Şimdi Ara

Seat Cordoba VS Honda Accord

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2008 model Seat Cordoba TDI (Stylance) sahibiyim, aracımdan her ne kadar memnun olsamda (özellikle yakıt sarfiyatı) biraz dar geliyor ailemize, ve bu ara hondaya takılmış durumdayım

1 - Bu aracı yaklaşık 25 bine satıp üzerine 3-5 bin ytl kadar koyup 100.000 km de 2003 Model full donanımlı LPG li 2.4 Honda Accord almak saçmamı olacak sizce ? Yılda yaklaşık 45.000 km yaptığımdan LPG olması gerekli diye düşünüyorum, 2003 Accorda vereceğim ekstra mtv vergisini umursamıyorum,

2- Yoksa Seatı satıp üzerine 10-12 bin ytl koyup yine 100.000 lerde 2005 dizel 2.2 accord mu almalı ( yalnız 2005 te mtv bir hayli fazla oluyor)

3- Ben saçmalıyor muyum yoksa, seatla devam mı etmeli ?

100-150.000 km dizel yada benzinli Acoord motoru için önemli bir km midir ?
    LPG ile yaklaşık olarak 100 km de 2.4 Accord ne kadar yakacak ?

İlgili araçlar hakkında fikir sahibi olanların yardımcı olması dileğiyle,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpi -- 28 Aralık 2008; 1:41:23 >

• accord yerine 2006-7 mondeo ghia dizel tavsiye ederim.içi özelikle arkası ferah ve geniştir.yani aile için ideal . motorun performansı sizi yeterince tatmin eder . ayrıca bu kriz ortamında 30000 ytl civarı düşük kmde temiz bir modeo bulabilirsiniz.
  • Tahminimce accord daha fazla yakar.

Ama bence aabanızı satmayın.

Sonuçta 2008 model bir araba kullanıyorsunuz.
    Yazık edersiniz.

Accord tahminimce daha fazla bile yakabilir.

100.000 km deki araca para vermezdim ben olsam.

Bence seat la devam
  • Hadi arkadaşlar, yardımınıza ihityacım varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  • biraz daha kullanın alışmaya bakın. almadan önce sorsaydınız daha sakin bir şekilde yaklaşır mesela astra sedan 1.3 cdti önerebilirdik ya da focus sedan 1.6 tdci gibi. 2.4 motorun vergisi de güzeldir. 2.0 varken?
  • hocam seat ın dar olduğuna katılıyorum, belki gerçekten de daha geniş bir araca ihtiyacın vardır ama, sanki biraz hissi davranıyorsun gibi... gül gibi araban var hem de hesaplı hem yeni macera olmaz mı senin için? bu devirde satmak da zorlaştı gibi...
  • 2.4 accord LPGlide olsa sizin cordoba dizelden bir hayli fazla yakacaktır .

Aslında 2.4 accordu baya bir sürdük . Benzinli şekilde . Şehir içi 13-14 litreden düşük görmedim hiç. Karma kullanımdada 9-10 litre arası değişken.

Eğer arabayı sakin kullanırsan biraz daha aşağılara inebilir . Ama sakin olmak isteyen biri 2.4 motor almaz zaten :) Tabi vergiside cabası .

Ben olsam bu tarz zorlu bir araç yerine dizel focus cmax gibi araçlara bakardım . Hem fazlası ile geniş hemde az yakıyorlar .
  • Seatla devam edin bence alacaksanızda c sınıfı sedan ve dizel olan bir araç alın.
  • 1. eğer accorda taktı iseniz kesin almak istiyorsanız neden 2.0 değilde 2.4 ?
    2.sizin cordoba kmde 150 bin yakıyor desek accord 2.4 lpgli bile olsa 250bin yakar.
    3. e-ğer illa d sınıfı araç bakıyorsanız 2.0 dizel yada 2.0 lpgli yada 1.8t passatlara bakabilirsiniz.
    4. eğer gerçekten 2.4 accord alırsanız evin yolunu şaşırabilirsiniz.
  • Arkadaslar;

Biraz da olsa hissi ve gereksiz davranıp d sınıfı bi arabaya niyetlensemde, sizin söylemleriniz ve piyasa şartları sebebi ile şimdilik SEAT la devam etme kararı aldım, hepinize teşekkürler............
  • quote:

Orjinalden alıntı: karpi

Arkadaslar;

Biraz da olsa hissi ve gereksiz davranıp d sınıfı bi arabaya niyetlensemde, sizin söylemleriniz ve piyasa şartları sebebi ile şimdilik SEAT la devam etme kararı aldım, hepinize teşekkürler............

doğru karar vermişsin
  • arkadaşım kesinlikle doğru karar eğer illa sınıf büyütmek isterseniz önce c sonra d sınıfına kayın derim seat cordoba 1.4tdıden inip accorsd 2.4 benzinli yada lpgliye binerseniz sudan çıkmış balığa dönersiniz yani. kararınız doğrudur
  • şimdilik seatla devam etmeniz bencede dogru ileride accordların vergi dilimi bi kademe daha düştüğünde 2003-04 accord 2.4 tavsiye ederim. Lpgli şehir ici (tamamen köprü trafiğinde) km de 240 kuruş şehir dışı (temde cruize açık 90-100) 138 kuruş yakıyorum. yani tüketim makul seviyelerde. Bu arada lpgyi 149 dan alıyorum. Ayrıca 0 km almışsınız sanirim cordobayı.. satarken sizin için oldukça zararlı olacaktır 1-2 sene sonra cokte değerini kaybetmeden elden cıkartırsanız accordların piyasasınında cok yükselmeyeceğini düşünerek daha mantıklı bir tercih yapmış olursunuz. Çünkü Kullanım rahatlığı,performans, güvenlik ve konfor olarak cordobayla accordu yanyana koymak imkansız. Vergi sorun değil diyorsaniz tavsiyem kesinlikle 2.4.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.