştı bende kasanın ön kısmına iki adet fan taktım ki kasanın önğnden temiz serin hava alsın ve HDD yi bu fanların hemen arkasına monte ettim böylece hdd buzz gibi oluyor benim kasam buna izin veriyordu(adi ve ucuz diana marka bir kasa ama işini iyiy yapıyor) sende bir bak bakalım fan takabileceğin bir yer varmı?
arkadas1m fan tak üstüne veya önüne düzelir
Fanla falan olacak gibi gözükmüyor. Onunla birlikte PATA disklerimi de takarsam onlarda ateş gibi oluyor ama o yokken hiçbir sorun yok. Kablolar da ateş gibi oluyor. Deneme yapmasına yapacağım ama riske girmeye ve 180 $ sokağa atmanın gereği yok. Bana kesin yanacak gibi geliyor. Bu gün aldğım yeyre bırakacağım ne olursa onlarda olsun yoksa bende birşey olursa garanti dışı olacak. Eger diskin saglam oldugunu ispatlarsalar o zaman SATA güç kablosu ya da power supply değişikligine gidecegim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
fanı altaki devrelere uflicek sekilde yerlestir, kasa fanı falan. benim disk 30 35 derece arasında oynuyor, 50 cok fazla emin ol cabuk yıpranır diskin
Harddiski aldığım yere geri verdim. Yenisi gelirse fanlı sistemi deniyeceğim. Eğer yerine başka birşey alma imkanı sağlarlarsa almayacağım. SATA olmasına rağmen eğer normal çalışma performansı buysa PATA Maxtor DiamondMax Plus D740X (40 GB, 7200 RPM, 2 MB cache) diskimden daha yuksek bir performans goremedim açıkçası. Double Layer DVD Rewriter almayı düşünorum. Sony DRU-710A veya ASUS DRW-1604P ikisi de benzer özelliklere sahip. bunlardan birini kullanan var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme