SEAGATE - 500 GB SATA2 16 MB NCQ model yeni aldığım harddisk'e harddisk kutusu alacağım ancak kafam da bazı soru işaretleri var. yardımcı olursanız çok sevinirim. 1. çoktandır bilgisayarlarla ilgilenmediğim için sata ve sata2 arasındaki farkı bilmiyorum. eğer sata ya uyumlu bi harici harddisk kutusu alırsam sata2 olan hdd imden gerçek performansını alabilir miyim? yani bildiğim kadarıyla sata2 ler çok daha hızlı sata hddlerden. 2. baktığım hdd kutularında, ürünle ilgili kapasite olarak sınırlamalardan bahsedilmiyor. yalnızca her tür sata ya uyumlu diye yazıyorlar. bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. 3. hangi marka harici harddisk kutusunu önerirsiniz elimdeki hdd ye uygun ve sorun çıkartmayan. 4. pahalı da olsa sağlam dayanıklı ve harddiskimi çökertmeyecek bi kutu istiyorum. yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
valla bende 5.25 kutu var..200 gb sata hdd taklı..ama dvd rw da bağlanabiliyor..ben 85 dolara almıştım hiç başım ağrımadı...şimdi 50 -60 dolar civarındadır fiyatı...ama sadece harddisk kutusu olsun dersen daha ucuzları da var.
BENDE VATAN BİLGİSAYARDAN DEXONİC MARKA SATA 3,5 SATA DİSK KUTUSU ALDIM LAPTOPDA KULLANIYORUM AŞAĞIDA GÖREBİLİRSİN ÇOK MEMNUNUM İÇERSİNDEKİ DAHİLİ FANI İLE SÜPER VE KALİTELİ ÜRÜN TAVSİYE EDERİM.
Dostum oncelikle sunu soyleyeyim o diskle en iyi performansı normal internal olarak kullanırsan alabilirsin.External kullandıgında ortalama 20-25 mg/sn gibi bir transfer oranı elde edersin.Max tepe deger olarak 35 mg/sn buda anlık olur.Normalde bu degerler icin elindeki disk fazlasiyla yeterli dogrusu fazla bile .hatta sıradan hadi ortalama performansa sahipdiyelim 7200 rpm olan herhangi bir hdd ile bu isi fazlasıyla yapabilirsin.external kullanımda kullandıgın hdd darbe korumalı olursa bu ozellik olarak iyi olur. external hdd icin cache bile cok onemli degil windows otomatik olarak cacheyi devre dısı birakacak (optimize quick removal ozelligi.) ben 200 gb kapasiteye kadar sorunsuz kullandım. son olarak kalitesiz kutulardan kesinlikle uzak dur darkhardware de external kutularla ilgili incelemeler olacak oraya bir goz atmanı oneririm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme