Şimdi Ara

Seat Altea XL 2012 (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
12
Favori
101.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecmis bayraminiz kutlu olsun arkadaslar.
    2014 model 2015 ocak trafik cikisli 0 almis bulundugum Altea XL 1.6 TDI CR DSG 7 ileri otomatik I-Tech donanim paketli aracim 7 aylik olmasina ragmen az kullanmamiz nedeniyle su anda 1200 km.dedir %90 oraninda sehir ici kullaniyoruz ve ortalama yakit 10-11lt/100km gostermekte daha cok sehir ici agirlikli kullanim bu ,haliyle sehirler arasinda dusuyor ama o da 7 lt/100km.nin altina dusmuyor ki 80km/h surati gecmemeye calisiyorum.bunlar sakin kullanim degerleri agresif kullanimda daha da artiyor.Tam dolu bir depoyla adam akilli bi olcum yapma firsatim olmasa da 500km.yi gecmiyor gibi, sevgili servis elemanlari ilgilendi surus de yaptik ama soylenen araca alismak lazim,15bin veya ilk senelik bakimda dusermis,hatta 5bin km olunca daha da dusermis ve de dizelin 10 lt yakmasi normalmis,teknik olarak bakilmis cihaza baglandi hicbir sikinti yok denildi.Ancak araci satarken 5,5-5,8lt degerlerinden bahsetmeyi biliyorlar,garantiye girmiyor diye mi rahatlar acaba.Bu asamada 8 lt karma tuketime de raziyim,ayni km.deki ayni model leon ayni motor 7lt diyor aradasim,10bin km.de superB.de 6-7 lt lerden bahsediliyor.Kaldı ki Gaziantep trafigi yogun ve kotu bir trafik ama bi4 istanbul ankara izmir degil .Servisten is cikmaz diye dogus seat.a derdimizi anlattik yanit bekliyorum.
    Araba konforlu rahat,atak,genis,ama moralim bozuk keyfini suremiyoruz.Alirken de cok begendim fiyat performans acisindan mukemmeldi,surekli araba degismedigimden az km bile yapsam kafam rahat uzun sure binerim diye dizel olsun dedim.
    Sizlerin degerli yorumlarini bekliyorum arkadaslar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aylık ortalama 171 km yol yapmışsınız. Eğer ayda 20 gün kullanıyorsanız günlük 8 km ye denk gelir. Bu da tek marşta 4 km yaptığınızı gösterir(şüphesiz bunlar farazi hesaplamalar). Bu kadar kısa mesafede motor ısınmayabileceği gibi ışığı ve kasisi bol bir yerde aracı kullanıyorsanız 10-11lt gibi rakamları görmek gerçekten işten değil. Ben 36,000 km deki aracımla İstanbul'da şehir içi ortalama 7-7.1 tüketiyorum ancak gün oluyor 10-11 lt yi de görüyorum. Günlük rutinim ise şu şekilde: Ev, iş arası 8 km yaz aylarında sabahları 5,2-5,3 yakıyorum, akşam dönüşte ise 7,7-8,0 arası değişiyor. Çünkü dönüşte bir yokuş çıkıyor, daha fazla ışık ve kasise maruz kalıyorum.
  • damdanakar D kullanıcısına yanıt
    Yorum icin tesekkurler , dediginiz gibi kullanim guzergahim kisa mesafe motor isinmiyor olabilir.yokus,kasis ve isiklar var ayrica klima da arttiriyor tuketimi ne var ki ayni guzergahi kullandigimiz ayni motorlu araclar daha az yakiyor daha hafif olmalari da etken muhtemel.Aracin km.sinin artmasini(henuz 1400km.de) ve ortalama yakit tuketim degerinin makul seviyelere gelmesini bekliyorum,sehirici 8lt`lere gene raziyim.artik bakicaz gorelim hayirlisi.
    Umarim aracta servisin goremedigi atladigi bir sorun yoktur tuketimle ilgili,garantiden dolayi baska tamirciye de goturemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sadom

Yorum icin tesekkurler , dediginiz gibi kullanim guzergahim kisa mesafe motor isinmiyor olabilir.yokus,kasis ve isiklar var ayrica klima da arttiriyor tuketimi ne var ki ayni guzergahi kullandigimiz ayni motorlu araclar daha az yakiyor daha hafif olmalari da etken muhtemel.Aracin km.sinin artmasini(henuz 1400km.de) ve ortalama yakit tuketim degerinin makul seviyelere gelmesini bekliyorum,sehirici 8lt`lere gene raziyim.artik bakicaz gorelim hayirlisi.
    Umarim aracta servisin goremedigi atladigi bir sorun yoktur tuketimle ilgili,garantiden dolayi baska tamirciye de goturemiyorum

Geçen hafta 1560 km süren İstanbul-Bodrum-İstanbul yolculuğumda çoğu zaman 140-170 km/h hızda ortalama tüketim 5,2 ortalama hız 88 km.Klima sürekli açık.

Sizin aracınız çok fazla yakıyor hocam.İstanbul trafiğinde bile 5,8i geçmedim.Hatta uzun yolda sakin kullanımda 4,1leri bile gördüm.Bir depo ile 1100 km uzun yol yapıyorum.

Siz aracınızı yetkili serviste baktırın bence.İyi günler...

• berik B kullanıcısına yanıt
    Aracin yakiti biraz dusmye basladi sehirler arasi sakin kullanimda 5,8lt,sehirici ise 7,9lt.ye dustu denildigi gibi motor isinirsa yakit dusuyor,ama guzergahimi kisa mesafe ve kisin daha gec isinacak.
    Servise goturdum bakti ettiler bilgisayara bagli olarak 50km test surusu yaptik o da yarisi trafiksiz cevreyolu diger yarisi sakin trafik ve az isikli acik yolda sonra servis ustasi 10lt.lere normal bunda ne var ki deyince ben sok oldum,artik bekleyip 1500km.de olan aracin km.sinin artmasi ve ilk senelik bakim sonrasini gorcez..
    Sizin araci sifir mi aldiniz,yakit ne zaman dusmeye basladi,hep mi dusuktu, su anki km.si kac?iyi gunler
  • quote:

Aracin yakiti biraz dusmye basladi sehirler arasi sakin kullanimda 5,8lt,sehirici ise 7,9lt.ye dustu denildigi gibi motor isinirsa yakit dusuyor,ama guzergahimi kisa mesafe ve kisin daha gec isinacak.
    Servise goturdum bakti ettiler bilgisayara bagli olarak 50km test surusu yaptik o da yarisi trafiksiz cevreyolu diger yarisi sakin trafik ve az isikli acik yolda sonra servis ustasi 10lt.lere normal bunda ne var ki deyince ben sok oldum,artik bekleyip 1500km.de olan aracin km.sinin artmasi ve ilk senelik bakim sonrasini gorcez..
    Sizin araci sifir mi aldiniz,yakit ne zaman dusmeye basladi,hep mi dusuktu, su anki km.si kac?iyi gunler

Aracı sıfır aldım hocam.Hatta aracı teslim aldığım gün yola çıkmış İstanbul-Gökçeada-Bozcaada-Asos falan

derken yaklaşık 600 km yol yaptığımda ortalama tüketim 4,8 lt idi.Bana da alırken ilk kmlerde fazla yakacağını

ama zamanla düşeceğini söylemişlerdi ama şu an yakıttan çok memnunum.Aracım şu an 24bin kmde ve ortalama tüketim 5,2lt.

Kışın bile 6 lt civarında yakıyor.Ev ve iş arası yaklaşık 1,5-2km olmasına rağmen.

Önümüzdeki hafta 2. bakıma gideceğim.Filtrelerin değişiminden sonra daha da düşer sanıyorum.İyi günler...

• Arkadaşlar cümleden merhaba,
    Şimdi bi konu duydum ki bileniniz varsa açıklarsa sevinirim
    Deniyorki A istasyonundan alınan dizel ile gidilen mesafe B istasyonundan alınana göre şu kadar fazlaymış. Böyle bir şey mümkün mü?

Ben Lukoilden alıyorum Hatta %5 indirim de veriyo. yakıtı da iyi ama shell den alsam farkerder mi ne dersiniz. Bu arada seat altea xl in tek olduğu bitlisten yazdığı hatırlatarak her benzinlikten yakıt almanın zararını fazlasıyla gördüğümü bildirmek isterim. Gerçekten doğru dürüst bi standart yok.
  • Bu arada yıkacıda çektiğim fotoyu biraz üzeride oynayınca otantik bir hale getirmiştim. İlginç olan balinamızdaki hatlar belirginleşti. Bence çok hoş bi görüntü olmuş değil mi ne dersiniz?https://store.donanimhaber.com/f6/01/fd/f601fdc874a61efbcd21d50f2bb94a02.png
     Seat Altea XL 2012
  • quote:

Biraz aceleci davranıyorsunuz bence. Araba zaten yeni daha önceki mesajlarda dendiği gibi ileriki Km'lerde yakıt tüketiminin düşüşü gözle görülür derecede farkettirecektir kendini. Ayrıca gittiğiniz mesafe çok kısa ve malesef bu mesafeler dizel motorlu bir aracın ısınması için hiç yeterli değil.

Canınızı sıkacağınız bir durum yok kendinize dert edinmeyin. Yoksa şu an olduğu gibi severek aldığınız aracınızdan hiç ama hiç zevk alamayacaksınız binerken. Bende ilk aldığımda yol bilgisayarının ekranında sürekli ortalama veya anlık yakıt tüketimi olurdu ve hal böyle olunca gaza basmaya bile çekinirdim. Sonra dijital km bıraktım yol bilgisayarını ortalama tüketime hiç bakmıyorum bile. Aklıma gelip baktığımda ortalama tüketim şehir içinde 6 ve 8 lt arasında dolanıyor ki çok uygun rakamlar bunlar benim için. Belirtmeliyim ki aracımı çokta sakin kullanabilen biri değilim.

• Arkadaşlar cümleden merhaba.
    Yaklaşık 6000 kmlik bir tatil turundan sonra şunu paylaşmak istiyorum. Benim gibi iri ve 4 kişilik bir aile için alınabilecek en iyi arcı aldığım kanaatimin ne kadar doğru olduğunu anlamış oldum. Yorulmadık hiç birimiz. Maşallah yollarda hoştu ama önceden 2008 focus vardı. Neden nereye. Yakıt olarak üstte port bagaj da vardı. uzun yolda ortalama 120-130 km hız klima açık şehir merkezleri bayağı trfik vardı. (İstanbul,ankara kayseri malatya izmit bartın zonguldak şehir merkezleri) ortalama 20 kuruş cıvarı.
    tarifkte iken f-1 vites çok işe yarıyo.
    Ama şu var ki. ne olacak bu vw serisi dizel araçların hali (2013-2015 seatlarda dahil miş) takip eden var mı?
    Ayrıca bizim araç sitede yok. Takip edeniniz var mı?
    Yeni kasa ve isim diyorlar orda burda yazıyo. Net bilgi yok.
  • Arkadaşlar uzun aradan sonra tekrar merhaba. Severek bindiğim aracımı satıyorum. 2012 sonu, 57000 de hatasız boyasız aracım. Beyaz renkte. Eğer çevrenizde düşünen olursa pm atarsanız sevinirim. Herkese sağlıklı, keyifli sürüşler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulocan1969

Arkadaşlar uzun aradan sonra tekrar merhaba. Severek bindiğim aracımı satıyorum. 2012 sonu, 57000 de hatasız boyasız aracım. Beyaz renkte. Eğer çevrenizde düşünen olursa pm atarsanız sevinirim. Herkese sağlıklı, keyifli sürüşler.

İlan verdiniz mi hocam? Linkini atabilir misiniz?
  • Hocam ilan vermedim. Zamanım yoktu, Doğuş a verdim. 53 istiyorum.

• Arkadaşlar benim altea xl 225x45xr17 jant var ve 100 km de 7.5-8 lt arası yakıyor şehir içi, şehirler arası ise 6.5 ile 7 lt den az yakmıyor bu 4.5- 5 lt yakanlar nasıl oluyor acaba..
  • bulocan1969 B kullanıcısına yanıt
    Hocam araç otomatik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyo22

Arkadaşlar benim altea xl 225x45xr17 jant var ve 100 km de 7.5-8 lt arası yakıyor şehir içi, şehirler arası ise 6.5 ile 7 lt den az yakmıyor bu 4.5- 5 lt yakanlar nasıl oluyor acaba..

Merhaba yakıtın fazla olmasının en önemli sebebi (test edilmiştir) Lastiklerinizdendir. R16 yaparsanız düzelir ama R17 de yakışıyor vesselam. Başka sebep ise kısa mesafede motor soğukken yakıt tüketimi artar.

• quote:

Arkadaşlar benim altea xl 225x45xr17 jant var ve 100 km de 7.5-8 lt arası yakıyor şehir içi, şehirler arası ise 6.5 ile 7 lt den az yakmıyor bu 4.5- 5 lt yakanlar nasıl oluyor acaba..

Araç otomatik mi? Otomatik ise 7-7,5 civarı yakması normal. Hele istanbuldaysanız. Onun dışında kalın lastikler etki ediyor olabilir. Standardı 205-55-16 bildiğim kadarıyla.
  • troyadabiradam T kullanıcısına yanıt
    Evet hocam araç otomatik, diesel. Hatasız. 57000 de.

• quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

quote:

Araç otomatik mi? Otomatik ise 7-7,5 civarı yakması normal. Hele istanbuldaysanız. Onun dışında kalın lastikler etki ediyor olabilir. Standardı 205-55-16 bildiğim kadarıyla.

Merhaba fabrika çıkışında iki seçenek oluyor 17R ve 16R iki standard var. Ama yakıtta gerçekten etkili jant meselesi.
    Ayrıca dsg de Otomotik ile manuel arasında neredeyse yakıtta fark hiç yoktur. Benim iş mesafem 2 km sabah öğle ve akşam git gel. Genelde düz 2 kavşak var. 6-6,5 arası yakıyo. Ama uzun yolda bu yaz 5 bin km civarı kıllanım sonucu 100 km de 5 litre civarı yaktı.
    Kazasız belasız sürüşler.

• merhaba,

2015 Seat Altea iTech kullanıcısıyım. Dün geri vitese taktığımda park sensöründen uzun bir bip sesi geldi, o andan itibaren park sensörüm çalışmıyor, teyp ekranına görüntü gelmiyor hatta kol dayamanın önündeki açma/kapama düğmesi de işlev görmüyor. Sorun ne olabilir?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.