Şimdi Ara

Seagate 250GB 16 cache 128 GB görüyor :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Seagate 250GB 16 cache 128 GB görüyor :D"

Slm arkadaşlar, bu bölümü 2 kere bu sabit diski arattım bulduklarıma baktım ws.. benim sorunumu ya bulamadım yada yok :D

Sistemim :

MAİNBOARD = GIGABYTE İ-DNA 945PL-G/ICH7/PCI-E*16x/P4 Socket 775/ DDRII 533 Dual-CH/HD Audio GbE/ 4 SATAII 3Gb/s / RAID

İŞLEMCİ = P4 3.0 GHZ 800MHZ 531 SERİSİ

RAM = ELİXİR 1GB DDRII

EKRAN KARTI = GIGABYTE GeForce 7300GT 256MB PCI-E x16 SILENT-PIPE

KASA = FOXCONN 350 WATT

Ve.. Sorun Hardisk :) 250 GB 16 MB önbellekli aldık, XP CD kurarken 128 GB görüyor , Biosa girdim raidi disable yaptım, raidle ilgiline görsem disable yaptım :D , tekrar kurmayı denedim, gene 128 GB gördü sorun anakart güncellemesimi veya aynı anakart yüzünden bu sorunla karşılaşmış & duymuş görmüş :) bir bilen arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim, Bios güncellemesi gerekmez umarım, gerekiyorsa ufaktan bir tarif makbule geçer :)

• anakart bios güncellemesi+ servis pack2 ile sorun çözülmesi lazım.
  • depolama da arat var sabit diski 130 gb gözükenler diye..sp2 li cd ile kur yine görmezse o konuda yazıldı hepsi reg ayarları+disk yönetiminden göstermen gerektiği
  • XP CD si servis packsizdi ama kurunca 1 üzerinede 2 pachi yükledim sorun aynen dewam ama ana kart güncellemesi yapmadım kazayla anakart gümlemesin diye, heralde mecburen yapmak gerekicek bu kouyla ilgili link veya bilgisi olup paylaşmak isteyenler olursa makbule geçer, weya sorunun zaten şu diyip önerisi olan :))
  • yau ya 2. sayfada ya 3. sayfadadır konu..ordaki disk yönetim konsolu yolu ya da regedit ayarı sorununu çözecek ara biraz

edit:hadi kıyamadım link burda da daha 2. sayfaya düşmemiş bile

http://forum.donanimhaber.com/m_8610588/tm.htm
  • sp2 li cd ile xp yi kur bişeyciğin kalmaz
  • Sağlun arkadaşlar XP2li bi CD yapıp deniyicem eve gidince :) yoğunluktan dönemedim, umarım çözülür, verilen linkide inceliyim.. İlginize & bilginize teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SP2 'yi yüklemeden de olabiliyor.

http://www.seagate.com/support/disc/download/reg_48bit_lba.exe (64KB) bu aracı indiriniz, programa çift tıkladıktan sonra sözleşmeyi kabul ediniz (I Agree) daha sonraki uyarı penceresinde "Evet" e tıklayarak bilgisayarınızın yeniden başlamasını sağlayınız. Açılış sonrası Bilgisayarım 'a sağ tık "Yönet" oradan da "Disk Yönetimi" sekmesine geliniz, göreceksiniz ki biçimlenmemiş bir alan olacak, o alanı biçimlendirince 232GB sabit diskininizin tamamını kullanabileceksiniz.

Ayrıca

quote:

Kaynak:http://support.microsoft.com/kb/305098/tr
    ...
    • 137 gigabayttan (GB) büyük kapasiteli sabit diski olan bir bilgisayar.
    • Şu kayıt defteri alt anahtarına EnableBigLba kayıt defteri değerini ekleyerek veya değeri 1'e değiştirerek Windows kayıt defterindeki desteği etkinleştirmeniz gerekir:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters
    Kayıt defterinde 48 bit LBA büyük disk desteğini etkinleştirmek için:
    1. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni (Regedt32.exe) başlatın.
    2. Kayıt defterinde şu anahtarı bulun ve tıklatın:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
    3. Düzen menüsünde, Değer Ekle’yi tıklatın ve aşağıdaki kayıt defteri değerini ekleyin:
    Değer adı: EnableBigLba
    Veri türü: REG_DWORD
    Değer verisi: 0x1
    4. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
    ...
    şeklinde de yapılabilir.

• İlaveten;

EnableBigLba
  • Harddiskte yedeklenmesi gerekicek mi?, 35 GB veri var onlara zarar gelebilir mi :) DVD lere çekmekle uğraşıyımı, ne diyorsunuz bilalarabaci ??, ve ilave cvp için çok teşekkürler.
  • Biçimlendirilmiş alana herhangi bir müdahale olmuyor. 35GB veriniz sağsalim durur.
  • Spk2 li bi CD yapmak şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrPesimist -- 11 Ocak 2007; 10:25:01 >
  • Hallettim Allah ' a Şükür :D , Çok Teşekkürler Arkadaşlar..
  • ya aynı sorun bendede var ya samsung 200gb lık var 127 goruyor daha yenı formatt attım kafaıı yıcem sp 2 yukluorm bakım olcakmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.