Şimdi Ara

Seagate FreeAgent GoFlex Home 2TB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ortalama 1 ay once belirttigim hdd aldim.. bir kac konuda yardiminiza ihtiyac duydum. Oncelikli olarak airties modeme cihazi ethernet kablosu ile bagladim aga bagli olan cihazlarimla hdd icindeki verilere rahatlikla ulasabiliyorum.(tv,ps3,pc,tlf,tablet vs...) Tlf ve tablet ile uzaktan erisimde sagliyorum bir cok ihtiyacimi karsiliyor. Fakat tvden video icerigine erismek istedigimde altyazilari gormuyor. Ayni dosyayi usb ile okutuyorum altyaziyi okuyor sizce problem tv demi yoksa hdd den mi kaynaklidir?

Kisacasi ag uzerinden altyazilari nasil okutabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uppss!! Güncell??
  • Airties modem ile kablosuz veri aktarimindan memnun musunuz. Ben de almayi planliyorum da.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikcasi urunden gayet memnunum.. kablosuz veri aktarimi yavas 2.2mb/sn civarinda.. ethernet ile aktarim basarili.. usb girisi sayesinde uzerine taktigim baska bir hdd veya usb disk uzerinden veri aktarimida basarili.. yerinden kalkmak istemeyen usengecler icin kablosuz aktarim ideal gibi :) gulu seven dikenine katlanir hesabi :)

Sinir oldugum tek bir konu var oda altyazi... Pc ye bagli oldugu durumlarda problem yok... Fakat gerek tv gerekse ps3 uzerinden altyazilari gormuyor ve delirmek uzereyim... Konu ile ilgili olarak seagate ile yazisiyorum sonuc alirsam buradan bilgi veririm... Sonuc alamazsam iade yoluna gidecegim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam son durum ne oldu acaba?
  • çözüm yolunu buldum gibi ama henüz yapamadım :( minidlna versiyonu nu güncellemek gerekli mevcut yazılım 1.0.17 altyazı desteği 1.0.23 ile geliyor.. güncelleme yapabilmek için ssh client gerekli güncelleme yapayım derken dlna serverini komple kapattım :( geri getiremiyorum ona uğraşıyorum şuanda... muhtemelen servise gidecek yada ubuntudan anlayan birini bulmam gerekecek :(

versiyon bilgileri:

http://sourceforge.net/projects/minidlna/files/minidlna/1.0.25/
  • minidlna versiyonunu 1.0.25 yaptım panasonic gw30 serisi televizyonda tv nin kendi media playerı ile altyazı desteği aldım.. sorunsuz çalışıyor test ettim..

Fakat ssh client üzerinden goflex kök dizini ni çok kurcaladığım için dlna serverini kendisi açmıyor bağlanıp açmam lazım buda büyük bir sıkıntı tavsiyem ubuntudan anlayan birine götürüp güncellemeyi yaptırmak... İhtiyacları çözdüm kısmen :) azimle işeyen diye boşuna dememişler :) sonraki versiyon yüklemelerinden sorun yaşamam sanırım tecrübe sahibi olduk :)

kendi başınıza yapmak isterseniz izlediğim yolları aktarayım... (tabi yaptığım hataları es geçip olması gereken yolları ile :) )
  • Ben bu hdd ile ilgileniyorum. Jailbreak yapılmış Apple tv ile ağ üzerinden film izlemek ve bir de yedekleme yapmak için. Ancak bu alt yazı sorununu anlayamadım. Sonuçta bu disk ağ üzerinde depolama diski olarak görünmüyor mu, neden dlna yazılımına ihtiyaç duyuyor? Sıradan bir hdd nin içindeki filmi açınca yanındaki alt yazı da aktifleşir (dosya isimleri aynı ise). Bu diskte böyle değil mi durum? Bu disk ve wd mybook live arasında kaldım açıkcası. Bu konu karar vermemde etken olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenghis
    Sonuçta bu disk ağ üzerinde depolama diski olarak görünmüyor mu, neden dlna yazılımına ihtiyaç duyuyor? Bu disk ve wd mybook live arasında kaldım açıkcası. Bu konu karar vermemde etken olacak.

Sorduğun soruyu kendin cevaplamışsın aslında.. Ağ üzerinde depola diski demişsin. Diski normal olarak usb üzerinden tv ye bağladığında sorunsuz olarak veri akışı alırsın çünkü tv bunu destekliyor. Ağ üzerinden veri akışı alabilmen için Tv ve Hdd için DLNA sertifikası olması lazım.. DLNA nında çeşitli versiyonları var ve bu versiyonlarda farklı özellikler varhttp://sourceforge.net/projects/minidlna/files/minidlna/1.0.25/ bu linkten versiyon özelliklerini öğrenip apple tv yi destekleyip desteklemediğini görebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Concus

quote:

Orijinalden alıntı: tenghis
    Sonuçta bu disk ağ üzerinde depolama diski olarak görünmüyor mu, neden dlna yazılımına ihtiyaç duyuyor? Bu disk ve wd mybook live arasında kaldım açıkcası. Bu konu karar vermemde etken olacak.

Sorduğun soruyu kendin cevaplamışsın aslında.. Ağ üzerinde depola diski demişsin. Diski normal olarak usb üzerinden tv ye bağladığında sorunsuz olarak veri akışı alırsın çünkü tv bunu destekliyor. Ağ üzerinden veri akışı alabilmen için Tv ve Hdd için DLNA sertifikası olması lazım.. DLNA nında çeşitli versiyonları var ve bu versiyonlarda farklı özellikler varhttp://sourceforge.net/projects/minidlna/files/minidlna/1.0.25/ bu linkten versiyon özelliklerini öğrenip apple tv yi destekleyip desteklemediğini görebilirsin..

Yalnız apple tv jailbreak yapıldığında sadece dlna olarak çalışmaz. Afp, undp, samba gibi farklı ağ seçenekleri var. Bir bilgisayar gibi ağdaki diskleri kullanabilir. Benim sorduğum tv harici mesela laptop ile ağ üzerinden izleme yapılırken alt yazı sorunu yaşanıp yaşanmadığı aslında. Laptop ile sorun olmuyorsa apple tv ile de olmayacaktır çünkü.

• bu disk UPNP-AV desteği var DLNA desteği var her iki türlüde kullanabilisin. TV harici kullanımlarda hiç bir şekilde altyazı problemine karşılaşmadım.. sadece TV ve PS3 de sıkıntı yaşadım. onuda versiyon yükselterek çözdüm.. fakat bunda da auto start ile ilgili problem yaşıyorum..
  • Bu aletten dün aldım kurdum ama benim bilmediğim birşey var ağdaki harddiskimden stream ederek izlediğim filmler kotamı doldurduyor mu
  • Lokal kullandığın için internetle hiç alakası yok

Uzaktan bağlantı yapıyorsan elbette yer ama, ağ üzerinde bişey olmaz.
  • Bu ürünün android applikasyonu Goflex Access Turkiye de mevcut değil, android market yasaklamış, böyle iş mi olur. I tunes da ise mevcut. Android telefonum var kullanamıyorum . Herkesin bilgisine.
  • Bu miniDLNA güncellemesini nasıl yapacağız adım adım anlatsanızda bizde yararlansak mümkün mü acaba, bu altyazı olayını çözemezsem ebayden usb 3.0 bağlantı sipariş vericem valla gına geldi. Bir el atsanız konuya tüm kullanıcı arkadaşlar yararlansa.
  • Gecikme için kusura bakmayın lütfen

Farklı bir şekilde çözdüyseniz hiç kurcalamayın derim. Çünkü medyaları listelerken sorun yaşanabiliyor. komut sistemi ile tekrar listeletmek gerekiyor. cihazı aç kapa yaptığını bu listelemeyi tekrardan yapmanız gerekli oluyor.

http://www.openstora.co...lna-1-0-25-compiled.zip
    http://www.openstora.co...ds/libjpeg_so_8_0_2.zip
    http://www.openstora.co...ibavutil_so_49_15_0.zip

Yukarıdaki dosyaları indirip ana dizine kopyalayınız.
    Daha sonra ssh client aracılığı ile root olmamız gerekli

ssh kullanıcıadı_hipserv2_seagateplug_aaaa-bbbb-yyyy-zzzz(goflex pk)@192.168.0.1(goflex ip)
    sudo -E -s

/etc/init.d/minidlna.init stop
    chown root:root /home/0common/minidlna
    chown root:root /home/0common/libjpeg.so.8.0.2
    chown root:root /home/0common/libavutil.so.49.15.0
    chmod 755 /home/0common/minidlna
    chmod 755 /home/0common/libjpeg.so.8.0.2
    chmod 755 /home/0common/libavutil.so.49.15.0
    cd /usr/sbin
    mv minidlna minidlna.1.0.22
    mv /home/0common/minidlna minidlna
    ls -al minidlna
    cd /home/opt/lib
    not : belirtilen klasör yok diye bir hata alırsanız aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin hata almayanlar diğer işlemlere geçebilir
    cd /
    mkdir home
    cd /home
    mkdir opt
    cd /home/opt
    mkdir lib

mv /home/0common/libjpeg.so.8.0.2 libjpeg.so.8.0.2
    mv /home/0common/libavutil.so.49.15.0 libavutil.so.49.15.0
    cd /
    ln -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /home/opt/lib/libjpeg.so
    ln -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /home/opt/lib/libjpeg.so.8
    ln -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /usr/lib/libjpeg.so
    n -s /home/opt/lib/libjpeg.so.8.0.2 /usr/lib/libjpeg.so.8
    ln -s /home/opt/lib/libavutil.so.49.15.0 /usr/lib/libavutil.so.49
    ln -s /usr/lib/libFLAC.so.7.0.0 /usr/lib/libFLAC.so.8
    cd /
    /etc/init.d/minidlna.init start
    /usr/sbin/minidlna -V
    /etc/init.d/minidlna.init stop
    rm /tmp/minidlna/files.db
    /etc/init.d/minidlna.init start

cihaza restart attıktan sonra cihaz içindeki paylaşımları göremeyenler aşağıdaki yolu izlemesi gerekli

öncelikle yine root oluyoruz

ssh kullanıcıadı_hipserv2_seagateplug_aaaa-bbbb-yyyy-zzzz(goflex pk)@192.168.0.1(goflex ip)
    sudo -E -s

tail /tmp/minidlna/minidlna.log
    /etc/init.d/minidlna.init status
    /mnt/tmpfs/var/run/minidlna.pid
    /etc/init.d/minidlna.init restart
    umount /tmp/minidlna
    /usr/sbin/minidlna -f /etc/miniupnpd/minidlna.conf -R -d
    /tmp/minidlna/files.db
    umount /tmp/minidlna
    /usr/sbin/minidlna -f /etc/miniupnpd/minidlna.conf -d

yukarıdaki işlemleri yaparken hdd içinbdeki bütün bilgileri taramış olucak şayet tarama bittikten sonra kendini tekrar ediyor olarak görürseniz ctrl c tuşu ile komutu işlemi dururup devam edebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.