Şimdi Ara

Seat'çılar yardım (signo ve stella farkı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
56.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Seat ibiza veya cordoba almak istiyorum ama (13-16 bin YTL arası) bu signo ve stella arasında ne farklar var.Ayırt edilecek özellikleri sıralaya bilirmisiniz.

Bu arada 34000km de 16500YTL 2001 model Cordoba otomotik vites 1.6 ve
    65000km de 13000YTL 2001 model Ibiza 1.6
    hangisi tercih edilir.

• öncelikle bilmen gereken stella ve signo donanım seçenekleri; bazı 2006 modellerde ve öncesinde bulunmaktadır. Sonrasında stylance donanım paketi en dolusu olarak satışa sunuldu.

Stella ve signo arasındaki farklar ise; signo full donanımlıdır, tam otomatik klima, hız sabitleyici, ön ve arka camları elektrikli, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, 15" alaşım jantlar, 195/55/15 lastikler, ön ve arka disk frenler, benzinli modellerde 16v 100 hp motor(stellada 75 hp), ön sis farları, radyo cd player(opsiyonel), hıza duyarlı elektro-servo direksiyon gibi ayırt edici özellikleri vardır.

ikisi arasında ihtiyacınıza bağlı olarak; bagaj lazımsa cordobayı seçmeninizi yok değilse ibizayı seçmenizi öneririm. hemen hemen aynı araçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend10 -- 9 Ağustos 2008; 19:49:47 >
  • ikisinide alma leon al o paraya...
  • hocam arkadas hersey yazmis.
    soracagin bisi varsa pm at , 2003 signo ibiza var bende.
    2003 oncesi alma , su andaki kasalar 2003'ten baslar.
    zaten yeni kasasi geliyor bir iki aya , iyice eski kasaya o parayi verme.

quote:

Orjinalden alıntı: Legend10

öncelikle bilmen gereken stella ve signo donanım seçenekleri; bazı 2006 modellerde ve öncesinde bulunmaktadır. Sonrasında stylance donanım paketi en dolusu olarak satışa sunuldu.

Stella ve signo arasındaki farklar ise; signo full donanımlıdır, tam otomatik klima, hız sabitleyici, ön ve arka camları elektrikli, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, 15" alaşım jantlar, 195/55/15 lastikler, ön ve arka disk frenler, benzinli modellerde 16v 100 hp motor(stellada 75 hp), ön sis farları, radyo cd player(opsiyonel), hıza duyarlı elektro-servo direksiyon gibi ayırt edici özellikleri vardır.

ikisi arasında ihtiyacınıza bağlı olarak; bagaj lazımsa cordobayı seçmeninizi yok değilse ibizayı seçmenizi öneririm. hemen hemen aynı araçlar.

• selam arkadaşlar ben seat toledo almayı düşünüorum 1.6 2003 signo fakat arabanın ozellılerıyle ılgılı fazla bı bılgım yok eğer aydınlatırsanız çok sewinirim aracın teknik donanımı performansı sağlamlığı konforu hızlanması ve arzaları hakkında şimdiden çok teşekkrler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: itücan

selam arkadaşlar ben seat toledo almayı düşünüorum 1.6 2003 signo fakat arabanın ozellılerıyle ılgılı fazla bı bılgım yok eğer aydınlatırsanız çok sewinirim aracın teknik donanımı performansı sağlamlığı konforu hızlanması ve arzaları hakkında şimdiden çok teşekkrler...

Tanergode abimizin mesajı sizi aydınlatacaktır sanırım,aynen kopyalıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Merhaba

Volkswagen GOLF ve BORA ile Seat TOLEDO ve LEON aynı otomobiller. Her şeyi ile aynı, sadece çizgileri iç donanımı farklı. 1.6 hacimli motorlar da 8V ve 16V olarak ikiye ayrılıyor. İlk yıllarda 8V gelmiş daha sonra, 2003-2003 yıllarından sonra kasa değiştirene kadar 16V motorlar kullanılmıştır. Her ikisi de LPG'ye uygundur ve her ikisi de ÇOK SAĞLAM motorlardır. 8V motorun gaz halatı mekanik iken (gaz pedalında bir manivela var) 16V motorun gaz halatı elektronik (gaz pedalında bir potansiyometre var) ve Volkswagen kendi araçlarının tümüne koymazken SEAT'ların Signum modellerinde Cruise Control mevcuttur. 1.6 l 105 HP 16V Motor, Cruise Control ve LPG ile birlikte bu kombinasyon çok düşük yakıt verilerine ulaşmanızda büyük etken.

8V AKL Motor

16V BCB Motor

EA111 serisi 1.6 litre motorun 8 valf veya 16 valf olmasında çok küçük farklar var. 16 Valfli motor biraz daha "teknolojik" bir motor, aslında (Japon otomobillerde 80'li yılların ortasından bu yana yoğun kullanılmaya başlanan çok valfli motorlardan ötürü) "modaya uymak"tan dolayı yapıldığı da söylenebilir. Üst kapağa kadar çoğu parçalar aynı, emme manifoldu ve eksoz manifoldu yer değiştirmiştir, eksoz manifoldu motor yağı karterinin tam içinden geçerek yağın daha çabuk ısınmasını da sağlamaktadır.

8 Valfli motor alırsan gaz pedalı tepkin daha hızlı olur ama Hız Sabitleyicisi (Cruise Control) takılması daha zordur. 16 Valfli motor, yukarıdaki resimden de görüleceği üzere, "kutu" gibi ve hava filtresi motorun yanında değil, tam üzerinde, hava girişi sağ alt tarafta, Hız Sabitleyicisi takılması daha kolay, çünkü motor elektronik.

Benim 2000-2003 arası 8 valf (Belçika üretimi, aynı banttan hem SEAT TOLEDO hem VOLKSWAGEN BORA çıktı) ve 2003-2008 arası da 16 valf motorlu aracım vardı. Gaz pedalı tepkimesi 8 valfte biraz daha doğrudan, 16 valfte ancak benim gibi bir hastanın hissedebileceği kadar az bir gecikme var (elektronik sinyal motor EPC sisteminde mekanik sinyale çevrilmesi çeyrek saniye sürmektedir). LPG her ikisinde de mükemmel uyum sağlar.

Şahsi fikrimi soracak olursan 16 Valf alır derim. Bulamazsan temiz 8 Valf de olur. Ama şunu da belirteyim. 8 Valfli motordaki ÇİFT TARAFLI V-KAYIŞI VW tarafından yapılan en güzel teknik uygulamalarından birisiydi, diğer motorlarda uygulamadılar. Hâlâ 17 TYemmuz 2000 tarihinde gıcır gıcır sıfır SEAT TOLEDO'yu alıp eve gittiğim günü unutamıyorum. Çok farklı bir otomobildi.

Selamlar,

T.G.

• peki aracın arza durumu nasıl ve lpg ile çekişi nası?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2000-2001 modelleri arasındaki farklar Stellada 1.6 8V 75 HP'lik 7000 devir motor bulunmaktadır Signoda 1.6 16V 8000 devir 100 HPlik motor bulunmaktadır iç ve dış donanım olarak signoda ön sis farları yol bilgisayarı elektrikli dış dikiz aynaları 14lük jant kapakları arka elektrikli camlar gövde renginde dış kapı kolları ve dikiz aynaları
    Örnek ilan Stella :http://www.sahibinden.com/sahibinden_satilik_cok_temiz_2000_model_seat_ibizaWQQaXQQ11001438WQQpXQQdisplayitem

Örnek İlan Signo:http://www.sahibinden.com/otomatik_seat_ibiza_cok_temiz_67_000_deWQQaXQQ10852177WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torrado -- 9 Kasım 2008; 16:24:05 >

• Hacımm 2001 Toledo signo 8 V var 2 yıl önce BRC sıralı sistem taktırdık şimdi şehir içi 20 Krş, şehirler arası 16 Krş yakıyorumm , çekişinde de bi düşüş felan olmadı herşey yine sende bitiyo motoruna ne kadr önem verirsen bakımlarını zamanında yaptırırsan hiçbir sorun yaşamazsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Dilbaz

Hacımm 2001 Toledo signo 8 V var 2 yıl önce BRC sıralı sistem taktırdık şimdi şehir içi 20 Krş, şehirler arası 16 Krş yakıyorumm , çekişinde de bi düşüş felan olmadı herşey yine sende bitiyo motoruna ne kadr önem verirsen bakımlarını zamanında yaptırırsan hiçbir sorun yaşamazsın...

Tavsiye geç olsun ama güç olmasın diyorsun yani?
  • Yav bende başından beri okuyorum meğerse konu hortlamış...
  • Bilginin hortlağı olmaz, birine yaramasa öbürüne yarar.

Benim işime yaradı mesela...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kestus

Bilginin hortlağı olmaz, birine yaramasa öbürüne yarar.

Benim işime yaradı mesela...

Katiliyorum su an benimde isime yaradi bu konu olmasaydi 8 valf alacaktim simdi 16 valf almayi dusunuyorum ve belirtmeden gecemem ic donanin ve dis gorunus olarak fiyatlari cok makul bu araclari tercihim 2000 ve 2003 arasi ibiza signo icleri cok hosma gidiyor dis kasa ise hem sportif hemde kibar bir gorunumu var sahine dogana 10 bin vermektense bu arabaya binmek daha mantikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa ben yenı katılıyorum aranıza ve yardım ıstıyorum sızden bana yardımcı olursanız sevınırım 12000 butcem var uzakta tanıdıkta bır seat cordoba 1.6 stella var 13750 e satıyor kalanını taksıt yapcak ama benm araba hakkında bazı suphlerım ve sorularım var.
    1.seat cordoba 1.6 stealla lar ne kadar yakar.
    2 bu arabanın yedek parçları nasıldır.
    3 aldgıma pısman olurmuyum
    so olarak da arabanın ozellıklerını yazıyım ona gore yorumlarınızı beklıyorum .
    seat cordoba 1.6 stealla 2000 model mavi.167000 de araba.
    TAVANDA VE RÜZGARLIKTA GÜNEŞ YANIĞI MEVCUT... GÜNEŞ YANIĞINDAN DOLAYI TAVAN PANORAMİK CAM GÖRÜNÜMLÜ KAPLAMA var
    DİJİTAL KLİMA VE YOL BİLGİSAYARI VAR
    ATİKER SIRALI SİSTEM TÜP MEVCUT( RUHSATA İŞLİ)
    3 YERİNDE LOKAL BOYA VAR.
    ve son olarak da arka bagaj kapagı orjınalı ıle degımıs degerlı yorumlarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
  • sa ben yenı katılıyorum aranıza ve yardım ıstıyorum sızden bana yardımcı olursanız sevınırım 12000 butcem var uzakta tanıdıkta bır seat cordoba 1.6 stella var 13750 e satıyor kalanını taksıt yapcak ama benm araba hakkında bazı suphlerım ve sorularım var.
    1.seat cordoba 1.6 stealla lar ne kadar yakar.
    2 bu arabanın yedek parçları nasıldır.
    3 aldgıma pısman olurmuyum
    so olarak da arabanın ozellıklerını yazıyım ona gore yorumlarınızı beklıyorum .
    seat cordoba 1.6 stealla 2000 model mavi.167000 de araba.
    TAVANDA VE RÜZGARLIKTA GÜNEŞ YANIĞI MEVCUT... GÜNEŞ YANIĞINDAN DOLAYI TAVAN PANORAMİK CAM GÖRÜNÜMLÜ KAPLAMA var
    DİJİTAL KLİMA VE YOL BİLGİSAYARI VAR
    ATİKER SIRALI SİSTEM TÜP MEVCUT( RUHSATA İŞLİ)
    3 YERİNDE LOKAL BOYA VAR.
    ve son olarak da arka bagaj kapagı orjınalı ıle degımıs degerlı yorumlarınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
  • hortlama zamanı :)

1999-2000 model ibiza signo alma düşüncem var şuanki bütçeme uyuyor, parça sıkıntısı varmı bu araçların ve parça fiyatları diğer araçlara mukayese ile nasıldır ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.