Şimdi Ara

♦ • ♦ • ♦ • ♦ SEAT EXEO KULÜBÜ ♦ • ♦ • ♦ • ♦ (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.431
Cevap
26
Favori
179.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tnrskr

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

iyi geceler arkadaslar , yoldan geldim uyku tutmadi bi selam veriym dedim.
    alhambra geliyormus yahu.fuarda varmis.sirf onu gormeye gitmeyi dusunuyorum.
    1.4 tsi 150 hp motor var sayfasindan baktim.
    TR'ye ne zaman gelir kaca olur acep :)))

arabadan çabuk vazgeçtin üstad

yok hocam vazgecmedim de ,
    o araba gelene satisa girene kadr bilmem ki nasil olur?
    :)))
  • valla ben çok şükür aracımdan memnunum uzun sürede kullanırım inşallah gözüm hiç başka araca düşmüyor ama ilerde belki bu arabayı verip exeo nun 2.0 dizelini alırım
  • Yol bilgisayarında sanırım altı ayrı değer var.
    Benim araç bilgisayarımda işlev 1 seçili. Yani rakamın üst köşesinde 1 yazıyor. Değerler ;
    1-kaç dk kullandığımız
    2-kalan yakıt ile kaç km daha gidilebileceği (10'luk dilimler halinde oluyor )
    3-Ortalama yakıt tüketimi
    4-Anlık yakıt tüketimi
    5-kontak açıldıktan sonra Ortalama hız
    Bu değerleri aklımdan yazıyorum. 6.'yı hatırlamadım. Belki de 5 değer vardır :))
    Sormak istediğim şu. Ben aracımı aldığımdan bugüne kadar ortalama ne kadar lt/km yaktığımı görme şansına sahipmiyim.
    Yani yanında içinden çizgi geçen O karşısındaki değer benim bugüne kadarki ortalama mı gösteriyor?
    Bence daha farklı bir şey yapmam gerekiyor gibi. Eğer öyleyse görmek için ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukukcu
    Yol bilgisayarında sanırım altı ayrı değer var.
    Benim araç bilgisayarımda işlev 1 seçili. Yani rakamın üst köşesinde 1 yazıyor. Değerler ;
    1-kaç dk kullandığımız
    4-Anlık yakıt tüketimi
    Bu değerleri aklımdan yazıyorum. 6.'yı hatırlamadım. Belki de 5 değer vardır :))
    Sormak istediğim şu. Ben aracımı aldığımdan bugüne kadar ortalama ne kadar lt/km yaktığımı görme şansına sahipmiyim.
    Yani yanında içinden çizgi geçen O karşısındaki değer benim bugüne kadarki ortalama mı gösteriyor?
    Bence daha farklı bir şey yapmam gerekiyor gibi. Eğer öyleyse görmek için ne yapabilirim?

hocam sagdaki silecek kolunun altinda kucuk bir dugme var.
    bas birak ordaki bir rakami 2 olacak ve aldigindan beri ortalamalari goreceksin.
    o kucuk butonu basili tutarsan sifirlarsin(hangisindeysen onu sifirlar(1-2))
    birde 2'den 1'e girerken menuye girerki esas bomba orasi.orda tarih formati , mil mi km mi gostersin gibi ayarlar var.
    hatta lt / 100km yerine 1 litre ile kac km gittigini gorebiliyorsunuz.
    hatta hem mil yapar ve hemde litre/mil gecerseniz meshur amerikan sistemi mil.galon (mpg) degeri bir litre ile kac mil gidebileceginizi gorebiliyoruz.
    centigrad derece olan degerleri de fahrenayta cevirmek gibi ne ise yarayacagi sorgulanbilir ozellikler mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 31 Ekim 2010; 11:04:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DENİZELİ

Fuardan izlenimlerinizi ve fiyatları dört gözle bekliyorum.
    Ben exeo yu test ettim yanımda babamda vardı.
    Baba hadi sen geç dediğimde parayı ilk önce cebime koyayım ondan sonra test ederiz dedi.
    Aracı test edince insanlar kendilerini almak zorunda hissediyolar anladığım kadarı ile.
    Performansı ilk başta bana da hantal gelmişti ama aracın artıları ve babamın kullandığı aracı göz önüne alınca yeticeği kanısına vardım.

Almaya karar verdiğimizde bende araç bulabilecekmiyiz emin değilim.
    Nasip diyelim..

Bugün fuara gittim ve ellerinde sadece 1 adet gri renk Exeo kaldığını söyledi oradaki yetkili.
    Sunroof'u varmış ve 40.000 TL civarında bir rakama verebiliriz dedi.
    Fuar başladığından beri çok araç satmışlar. ( Ekstra donanımı olmayan style versiyonları 38.000 TL'ye satmışlar )

1.8 motorlar ithal edilecek ve fiyatlar henüz belirlenmemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: good person

quote:

Baba hadi sen geç dediğimde parayı ilk önce cebime koyayım ondan sonra test ederiz dedi.
    Aracı test edince insanlar kendilerini almak zorunda hissediyolar anladığım kadarı ile.
    Performansı ilk başta bana da hantal gelmişti ama aracın artıları ve babamın kullandığı aracı göz önüne alınca yeticeği kanısına vardım.

Nasip diyelim..

Bugün fuara gittim ve ellerinde sadece 1 adet gri renk Exeo kaldığını söyledi oradaki yetkili.
    Fuar başladığından beri çok araç satmışlar. ( Ekstra donanımı olmayan style versiyonları 38.000 TL'ye satmışlar )

Bilgiler için çok teşekkürler.
    Ben Ekim sonu gibi diyordum ama malesef işler uzadı.
    Netleşmesi için 10 gün daha geçecek anlaşılan.
    Bunda da vardır bir hayır.

Sizden ricam hangi bayide olduğunu PM den paylaşırsanız çok sevinirim.

• arkadaşlar gaz konusunda ısrarla milangazı öneririm çok fark ediyor ve sakın katkılı gaz almayın.Bugün kavşaktan çıkarken bir dallama kırmızıda geçti önüme çıktı firene aniden bastım ve firen destek sistemini deneme fırsatı oldu harika araba emniyet kemerini aniden çekerde dururya öyle ben frene tam basmadan sanki anlamış gibi çakıldı kaldı.Birde karşıdaki adama küfür edebilse tam olurdu ama neyse.Şu anda benim açımdan tek sorun tekrar söylemek gerekirse arka diz mesafesiHa birde ses seviyesi az diyen arkadaşlar sorun gala seçili olduğundan olabilirmi denedinizmi bana gayat iyi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 31 Ekim 2010; 22:53:13 >
  • quote:

quote:

Nasip diyelim..

1.8 motor geldiği takdirde.. Ülkemdeki Lanet Mtv sistemi olduğu sürece ölü doğmuş bir bebek olarak satışa başlanacaktır....

2010 yılı için 1800 cc hacmindeki bir aracın Mtv tutarı 1.793 TL
    2010 yılı için 1600 cc hacmindeki bir aracın Mtv tutarı 1.140 TL
    2010 yılı için 1300-1600 cc hacmindeki bir aracın Mtv tutarı 648 TL

Şu tabloya göre ülkemizde satılması gereken en mantıklı versiyo 1.4 TSI motorlu Exeo lardır..

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

quote:

Nasip diyelim..

1.8 motor geldiği takdirde.. Ülkemdeki Lanet Mtv sistemi olduğu sürece ölü doğmuş bir bebek olarak satışa başlanacaktır....

2010 yılı için 1800 cc hacmindeki bir aracın Mtv tutarı 1.793 TL
    2010 yılı için 1600 cc hacmindeki bir aracın Mtv tutarı 1.140 TL
    2010 yılı için 1300-1600 cc hacmindeki bir aracın Mtv tutarı 648 TL

Şu tabloya göre ülkemizde satılması gereken en mantıklı versiyo 1.4 TSI motorlu Exeo lardır..

1.8 motor exeo OTV'den dolayi ucuk fiatli olur , 60'lara dayanir.o fiyatada kimse almaz.
    eee ne olacak simdi bizim arabalar :) evladiyelik mi olacak?
    valla ben ibizayi 7 sene parcalamaya ugrastim masallah banamisin demedi.tek seferde tam 1500 kilo cimento kalekim lavabo klozet sardim , fayans tasidim :))
    buna biraz nazik davraniyorum bakalim simdilik.
    ya keske su motorlar yedek parca olsa , kendime bi tane 2.0 tdi motor alir , motora gozum gibi bakar aldigim butun arabalara o motoru takar kullanirdim.
    yani araba eskiyince sıkılınca arabayi degistirir , motoru elden gecirir yeniler devam ederdim.

bir baska konu alhambra cikmis.1.4 tsi 150 hp ama ispanya fiyati 35.000 avrocuk.TR fiyati ne olur allah bilir.

• 1.6 Motorları 38 Bin , TDI motorlar 72 Bin TL den satıldığına göre , gelecek olan 1.8 TSI motor 55-60 Bin fiyat aralığından satışa çıkar... Bu fiyata da kimse almaz öylece kalır araç showroomlarda..

VW yeni passat TSı Comfortline ı 56 Bin normal şanzıman ile 62 bin Dsg ile satmaya başlamışken , Mtv dezavantajını sırtına kambur olarak yükleyip te kimse gidip 1.8 exeo almaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 1 Kasım 2010; 13:36:09 >
  • quote:

quote:

Yol bilgisayarında sanırım altı ayrı değer var.
    1-kaç dk kullandığımız
    4-Anlık yakıt tüketimi

hocam sagdaki silecek kolunun altinda kucuk bir dugme var.
    bas birak ordaki bir rakami 2 olacak ve aldigindan beri ortalamalari goreceksin.
    o kucuk butonu basili tutarsan sifirlarsin(hangisindeysen onu sifirlar(1-2))
    birde 2'den 1'e girerken menuye girerki esas bomba orasi.orda tarih formati , mil mi km mi gostersin gibi ayarlar var.
    hatta lt / 100km yerine 1 litre ile kac km gittigini gorebiliyorsunuz.
    hatta hem mil yapar ve hemde litre/mil gecerseniz meshur amerikan sistemi mil.galon (mpg) degeri bir litre ile kac mil gidebileceginizi gorebiliyoruz.
    centigrad derece olan degerleri de fahrenayta cevirmek gibi ne ise yarayacagi sorgulanbilir ozellikler mevcut.

teşekkürler 26_bbz_26 arkadaşım
    şu anda 2'ye geçiş yaptım ve ekranımda toplam km'yi, anlık ortlama yakıt mikatırını,
    toplam kaç saatlik sürüş yaptığımı, ortlama hızımı, kaç km'lik yakıtım kaldığını kaldığını,
    bir de 9.1 yazan bir bölüm görüyorum. bu aldığım günden bugüne kadarki ortalamam mı acaba?
    Eğer öyleyse süper. Sanki daha fazla yakıt almışım ve daha fazla yakmış gibi geliyor bana.
    Tam olarak ne kadar benzin aldığımı hatırlamıyorum.
    Acaba bu "9.1" ben 2'ye geçtikten sonraki ortalamam mı ? Eğer ilk aldığım günden bugüne kadar
    yaktığım ortalama 9.1 ise söyleyecek lafım yok. :))) Tüpten vazgeçebilirim eğer böyleyse

• rica ederim ne demek.
    yaninda icinden / gecen yuvarlak varsa ortalamadir.yoksa anlik tuketimdir.
    benim 7000 km ortalmasi 8.3 gibi bir deger.
    evet o deger ortalama tuketim degerinizdir kanimca.gaza basinca anlik degisip degismediginede bakabilirisniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 2 Kasım 2010; 13:45:50 >
  • quote:

rica ederim ne demek.
    evet o deger ortalama tuketim degerinizdir kanimca.gaza basinca anlik degisip degismediginede bakabilirisniz.

içinden / geçiyor evet. Karşısındaki rakam da 9.1 şimdilik.
    Arabam daha rodaj aşamasında. 1100km'de.
    Sizinki gibi 8.3/100 km'leri göreceksem ciddi anlamda tüp taktırmamayı
    düşünmeye başladım. 8.5lt x 3.73 =317 kuruş yapar ki 1.6 benzinli bir araç
    için oldukça iyi bir değer bence. Bu rakama göre siz tüpte 9.5 lt gaz tüketiyorsunuz.
    O da 9.5x2.0= 190 kuruş yapar. Yanılıyor muyum bilmiyorum ?
    Ben senede 10-15 bin arası max km yapacağım için takıp taktırmama arasında
    kararsızım şu değerlerden sonra. Ancak motorun sağlamlığımdan ve lpg uyumundan
    dolayı da lpg ve benzin arasındaki yaktığım her kuruşa acımıyorum desem yalan olur.

• quote:

quote:

rica ederim ne demek.

içinden / geçiyor evet. Karşısındaki rakam da 9.1 şimdilik.
    Arabam daha rodaj aşamasında. 1100km'de.
    Sizinki gibi 8.3/100 km'leri göreceksem ciddi anlamda tüp taktırmamayı
    düşünmeye başladım. 8.5lt x 3.73 =317 kuruş yapar ki 1.6 benzinli bir araç
    için oldukça iyi bir değer bence. Bu rakama göre siz tüpte 9.5 lt gaz tüketiyorsunuz.
    O da 9.5x2.0= 190 kuruş yapar. Yanılıyor muyum bilmiyorum ?
    Ben senede 10-15 bin arası max km yapacağım için takıp taktırmama arasında
    kararsızım şu değerlerden sonra. Ancak motorun sağlamlığımdan ve lpg uyumundan
    dolayı da lpg ve benzin arasındaki yaktığım her kuruşa acımıyorum desem yalan olur.

hocam istanbul trafiginde 11 litre lpg yakiyor , o da 2.00 liradan 22 kurus yapiyor.
    basmasaniz uzun yolda belki ama basiyorsunuz gene yakiyor 20 krs.
    km'de nerden baksaniz 10 krs kar var.
    5 yil binseniz 15.000x5 = 75.000 km , o da 7500 lira yapar.
    karar sizin.
    yalniz lpg olunca tasarruf olmuyor ona gore , az yakinca her yere araba ile gidiyorsunuz.
    totalde cebinizden fazla para bile cikabilir yakita :)
    bol bol gezmis olursunuz :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 2 Kasım 2010; 19:33:43 >

• Bugün trafikte TT plakalı beyaz renk bir exeo sahibi ile selamlaştık. Var mı aramızda TT plaka beyaz exeo?

Bu arada tüketim hesabıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim ki 100 TL'lik benzin ile şehir içi ortalama 300-350km arası gidiyor.
  • arkadaşlar bu motorun en büyük cazibesi zaten lpg ile mükemmel uyumu avrupada bu motoru artık üretmiyorlar 1. nedeni emisyon değerleri 2. nedenide performansı tatmin etmiyor orada görece olarak yakıt tüketimi insanlar açısından performensın gerisinde kalıyor.Tabi vergi olayıda motor hacmine göre değil bizdeki gibi.Bence bu araca ne km yaparsnız yapın lpg şartZaten vw grubu bu motorla beraber lpg defterinide kapattı sayılır tsi motorlardaki uyum sorunu malumunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Bugün trafikte TT plakalı beyaz renk bir exeo sahibi ile selamlaştık. Var mı aramızda TT plaka beyaz exeo?

Bu arada tüketim hesabıyla ilgili olarak şunu söyleyebilirim ki 100 TL'lik benzin ile şehir içi ortalama 300-350km arası gidiyor.

beyaz HA olsa idi benimkidir diyebilirim ;)
  • arkadaşlar bu aracın 1.6 tdı motorlusu ne zaman gelecek bilen varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkalix

arkadaşlar bu aracın 1.6 tdı motorlusu ne zaman gelecek bilen varmı acaba

Gelmez hocam gelmez... Doğuş getirmez o motoru Exeo nun üzerinde...

VW nin Altın Çocuğu Passat ile getiriyorlar 1.6 TDI motoru , bi de üvey evlat Octavia için..

Passat için 1.6 TDI Comfortline Manuel Şanzıman 62.000 TL fiyat çekiyorlar....
    Octavia için 1.6 TDI Elegance Manuel Şanzıman 50.000 TL DSG için 54.000 TL fiyat çekiyorlar..

Şimdi Exeo ya getirseler 1.6 TDI motoru Passat ile Octavia arasında bir fiyat aralığında gelmesi lazım ki bu fiyat aralığına da oturtamazlar Exeo TDI motoru... boşuna beklememek lazım..

Adam biliyo getirirse bu motoru Passat ın satışları azalacak , bindiği dalı da kesmek istemez Doğuş...

• kesinlikle katılıyorum ama bu memlekette böyle marka fanatikliği varken aynı motor exeoya düşük fiyatta versen millet passat alır
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.