|
Seagate Garanti Değişimi (Resimli Anlatım) (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugurcan_baris
Arkdaşlar bu hollandanın adresini nerden blucaz ?
Hocam arıza kayıtı açtığnızda otomatikman zaten sitede belirtiyor adresi. -
yav siz yurtdışından bahsediyorsunuz ve ürünüzün yeni geliyor ben hepsiburada.com dan seagete barracuda 2 tb harddisk aldım ürünün ambalajı açık gelmesi bir yana birde bozuk çıktı iade diye gönderdim bir haftayı geçti tık yok aslında seagete sanırım genel olarak çok sorunlu herhalde wd kullanıyorum bir soun çıkmadı ama hepsiburada.com dan birdaha bilgiayar parçası almakmı tövbeler olsun -
Yarın ben de 1 adet 500 gb seageate gönderiyorum.Kaydı yaptım.Herşey tamam.Hayırlısı bakalım. -
arkadaşlar kargo ücreti 50den fazla gidiyor.Konuyuu açan arkadaş nasıl 12.5 tlye gmndermiş.
Anlaşmalı mı bu seageate.. -
1tb harddiskim bugün itibarı ile geldi ptt ile 19tl den yollamıştım -
bugün bende 2 tb garanti kapsamında olan 3.5 inch hdd mi ptt kargo ile gönderdim 690 gr paket vs ile 720 gr geldi 21,5 Tl ödedim uçakla gidecekmiş .
kayitli mektup postasi olarak ucreti odeyip hollandaya gönderdim . ptt bana takip kodu verdi lakin segate üye olmadım rma kodu var onunla yolladım seagate tarafından yapilan işlemleri nasil takip edeceğim .
480 gr olsa idi 12,5 tutacakmış hesaplattım 3,5'' 2TB 680-690 gr cıvarı sadece hdd .. -
size uydum ben de garantiye göndereceğim.
3 yıl garanti yazan ürün alıyoruz, içimizde patlıyor ya.
bu kadar ayıp olmaz -
1tb harici harddiski yollamam gerekti. Prosedür aynı mıdır acaba -
Herkese merhaba. Yıllar sonra konuda anlatılan işlemi yapıyım dedim ama en son kargolama işine kadar gelip durdum. İşlemi yaparken ups kargo ismi çıkmıştı, ptt ile gönderen arkadaşlar olmuş. Şimdi 2 tane 1tb diski kargosunu ödeyip Hollandaya yollasam şimdiki abartılmış kargo paralarıyla kaça malolur diye düşünmeye başladım. Diskler bari 4tb filan olsaydı düşünmez yollardım. ptt 100 gram ürüne bile 300 lira fiyat çıkarmıştı en son. Çok eski konu bu aralar bu işlemi yapan hiç oldu mu?
-
Neden illa Hollanda'ya göndermeye çalışıyorsunuz? Seagate'in Türkiye distribütörü kim ise ona götürün. Bir kaç tane distribütörü olabilir, siz hangisinden aldıysanız ona götürürsünüz. Satın alınan yere sorun, hangi distribütör olduğunu söylerler.
-
TR garantisi bitik görünüyor 2 yıl doldu, seagate garantisi 3 yıl o yüzden bi bakıyım dedim ama dediğim gibi kargo ücretleri disk parası resmen. Firmalar 3-5 yıl garanti verse de distribütörler 2 yıl sonra bizi ilgilendirmez diyorlar.
-
Seagate'in İstanbul'da toplama merkezi olurdu oraya gönderirdik. İlk mesajda da görebilirsin (Collection Point Seagate Istanbul). Oradan da Hollanda'ya giderdi.
Toplama merkezini kaldırdılar mı acaba
Eğer doğrudan Hollanda'ya göndereceksek, kargo ücretinden dolayı 3 yıl veya 5 yıl garanti olmasının bir anlamı kalmıyor.
-
Hocam birkaç sene önce ben crucial ddr3 ramleri dediğiniz şekilde gönderecektim crucial ile mail yoluyla iletişim kurdum direkt gönderin değiştiririz dediler fakat bahsettiğiniz gibi kargo ücreti bile ramlerin ederinden fazla tutuyordu bir de üstüne gümrükte bunları satın almış gibi gümrük vergisi alındığını öğrendim forumdaki arkadaşlardan dolayısıyla ben vazgeçtim. Yani sadece kargo ücretiyle de kalmıyor bir de ürün garantiden değişim yapılsa bile devletimiz o ürünü yurtdışından satın almışsınız gibi algılayıp vergisini istiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Collection Point Seagate Istanbul kaldırılmış malesef. Diskler için gümrük referans bedeli 53 dolar civarı gösteriyor ama bu ödenecek bi para değil diyor. Yani elinizde değişime gittiğinin belgesi olursa gümrüğe takılsa bile gümrüksüz alırsınız o sorun değil. Fakat Hollandaya gönderme parası bize aitmiş. Anladığım kadarıyla artık 2 yıl üstü garanti hayal oldu.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler, en azından tecrübe paylaşımı oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X