Şimdi Ara

Seagate 7200.11

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500 gb. LaCie external hdd'im vardı. Filmleri istediği için arkadaşıma giderken yanımda götürüyordum. Arabada, arka koltuğa koyduğum çantamın içinde götürdüm yani ciddi bi hasar almasına ihtimal vermiyorum arabayı biraz vahşi kullanmama rağmen. Vardığımda adaptörü ve USB'yi takıp beklemeye başladık ve xp görmedi hdd'i. Önce dikkat etmedim ve zaten virüs sorunuyla uğraşan arkadaşıma bununla ilgili birşey olduğunu söyledim ancak farkettim ki ön taraftaki yeşil led ışık yanmıyor. Adaptörü çekerken kısa bir süre yanıp hemen sönüyor. Temassızlık olduğunu düşündüm adaptörde önce, yeni adaptör alırız dedim aldım döndüm eve.
    Evdeyken de aklıma hdd'i direkt SATA bağlantısıyla kullanmak geldi, böylece daha sorunsuz çalışabilecek 250 gb.'lık SATA'mı kullanabilecektim. Kutuyu söktüm, hdd'i çıkarıp pc'de SATA güç kablosunu ve data kablosunu taktım. Buraya kadar herşey güzel ama power tuşuna basınca işlemci fanı dönecek gibi oluyor ama pc açılmıyor hiçbir şekilde. Tekrar çalıştırmanın tek yolu elektriği tamamen kesip eski SATA'ya güç kablosunu geri bağlamak.
    External'daki hdd Seagate'in meşhur 7200.11 serisinden., bunlar olunca araştırdım ve sorunlu seride olduğunu öğrendim elimdeki hdd'in. Ucuz etin yahnisi iyi olmadı yine. Board'unu değiştirmek bir çözüm olur mu? Ya da herhangi bir şekilde verileri kurtarabilir miyim?İşin donanım kısmını geçtim de oradaki veriler önemliydi.

• pm yolladım.o arkadaşa rica et.müsaitse yardımcı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.