Şimdi Ara

seasonic x 850 aldım tüm sorularınız elimden geldiği kadar cevaplaya bilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • seasonic x-850 gold 850w ile ilgili sorularınız varsa cevaplayabilir

• hangi sisteme aldınız ? ilk izlenimkeriniz nasıl özellikle sesi nasıl çok sessiz diyorlar bende aldım daha monte etmedim sistemi

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 31 Aralık 2012; 19:31:01 >
  • teşekkür ederim sizde hayırlı olsun

fx 6100 3.3 ghz 8 gb ram, 2gb hd 7850 gibi bir sisteme aldım (imza da daha detaylı). elimdeki sistem tam yükte 350 watt çektiğini termaltake psu calculator hesapladım.

Kurulumu kolay bir zorluğu yok, tek takıldığım nokta anakart bağlantı kablosunu psu takarken oldu oda 2 parçalı yapı olduğundan ben kestiremediğm için çalıştıramadım ama kılavuzu okuyunca hallettim .
    Bağlantı girişlerine kabloları takarken soketlerin uçlarındaki tırnaklara basılı tutup takarsan daha rahat oluyor.

ben hesabımı söyle yaptım benim sistemim 350 overclock vs yapsam bile en fazla 450 w çeker bu power ise % yüklü haliyle 430 watt veriyor ki zaten soğutma sistemi %60 tan sonra aktif oluyor . bu yüzden bende bir sıkıntı yok zaten seasonic x -850 ve 750 modellerini bütün incelemeleri okuğumda ses konusun da bir sıkıntı olmadığını anladım

Benim düşüncemi sorarsan ( sistemin ne bilmiyorum ama ) sesle ilgili bir sıkıntı yaşayacağını sanmam
    bende sese çok hasas biriyim bu yüzden bunu tercih ettim . sistemini detaylandırırsan sana kaç waat ta ne kadar bir ses duyacağı söyleye bilirim

umarım yardımı olur bu arada
    nice mutlu yıllara

• http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/seasonic-x-series-850w-power-supply-review/6/

yukarıdaki sayfada kaç watt üretirken ne kadarlık bir gürültü çıkardığı belirtiliyor
    ingilizce yoksa google chrome ile açarsan rahat edersin
  • @line as Hocam teşekkür ederim faydalı oldu.
  • power supply kısa devre korumasını iptal etmeyi bilen bi arkadaş varmı
  • kısa devre yapıp çalıştırmayı mı deneyceksin yok kısa devre korumasını mı iptal edeceksin
    ne yapacaksın kısa devre korumasını iptal edip
  • quote:

Orijinalden alıntı: line as

Sisteminiz tam yükte 350W çekmez, netteki PSU Calculator'lara pek inanmayın.

Benim panelimdeki sistem yükte 200-220W çekiyor hesap edin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Ocak 2013; 23:42:56 >
  • iyi de hocam zaten ekran kartı 150w çekse işlemci 95 watt çekse 245 oluyor toplasan zati 245 watt bu artık son değeri olmaz ama oldu diyelim ıvır zıvırla 300-350 yi tam yükte anca görür bende arkadaşa onu ifade etmek isteğim için o şekilde belirttim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

Orijinalden alıntı: line as

Sisteminiz tam yükte 350W çekmez, netteki PSU Calculator'lara pek inanmayın.

Benim panelimdeki sistem yükte 200-220W çekiyor hesap edin artık.

Hoxam paneldeki sistemin nedir acaba;) ne kadar waty harcadığını bu calculator dışında nasıl hesap edebiliriz

Benim imzadaki sistem bosta, yukte tahminen ne kadar harcar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

Avatarımın altındaki PC simgesine tıklayıp görebilirsin.

Prize takılan Watt ölçerler var, ben Zalman fan kontrolcüyle görüyordumgüç tüketimini MFC 3 ile.

Sisteminiz oyunlarda yükte 250W falan çeksin en fazla. Boşta da 80 - 100W gibi birşey çeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

Avatarımın altındaki PC simgesine tıklayıp görebilirsin.

Prize takılan Watt ölçerler var, ben Zalman fan kontrolcüyle görüyordumgüç tüketimini MFC 3 ile.

Sisteminiz oyunlarda yükte 250W falan çeksin en fazla. Boşta da 80 - 100W gibi birşey çeker.

Hocam peki bu nvidia sitesinde 680gtx icin 500w tavsiye edilmektedir yazıyor.bu değerler ile sizinkiler arasında fark var..
  • Seasonic M serisi ile arasında bariz bir fark var mı acaba? SLI/CF yapmayacağım için GTX 670 veya titan için SS M12 750w düşünüyorum. Bronz Gold'a göre ne kadar fazla elektrik harcıyor?
  • Elektriksel olarak çok fark yok biri 2 yıl biri 5 yıl garantili ses ilgili problemin varsa 850 watt al derim
  • 850 derken gold serisi 850mi? bronzae seri daha mi sesli calisiyor diyorsunuz? mATX kasa ile kullanacagim icin sesli olmasini istemiyorum elbette.
  • İkiside sessiz çalışıyor ancak gold daha iyi gibi neden diyecek olursan baya bir araşatırdıktan sonra mi2 850-750 de bazı sorunlu üretimler olduğunu fark ettim bunlar dan bir tanesi bu forumdaki arkadaşa denk gelmiş yurtdışı forumlarda da mi2 750-850 ile ilgili bayağı bir sıkıntı olduğunu fark ettim önceleri bende onu düşünüyordum ancak bir irkildim diye bilirim bu yüzden 850 gold aldım şimdi sıkıntım yok .

Sessizlik ariyorsan watt değerini biraz yüksek al örneğin seni 750 w kurtarıyorsa 850 al derim anlatması biraz uzun ama sessizlik sıkıntın varsa anlatırım
  • Anladım, çok iyi oldu bunu öğrendiğim sipariş arefesinde 750 bronze plus yerine gold x alayım o halde. Gerçi sadece 850 gold var stoklarda. Artık fazla watt göz çıkarmaz diyip önümüze bakacağız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.