Herkese 2014 dsg itech ve 20 beygir güçlendirilmiş beyaz balinadan selamlar.
Hayırlı olsun hocam.İyi günlerde kullanmanız dileği ile...
20 beygir güçlendirme işi nasıl oluyor?Galiba bizim araçların en çok ihtiyacı olan şey bu..
aynen araç yerinde durmuyo maşallah. Ankara da Ostimde bu işin erbabı olan firmalar var. Tavsiye ederim. yakıt uzun yolda bir miktar daha düşüyo..bundan önce 109 luk focus vardı. beygir önemli hocam.
Garantiyi bozmuyor mu hocam?Bu işlem ne kadar sürüyor kaça mal oluyor?
İstanbulda yapan var mı acaba?
Merhaba, Garanti bitiyor yakında Zaten. benim garanti takıntımda pek yok. birde benim sağlam bir ustam var ona götürecem bu saatten sonra. çünkü 45 bin bakımı masrafı yarı yarıya farkediyo. ne diyeyim. biraz bakış açısı garanti.:)Nasip inşallah birşey olmaz.:) Bu olay garantiyi bozar tabi. ama keyfi farklı oluyor. 125 beygir 300 tork hissedilir bir fark. Fiyatı 500 tl civarıdır. Ben ayrıca araçta ekstra gizli özellikleri aktif ettirdim. Adamlar kapitalizm etkisi ile var olan özellikleri aktif yapmadıklarından araçta yok gibi gösteriyor.halbuki varmış. Neyse mesela yağmur yağmaya başlayınca açık olan camları kapatma, 140 km den sonra farları otomatik yakma. kontağı ilk açınca kadran selamı kadran sona kadar gidiyo geliyo.(çok havalı bu) gündüz farına sislerin istenrse eklenmesi. sağa sola dönerken far desteği,ne kadar yakıt almamız gerektiği ekrandan görüntüleme, çok rüzgar olduğunda direksiyonun sertleşmesi falan aklıma bunlar geldi bayağı şey ekledik. sadece deaktif olanları aktif yaptılar bu kadar. istanbulda yapan vardır herhalde ama iyi araştırın. birde garanti varsa bitince yada benim gibi bitime yakın yaptırın derim. kazasız sürüşler arkadaşlar. B arada ben nazardan çekiniyom devamlı maşallah diyom.:D
Ne özellikleri varmış bizim balinaların.Benim garanti de üç-dört ay sonra bitiyor.(Eger garanti uzatımı yapmazsam)
O zaman ilk yaptıracağım çalışma bu olacak galiba.
quote:
Orijinalden alıntı: hekimoglu
Beyler böyle bir araç üretilmiş iken ciddi ciddi golf vs alınmaz. Ben bu makinayı geç farkettim. Şu anda izmirdeyim yaklaşık 1.000 Km yol yaptım (istanbul izmir manisa vs.) yarında yola çıkıyorum tekrar dönüş yoluna. Araç hiç yormuyor 5.5 lt ortalama yakıtım var uzun yol klima açık orta süratte (100-120) bazen 180...
Şunu anlıyorum ki ben 2014 - 2015 itech almamakla hata yapmışım. ön park sensörü, geniş bilgi ekranı, direksiyondan vites değiştirme, daha modelli olması vs.. çok daha akıllıca olurmuş. İmkanı olan varsa 2014 ve üzeri İtech alsın derim. 2011 - 2012 lerde dsg ile ilgili sıcaklık, kavrama probemi vs.. gibi durumların 2013 ve sonrasında düzeltildiğini söyledi servis. Bu arada satılık hiç yok sahibinden de yada başka yerde (itech) takas eden varsa görüşelim
Yada bunu satıp sıfırını mı alsam Gerçekten eşe dosta tavsiye edilecek bir araba, özellikle uzun yol performansı çok keyifli..
Saygılar..
Golf kullanmış biri olarak söyleyeyim- diğerlerini kötülemek gibi olmasın- Alteanın hem yakıt, hem rahatlık ve fiyat bakımından rakibi çok az veya yok.
Zaten bu tip araçların keyfini alanlar bir daha konserve kutusu gibi tıkış tıkış araçlara binmezler.(Bu sözler daha önce normal otomobil kullanıp benim araca binen
arkadaşlardan alıntıdır.Hatta iki tanesi aracını satışa çıkardı Altea almak için)
Geçen hafta yazlık dönüşü araçta yalnız olduğum için biraz yoklama çektim 170-200 km/h arası bayağı bir yol aldım.Ortalama hız 125km
ortalama tüketim 6,0 litre.Aynı yolu 110-120 km sabitle 4,1 litre ortalama yakıtla gitmişliğim de var.
Daha ne olsun...
quote:
Motor temizliği
After
Before
Detaylı iç dış temizlik ve plaka çerçeve operasyonu da tamamdır..
Maşallah hocam süperin süperi olmuş.Allah nazardan saklasın Maşallah diyelim...
Bizim balinaların nazar boncuklarını plaka falan nereye koysak acaba?
Arkadaşlar merak ettiğim bi konu var çok dik rampa denk geldi. Durdum sonra yokuş kalkış desteği çalıştı. Ben gaza yüklendim ama araç biraz kaydırdı. Normal mi anlayamadım. Yada bi ayarımı var bilemedim. Ne dersiniz? Yada kullanım usülü mü var.
quote:
Orijinalden alıntı: onder748
Arkadaşlar merak ettiğim bi konu var çok dik rampa denk geldi. Durdum sonra yokuş kalkış desteği çalıştı. Ben gaza yüklendim ama araç biraz kaydırdı. Normal mi anlayamadım. Yada bi ayarımı var bilemedim. Ne dersiniz? Yada kullanım usülü mü var.
En çok merak ettiğim konulardan birisi. Umarım yardımcı olur arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: hugo__mboy
quote:
En çok merak ettiğim konulardan birisi. Umarım yardımcı olur arkadaşlar.
Alıntıları Göster
Arkadaşlar DSG zaten tam otomatik bir şanzıman değildir. Çift kavrama sistemine özel bir şanzımandır. Bu durumdan dolayı "Yokuş Kalkış Desteği" ile desteklendiğinde dik inişlerde ve çıkışlarda araçlarımız belirli bir süre kayma yapmaz sonrasında şanzıman normal haline döner ve kaydırır. Bu çalışma şekli ile (tam otomatik olmaması) araçlarımızın az yakmasına en büyük etkendir.
Araçlarınız normal çalışıyor, sıkıntı yapmanıza gerek yok
Geçen patronun passati kullandım. Hafif yokuşta resmen kaydırdı. D de kullanıyordum. Başka bi şeye gerek yok heralde. Şaşırdım ama :)
quote:
Arkadaşlar DSG zaten tam otomatik bir şanzıman değildir. Çift kavrama sistemine özel bir şanzımandır. Bu durumdan dolayı "Yokuş Kalkış Desteği" ile desteklendiğinde dik inişlerde ve çıkışlarda araçlarımız belirli bir süre kayma yapmaz sonrasında şanzıman normal haline döner ve kaydırır. Bu çalışma şekli ile (tam otomatik olmaması) araçlarımızın az yakmasına en büyük etkendir.
eyvallah hocam çok net açıklamışsınız. bende bu gün motorcu ustama sordum sizin dediğiniz cevabın aynısını söyledi. ama az yakma meselesini sizden duydum. çok doğru yakıt konusunda neredeyse manuel dizellerle aynı yakıyo vesselam. Allah kaza bela vermesin. Manuel focustan sonra kaydırma hissi biraz rahatsız edici ama alışacaz. Aslında riksli bi durum yok ama sırf bu yüzden rampa aradım dik olan denemek için. Alışmak, aracın tam tepkisini öğrenmek için.:)
quote:
quote:
eyvallah hocam çok net açıklamışsınız. bende bu gün motorcu ustama sordum sizin dediğiniz cevabın aynısını söyledi. ama az yakma meselesini sizden duydum. çok doğru yakıt konusunda neredeyse manuel dizellerle aynı yakıyo vesselam. Allah kaza bela vermesin. Manuel focustan sonra kaydırma hissi biraz rahatsız edici ama alışacaz. Aslında riksli bi durum yok ama sırf bu yüzden rampa aradım dik olan denemek için. Alışmak, aracın tam tepkisini öğrenmek için.:)
Alıntıları Göster
Bu arada bu gün bir şey daha keşfettim. Geri vitese alıca klima açık ya, bi baktım dışardan hava gelmesini otomatikman kapatıyo içeriye egzoz kokusu gelmesin diyeymiş herhalde...
quote:
Bu arada bu gün bir şey daha keşfettim. Geri vitese alıca klima açık ya, bi baktım dışardan hava gelmesini otomatikman kapatıyo içeriye egzoz kokusu gelmesin diyeymiş herhalde...
Alıntıları Göster
İYİ GÜNLER BEN SEAT ALTEA XL 2009 MODEL SAHİBİYİM. İÇERİSİNDE AİLE PAKETİ VAR. AMA ŞU ANA KADAR NASIL ÇALIŞTIĞINI ÇÖZEMEDİM. YUKARIDA PAYLAŞTIĞIM CİHAZI NEREDEN BULABİLİRİM. YA DA DAHA BASİT VE AZ MALİYETLİ ÇÖZÜMÜ VAR MI ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
quote:
Orijinalden alıntı: samsunluediz
İYİ GÜNLER BEN SEAT ALTEA XL 2009 MODEL SAHİBİYİM. İÇERİSİNDE AİLE PAKETİ VAR. AMA ŞU ANA KADAR NASIL ÇALIŞTIĞINI ÇÖZEMEDİM. YUKARIDA PAYLAŞTIĞIM CİHAZI NEREDEN BULABİLİRİM. YA DA DAHA BASİT VE AZ MALİYETLİ ÇÖZÜMÜ VAR MI ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Alıntıları Göster
mrb lar ben aile aracı ararken bir tane 2009 model 55 km de altea xl style buldum ..bu araçlardaki 1.4 tsi motora lpg takılıyor mu acaba? aracı almayı düşünüyorum ancak, hepinizin malumu araçların gerçek değerlerini tespit edemiyoruz artık.herkes kendine göre tuhaf tuhaf fiyat yazıyor. böyle bir araç kaç lira eder yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: stilist07
mrb lar ben aile aracı ararken bir tane 2009 model 55 km de altea xl style buldum ..bu araçlardaki 1.4 tsi motora lpg takılıyor mu acaba? aracı almayı düşünüyorum ancak, hepinizin malumu araçların gerçek değerlerini tespit edemiyoruz artık.herkes kendine göre tuhaf tuhaf fiyat yazıyor. böyle bir araç kaç lira eder yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Alıntıları Göster
TSİ motorlu araçlara LPG takıldığını söyleselerde çok fazla itibar etmeyin. Bu motorlarda LPG uyumluluğu birçok yönden sıkıntılıdır ve tasarruf edeceğim derken üstüne cebinizden daha çok para çıkar.
Aracın fiyatı hakkında bir bilgim yok ama dod.com.tr de aracın ekspertiz değeri diye bir bölüm var oradan ve aracın kasko değer listesine bakarak birşeyler zihninizde oluşturabiirsiniz. Sahibinden.com dan da bir ortalama alırsanız bir şeyler çıkar ortaya. Temiz düşük km li bakımlı ve masrafsız bir araç her zaman 2-3 lira pahalıdır. bu da aşikar..
quote:
TSİ motorlu araçlara LPG takıldığını söyleselerde çok fazla itibar etmeyin. Bu motorlarda LPG uyumluluğu birçok yönden sıkıntılıdır ve tasarruf edeceğim derken üstüne cebinizden daha çok para çıkar.
Aracın fiyatı hakkında bir bilgim yok ama dod.com.tr de aracın ekspertiz değeri diye bir bölüm var oradan ve aracın kasko değer listesine bakarak birşeyler zihninizde oluşturabiirsiniz. Sahibinden.com dan da bir ortalama alırsanız bir şeyler çıkar ortaya. Temiz düşük km li bakımlı ve masrafsız bir araç her zaman 2-3 lira pahalıdır. bu da aşikar..
Alıntıları Göster
herseyden önce cevabınız için teşekkürler. 2009 model 1.4 tsi 55 bin km de servis bakımlı araçta tavanda media sistemi var..aile paketi sanırım.düz vites boya yok.kırmızı renk. dod fiyat olarak 35 ile 39 arası gösteriyor, aracın kasko değeri ise 35 000 çıkıyor. Bizde arkadaşla 34 500 e anlaştık gibi..ne dersiniz böyle bir araca? beni en çok düşündüren yakıtı..daha önce benzinli tsi kullanmadım kasaya küçük kalırmı acaba? şehir içi tüketimi nedir acaba sorduklarımdan tüketimi şehir içinde 27 krş diyende var 40 krş diyende ....
quote:
Orijinalden alıntı: stilist07
herseyden önce cevabınız için teşekkürler. 2009 model 1.4 tsi 55 bin km de servis bakımlı araçta tavanda media sistemi var..aile paketi sanırım.düz vites boya yok.kırmızı renk. dod fiyat olarak 35 ile 39 arası gösteriyor, aracın kasko değeri ise 35 000 çıkıyor. Bizde arkadaşla 34 500 e anlaştık gibi..ne dersiniz böyle bir araca? beni en çok düşündüren yakıtı..daha önce benzinli tsi kullanmadım kasaya küçük kalırmı acaba? şehir içi tüketimi nedir acaba sorduklarımdan tüketimi şehir içinde 27 krş diyende var 40 krş diyende ....
Alıntıları Göster
Benim 2010 model SuperB de ve Adi A3 de 1.4TSİ tecrübem var. Şehir içi 9-10 litre gibi düşünebilirsin. Uzun yolda 7 Litre gibi... Fabrika verisi şöyleydi, yok ben daha az yaktım, ben daha çok kaçtım hikayelerine hiç aldanma... Gir almayı planladığın aracın içine yol bilgisayarı verilerine bak. Adam sildiyse zaten bana hak verirsin, yok silmediyse benzer rakamları göreceksin. Bu rakamları cebine koy öyle ilerle. Dİzelde ne kadar da az yakıyor dediğin DSG + Dizel motor ikilisi aynı performansı ne yazıkkı Benzinlide veremiyor. Çok gezen ve sürekli yakıt göstergesine bakan bir tip için TSİ sadece alt devirlerde yüksek torku ile keyif verir ama diğer yönleri sıkıntıdır.
Ayrıca 1.400 Kg civarında olduğunu da unutmamak lazım Altea XL modelinin.
quote:
Benim 2010 model SuperB de ve Adi A3 de 1.4TSİ tecrübem var. Şehir içi 9-10 litre gibi düşünebilirsin. Uzun yolda 7 Litre gibi... Fabrika verisi şöyleydi, yok ben daha az yaktım, ben daha çok kaçtım hikayelerine hiç aldanma... Gir almayı planladığın aracın içine yol bilgisayarı verilerine bak. Adam sildiyse zaten bana hak verirsin, yok silmediyse benzer rakamları göreceksin. Bu rakamları cebine koy öyle ilerle. Dİzelde ne kadar da az yakıyor dediğin DSG + Dizel motor ikilisi aynı performansı ne yazıkkı Benzinlide veremiyor. Çok gezen ve sürekli yakıt göstergesine bakan bir tip için TSİ sadece alt devirlerde yüksek torku ile keyif verir ama diğer yönleri sıkıntıdır.
Ayrıca 1.400 Kg civarında olduğunu da unutmamak lazım Altea XL modelinin.
Alıntıları Göster
altea xl mi altı yakın yoksa Octavia combi mi bilgisi olan varmı, yani sürtme yönünden alçaklık
ergindemiE
kullanıcısına yanıt
Altea XL yerden yüksek bir araç değil, sadece tavan yüksekliği fazla. Sanırım Octavia ile hemen hemen aynıdırlar..
quote:
Orijinalden alıntı: ergindemi
altea xl mi altı yakın yoksa Octavia combi mi bilgisi olan varmı, yani sürtme yönünden alçaklık
çok az alteaxl daha yüksek ama çok değil tahminen 3-5 cm kadar... 2013 model octavia-2014 altea xl
stilist07S
kullanıcısına yanıt
34500 e 55 binde boyasız xl yi kaçırma derim kasayada hiç küçük kalmaz ben 2 yıl 2006 mdl toledoya bindim ondaki motor 1.6 102 ps 8 valflik motordu o bile kasayı kaldırıyosa bu uçurur sattığıma pişman oldum hemde çok da iyi bir fiyata satmıştım sizin alteayı alacağınız fiyata sattım bence 34.500 e kaçırmayın derim alternatifi yok
quote:
Orijinalden alıntı: cengiz50
34500 e 55 binde boyasız xl yi kaçırma derim kasayada hiç küçük kalmaz ben 2 yıl 2006 mdl toledoya bindim ondaki motor 1.6 102 ps 8 valflik motordu o bile kasayı kaldırıyosa bu uçurur sattığıma pişman oldum hemde çok da iyi bir fiyata satmıştım sizin alteayı alacağınız fiyata sattım bence 34.500 e kaçırmayın derim alternatifi yok
Beyler bizim araçların far ampulleri hakkında bilgisi olan var mı? H4 mü H7 mi?
hekimoglu
kullanıcısına yanıt
H7 hocam. Uzun ile kısayı tek ampulden yapsaydı H4 olurdu. Bizim araçlarda Kısalarda H4 uzunlarda H1 çıkar. Genel araçlarda böyledir. Yeni modellerde her ikisi de H7 olabiliyor yalnız.