Şimdi Ara

Seagate freeagent goflex e-sata - sata nasıl çevrilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar kısa bir süre önce Seagate freeagent gofleks (Model numarası: STAA1000201) harici hard isk aldım. Altında küçük bir adaptörü var, buraya uygun bağlantı adaptörünü takarak istenilen aktarım şeklini (usb 2.0-3.0, e-sata, firewire) kullanabileceğimi öğrendim. Şu şekilde:

Bunun için seagatenin kendi orjinal adaptörü satılıyor yaklaşık 45 tl ye.

Şimi sorun şu ki bilgisayarımda e-sata desteği ve çıkışıyo yok. Fakat sata2 desteği var. Bu ikisini birbirine bağlayabilirim ama hangi yolu seçmem gerekiyor?

1- Direkt kasanın içinen sata kablosu ve güç kablosu dışarıya çekip harisk'e bağlamak. Burdaki sorun güç kablosu ve sata kablosunun hariskteki girişe uymayacağı. Elime sata kablosu var kasayı açmadan denedim sata kablosunu harici harddiske takmayı ama tam oturmuyor gibi. Sanki Diskteki girişi içerie kalıyor biraz. ayrıca bi şekile taksak bile, bu girişler her ne kadar sataya benzese de seagate kendi tarzında üretip farklı yapmış olabileceği ihtimali. Girişler şu şekilde Yanlış bişey yapıp diski bozmak istemiyorum. Bide seagate kendi adaptörüne hem güç hem de ata kablosunu birleştirerek e-sata şekline sunuyor. Şu şekilde

Yani e-sata hem güç hem de veri aktarımı yapabilen formatı mı sata'nın?

2-Piyasada e-sata desteği olmayan masaütsüler için şu tip aletler yapmışlar:

Bunlardan alıp artı bide kendisinin orjinal e-sata aaptörünü alıp (ki bu daha maliyetli bir yöntem) bağlantı kurabilirim ama bu sefer gücü neren alacak? Yukarıaki aparatta güç kısmı ayrı görünüyor. Yoksa hem e-sataya girişine güç sağlayıp hem de ayrıca mı güç çıkışı var anlamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıda bazı fotoğraflar paylaştım hardisk ile ilgili:

Şimdiden ilginiz için teşekkürler...

• Giriş normal sata gözüküyor.Normal bir sata kablosunu alıp biraz el becerisi ile kazırsanız(kenarlara takılmayacak kadar) bence uyacaktır.Biraz uğraşırsınız ama elinizde kablolar yoksa bile 5 tl bağlayabilirsiniz.

e-sata adaptörü alırsam demişsiniz.2,5 inçlik e-satalı bir diske harici olarak güç kablosu bağlamak gerektiğine emin misiniz?
  • Sayın ag67 evet haklısınız kablonun ucunun alt ve üst kısmını maket bıçağıyla biraz inceltince kablo uydu. Ama henüz deneme fırsatım olmadı çünkü kasamın içinde sata için 2. bir güç kablosu yokmuş. Normal 4 pinli güçkablolarını sata güç kablosuna çevirecek bir kabloya ihtiyacım var sanırım.

Sorduğunuz e-sata adaptöründen kastım prize giren ve diğer ucunu iske bağyalacağım türen bir güç adaptöründen bahsetmedim. Adaptör kelimesini genel olarak dönütürücü anlamında kullandım. Seagate bu diski e-sata olarak kullanabileceğim yukarıda resimlere gösterdiğim diskin altına takılan bir aparat-parça üretmiş. Bahsettiğim adaptör odur. Yoksa dediğiniz gibi 2,5 inçlik diskler harici bir güç adaptörüne ihtiyaç duymuyor.

Arkdaşlar sorum şu resimeki e-sata çıkışı olmayan kasalar, anakartlar için üretilmiş olan, anakarttaki sata girişini dışarıya çıkaran ve ayrıca güç kablosunu çıkaran aşağıdaki kart'ta neden hem e-sata hem e güç çıkışı var? Benim yorumum şu: e-sata zaten güç taşıyan bir kablodur e-sata arabirimi olan iskler bu şekile güç çıkışını kullanmadan bağlanabilirler. Fakat benimki gibi eline e-sata arabirimi olmayan kullanıcılar için normal sata kablosunu e-sata girişine takıp fakat sata kabloları güç taşımayacağınan ayrıca güç kablosu da bağlayarak kullanabilmeleri için bir tane de güç çıkışı verilmiş. Doğruysa lütfen teyit ediniz.

• dostum konuyla ilgili değil ama bende almayı düşünüyorum sorayım dedim hdd nin o kablolu sökülen kısmını baska bir sata hdd ile kullanabiliyormuyuz bir nevi docking station gibi yani
  • Hocam kafam o kadar doluki yazdığınız mesajdan bir şey anlayamadım.
    Ancak şunu söyleyebilirim 3,5 hddler ekstra güç çıkışı olmadan e sata ile çalışmaz.
  • yok bende tam olarak anlatamadım demek istediğim arkadaşın son resimde elinde tuttuğu aleti diğer 2.5 inç sata hdd lerle kullanabilirmiyim
  • bilgisayardan çok anlamam. yukarıdan aşağı bi kere okudum ama pek bişey anladığım söylenemez. bende de aynı cihazın 2 bucukluğu var. hdd min sökülen kısmı bozuldu ve kasamın içini açarak güç kablosuyla birde veri kablosu takarak kullanabiliyorum rahatlıkla. merak ettiğim bu aparat 45 tl imiş sanırım. acaba bu ürünün 2. eli var mıdır? ya da 45 tl verilmeden bu ürün usb ile bi şekilde kullanılabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 1'e SSD Disk Takılırmı,
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seagate eSATA adaptör 45 tl olan sizde var ve kullanmıyorsanız satın alabilirim yada nereden aldığınızı yazabilirmisiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.