Şimdi Ara

Seagate’in Xbox Series X için üreteceği harici SSD karta ait web sitesi açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seagate’in Xbox Series X için üreteceği harici SSD karta ait web sitesi açıldı

Gelecek nesil konsollarla ilgili gündeme kalmayı başaran konulardan biri de bu cihazların sahip olacağı SSD depolama çözümleri. PC kanadında uzun bir süredir bizlerle olan SSD’ler gün geçtikçe hızlanıyor. Xbox Series X ve PlayStation 5’te de göreceğimiz özelleştirilmiş SSD depolama çözümleri ise oyun yapımcılara göre konsol deneyimimizi daha önce tecrübe edemediğimiz seviyelere taşıyacak.

Ayrıca Bkz.Microsoft, 12 aylık Xbox Live Gold paketinin satışına sessiz sedasız son verdi

Yakında bizlerle olacak konsolların depolama çözümlerinde dikkat çeken bir diğer husus ise bu cihazlardaki genişleme yuvalarına takabileceğimiz harici SSD kartlar olacak. PCIe 4.0 mimarisi üzerinde şekillenecek bu kartlardan Xbox Series X için olanı konsola özel olacak ve Seagate tarafından üretilecek.

Seagate’in Xbox’a özel olarak üreteceği depolama çözümünün web sitesi ise açılmış durumda. “Xbox Series X İçin Seagate Depolama Genişletme Kartı” başlığıyla açılan ve Türkçe desteği de bulunan sitede Seagate Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fochtman’ın bir de kısa bir tanıtım yazısı yer alıyor. Henüz fiyatı belli olmayan genişleme kartıyla ilgili açıklamayı aşağıda okuyabilirsiniz.

Seagate, yeni nesil oyunların vazgeçilmez bir parçası olmaktan heyecan duyuyor. Performansa getirilen yeni standart sayesinde, oyunlar her zamankinden daha dinamik, görsel olarak daha çarpıcı ve daha sürükleyici olacak. Seagate'in Xbox Series X Depolama Genişletme Kartı teknolojisi, konsolun dahili SSD’sinin sağladığı deneyimi çoğaltarak en yüksek hızlarda ek oyun depolama alanı sunar. Xbox ile güçlerimizi birleştirmekten gurur duyuyor ve oyuncuların yüksek kaliteli oyun deneyiminin keyfini bir an önce çıkarmalarını istiyoruz.”

• Üzerine genişleme yuvası konulması gayet güzel düşünülmüş akıllıca bir hamle. Hafıza yetmediğinde kapalı kutu olan konsola neden müdahalede bulunup orasını burasını açayım veya etrafında harici diskler kirlilik oluşturayım. Oyunlar ilerleyen dönemde 150-200gb rahat vuracaktır, 1tb konsolda kullanılabilir 900gb kullanılabilir alan olsa çoğu kişi yetmeyecek.

yazıyı oku bir zahmet.

nvme 1.4 yani pci4 destekli. özel yazılımla 3.9 gb/s 4 kanalda çıkıyor.

harika bir hız yeteneği kazandırıyor.

ps5 tarafındaki 4.4 gb/s ... ama aşırı pahalı. ps5 için 250 dolar vereceğine

ms sana 100 dolarlık bir çözüm sunuyor.

böylece xbox maliyeti de rakibine göre 150 dolar daha ucuza mal edilmiş oluyor...

• Neden herşey için bir site açılırki? Olan sitene eklesen direk olmaz mı?
    Neyse fizik gerçekten ilerlemiş bundan onu anlıyoruz.

• Fiyatı temiz 150 dolar olur bizede 1.5 bine gelir. Ama bence şuan için gereksiz tamam bir oyun 100 gb falan ama 20 oyunu birden aynı anda kim oynuyor oynarsın hadi 5-6 bilemedin 8-10.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiye dönüş..

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Ne kadar doğru bir yaklaşım

• fhrstw kullanıcısına yanıt
    Üzerine genişleme yuvası konulması gayet güzel düşünülmüş akıllıca bir hamle. Hafıza yetmediğinde kapalı kutu olan konsola neden müdahalede bulunup orasını burasını açayım veya etrafında harici diskler kirlilik oluşturayım. Oyunlar ilerleyen dönemde 150-200gb rahat vuracaktır, 1tb konsolda kullanılabilir 900gb kullanılabilir alan olsa çoğu kişi yetmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 21 Temmuz 2020; 14:49:30 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Üstat One serisindeki daha mı iyiydi :) Sökme ve vidalama derdinden kurtarmışlar işte. Fiyat pahalı olacak fakat insanlar basitliği sever her zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Kötü demedim zaten ama ben şuan için gereksiz görüyorum. Yarın birgün bir oyun 300-400 gb olur o zaman işler değişir. Hani 1500 lira vermek konsolun uçuk fiyatını daha da uçurur. İlerisi için güzel tabi ki.

• 1TB kesinlikle yetmiyor konsolda, guzel bir cozum olmus 👍🏼

• Ben anlamadım. Buna normal M2 takamıyor muyuz? Özel üretilmiş bir şey mi almak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutmayı nasıl çözmüşler acaba. Yarım saat 1 saat oyun oynadıktan sonra sıcaklık yüzünden hız 500mb/s'lere inecekse ne anladım ben o gen4 nvme'den.

• Yoizhik kullanıcısına yanıt

Isınan kısım içeride kalacak gibi görülüyor orada soğutuluyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Ben anlamadım. Buna normal M2 takamıyor muyuz? Özel üretilmiş bir şey mi almak lazım

https://forum.donanimhaber.com/xbox-series-x-ana-konu-dunyanin-en-guclu-oyun-konsolu-fps-boost-ea-games--138606936-631

konuda da yazdığım üzre

Alıntı

metni:

SERİES X üzerinde gelecek olan NVME 1.4 SSD nin özellikleri. Velocity ile Performance 3.9 GB/s 4 kanalda çıkabiliyormuş.
    özellikleri
    Manufacturing Process 28nmCPU Cores 1x Cortex R5Error Correction 4th Gen LDPCDRAM NoHost Interface PCIe 4.0 x4NVMe Version NVMe 1.4NAND Channels, Interface Speed 4 ch @ 1200 MT/sMax Capacity 2 TBSequential Read 3.75 GB/sSequential Write 3.75 GB/s4KB Random Read IOPS 440k4KB Random Write IOPS 500k[b]Performance Up to 3.9 GB/s[/b]Controller Power 1.6 W [/quote]
    Böylece XBOX'ı 150 dolar daha pahalı yapmaktan kurtamış Microsoft Xbox takımı. Bu sayede 2000 euroluk makinayi 500 euroya alabilicez ... tabi bunda MS"un da fedakarlığı var.

Alıntı

metni:

XBOX Tayfası olarak biz birkaç güne :

Şarkıyı yeniden besteliyorum beyler
    %30 daha kuvvetli GPU ve %5 daha kuvvetli CPU ile Live is life, when we all feel the power GAMEPASS ile Live is life, come on stand up and dance Bedava online oynama seçeneği ile Live is life, when the feeling of the people Geriye dönük 700 oyun ve harika multimedia servisleri ile  Live is life, is the feeling of the band, yeah

ve işte sonuçta bu türde kalitede bir oyunu AÇIK Dünya haritası üzerinde oynamak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 21 Temmuz 2020; 15:50:11 >

• ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Ne yazdın anlamadım? Basit bir soru sordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nand kısmının üzerindeki yer aluminyum plakadır o biraz ısıyı dağıtır konsol içerisinde hava sirkülasyonu iyi olduğu için pek sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum

@lordmelkor

Normal M2 olmayacak , genişleme yuvası standart yapıda değil özel üretim olması gerekiyor , şimdilik segate ile anlaşmışlar ama ileride wd veya diğer üreticilerde dahil olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Ne yazdın anlamadım? Basit bir soru sordum

yazıyı oku bir zahmet.

nvme 1.4 yani pci4 destekli. özel yazılımla 3.9 gb/s 4 kanalda çıkıyor.

harika bir hız yeteneği kazandırıyor.

ps5 tarafındaki 4.4 gb/s ... ama aşırı pahalı. ps5 için 250 dolar vereceğine

ms sana 100 dolarlık bir çözüm sunuyor.

böylece xbox maliyeti de rakibine göre 150 dolar daha ucuza mal edilmiş oluyor...

• ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Dertli misin kardeş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 GB oyunların olduğu bir dönemde harici çözümler hem konsol üreten markaları rahatlatacak hemde yer sıkıntısı endişe taşıyan kullanıcıları rahatlatacak fiyata takılmıyorum hamama giren terler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.