Şimdi Ara

Seasonic Power Supply Çınlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunuma geçemden önce sistem bileşenlerini belirtmek istiyorum

Gıgabyte H67 Anakart
    İ52500 intel işlemci
    Gtx 560 ti 448 cores ekran kartı
    kingston 12 gb 1333 mhz ram
    Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 620W Modüler Güç Kaynağı

Yeni aldığım ve montajını yaptığım power supplyden çınlama sesi geliyor sistemi kapatsam dahi fişi prizden çekmeyene kadar bu çınlama devam ediyordu, Bende internetten aldığım için dışarıda başka bir yerde teste götürdüm sadece alıp taktık ve sesin gelmediğini gördük eve getirdim 2-3 gün sessiz devam etti ama bugün yine o ses geldi bende 7-8 kere kabloları farklı prizlere yine takıp çıkardım son olarak yine eski yerine aldım sistemi ses gitmişti. Bu sorun yüzünden kafayı yiyeceğim ne olduğunu anlamadım sorunlu mu değil mi garantiye gittiği vakit geri yollarlar mı anlamadım gitti. Bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalırım şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soresger2121 -- 3 Aralık 2012; 21:29:07 >

• birde farklı bi kablo takıp dene.örneğin ekranın power kablosuyla kasanın power kablosunu change yapıp dene.
  • seasonic ve corsair gibi psu ların genel sorunu bu maalesef coil whine diye aratırsan nette bulursun
  • Genel sorunmuş teknik servis ile de görüştüm sorun dışında çalışma prensipleri öyleymiş şuan için odada oturunca duyulmuyor ses kasaya kulağımı dayadığım da duyuluyor. Teşekkürler cevaplarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soresger2121

Genel sorunmuş teknik servis ile de görüştüm sorun dışında çalışma prensipleri öyleymiş şuan için odada oturunca duyulmuyor ses kasaya kulağımı dayadığım da duyuluyor. Teşekkürler cevaplarınız için.

genel sorun mu bende psu alacaktım ama bir kere daha düşüneyim sağol
  • Ben de olmadı bu sorun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabloları doğru monte et özellikle ekran kartını kasayı betona değdir prizin topraklama olduğundan emin ol elektirik akımında problem var gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BEnde 1 haftadır kullanıyorum, sorun yok.
  • Kablolar doğru monte edilmiş garantiye gidip geldikten sonra özellikle kabloları elimle bastırdım bir pürüz olmasın diye. Elektrik hattında sorun olabilir ona da karışmam ama çoğu arkadaşın dediği gibi coil whine sorunu bana da mantıklı geldi keza ses benim kulağımı tırmalamıyor şuan herhangi bir sorun çıkarsa garantiye gönderirim yine. Bazı Seasonicler de var bazı serilerde yok ayrıca ses duyma göreceli bir şeydir sürekli bilgisayar parçalarını kontrol eden biri için fanın tozlanıp hafif ses çıkartması bile sorun olarak algılanabiliyor :) Onu da göz önünde bulunduruyorum şu an. Sonuç olarak elimde şuan 6 aydır 560 ti 448 ile kullanıyorum oyunları full detay açıyorum ses duyulmuyor bile. Ayrıca ekran dalgalanması sebebiyle de konu açmıştım bir çok fikir ortaya atıldı güç kaynağı, ekran kartı, monitör, power supply falan... sonra kasanın kablosunu akım korumalı prizin en sağdan 2. kısmına taktım dalgalanma hiç yok. Tabi bunun için çoğu kez garantiye gitmek zorunda kaldım (monitör, ekran kartı, ups). Şuan anlıyorum ki bizim elektrik hatlarında % 80 sorun var çünkü bütün sorunların kaynağı hep elektrikten geliyor. Biraz geç oldu ama tecrübe edindim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soresger2121 -- 15 Mayıs 2013; 15:29:46 >

• Seasonic olsunda varsın çınlasın no problem
  • quote:

Orijinalden alıntı: FyCum

Seasonic olsunda varsın çınlasın no problem

Öyle valla. Arkadaşın da dedği gibi ekran kartı ve işlemcinin fanı yetıyor oyunda duymamama. Ama kötü bir alışkanlığım var ses olsa kesin duyar ve rahatsız olurdum. Herhangı fnın bıleyelwrı eskıdıgınde dırek duyabıloyorum.. Kötü bir alışkanlık aslında ama çok şükür ki sorun yok bende yksa kafayı takıp satardım herhlde.

• Evdeki elektrik hattı kötüyse yada topraklama yoksa yada kıytıkık 3 lü 5 li prizde kullanılıyorsa , çınlama diye tabir edilen tahmin ettiğim ses gelebilir psu'dan. Bunlar çok nemli yaşanan sorunların çok büyük kısmı bu yada benzeri problemlerden kaynaklanıyor. Ses psudan değil anakarttan yada ekran kartından da geliyor olabilir. Bunu iyi ayırt edebilmek gerekiyor. Bazı arkadaşlar bazı marka ve serileri kronik sorunlu olarak ilan ediyorlar ama, hakka giriyorlar haberleri yok. Bu çok yanlış bir tutum. Sorun var ise bulun muhattabınızı gönderin ürünü baksınlar eğer size düzgün davranılmıyor ise,ilgilenilmiyor yada yardımcı olunmuyor ise o zaman bir tüketici olarak çatır çatır yazın forumlara
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.