Şimdi Ara

SEAT ATECA ALINIR MI ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
114
Cevap
1
Favori
59.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıfır araç almayı düşünüyorum Grandland x (Enjoy 1.5 dizel tork konvertör EAT6) ve Ateca arasında kaldım.

ÖTV Muafiyetli Sizce hangi aracı almak mantıklı olur?

Endişelendiğim durum ise şanzıman konusu sıkıntı yaşar mıyım dsg de?

Ateca 1.6 TDİ dsg kullanıcıları bilgilendirirse sevinirim.
  • arastgeldi A kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir açıklama olmuş, aracınızdan memnun musunuz hala?
  • muhammet15300 M kullanıcısına yanıt
    DSG şanzıman saatli bombadır, 5 sene içerisinde sıkıntı çıkartmaz ise ve satabilirseniz(ki sanmıyorum engelliden engelliye) ancak işe yarar.
    EAT6 tam otomatik, gönlünüz rahat olsun.
    C5 Aircross ÖTV muafiyetine girebiliyorsa C5 Aircross alın, 3008-Grandland X'ten daha iyi olacaktır.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim bilgi için. Biz satmak için değil de uzun süre kullanım için düşünüyorum, yani en az 5 yıl binmek zorundayız araca. C5 aircross muafiyete giriyor, fakat bütçemizi aşıyor 3008 ve c5 modelleri.

2008 modeline de baktım fakat yerden yükseklik ve bagajdan dolayı grandland x e yöneldik.
  • muhammet15300 M kullanıcısına yanıt
    Grandland X'e şu kadar fiyat çıktı diyip belki de fiyat düşürtebilirsiniz.
    Fiyat listesinde arada 60.000 lira var, şaşırdım 3008 o kadar yüksek olmamalı.
  • Ateca benim de almak istedigim fakat test surusunden sonra vazgectigim bir model oldu , kesinlik SUV hissiyati yok , ozellikle suspansiyonlari ciddi anlamda sert , Leon ile ic tasarimi ayni surus pozisyonu keza HB gibi hissettiriyor , VAG grubunda Karoq ile de teste ciktim o da arada kalmis , tasarimi Atecanin bence gerisinde , birseyler eksik , olmamis ara model , bu grupta alinacak tek suv Tiguan.

Onun disinda beni en cok sasirtan 3008 oldu , suspansiyon sistemi tam olarak SUV ayarinda keza cidden oturakli , malzeme kalitesi yerinde ve durusu cok daha farkli , kesin test etmenizi tavsiye ederim.

Piyasadaki neredeyse tum SUV lari test ettikten sonra station wagon aldim :) simdi de liftback var , ileride hala SUV alma hevesim var fakat boyle tam kafama oturan bir arac denk gelmesi lazim
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Araçtan memnunum ama ufak tefek kalite problemleri yom değil.
  • MERHABA;

Bu durumda hangisini tercih etmek gerekiyor. ATECA 1.6 DSG kullanıcısı arkadaş var mı başka. Tasarım olarak ve fp olarak güzel araç ateca.

Fakat DSG baş ağrıtır mı bilmiyorum. Bir yönden bakıyorum birçok araç firması çift kavrama şanzıman ÖZELLİKLEDE MARKA DEĞERİ OLAN MARKALAR DSG kullanıyor
  • arastgeldi A kullanıcısına yanıt
    hocam bende bu araçla ilgileniyorum. epey olmuş siz alalı. bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. sondan başlarsak bir kaç kalite sorunu demişsiniz nedir bunlar açarmısınız? performans ve yakıt tüketimi nasıldır?en beğendiğiniz ve sevmediğiniz özellikleri ne ? son olarak almış olmanızdan memnunmusunuz yoksa sizi pişman ettimi? şimdiden teşekkürler. mesaj atacaktım ama kapatmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utaritli26

hocam bende bu araçla ilgileniyorum. epey olmuş siz alalı. bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. sondan başlarsak bir kaç kalite sorunu demişsiniz nedir bunlar açarmısınız? performans ve yakıt tüketimi nasıldır?en beğendiğiniz ve sevmediğiniz özellikleri ne ? son olarak almış olmanızdan memnunmusunuz yoksa sizi pişman ettimi? şimdiden teşekkürler. mesaj atacaktım ama kapatmışsınız.
    Merhabalar ,
    En sevdiğim özelliği yakıt tüketimi. SUV da aşırı saçma bir şekilde sanırım hafif olmasından dolayı az yakıyor. 90'a sabitlediğim zaman 3.9 rakam görüyorum daha önce gördüğüm rakamlar değil.

Seat Ateca ile Avrupa turu yaptım 9000km.
    140-160 ile 6.6- 7.5 Arası yakıyor .
    Şanzımanın seriliğinden aşırı memnunum.
    Beats Ses sistemi var aşırı memnunum.
    Garajda 2 araç var Ford Kuga 2018. Seat ateca parke yolda küçük plastik kasislerde konforsuz. ama kuga konforlu.
    Uzun kaymak asfaltta ise seat ateca daha konforlu. kuga konforsuz.
    Farlarından aşırı memnunum.
    Aracın orta medyası biraz yavaş. 20 saniye açılması bekliyorsun ondan sonra işlem yapıyorsun .
    Michelin primcery 4 lastik mevcut 215/55/18. Yol sesi direk yok diyorum. Eski aracımda kia ceed ve ford kugda da gerçekten lastik uğultu sesi var.
    130 dan sonra rüzgar sesi almaya başlıyor. Kia ceed de 150 idi bu. Suv olduğu için alıştım diyebilirim.
    Gizli özellik açma adı altında : Start stop iptal ettim. emniyet kemeri iptal ettim. göstergeye yeni özellikler ekledim.

kötü yollarda süspansiyon sistemini beğenmedim. araç sert ayarlı. bunun artısı gerçekten aşırı yol tutuyor ama yol tutuştan taviz verip daha fazla konfor isterdim.
    7 ayda 25 bin km yaptım . Şuan trim sesi yok. yaşadığım yer parke yollar ile dolu.
    Bu araçtan başka bir araca tek geçme sebebim artık Beygir artışı olur .

• yıllar sonra yine bir yazı yazayım dedim ki benim gibi epeyce araştırıp kararsız kalan vardır mutlaka.

ateca'da karar kıldım 2 aylık incelemem sonunda. tabii aynı sınıftaki tüm rakiplerini ziyaret ettim bunda karar kılana kadar. rakip izlenimlerine gelince,

qasqai; bagaj çok küçük rakiplerine göre. ama asıl beni soğutan kapısını açıp kapatmak oldu. çok zayıf. yoksa motor seçenekleri çok iyi. ama cam tavanının açılmaması büyük eksiklik. istediğim donanım seviyesi 415 bin tl...

tuscon; aşık oldum tipine kesinlikle. en çok almak istediğim araç bu oldu. ama iç tasarımı tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. ha bu da almama engel olmazdı ama motor seçeneği çok kötü. kasa inanılmaz ağır. dizel araç istemiyorum ama sadece giriş paketinde benzinli seçenek var ama o da inanılmaz yüksek tüketim yapıyor. istediğim donanım seviyesi 460 bin tl...

3008; alışılmışın dışında bir tasarım ben beğenmedim ama beğeneni çok tabii ki. küçük direksiyon asimetrik konsol tasarımını beğenmedim. motor seçeği güzel ama fiyat fazla üstelik dışı değil ama içi beni cezbetmedi. istediğim donanım seviyesi 515 civarında.

sportage; dış görünüş inanılmaz kötü. bu bile yeterli ama içi ve motor seçenekleri uygun değil. fiyat bile sormadım inanın...

karoq; dışı güzel keza içi de.motor 1.5 turbo çok iyi. tek sorun sürücü asistan( şerit takip önemli değil ama otomatik fren) sisteminin opsiyon olması ve opsiyon araç siparişi almamaları ya da en az 4 ay diyerek sallamaları. 4 ay sonra eğer araç gelirse döviz ne olur allah bilir... üst donanım için fiyat 384 bin...

citroen; dış görünüşü bana uzak dışardan şöyle bir bakıp çıktım.

opel grandland; en minik c sınıfı suv. en azından görünüşü öyle. iç tasarım zayıf. yoksa motor seçenekleri fena değil ama bundan da fiyat almadım.

veee geldik ateca'ya... dış görünüm tam olarak bana hitap ediyor. far tasarımı muhteşem. hem ağırbaşlı hem sportif bir denge tutturmuşlar. arka tasarım da çok iyi. bagaj 510 litre ve şekli çok kullanışlı. cam tavan büyük ve aracın albenisini arttırıyor kesinlikle. iç tasarım bildik ww grup gibi duruyor. sade ama teknolojik. hayalet ekranı çok kullanışlı ve şık. seçenekleri yeterli. keza multimedya sistemi de öyle( full link diyorlar ama 1500 civarı bir ücretle en erken 2 ay sonra açılır diyorlar ama ben konuşma ve müzik dışında bu sistemi kullanmıyorum ve bu özellikler çalışıyor) klima iki bölgeli( keşke üç olsa ama birden iyidir) opsiyon kapalı ama bayiler cam tavan, elekrikli şöför koltuğu, elekrikli bagaj kapağı, ön sensör ve otomatik park sistemi, ısıtmalı direksiyon ve koltuk gibi donanımlar içeren plus paketli araçlar getiyorlar ve adaptif hız sabitleme hariç aradığım tüm donanımlar mevcut. ama en önemlisi acil durum fren sisteminin standart oluşu.

ulen yıl olmuş 2021 ve bu sistem bulunmuş. lüks olmaz güvenlik. hava yastığını eksra donanım olarak satmıyorsan bunu da satamazsın. siz de kesinlikle bu özelliği olmayan araç almayın arkadaşlarım. ha unutuyordum plus pakat dahil artı boya koruma ve paspas 383 fiyat verdiler.

araç 9 nisanda gelecek eğer kallavi bir zam yapmazlarsa 10 nisan direksiyondayım :-)

hepinize en güzeli nasip olur inşallah...

• Fiyat yüksek gibi sanki 410 a Tiguan Elagance bulunuyor sanki.Kuga da bir alternatif olabililir belki.
  • Fiyat yüksek gibi sanki 410 a Tiguan Elagance bulunuyor sanki.Kuga da bir alternatif olabililir belki.
  • merhabalar forumdaşım. tiguan life'dan başlıyor ve düşük donanımına rağmen 450 civarı. ford ise benzer donanınımdaki kuga platinum için 425 istiyor ki birkaç şey ilace edince hem 450 bin ve 3 ay macerası başlıyor...

• miratila M kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun ama incelemeniz objektiflikten ırak, kendini avutma gibi olmuş.

Ateca bence de bu sınıfın en mantıklı seçeneklerinden birisi, fiyatı ve sunduğu donanım çok güzel ama yok teknolojik, yok tasarımı güzel, içi güzel vs kandırmayın kendinizi. 3008i gömüp bu aracı övmek biraz tuhaf. Eşimi fiyatına göre çok mantıklı, bir incelesene diye gönderdim. Bu ne ya, hiç çekici yanı yok. Kütük gibi araba dedi. Bana göre bu sınıfın en tipsiz araçları Sportage, xv, ateca ve karoq. Benim amacıma göre en mantıklı xv geliyor bana ama tipini beğendiğimi söyleyemem. Mantıklı seçim yapmışsınız, beğenmeye zorlamayın ya da gereksiz abartmayın bence.

• aynı benim yaptığım gibi nesnel yorum yapmışsınız ama ben zaten belirtmişim bana göre diye.kimi mercedes beğenmez kimi bmv'ye tipsiz der ama dedim ya nesnel bir yargı.

park asistanı , otomatik frenleme sistemi, led farlar, elekrikli bağaj kapağı, 8.25 multimedya sistemi, açılabilir cam tavan, türlü sensörler, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, geri görüş kamerası ve ön sensör, ısıtmalı direksiyon ve koltuklar, çift bölgeli klima, ısıtmalı katlanır aynalar, elekronik park freni ve yokuş destek sistemi, 4 sürüş modu, 3 seçenekli hayalet gösterge, dönüşe duyarlı led sis farları, çarpıma öncesi sistemi, elekrikli hafızalı sürücü koltuğu ve hafızalı dikiz aynası, 8 renk ambians aydınlatma, direksiyondan vites değişim kulakçıkları, 7 hava yastığı, led dinamik arka sinyalizasyon, esik aydınlatma, dikiz altı aydınlatma...gibi şeyler teknolojik olarak kendimi kandırdığım şeylerse dediğim gibi bu fiyata bu kadar ekstra özellik sunan bir model marka bulamadım.

ama dediğiniz ve benim de dediğim gibi görünüm beğenisi nesnel. juke bayılan da var nefret eden de...

• banada fiyatı çok gibi geldi bana, 2 hafta öncesine kadar experience paketi pazarlıkla 325'e veriyordu bayiler.
  • Fiyat bence de fazla. Biraz daha verip Tiguan Elegance almak daha mantıklı. Ateca'nın yanında bir üst sınıf sayılır boyut ve kalite olarak.

• az önce de bir arkadaşım yazmış tiguan elegance 472 tl+ opsiyon ekleyince aynı donanım seviyesi olsun diye 506 bine geliyor üstelik üç ay sonra teslim macerası da cabası yaklaşık 120 bin fark ve 3 ay bekleme bu ülkede insanı hayalinden eder kolayca...

esasında 383 de fazla kesinlikle bir araç için ama dövizin gidişatı bu fiyatları bile keşke alsam seviyesine getirir kolayca üstelik paraya muhtaç ve ithalatı azaltmak isteyen hükümetin çok satılan sınıf araçlarda yeni bir vergi artışı üzerinde çalıştığı söyleniyor ve bence hiçbirimiz şaşırmayız yüzde 10 - 15 veri artsa...

• 10 gun kadar once ablam aldi. Ben resimlerden gordum sadece ama sportif bir tarzı var. Bahsettiginiz plus donanimlisini 350'ye aldi. Birkac gun sonrada fiyat arttı malum. Donanim olarak kendi grubunun disinda rakiplerine görede gayet iyi. Guzel gunlerde kullanin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.