Şimdi Ara

Seat İbiza 1.0 ecoTSİ ilk izlenimler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
7.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çok yanlış, clio her türlü ibizadan iyi bir araç. araçtan anlamayanların teneke falan yazmasını boş verin. teneke kelimesi ibiza için cuk oturmuş. fabia olsa bir nebze derdim ama. yakıt masrafın 3 katına çıkmış. ne diyelim hayırlı olsun.
  • mb66333 M kullanıcısına yanıt
    yeni aracınız hayırlısı olsun, sorduğum soru özel olmazsa bu kadar sık araç değiştirme isteğine sizi iten nedir merak ettim.
  • Çok araç değiştiriyorum çünkü fazla sayıda aracı tanımak istiyorum.Hiçbir markanının fanatiği değilim.

Clio teneke falan değildi.1,5dci touch,0,9 beninli ve en son GT line EDC dizel kullandım.Ancak hiçbir araç teneke değil artık.İbiza da değil.Neye göre teneke,sac kalınlığını mı ölçüyorsunuz,izolasyonuna mı bakıyorsunuz?

Yakıt tüketimim 2 katına filan çıkmadı. Bu aracın fabrika verisi 5,3ltşehir içi.VW grubunun fabrika verisi gerçekte de genelde tutar.Araç daha 600kmde ve günlük yol kullanımım şu anda çok kısa.motorun en çok yakıt tükettiği anda ben varmış oluyorum.Bu mesafe uzadıkça ve rodaj süresi doldukça düşeçecktir. Bu arada total maliyet olarak bakarsak dizelin bakım masrafı ve yıllık vergi dilimi gibi parametreleri de hesaplamak lazım.Sadece depoyu doldurup gitmiyorsunuz.
  • 1.0 TSI motoru ben de çok merak ediyorum. Büyük ihtimal Golf 8 de bu motorla gelecek.

Şu anda Golf 7'de 1.2 TSI var ve 175 Nm fazlasıyla yetiyor.
    Kaldı ki 200 Nm güçü daha düşük hacimli motorla yakalayabiliyor olmak bence hatırı sayılır bir başarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 10 Mayıs 2016; 11:43:21 >
  • İlk sormada 2 bin indirim yapıyorlar. Fiyat fena değil ama araba eski. 4 bin daha verip çok daha dolu e yeni bi fabia almak daha mantıklı bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

quote:

Orijinalden alıntı: Armut Bey

quote:

Orijinalden alıntı: Nehoo

İbizaya o para verilmez

Evet verilmez gidilir 62 ye clio alınır. Peynir tenekesi hissiyle gezilir.

ibiza ne tank falan herhalde.

İbiza tankmı bilmem ama clio bildiğin çöp tenekesi. 3 gün kiraladım full olsa ne yazar. Full özellikli çöp tenekesi.
  • ibizanın 1.0 motorunu kullananan arkadaşlar... pişman mısınız ?
    güya 1000 motor az yakıyor deniliyor ama küçük motor daha çok yakıyor... ayağımı gaz pedalına değdirmem yeterli oluyor, bali çeker gibi çekiyor resmen :)
    tamam araba 110 gayet güzelde madalyonun bu tarafı acı
  • araç maşallah çok güzel güle güle kullanın 53 binde 0 km otomatik araba almışsınız daha ne olsun ama şahsi fikrim o jantları değiştirirdim çok küçük duruyor iz genişliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: mb66333

merhaba,
    araç şu anda 600km.de Şehir içi 7,2lt ile geziyorum. Ev ofis arası 800metre,haftada 2gün böyle,motoru kapatana kadar 11lt.oluyor.Motor ısınınca ortalama hızla düşüyor.Daha şehir dışına çıkamadım.Rodaj önerisine uygun kullanıyorum.İlk 1500km.düşük devirle geziyorum.Motorun sessizliği ve canlılığı hoşuma gitti.

Skoda Fabia 1.2 TSI ile de test sürüşü yaptım.1. Motor daha gürültülü 2- 110HP olabilir ama tork olarak 1.0TSİ çok daha iyi testte daha net çıktı,fabrika verilerini de inceleyebilirsiniz3-Daha pahallı 55.000TL nin altına vermediler(2,500TL daha pahallı)

DSG için artık birşey yazmayacağım,Forum Donanım'da bu konunun hastaları var.Bu arada bilmem kaçıncı milyon DSG satıldı.Bunlar hala alınmaz ,binilmez modunda,

Renault Clio'yu sattım 2014 model'di 58.000TL'ye sattım.Şu anda sıfır otomatik Türkiye'deki en yeni motorlu arabayı aldım,5.000TL de cebimde,ben her yıl araba değiştiriyorum,yukarıda yazdım kullandığım arabaları.

Bence en iyisini yapmışsınız. Bir de herkes sizi kendi yerine koymuş. Sanki onların hayatını yaşıyormuşsunuz gibi yok clio satılırmıymışta bilmem ne. Adam sıkılır dğeişiklik arar satar başka araç alır. Sana ne? Bir hayırlı olsun demek zor geliyor millete. Bende 90lık polo var, bunun bile nasıl gittiğini görünce o 110luk ecotsi'a çok özeniyorum.

• Hayırlı olsun aracınız, 1-2 ay geçmiş artık daha net veriler elde etmişsinizdir. Ben de aracınız ve fabia arasında kaldım. Geçen sürede sizi pişman eden bir şey oldu mu yoksa araçtan hala memnun musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba,
    arabam şu an 3.000km'de.Bayramda ilk defa şehir dışına çıktım.Antalya-Datça-Bodrum-Antalya 1.000km yol yaptım.2kişi klima sürekli açık bagaj dolu 5,8lt ile şehir dışı tüketimi yaptım.Yollar çok kalabalıktı.Akyaka kavşağında 45dakika trafikte kaldık dur kalk.Yani neredeyse şehir içi gibiydi.
    Sessiliği gayet iyi özellikle 110-120 arası karayolları hız sınırı limitlerinde hiç yormuyor.Düzlüklerde çok rahat hızlanıyor160-180 çok rahat çıkıyor.Sport'da fazla kullanmadım.Sakin kullanmayı sevdiğim için bana fazla devirli geliyor.Sportta devir çevirirken yakıt tüketimi de hızla artıyor.Yoküşda çekişi bayağı iyi 1,6 dizelleri bayağı ektiğim oldu.
    Süspansiyonları fazla yumuşak geldi.Virajlarda fazla yana yatıyor.Yol tutuşu etkileyecek bir olumsuzluk yok,beni tedirgin etti,belki önceki arabalarım daha sertti ondandır.
    Uzun yolda kol dayama ve eşya gözü eksikliği hissediliyor. Cruise control çok kolay kullanıyor.DSG ile de birleşince yağ gibi akıyor yolda.
    Şu anda memnunum,şehir içi 7,2lt yakıyor.Temmuz vergisini ödeyeceği motor hacmi avantajını kullanacağım için mutluyum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.