< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Seasonic psu iyimidir
-
-
Seasonic kaliteli markadır ancak seçtiğiniz ürün eski kalıyor uzun zamandır piyasada var, o fiyata bu tür bir ürün daha iyi olur.
XPG Pylon 750w
https://www.hepsiburada.com/xpg-pylon-750b-bkceu-750w-80-bronze-psu-p-HBCV00000BKB35
-
Seasonic genelde iyi bilinen bir markadır (aynı zamanda üreticidir) ama doğal olarak her modeli aynı kalitede değildir. PSU seçiminde markaya değil, modele odaklanmak gerekir.
O modelin fiyatına birazcık daha ekleme yaparak şunu almanızı öneririm: (768 TL)
www.n11.comXPG Core Reactor 650G-BKCEU 650W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/xpg-core-reactor-650g-bkceu-650w-80-gold-moduler-guc-kaynagi-1708754Bütçeyi hiç yükseltemiyorsanız ya da yükseltmek istemiyorsanız şu alınabilir: (655 TL)
amazonCORSAIR CP-9020217-EU CX650F 650W TAM MODULER 80PLUS BRONZE RGB GUC KAYNAGIhttps://www.amazon.com.tr/dp/B08H5V1TKB/ref=asc_df_B08H5V1TKB1627455780000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B08H5V1TKB&linkCode=asnBu da şu anki fiyatıyla daha ekonomik ve Seasonic S12II'den daha iyi bir model: (569 TL)
gittigidiyorSharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/sharkoon-650w-gold-zero-80-gold-yari-moduler-guc-kaynagi_pdp_718272015
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 3 Ekim 2021; 21:49:3 >
-
Seasonic üretici olarak en tepede yer alan 2-3 markadan birisi.
-
FSP'de çok iyidir hocam.
inventusFSP Hydro GSM Lite PRO 650W HGS-650M Hydro GSM Lite PRO serisi 650W 80+ GOLD Yarı tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=11677 -
Seasonic PSU olarak Tayvan'da üretilen top tier bir markadır, diğer arkadaşların bahsettiği fason çin malı ürünlere kıyas bile yapma :) 10 sene garanti veriyor adamlar ürünlerine, 2 sistemimde birinde 6 senedir birinde 2 senedir banamısın demeden çalışıyor. GTX 3000 serisi kartlar çıktığında adamlar ücretsiz güç kablosu bile gönderdiler.
-
Önerilen hangi ürün dandik Çin malı acaba? Seasonic en iyi üretici olabilir ama her ürünü aynı klasmanda değil. Bahsi geçen üründe ya 2 ya 3 yıl garantili Seasonic tarafından, yani öyle her ürün 10 yıl garantili değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam seni kim alıntılıyor ne yapıyor bilgim yok, ben üstte adı geçen ürünlerin sadece marka olarak kıyaslanamayacağını söyledim.
https://linustechtips.com/topic/1116640-psu-tier-list/
Kontrol edersen yukarıda ismi geçen ürünler konu sahibinin sorduğu Seasonic modelinden daha üst klasmanda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
9 senedir kendi bilgisayarlarımda kullanıyorum, oldukça memnunum.
-
sen sabah akşam millete tavsiye mi veriyorsun hani benimki alınan çıkar mı acaba diye?öyle dedim diye sanma ki ben de burada sabah akşam tavsiye veriyorum.benim umrumda olmaz kim ne alırsa alsın ama TR'de ilk focus GX'i ben aldım benden görüp baya alan da oldu başlığı popüler oldu oradan seasonic hayranı ünvanını yakıştırmış arkadaş yoksa bmw'nin 116i 2014 motoru psa'dır 2015 motoru bmw'dir hani model bile değil senesine göre bile değişebilir.üretim yeri peşinde koştu intelciler üretim zamanı peşinde koştu phenomcular ama sonuçta bmw'dir sen bunun yerine dacia önerirsen az yakıyor daha iyi diye adama deli derler.sharkoon kasa yapsın psuyu sadece psu üreten üretsin yani isterse jesus elle yapmış olsun özenle korumuş olsunlar bugüne ama üzerinde sharkoon yazan bir şey almam ben.psa motorluysa motorlu bmw olsun sen biliyor musun seasonic'in garantisi nasıl ben onunla ilgili de konu açtım.sharkoon al boz üretim yerinden adam bulursun da yenisini mi teklif ederler sana orayı bi geçecen.şu anda kullandığım sistemde cougar 850w var hani seasonic fanı falan değilim ama ben buradaki bebelerin hepsinden önce 300w fsp kullandım herkes teneke kullanırken buradakiler suya agu derken.psu konusunda alayını tanımam da bakma uğraşmıyorum.honorable enemy'yim yani anlatabiliyor muyum ondan bana bulaşıyorlar yoksa sen kim olduğu meçhul 20 mesajlı adamı psu konusunda bozsan eline ne geçer?linus dediğin bebeyi de adam yerine koymuyorum bu arada hep dalga geçtiğim biri derbauer derbeder gibi.bana öyle şeylerle gelme fenomenhaa gelsin desin ki karşim o sharkoon fena değil ben onu daha çok ciddiye alırım.netten öğrenmedim ben pc'yi.neti pc'den öğrendim 95'te bilmiyorum benden önce giren var mıydı burada yani net tanrılarının ateistiyim.
-
Merhaba arkadaşlar
yüksek watt değerinde coin kasmak için çoklu ekran kartına sıkıntı yaratmayacak çokta pahalı olmayacak öneriniz var mı ?
şimdiden teşekkürler.
-
Hocam, beni etiketlememişsin ama mesajımın geçtiği konu olduğu için ve son mesajda adını gördüğüm için merak ederek konuya tekrar girip yazdıklarına baktım. Sharkoon üzerinden bir şeyler yazdığını görünce (benim de bu konuda yaptığım 3 farklı öneriden sonuncusu Sharkoon WPM GOLD olduğu için) mesajı bana yazmışsın gibi algıladım ama mesaj içeriğinde çok farklı şeylerden bahsetmişsin. Senin mesajını alıntılayıp SeaSonic üzerinden sana olumsuz bir şeyler yazma gibi bir durumum olmadı. Muhtemelen sen beni karıştırdın. SeaSonic'e ya da herhangi bir markaya karşı düşmanlığım da yoktur, hayranlığım da yoktur... Ben markaya takılmam; modele bakarım ve olabildiğince objektif bir gözle değerlendirmeye çalışırım. Foruma da yüzlerce kez yazmışımdır; "PSU seçerken markaya değil, modele odaklanmak gerekir" diye...
Belki unutmuş olabilirsin; sen PSU alma arifesindeyken SeaSonic Prime alma niyetindeydin de ben sana Prime almana gerek yok, Focus alabilirsin demiştim. Ben SeaSonic düşmanı olsam "bırak şu SeaSonic'i yaaa, falanca filanca marka al" gibi bir şeyler derdim değil mi? Hatta biz o muhabbetten sonra arkadaş olmuş, ara ara özelden de yazışmıştık. Senin özel mesajın arkadaşların dışına kapalıydı. Bir süre sonra, şimdi neden olduğunu hatırlamıyorum bir sebepten ötürü tüm arkadaşları listenden silmen gerektiğini belirtmiş ve bundan ötürü PM den iletişim kuramayacağız haberin olsun falan diye bir mesaj atmıştın bana. Üzerinden epey zaman geçti elbette ama bunları yazınca beni hatırlarsın diye umuyorum. Dilersen ve şu anda senin için bir sakıncası yoksa tekrar arkadaşlık isteği atabilirsin, yine PM den yazışırız gerektiği zaman
Madem Sharkoon dedin, ona da kısaca değinmeye çalışayım. SeaSonic'in her modeli aynı kalitede olmadığı gibi, Sharkoon'un da her modeli aynı kalitede değil. Bu hemen hemen tüm markalar için geçerli bir durum. Ben asla marka kıyaslaması yapmıyorum, model bazında kıyaslama yapıyorum. S12-II kötü bir seri değil ama ünitesi eski model. WPM GOLD ise modern bir üniteye sahip + verimliliği daha iyi + modüler kablo var. Geçmişte ben de S12-II kullandım ama bugün için bu iki modeli tartıya koyduğumda WPM GOLD serisini tercih ederim. Hele ki daha ucuza alınabiliyorsa hayli hayli tercih ederim. Ben de konu sahibine özellikle uygun fiyatı ile S12-II yerine WPM GOLD alınabiliceğini ve S12-II ye göre artıları olduğunu belirterek son aşamada (üçüncü ve son sıra öneri olarak) önerdim. Tabi bu 22 gün önceydi, Dolar/TL 9'un altındaydı o zamanlar Burada not düştüğüm fiyatlar hayal olmuştur, şu anda her biri ne kadar oldu bilmiyorum. Fiyatlar sürekli değişiyor.
Bir de "sharkoon kasa yapsın psuyu sadece psu üreten üretsin" demişsin. Bunu biraz kızgınlıkla yazdığını düşünüyorum, zira senin de Aerocool Strike-X aldığını hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam STRIKE-X serisi Andyson üretimi olması gerek. WPM GOLD serisi de CWT üretimi... Sadece Aerocool ve Sharkoon değil, piyasadaki pek çok meşhur marka aslında PSU üreticisi değil, fason çalışıyor. Bence böyle olması iyi, rekabeti artırıyor. İç yapısı aynı olan PSU'lardan hangi marka altında satılan ucuzsa onu alma şansımız oluyor. Farklı markalar ile seçeneklerin çoğalması tüketiciler açısından bir avantaj oluyor.
-
hafıza ile ilgili bir hastalığım var ayrıca kişilik ile ilgili bir hastalığım var o yüzden reel hayatta herkes benden tırsar ama şunu hatırlıyorum 2019'da bu bölüm böyle değildi millet laf olsun diye girer ne düşünüyorsa yazardı ama sayende şimdi ölü böyle herkese yetişip wikipedia gibi yazınca.bu bilmek değil artık banane kim ürettiyse üretti fiyatı ne bu garantisi nasıl bu kaynında var mı var tamam.elon musk çalışanlarına ayak üstü 5 dakikada ne anlatacaksanız anlatın diyormuş otur saatlerce araştır oku bitti.2022'ye girerken insanlar bunu istemiyor artık falan üretimiymiş içindeki şu devre eski şu kablosu böyle değil basitçe şu bu.zaten kaliteli malların fiyatı uçmuş ama parası olan da gelmiyor yok çünkü bölümde aradığı.az çok anlayan fikri olan da girip yazmıyor belli çünkü sonuç şekil 2A ne zaman gelir diyordum.bir de RIP miyav miyav var ona diyecem esas iki çift laf adam bi 5900x bi 3080 almış 1080p monitörde felç etti ne kadar başlığı varsa bu ikisinin.insanlar artık yeter aynı şeyleri söyleyip duruyorsun falan diyor ama bakıyorum ne zaman foruma girsem 4 5 başlıkta son mesaj sahibi.yok mu kardeşim sizin başka ilgi alanınız ya kanser ettiniz forumu.ben etmiyor muyum en başta ben ediyorum işlemci bölümü şu anda böyleyse benim eserim intelci bırakmadım bildiğin terör estriyorum ama ben hatamı gördüm.bir de intel sistem kurdum empati yaptım psikopatım ya seri katil lakabım ama olmuyor hem onu hem bunu tut mecbur bırakacaz işte nereye voltamı alıp gitsem diye deniyorum.ülke gündemine gittim memur diye gören akp'li dedi.otomobil bölümüne takıldım sen misin buranın duyar kasanı dedi bebe ba lafa bak böyle başlık mı olur konu dışına git diyince.ben geçimsiz bir adamım ama en azından iğneyi kendime çuvaldızı başkalarına batırıyorum artık yani biraz sert söyledim ama yalan değil istersen yazma 2 3 ay bi seyret.amaç ilgi çekmek değil ne yapayım ben senin arkadaşlığını quantum fiziğinden anlar mısın şanzımanlardan anlar mısın gotik metalden anlar mısın marvel DC?yok işte android gibi tek bir şeyden anlıyorsun o da demode artık.
-
Hafıza ve kişilik sorunları yaşıyor olmana üzüldüm. Acil şifalar dilerim. Kendi kendine bu hastalıklarla baş edemiyorsan, naçizane önerim; profesyonel bir destek almayı değerlendirebilirsin.
Ancak, hafıza ve kişilik sorunları yaşıyor olman, sana hiç bir kötü söz etmemiş (hatta yakın zamanda seninle diyaloğa bile girmemiş) birine sataşmana gerekçe olamaz. Benim seninle bir sorunum yok, durduk yere sorun çıkarmayalım. Yakın geçmişte ben senin mesajını alıntılamadım ve/veya SeaSonic üzerinden sana laf sallamadım. Bu konuyla ilgili bir sıkıntı yaşıyorsan, kişileri lütfen karıştırma, senin mesajını kim alıntıladıysa o kişiye yaz.
Benim forumdan anladığım şey, olabildiğince bilgi edinmek ve bilgi paylaşmaktır. Bunu yaparken de doğru bilgiyi edinmek/paylaşmak esastır. Yanlış bir bilgi görmüşsem, doğrusunu yazarım ki buradan bilgi edinmek isteyen kişiler yanlış bilgiyi doğru sanarak hatalı bir karar verip mağdur olmasın.
13-14 yıl önce ben PC konusunda neredeyse tamamen cahil denilebilecek bir durumdayken bilgili olduğunu düşündüğüm kişilerden bilgi almaya çalıştığımda eksik&hatalı bilgi veren de oldu, sağ olsunlar eksiği tamamlayıp hatayı düzelterek tastamam&doğru bilgi veren de oldu. Bunları yaşamış biri olarak burada bilgi arayışında olan kişilerle çok rahat empati kurabiliyorum ve elimden geldiğince doğru ve eksiksiz bilgi vermeye çalışıyorum. Bu çabamı beğenen de olabilir, beğenmeyen de olabilir. Ben olabildiğince objektif yazdığım için, konuya subjektif yaklaşan kişiler beni sevmez (sevmek zorunda da değildir elbette) İsteyen yazdıklarımdan bilgi edinmeye çalışır, isteyen yazdıklarımı hiç görmek bile istemez ve beni engeller. Ben samimi şekilde bilgi edinmeye çalışanlar için zamanım ve bilgim elverdiğince bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Gerektiğinde yazdığım önerinin ya da eleştirinin altını doldurmak için detayına girip gerekçelerini açıklıyorum.
Sonuç olarak; herkesin tarzı, ilkeleri, yorumu farklı olabilir. Saygı çerçevesinde kalındığı sürece benim açımdan sorun olmaz.
Şu da bilinmelidir ki; ben Elon Musk'ın çalışanı değilim, sen de Elon Musk değilsin.
-
Hocam 10 yıl garanti olayı nasıl oluyor? benim 1 yıllık seasonic focus plus psum patladı servise yolladım ücret istenebilir dediler. Nasıl bir yol izleyebilirim bana yardımcı olur musunuz?
Hafıza ve kişilik sorunları yaşıyor olmana üzüldüm. Acil şifalar dilerim. Kendi kendine bu hastalıklarla baş edemiyorsan, naçizane önerim; profesyonel bir destek almayı değerlendirebilirsin. Ancak, hafıza ve kişilik sorunları yaşıyor olman, sana hiç bir kötü söz etmemiş (hatta yakın zamanda seninle diyaloğa bile girmemiş) birine sataşmana gerekçe olamaz. Benim seninle bir sorunum yok, durduk yere sorun çıkarmayalım. Yakın geçmişte ben senin mesajını alıntılamadım ve/veya SeaSonic üzerinden sana laf sallamadım. Bu konuyla ilgili bir sıkıntı yaşıyorsan, kişileri lütfen karıştırma, senin mesajını kim alıntıladıysa o kişiye yaz. Benim forumdan anladığım şey, olabildiğince bilgi edinmek ve bilgi paylaşmaktır. Bunu yaparken de doğru bilgiyi edinmek/paylaşmak esastır. Yanlış bir bilgi görmüşsem, doğrusunu yazarım ki buradan bilgi edinmek isteyen kişiler yanlış bilgiyi doğru sanarak hatalı bir karar verip mağdur olmasın. 13-14 yıl önce ben PC konusunda neredeyse tamamen cahil denilebilecek bir durumdayken bilgili olduğunu düşündüğüm kişilerden bilgi almaya çalıştığımda eksik&hatalı bilgi veren de oldu, sağ olsunlar eksiği tamamlayıp hatayı düzelterek tastamam&doğru bilgi veren de oldu. Bunları yaşamış biri olarak burada bilgi arayışında olan kişilerle çok rahat empati kurabiliyorum ve elimden geldiğince doğru ve eksiksiz bilgi vermeye çalışıyorum. Bu çabamı beğenen de olabilir, beğenmeyen de olabilir. Ben olabildiğince objektif yazdığım için, konuya subjektif yaklaşan kişiler beni sevmez (sevmek zorunda da değildir elbette) İsteyen yazdıklarımdan bilgi edinmeye çalışır, isteyen yazdıklarımı hiç görmek bile istemez ve beni engeller. Ben samimi şekilde bilgi edinmeye çalışanlar için zamanım ve bilgim elverdiğince bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Gerektiğinde yazdığım önerinin ya da eleştirinin altını doldurmak için detayına girip gerekçelerini açıklıyorum. Sonuç olarak; herkesin tarzı, ilkeleri, yorumu farklı olabilir. Saygı çerçevesinde kalındığı sürece benim açımdan sorun olmaz. Şu da bilinmelidir ki; ben Elon Musk'ın çalışanı değilim, sen de Elon Musk değilsin. |
Önerilen hangi ürün dandik Çin malı acaba? Seasonic en iyi üretici olabilir ama her ürünü aynı klasmanda değil. Bahsi geçen üründe ya 2 ya 3 yıl garantili Seasonic tarafından, yani öyle her ürün 10 yıl garantili değil.
|
Hocam, beni etiketlememişsin ama mesajımın geçtiği konu olduğu için ve son mesajda adını gördüğüm için merak ederek konuya tekrar girip yazdıklarına baktım. Sharkoon üzerinden bir şeyler yazdığını görünce (benim de bu konuda yaptığım 3 farklı öneriden sonuncusu Sharkoon WPM GOLD olduğu için) mesajı bana yazmışsın gibi algıladım ama mesaj içeriğinde çok farklı şeylerden bahsetmişsin. Senin mesajını alıntılayıp SeaSonic üzerinden sana olumsuz bir şeyler yazma gibi bir durumum olmadı. Muhtemelen sen beni karıştırdın. SeaSonic'e ya da herhangi bir markaya karşı düşmanlığım da yoktur, hayranlığım da yoktur... Ben markaya takılmam; modele bakarım ve olabildiğince objektif bir gözle değerlendirmeye çalışırım. Foruma da yüzlerce kez yazmışımdır; "PSU seçerken markaya değil, modele odaklanmak gerekir" diye... Belki unutmuş olabilirsin; sen PSU alma arifesindeyken SeaSonic Prime alma niyetindeydin de ben sana Prime almana gerek yok, Focus alabilirsin demiştim. Ben SeaSonic düşmanı olsam "bırak şu SeaSonic'i yaaa, falanca filanca marka al" gibi bir şeyler derdim değil mi? Hatta biz o muhabbetten sonra arkadaş olmuş, ara ara özelden de yazışmıştık. Senin özel mesajın arkadaşların dışına kapalıydı. Bir süre sonra, şimdi neden olduğunu hatırlamıyorum bir sebepten ötürü tüm arkadaşları listenden silmen gerektiğini belirtmiş ve bundan ötürü PM den iletişim kuramayacağız haberin olsun falan diye bir mesaj atmıştın bana. Üzerinden epey zaman geçti elbette ama bunları yazınca beni hatırlarsın diye umuyorum. Dilersen ve şu anda senin için bir sakıncası yoksa tekrar arkadaşlık isteği atabilirsin, yine PM den yazışırız gerektiği zaman Madem Sharkoon dedin, ona da kısaca değinmeye çalışayım. SeaSonic'in her modeli aynı kalitede olmadığı gibi, Sharkoon'un da her modeli aynı kalitede değil. Bu hemen hemen tüm markalar için geçerli bir durum. Ben asla marka kıyaslaması yapmıyorum, model bazında kıyaslama yapıyorum. S12-II kötü bir seri değil ama ünitesi eski model. WPM GOLD ise modern bir üniteye sahip + verimliliği daha iyi + modüler kablo var. Geçmişte ben de S12-II kullandım ama bugün için bu iki modeli tartıya koyduğumda WPM GOLD serisini tercih ederim. Hele ki daha ucuza alınabiliyorsa hayli hayli tercih ederim. Ben de konu sahibine özellikle uygun fiyatı ile S12-II yerine WPM GOLD alınabiliceğini ve S12-II ye göre artıları olduğunu belirterek son aşamada (üçüncü ve son sıra öneri olarak) önerdim. Tabi bu 22 gün önceydi, Dolar/TL 9'un altındaydı o zamanlar Burada not düştüğüm fiyatlar hayal olmuştur, şu anda her biri ne kadar oldu bilmiyorum. Fiyatlar sürekli değişiyor. Bir de "sharkoon kasa yapsın psuyu sadece psu üreten üretsin" demişsin. Bunu biraz kızgınlıkla yazdığını düşünüyorum, zira senin de Aerocool Strike-X aldığını hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam STRIKE-X serisi Andyson üretimi olması gerek. WPM GOLD serisi de CWT üretimi... Sadece Aerocool ve Sharkoon değil, piyasadaki pek çok meşhur marka aslında PSU üreticisi değil, fason çalışıyor. Bence böyle olması iyi, rekabeti artırıyor. İç yapısı aynı olan PSU'lardan hangi marka altında satılan ucuzsa onu alma şansımız oluyor. Farklı markalar ile seçeneklerin çoğalması tüketiciler açısından bir avantaj oluyor. |
Seasonic genelde iyi bilinen bir markadır (aynı zamanda üreticidir) ama doğal olarak her modeli aynı kalitede değildir. PSU seçiminde markaya değil, modele odaklanmak gerekir. O modelin fiyatına birazcık daha ekleme yaparak şunu almanızı öneririm: (768 TL) www.n11.com XPG Core Reactor 650G-BKCEU 650W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri https://www.n11.com/urun/xpg-core-reactor-650g-bkceu-650w-80-gold-moduler-guc-kaynagi-1708754Bütçeyi hiç yükseltemiyorsanız ya da yükseltmek istemiyorsanız şu alınabilir: (655 TL) amazon CORSAIR CP-9020217-EU CX650F 650W TAM MODULER 80PLUS BRONZE RGB GUC KAYNAGI https://www.amazon.com.tr/dp/B08H5V1TKB/ref=asc_df_B08H5V1TKB1627455780000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B08H5V1TKB&linkCode=asnBu da şu anki fiyatıyla daha ekonomik ve Seasonic S12II'den daha iyi bir model: (569 TL) gittigidiyor Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/sharkoon-650w-gold-zero-80-gold-yari-moduler-guc-kaynagi_pdp_718272015 |
Hocam seni kim alıntılıyor ne yapıyor bilgim yok, ben üstte adı geçen ürünlerin sadece marka olarak kıyaslanamayacağını söyledim.
https://linustechtips.com/topic/1116640-psu-tier-list/ Kontrol edersen yukarıda ismi geçen ürünler konu sahibinin sorduğu Seasonic modelinden daha üst klasmanda. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X