Şimdi Ara

Seagate Barracuda 3 tb harddisk arızası yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam değerli forum kullanıcıları benim 2 yılı aşkındır kullandığım harici disk bilgisayarımın kilitlenmesi sonucu bir daha görünmedi.

Bilgisayar yönet kısmında diski başlat geliyor MBR. GBT dısk 2 olarak GBT seçiyorum Veri Hatası (döngüsel artıklık denetimi). Bilinmeyen 3,86 GB Başlatılmamış
    Harddiski başka makinada denedim aynı TV de denedim dosya eksikliği yada bozuk hatası veriyor SATA bağlantısıyla da denedim olmadı

Başka Seagate hardisk ilk aldığım gün bozulmuştu aynı hatayla hemen iade ettim wd aldım çook memnunum bunun da harici depolama olarak aldım USB 3 olduğu için
    almaz olaydım, bulaşmaz olaydım hiç bir fiziki müdahale yokken durduğu yerde gitti tüm arşivim yok oldu.

Lütfen aranızdaki çok değerli ustalardan yardım beklerim ilk taktığımda disk dönüyor dıt diyor kalıyor arşivimi nasıl kurtarırım , yada harddiski nasıl tamir ederim ?

https://www.youtube.com/watch?v=ZMK_aAakUbo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinec -- 13 Ağustos 2015; 0:39:29 >

• Hdtune 5.60 ile yavaş error scan yap sonucunu buraya at yardımcı olalım. Diskinde bad sector olma ihtimali çok yüksek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: megaonur

Hdtune 5.60 ile yavaş error scan yap sonucunu buraya at yardımcı olalım. Diskinde bad sector olma ihtimali çok yüksek

cevabının için teşekkürler ekledim değerli dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdinec

quote:

Orijinalden alıntı: megaonur

Hdtune 5.60 ile yavaş error scan yap sonucunu buraya at yardımcı olalım. Diskinde bad sector olma ihtimali çok yüksek

cevabının için teşekkürler ekledim değerli dostum

Alıntıları Göster
    disk başında bad sektör var gibi görünüyor eğer dağınık bad sector yok saayırma ile belki kalanı kullanılabilir ama riskli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

disk başında bad sektör var gibi görünüyor eğer dağınık bad sector yok saayırma ile belki kalanı kullanılabilir ama riskli olur

içerdeki verileri kurtarayımda az yada çok gerisi önemli değil riske razıyım nasıl kurtarırım
  • ferdinec F kullanıcısına yanıt
    hocam recuva tarzı hdd kurtarma yazılımlarını deneyeceksin teker teker.

https://www.piriform.com/recuva

easus da iyi deniyorhttp://www.easeus.com/resource/hard-disk-data-recovery.htm
  • quote:

hocam recuva tarzı hdd kurtarma yazılımlarını deneyeceksin teker teker.

https://www.piriform.com/recuva

easus da iyi deniyorhttp://www.easeus.com/resource/hard-disk-data-recovery.htm

recuva var ancak recuva proğramını açtığımda görmüyor belirli bir yerde seçeneğinde seagate yok görmüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    diski kutusundan çıkarıp pc ye sata arabirimi ile bağlamayı deneyebilirsin fakat uyarayım sökersen garanti dışı kalabilir

yapılacak şeyler sırayla bu işi yapan bütün programları denemek olacaktır
  • quote:

diski kutusundan çıkarıp pc ye sata arabirimi ile bağlamayı deneyebilirsin fakat uyarayım sökersen garanti dışı kalabilir

yapılacak şeyler sırayla bu işi yapan bütün programları denemek olacaktır

ilk sorumda zaten anlattım yaptığım denemeleri sanırım okumadın garanti hiç önemli değil zatende doldu süresi hardiski söktüm sata olarak kasaya da taktım hardiski bildiğimiz barracuda sabit disk
    sadece usb 3 aparatı takmışlar hepsi bu
    evet ben sadece alışık olduğum için resme odaklandım o kısımı görmedim. Fakat soruna bakışım değişmedi sata olarak bağlı iken linux ortamında kurtarma denenebilir.Live usb dağıtımları ile windows etkileşimi olmadan denemek faydalıdır.
  • quote:

evet ben sadece alışık olduğum için resme odaklandım o kısımı görmedim. Fakat soruna bakışım değişmedi sata olarak bağlı iken linux ortamında kurtarma denenebilir.Live usb dağıtımları ile windows etkileşimi olmadan denemek faydalıdır.

LG TV de denedim görmedi LİNUX denemedim kurtarılacağından emin olsam diğer bilgisayara pardus felan kurarım emin değilim
    tv de denemek size komut satırlı kurtarma opsiyonlarını sunmaz tv yazılımı zaten kısıtlı ve özelleşmiş bir sürümdür.

burda linux deme amacım disk takarım okur aşamasında değil. komutlar yardımıyla ile diskin bozuk satırlarını atlayıp sağlam kısımların okunmasını sağlamaya çalışmak lazım.

linux kurmadan usb üzerine yükleyip boot ederek kullanılabilir.Linux bölümünde detaylı konular vardır.

linux üzerinde komutlar yardımıyla scalpel kullanılabilir. https://www.howtoforge.com/recover-deleted-files-with-scalpel

bunlarla uğraşmak istemiyorum veriler önemli diyorsan mecbur kurtarma firmalarının kapılarını çalmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Ağustos 2015; 15:22:26 >

• Hdd regenerator ile en baştaki bolume bad sector onarma taraması yapın zaten başta bulunan veriler artık gitti. Ama orayı onarirsak belki diski sağlıklı hale çevirip diğer verileri alabiliriz. Bi deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O hdd gitmis bad sectorler basta ve sirali mbr de gitmis muhtemelen o ses te kafa vurma sesi olmali .
    muhtemelen bosuna ugrasiyorsunuz bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tv de denemek size komut satırlı kurtarma opsiyonlarını sunmaz tv yazılımı zaten kısıtlı ve özelleşmiş bir sürümdür.

burda linux deme amacım disk takarım okur aşamasında değil. komutlar yardımıyla ile diskin bozuk satırlarını atlayıp sağlam kısımların okunmasını sağlamaya çalışmak lazım.

linux kurmadan usb üzerine yükleyip boot ederek kullanılabilir.Linux bölümünde detaylı konular vardır.

linux üzerinde komutlar yardımıyla scalpel kullanılabilir. https://www.howtoforge.com/recover-deleted-files-with-scalpel

bunlarla uğraşmak istemiyorum veriler önemli diyorsan mecbur kurtarma firmalarının kapılarını çalmak gerekir.

selamlar şuan linux pardus işletim sisteminden yazıyorum bahse konu komutları bu işletim sisteminde ne yapacağım saygılar

Debian tabanlı olduğu için yukardaki linkteki scalpel adımlarıni uygulayabilirsiniz yapılması gerekenleri teorik olarak biliyorum ama denemedim ve hic pardus kullanmadim konsol yardımıyla scalpeli edinmeye deneyin

Bu da iş görür raw diskleri bile bu iki yöntem okur
    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=PhotoRec_ile_veri_kurtarma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Ağustos 2015; 11:33:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Debian tabanlı olduğu için yukardaki linkteki scalpel adımlarıni uygulayabilirsiniz yapılması gerekenleri teorik olarak biliyorum ama denemedim ve hic pardus kullanmadim konsol yardımıyla scalpeli edinmeye deneyin

Bu da iş görür raw diskleri bile bu iki yöntem okur
    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=PhotoRec_ile_veri_kurtarma

3 TB lık harddisk Windows da hiç gözükmüyor 3,86 GB olarak pasif halde bahsettiniz programlarla da 3,86 veya 4 gb olarak geliyor taranıyor değişen bişey yok

acaba kart yanma durumu olabilir mi zaten ilk taktığımda ses geliyor plak dönmesi sonra bir daha çalışma sesi yok oluyor

Kalan bölüm ayrılmamış alan olarak gözüküyor mu özellikle linux o bölümü raw olarak görebiliyor mu ?

göremiyorsa yapacak bir şey aklıma gelmiyor malesef belki başkası bir fikir ortaya atar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Ağustos 2015; 17:12:22 >
  • quote:

Kalan bölüm ayrılmamış alan olarak gözüküyor mu özellikle linux o bölümü raw olarak görebiliyor mu ?

göremiyorsa yapacak bir şey aklıma gelmiyor malesef belki başkası bir fikir ortaya atar.

aygıt yöneticisinde görüyor düzgün çalışıyor diye ama harddisk ilk takınca çalışıp susuyor ustalardan yardım

C ve E pc ye takılı sağlam diskler değil mi ? öyleyse burdada düzgün çalışmıyor ki başlatılamamış diyor 3.86 gb usb boyutunda ayrılmamış alan görüyor o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Ağustos 2015; 17:35:08 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.