Şimdi Ara

Seagate Garanti Değişimi (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
6.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öneceliklewww.seagate.com adresinden üye oluyorsunuz ve herşeyi eksiksiz dolduruyorsunuz. isim soyisim adres vb.

Daha sonra ürününüz için kayıt açıp order numarası alıyorsunuz. Unutmadan söyleyim seagate hdd tool programı ile RMA kodunuda eklemeniz gerekiyor. Bu RMA kodu hdd nizin hata kodudur.
    RMA kodunu ürünüzün kaydını yaparken size yardım linki veriyor oradan da ögrenebilirsiniz.

Elimde bulunan Seagate 3.5" 500gb barracuda sata 3 ST500DM002 model hdd yi kargo ücretini kendim ödeyip aras kargo ile yolladım.( kargo ücreti: 12,5 TL)

Paket işleminde havalı zarf kullanıldı. ayrıca harddiske hollandada merkezi bulunan seagate in adresini,kendi adresimi ve rma kodu bulunan bir kağıdı yazıp koydum zarfa.

Şuan itibarı ile sefaköy/istanbulda bulunan Seagate internation LTD. ye ulaştı gelişmeleri buradan paylaşacagım. bu arada karşı ödemeli olarak gönderdim. ELimde fatura ve garanti belgesi bulunmamaktaydı.
    sadece orjinal hdd kuyusunda ve havalı zarf ile gönderdim.

FaKat garantisi uluslararası 2013 kasım ayına kadar.

Umarım arkadaşlara yeni bir yol göstermiş olurum herkeze kolay gelsin.

SEAGATE İSTANBUL ADRESİ:

Collection Point Seagate Istan
    C/O Fritz International Transport Trade LTD.
    Kartaltepe mah.
    Malazgirt Cad No:1
    Sefakoy-Istanbul
    -, 34620
    Turkey

SEAGATE YURTDIŞI ADRESİ:

SEAGATE TECHNOLOGY, INT'L
    Koolhovenlaan 1
    Schiphol-Rijk
    1119 NB
    Nederland

SON OLARAK HANGİ HDD Yİ YOLLADIKLARINI YAZMIŞLAR.

ÜRÜN ŞUAN ELİME ULAŞMADI FAKAT BU HAFTA İÇİNDE EN GEC HAFTAYA P.RESİ ULAŞACAKTIR. OZAMANDA BURAYA RESİMLİ EKLEME YAPACAĞIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chamonix -- 21 Ağustos 2012; 19:16:35 >

• İyi güzelde diğer arkadaşın HDD' sini neden İstanbul kabul etmemiş, bakalım diğer arkadaşlarda İstanbula göndersin kabul edeceklermi etmeyeceklermi. Dallas dizisi gibi oldu bu olay arttık. Bazılarını ediyorlar bazılarınıda garanti belgesi ve fatura yok diye geri gönderiyorlar. İlginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

İyi güzelde diğer arkadaşın HDD' sini neden İstanbul kabul etmemiş, bakalım diğer arkadaşlarda İstanbula göndersin kabul edeceklermi etmeyeceklermi. Dallas dizisi gibi oldu bu olay arttık. Bazılarını ediyorlar bazılarınıda garanti belgesi ve fatura yok diye geri gönderiyorlar. İlginç.

Dostum bende de garanti belgesi ve fatura yoktu iyice oku yazımı ne öğrenmek istiyorsan bütün bilgiler mevcut. Bunların dışında sorun varsa akılna birsey takılıyorsa yaz yardımcı olurum.
  • Üye oldum ama garanti/iade formunda ; ''Urunlerinizin Amsterdam, Hollanda'ya gonderilmesi gerekmektedir.'' yazıyor.

Siz İstanbul'a nasıl yolladınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sananebesanane -- 22 Ağustos 2012; 3:54:12 >
  • Arkadaşım yazdıklarınızı biliyorum ama diğer konudaki arkadaışın HDD neden geri iade edildi onu sordum ? Garanti belgesi ve fatura yok diye geri gönderilmiş. Hollandaya gönderin demişler. İlginç değilmi sizcede ? Sizin HDD kabul ediliyor bir başkasının edilmiyor ?
  • quote:

Arkadaşım yazdıklarınızı biliyorum ama diğer konudaki arkadaışın HDD neden geri iade edildi onu sordum ? Garanti belgesi ve fatura yok diye geri gönderilmiş. Hollandaya gönderin demişler. İlginç değilmi sizcede ? Sizin HDD kabul ediliyor bir başkasının edilmiyor ?

ilginçmi bilmem fakat ben ilk defa gönderdim. Yurtiçi garantiside 2013 Kasıma kadardı. Zaten 09.2011 de fabrika çıkışı vardı benim hdd nin. Sonuçta bu hdd yurtiçinde 2013 kasıma kadar garantili. Servisi varsa bakmak zorundalar! Tüketici hakları denen birşey var. şikayet et bakalım ne oluyor. Eğer o ürün son kullanıcının elindeyse faturası olmasa dahi MECBURLAR bunu YAPMAYA.

İŞTERSEN DİREK HOLLANDAYA'DA YOLLAYABİLİRSİNİZ. TEK YAPMANIZ GEREKEN PTT KARGO İLE YOLLAMANIZ. NORMAL KARGO SECENEKLERİNE BAKIN ACELE ETMEYİN EN FAZLA 2 GÜN EXTRA ZAMANINIZ GİDER. VE DAHA HESAPLI GÖNDEREBİLİRSİNİZ. DÖNÜŞTE KARGONUZ ÜCRETSİZ OLARAK GELECEK ZATEN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chamonix -- 22 Ağustos 2012; 9:12:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sananebesanane

Üye oldum ama garanti/iade formunda ; ''Urunlerinizin Amsterdam, Hollanda'ya gonderilmesi gerekmektedir.'' yazıyor.

Siz İstanbul'a nasıl yolladınız?

pm den yanıtladım. isterseniz ptt kargo ile yollayabilirsiniz. normal bir kargo yaparsanız ücreti fazla tutmayacaktır en fazla 3-5 tl yurtiçinden fazla verirsiniz. ben 12.5 tl verdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dieofsatan

Arkadaşım yazdıklarınızı biliyorum ama diğer konudaki arkadaışın HDD neden geri iade edildi onu sordum ? Garanti belgesi ve fatura yok diye geri gönderilmiş. Hollandaya gönderin demişler. İlginç değilmi sizcede ? Sizin HDD kabul ediliyor bir başkasının edilmiyor ?

ilginçmi bilmem fakat ben ilk defa gönderdim. Yurtiçi garantiside 2013 Kasıma kadardı. Zaten 09.2011 de fabrika çıkışı vardı benim hdd nin. Sonuçta bu hdd yurtiçinde 2013 kasıma kadar garantili. Servisi varsa bakmak zorundalar! Tüketici hakları denen birşey var. şikayet et bakalım ne oluyor. Eğer o ürün son kullanıcının elindeyse faturası olmasa dahi MECBURLAR bunu YAPMAYA.

İŞTERSEN DİREK HOLLANDAYA'DA YOLLAYABİLİRSİNİZ. TEK YAPMANIZ GEREKEN PTT KARGO İLE YOLLAMANIZ. NORMAL KARGO SECENEKLERİNE BAKIN ACELE ETMEYİN EN FAZLA 2 GÜN EXTRA ZAMANINIZ GİDER. VE DAHA HESAPLI GÖNDEREBİLİRSİNİZ. DÖNÜŞTE KARGONUZ ÜCRETSİZ OLARAK GELECEK ZATEN.

İşte işin püf noktası burada sizin HDD' 2 sene garantili, garanti TR' dede geçerli olduğu için HDD' niz kabul edilmiş. Bizim bahsettiğimiz HDD' ler Seagatenin daha önce 2 yıldan fazla garanti verdiği HDD' lerdir. Sizin HDD o yüzden kabul edilmiş. Geri gönderilen arkadaşın yurtdışı garantisi devam ediyor ama TR garantisi bitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 22 Ağustos 2012; 9:18:11 >

• Hocam zaten TR garantisi bitmiş ise türkiyede işi ne mantık olarakta zaten yurtdışına gönderilmesi uygundur. Benim burda anlatmak istediğim noktada FATURA VE GARANTİ BELGESİ OLMAYAN HDD LERİ YOLLAMA.

AMA sonuç olarak sizde tr kısmına yollamazsınız ve direk hollandaya gönderirsiniz işiniz kolaylaşır.
  • Hollanda'ya yollasam kesin sorunsuz gider değil mi? Ve Garantisi var görünüyor Seagate sitesinde, sorunsuz değişim yapıp yollarlar mı?

PTT kargoyla yollayım diyorum ne dersiniz?
  • Bugün bende yolladım istanbula harddiski. Gelişmeleri bende ekran resimlerini çekerek sizlerle paylaşacagım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfunasker

Bugün bende yolladım istanbula harddiski. Gelişmeleri bende ekran resimlerini çekerek sizlerle paylaşacagım.

Peki HDD' nizin TR garantisi devam ediyormuydu ? Size kayıt olduğunuzda gönderi adresi olarak Hollandamı verildi yoksa İstanbulmu ?
  • quote:

quote:

Bugün bende yolladım istanbula harddiski. Gelişmeleri bende ekran resimlerini çekerek sizlerle paylaşacagım.

Peki HDD' nizin TR garantisi devam ediyormuydu ? Size kayıt olduğunuzda gönderi adresi olarak Hollandamı verildi yoksa İstanbulmu ?

quote:

Hollandaya gönderebilirsiniz direkt olarak sorun olacagını hiç düşünmüyorum. istanbula yurtiçi gatantisi devam eden hdd leri yollayabilirsiniz. Seagate tarafından garantisi devam edip yurtiçi garanti süresi biten ürünleri hollandaya yollarsanız daha iyi olur.

• Zaten adamlar işin içinden çıkamadıklarından (kısaca her konuda işin suyunu çıkardığımızdan) Hollandaya gönderin diyorlar. Şimdi eskisi gibi gönderen yok bıçak gibi kesildi gönderiler. Rahatlamışlardır.
  • HDD NİN GELDİĞİ SON NOKTA ŞUAN ŞEHİR DIŞINDAYIM CUMA GÜNÜ ELİMDE OLMASINI BEKLİYORUM.

• Resimde görüldüğü gibi HDD' nizin gümrük çekim işlemleri tamamlanmış. Tekrar hayırlısı olsun. Bu arada iki HDD gönderipte (aynı isme) gümrüğe takılan oldumu acaba ? Hollandaya tek isme kargolasam sorun çıkarmı acaba ? Yada adresi aynı gösterip farklı isimdemi göndersem ? Ne dersiniz ?
  • Son durum nedir dostum ? Ben de senin yöntem ile göndermeyi düşünüyorum da...
  • Senin yöntem derken ? HDD ' nizin yurtiçinde garantisi devam ediyorsa İstanbula gönderin, etmiyorsa Hollandaya gidecek. Ama yinede şansınızı deneyip İstanbula gönderebilirsiniz size en fazla gidiş birde iade kargo masrafı çıkar oda 25 TL civarıdır.
  • quote:

Senin yöntem derken ? HDD ' nizin yurtiçinde garantisi devam ediyorsa İstanbula gönderin, etmiyorsa Hollandaya gidecek. Ama yinede şansınızı deneyip İstanbula gönderebilirsiniz size en fazla gidiş birde iade kargo masrafı çıkar oda 25 TL civarıdır.

hocam dogruluk payı var söylemlerinizde benim ürün yurtiçi garanti kapsamında diye yolladım. TEK EKSİĞİM GARANTİ BELGESİ VE FATURA İDİ. Eğer ürününüzün akıbetinden herhangi bir bilgiye sahip değilseniz Malesef Hollandaya yollayın. Bu arada PTT kargo ile konuşun ucuz gönderileri mevcut. APS kargo değilde normal gönderin sorun yardımcı olacaklardır.
  • EVET ARKADAŞLAR ŞUAN İTİBARİ İLE HDD ELİME ULAŞTI BUYRUN RESİMLER KOLAY GELSİN.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.