|
Seagate dünyanın en hızlı HDD sürücüsünü duyurdu
-
-
mevcut ortamda fiyatina deginmediginiz iyi olmus
-
Bence HDD devri bitti artık. Ne kadar hızlı ve kapasitesi yüksek olursa olsun ssd varken alınmaz. Tabii bu benim kişisel düşüncem.
-
1 veya 2 TB SSD'ler gelişmiş ülkelerde dahi fiyatları HDD'ye göre tuzlu.
Evet, artık bir SSD şart ama 240 GB SSD satın alabiliyorken yanına yüksek kapasite bir HDD yine lazım oluyor.
-
+1. şu an en iyi kombo windows kurmalık (belki bir iki tane de en çok oynadığınız oyunu, tarayıcıyı vs. kurmalık) 240 gb falan bi ssd. yanına da 1 tb veya ihtiyaca göre hdd.
ssd kolay yaygınlaşacak gibi durmuyor bu gidişle daha bi 5 senesi falan var gibi. günümüzdeki hdd nin yerini alması ise minimum 10 yıl.
gerçi konsolların hepsinin artık ssd ile çıkması gerçekten devrim gibi bir şey oldu ama özellikle bizim gibi ülkelerde daha alınacak çok yol var.
-
SATA SSD'ler için de aynısı söylenebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 25 Mayıs 2021; 18:39:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dodofran+1. şu an en iyi kombo windows kurmalık (belki bir iki tane de en çok oynadığınız oyunu, tarayıcıyı vs. kurmalık) 240 gb falan bi ssd. yanına da 1 tb veya ihtiyaca göre hdd.
ssd kolay yaygınlaşacak gibi durmuyor bu gidişle daha bi 5 senesi falan var gibi. günümüzdeki hdd nin yerini alması ise minimum 10 yıl.
gerçi konsolların hepsinin artık ssd ile çıkması gerçekten devrim gibi bir şey oldu ama özellikle bizim gibi ülkelerde daha alınacak çok yol var.
hala hdd ye sistem kuran var mı?
-
yok. dünyadaki pc kullanıcılarının %100.00'ü ssd ye sahipmiş ve ona kuruyorlarmış sistemlerini.
-
4 tb kapasiteden yüksek bir hdd alınmaz! neden mi? alında benim gibi bütün içine kaydettiğiniz veriler çöp olsun kurtarmaya disk bulamayın sonra....
-
ne HDD inadiymis arkadaş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arşiv ve alan gereksinimi için bizden uzun yaşayabilirler.. ben 8+4 tb kullanıyorum.. aynı alan için ssd ye çok fazla ücret ödemeliydim.
-
Habere farklı bir anlatım dili kullanımış teknik detay yok gibi yada bilindik şeyler yazılmamış. diskteki plaka nedir boyutu okuma kafası kontrolcüsü dram buffer varmı? yıllık yazma kapasitesi gibi dah birçok şey belirtilmemiş.
Diğer yandan HDD üreticileri kafanın okuma yaptığı noktada aynı anda 2-4-8 izi okuma/yazma yaptıracakları performansı katlayacakları bir sisteme doğru geçileceği daha önceden açıklanmıştı bu yönde çalışmalar vardı okumuştuk sonra ses kesildi belkide o gelişmelerin sonucu bu disklerdir.
Devasa data ihtiyacı olan yerler için HDD her zaman tercih edilecek en azından şuan için vazgeçilmesi zor sağlam bir pozisyonda.
Gelsin görelim diyeceğimde Chia coin poku yüzünden görmeme ihtimalimiz var, her ne kadar Chia ağı çok çok hızlı büyüdüğü için artık son kullanıcıların kazım yapıp para kazanma ihtimali hızla azalmaya gittiği için belki 2-3 aya listelerde görebiliriz.
-
Vakti zamanında Western Digital Raptor vardı. SCSI disklere kafa tuttan 10.000 devirlik canavar.
-
ssd ye güvenmek zor. En iyisi birleşik çözüm. Sadece SSD kullanacaksan da bir şekilde yedekleme, ömrü dolmadan değiştirme vb yollarla veri güvenliğini sağlamak lazım.
-
Nvme Ve sata ssdcilerin umrunda değil büyük ihtimal Benim gibi HDD severler mutlu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şahsen ssd tecrübe ettikten sonra evimde hdd kalmadı.çok fazla hız farkı var.sadece arşivleme için external disk olarak hdd kullanıyorum.onun için de performansa gerek yok zaten.
-
Olaya oyun ve günlük kullanım gibi basit bir şekilde bakarsak HDD zaten alınmaz, SSD nin sessizliğide ekstra bir artı. Ancak soğuk depolama ve arşivleme için SSD ler halen uygun değil ayrıca elektrik dalgalanmasında veya arızada veri kurtarma imkansız, HDD nin devri bitmez kısaca...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 30 Mayıs 2021; 16:2:39 > -
Biter hocam. 10-20 yıl sonra hdd diye bir şey kalmaz. Evet şimdi hala cazip.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yedekleme için hdd tercih edilebilir.
Rastgele okumada dökülür.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bence HDD devri bitti artık. Ne kadar hızlı ve kapasitesi yüksek olursa olsun ssd varken alınmaz. Tabii bu benim kişisel düşüncem.
|
yok. dünyadaki pc kullanıcılarının %100.00'ü ssd ye sahipmiş ve ona kuruyorlarmış sistemlerini. |
mevcut ortamda fiyatina deginmediginiz iyi olmus
|
Benzer içerikler
- instagram yazı stilleri
- netflix şifre paylaşma
- microsoft pc manager
- hatasız çeviri
- instagram önbellek temizleme ios
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X