Şimdi Ara

♦ • ♦ • ♦ • ♦ SEAT EXEO KULÜBÜ ♦ • ♦ • ♦ • ♦ (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.431
Cevap
26
Favori
179.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tnrskr
    ama çokta kötü değil benim megane 1.4 16v arabamda eski kışın 8-9 lt yakıyordu.Bu kadar ağır arabada kış lastiğiyle pekte anormal sayılmaz dur kalklarda sanki oluk gibi akıyor sesinide duyuyorum sanki lıkır lıkır hakkını verse içsin kerata Geçen 0 dan yüzeyi seyrettim bizim seatın ibizasını tanıtıyordu 1.4 tsi 180 bg 250 nm tork üretiyor araç 1115 kg içim eridi.Yav bizim arabanın içine taksak şunu ahhh ah.Celal PİR de bir ballandırıyor.Vites geçişlerinde araba kaldığı vitesi duraklamadan geçiyormuş çok süper bir teknolojisi var motorun diyordu.İlerde tabi en az bir 5 sene sonra kesin tsi alırım gibi geliyorİnşallah 1.4 tsi sı gelir.Ha bu arada yakıt tüketimi 5-6 lt civarında diyor

seyrettim ayni programi , o adam muthis bir pazarlamaci hocam .

• evet ağzı iyi laf yapıyor.Bugün işe gelirken bizim komşu ile görüşüyorduk passat 1,4 tsi almıştı 2 sene önce yakıt tüketimi çok dedi şehir içinde 10 lt falan yakıyor dedi hayret ettim tabi otomatik dsg ama yinede çok değilmi.Oda bana hevesleniyo en iyisi lpg li araba benzinin tadı kaçtı diyor.Bende bizim arabada gitmiyor kasa ağır olsun kardeşim sen depoyu 80 e dolduruyon onun psikolojisi bile yeter dedi.Galiba bizim vw grubu arabalarda ekonmi olayı dizel dışında hayal gibi

Ha bu arada bir şey soracağım bizim arabalarda yokuş kalkış destek sistemi diye birşey varmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 20 Aralık 2010; 10:18:19 >
  • quote:

evet ağzı iyi laf yapıyor.Bugün işe gelirken bizim komşu ile görüşüyorduk passat 1,4 tsi almıştı 2 sene önce yakıt tüketimi çok dedi şehir içinde 10 lt falan yakıyor dedi hayret ettim tabi otomatik dsg ama yinede çok değilmi.Oda bana hevesleniyo en iyisi lpg li araba benzinin tadı kaçtı diyor.Bende bizim arabada gitmiyor kasa ağır olsun kardeşim sen depoyu 80 e dolduruyon onun psikolojisi bile yeter dedi.Galiba bizim vw grubu arabalarda ekonmi olayı dizel dışında hayal gibi

Ha bu arada bir şey soracağım bizim arabalarda yokuş kalkış destek sistemi diye birşey varmı acaba

bildigim kadari ile yok hocam , elektronik el freni olan sistemlerde oluyor bildigim kadari ile o.
    ya vw grubunda dizel ile de ekonomi hayal bence.
    alirken 20.000 lira fazla veriyorum , oyle ekonomi mi olur :)

• quote:

en güncel yakıt değerim 87tl lik gaz aldım 2.34 den 314 km tamamı şehir içi ben memnun kaldım ama şunu söyleyim gaza çok yumuşak bastım devir saatini 2binin üstüne mümkün olduğunca çıkartmadım.Yallnız 6 vites bana hikaye geldi 4. viteste 80km de 2500 devir oluyor.

slm tnrskr hocam 87 tl 314 km yani 0,28 kuruş kilometrede çok değilmi. benim benzin yakıtı benzin 3,75 den 300 tl 1030 km.
    tamamı şehir içi yalnız sakin kullanım 2000-2500 devir.
    Açıkçası bana gaz fazla gibi hiç ekonomik gelmedi ozaman. (300 tl olarak hesapladım aylık yakıt masrafım)
  • valla bendeki değerler böyle çıktı ya aslında gazda da bir karar veremedim opet, bp, shel en son opetten almıştım piyango bileti veriyor çıkarsa dizel passat alırım diyeBariz opet çok yakıyor.Bpde220-230 krş yakıyordu shelde hemen hemen aynı
  • quote:

valla bendeki değerler böyle çıktı ya aslında gazda da bir karar veremedim opet, bp, shel en son opetten almıştım piyango bileti veriyor çıkarsa dizel passat alırım diyeBariz opet çok yakıyor.Bpde220-230 krş yakıyordu shelde hemen hemen aynı

opetin gazinda araba super kaciyor ama ne yapiyorlarsa artik...
  • Selamlar arkadaşlar,
    08 Kasım 2010'da 2009 model 5500 km'de exeo style aldım. Araca hemen Landi Renzo LPG sistemi taktırdım.
    Yol bilgisayarı ile LPG tüketimi arasında 1.1 lik bir katsayı oluştu.(Yol Bil. 10 Lt ise, LPG tüketimi 11 lt)
    Ancak eşim her gün işe araçla gidiyor. Gittiği mesafe 1,5 km uzaklıkta. Bunun dışında çok ışık olan yerlerde dolaşıyoruz ve yakıt tüketimi 14-15 Lt (Benzin) (380 kuruş/km LPG ile)arası. Her ne kadar dikkat etsekte, tüketim düşmedi.
    Şehir içi ağırlıklı, şehir dışı da varsa 10-11 Lt Benzin (280 kuruş/km LPG ile)
    Sadece Şehir dışı 110 Km/saat hızla: 7,1 Lt Benzin (180 kuruş/km LPGile)
    Bu rakamlar yol bilgisayrından aldığım rakamlar.
    KISACA araç, şehir içi kısa mesafelerde çok yakıyor.

• aynen öyle bence dur kalk bizim arabalara göre değil trafiğin kasası ağır motor hacmi düşük arabalara geçiş üstünlüğü vermediği sürece yakıt tüketimimiz düşmez bence.Ama şunuda söyleyim performans önceki kullandığım araç 1,4 olduğundanmıdır nedir bana çok düşük gelmedi yakıtı dayadığın sürece gitmemde demiyo kerata.Bütün bunlara rağmende çok şükür ben memnunum araba gerçekten dikkat çekiyor ve içi çok konforlu böyle arabada başka tür motorda zaten 60 milyarı gözden çıkarmak gerekir aynı kasa audi a4 alan bir arkadaşım var 2006da sıfır almıştı geçen yıl sattı ozaman 34bin euraya aldım dedi geçen sene 120binde iken 34,5milyara sattı sıkıştımda o fiyata verdim demişti aynı motor brc kitliydi

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Ancak eşim her gün işe araçla gidiyor. Gittiği mesafe 1,5 km uzaklıkta. Bunun dışında çok ışık olan yerlerde dolaşıyoruz ve
    yakıt tüketimi 14-15 Lt (Benzin) KISACA araç, şehir içi kısa mesafelerde çok yakıyor.

Hönnkkkk...!!! Şehir içinde 15 Lt mi..... yanmışın sen arkadaşım...

• Selamlar
    Exeo ya yazılım attırayım diyorum. Ama LPG ile uyumlu olur mu bilmiyorum???
    Benzinli haldeyken 12-17 beygir artış olur, yakıt düşer dediler ama yakıt % kaç düşer bilmem???

Yorumlarınızı bekliyorum...
  • beyler servise giden olursa, viraj aydınlatma (sağa sola dönüşlerde sis lambalarının yanması) sisteminin aktive edilebilmesi mümkün mü sorabilir mi acaba? ibizalarda yazlımla ayarlanabiliyor çünkü :)
  • Valla bu yazılım işi olursa mümkemmel olur.Arkadaşlar ben bu Doğuşun şımarık fiyat politikasına acayip uyuz oluyorum yeni passatlara koydukları fiyatları inceledinizmi avrupa satış fiyatının iki katı nerdeyse amma abartmışlar; 90 milyar üstüne passat alınırmı hayret ediyorum millette sıraya giriyor.Tamam güzel arabalar vw grubu bence ford, toyota, renault,peugeot hatta volvo grubunun üstünde arabalar sağlam güvenlikli falan ama bu fiyatlarda etmez bence o fiyatlara 2. el 0 ayarında mercedesler var hayret yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 22 Aralık 2010; 16:22:33 >
  • Valla kardeş bizim millet marka manyağı olmuş. VW ve Audi özellikle.
    Diğer forumlarda millet bizim Exeo lara demediğini bırakmamış.
    Ama B7kasa 1.6 8v A4'e laf yok, 1.6 8v passat'a laf yok. Ama EXEO dandik
    Kısaca bizim millet Doğuşla, VW ve Audi ile kazıklanmayı hak ediyor.
  • quote:

Valla kardeş bizim millet marka manyağı olmuş. VW ve Audi özellikle.
    Diğer forumlarda millet bizim Exeo lara demediğini bırakmamış.
    Ama B7kasa 1.6 8v A4'e laf yok, 1.6 8v passat'a laf yok. Ama EXEO dandik
    Kısaca bizim millet Doğuşla, VW ve Audi ile kazıklanmayı hak ediyor.

hayırlı olsun.Ne kadara mal oldu acaba
  • Teşekkürler
    Arac 5.500 km idi. Aldığımda 35.000TL araca, 1325TL Landi'ye, algı vergi, kasko toplam.37.000TL diyelim. Biraz tuzlu oldu ama yakıt hariç araba muhteşem. Gerçi hitler motorunu bile bile aldık. Tüple sorun çözüldü. Bu konfora da araba doğal olarak yakacak. Değer EXEO'ya
  • Hayırlı olsun kesinlikle değer.Ben şahsen memnunum ama millet konuştukça pintirikleniyor insan.Bu gün mesela 100 km şehir dışı yaptım ortalama 6.9 lt yaktı100km altınada pek inmedim bence mükemmel rampalarda hiç zorlanmadı ama klima açık değil ve tek kişiydim bu yüzden ölçü olmaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 22 Aralık 2010; 23:30:20 >
  • Otobanda Aydın gişeler Yol Bil. sıfırlandı - İzmir gişelerde 8.6 Lt benzin gösterdi. Hız sabit 130km/saat (CC ile)
    Denizli Kuşadası ortalama 110 km/saat hızla 7.1 Lt benzin (duble yolda)

LPG ye dönersek
    130 km sabit hızla: 8.6 Lt X 1.1=9.46 Lt LPG (100km'de) 9.46Lt X 2.29 TL= 21.66TL yanii Km'de 217 kuruş
    110 km ortalama ile: 7.1 Lt X1.1= 7.81 Lt (100 km'de) 7.81 Lt X 2.29 TL= 17.88 TL yani Km'de 179 kuruş

Not: LPG katsayısını nasıl buldum
    1. Araçta LPG bitti. 50 TL'lik LPG aldım. (21.83 Lt)
    2. Kilometreyi sıfırladım
    3. LPG bittiğinde 180 Km yol yaptım.
    4. Yol bilgisayarı 11.1 Lt gösterdi
    5. 11.1Lt X 1.8=19.98 Lt (benzine göre Yol. Bil verisi)
    6. 21.83 Lt LPG /19.98 Lt benzin = 1.09 oran
  • quote:

Not: LPG katsayısını nasıl buldum
    1. Araçta LPG bitti. 50 TL'lik LPG aldım. (21.83 Lt)
    2. Kilometreyi sıfırladım
    3. LPG bittiğinde 180 Km yol yaptım.
    4. Yol bilgisayarı 11.1 Lt gösterdi
    5. 11.1Lt X 1.8=19.98 Lt (benzine göre Yol. Bil verisi)
    6. 21.83 Lt LPG /19.98 Lt benzin = 1.09 oran

hayırlı olsun.kazasız belasız kulan. bence aldığın fiyat da gayet makul
    yalnız şu katsayı işini çozemedim
    LPG 50 tl / 180 km = 0,277 kuruş
    bende gaz kiti yok
    BENZİN 300 tl / 1030 km = 0,291 kuruş tamamı şehir içi (bilenlere Bursa trafiği)
    bençe senin exeo biraz fazla yakıyor gibi geldi bana yada gaza abartılı yükleniyorsun
  • TEŞEKKÜRLER...
    50 Lt Lpg / 180 Km= 277kuruş olayı şöyle:
    LPG de, 3500-4000 devirde tekleme yapıyordu araç. Ayar yaparken 3-4-5. viteslerde rampada 3000-6000 devir arası 100 km deneme yaptık. O yüzden gaz fazla yaktı.
    Senin arac ise,
    Litresi 3.85TL den 300TL lik benzin = 78 LT benzin yapar. 1030 km şehir içi gittim diyorsun. O zaman 100 km'de 7.57Lt benzin yakar hemde şehir içi.
    Exeo'nun şehir içi fabrika verisi 10.6Lt benzin/100Km
    Bence senin exeo'da inanılmaz az yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olorin_ -- 23 Aralık 2010; 23:51:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.