Şimdi Ara

Seat İbiza 1.2 TSI DSG 2012 Vites Kilitlendi Garanti Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile vites değiştirme mekanizması bozulmuş. Kapalı bir kutudur bu su sıçrar bozulur biraz abartı olmuş direk suyun içinde bırakmanız lazım aracı.Yanlış müdahale edilecek bir parça da değil bildiğim kadarı ile sonuçta kapalı kutu eğer sigorta rölelerle yanlış oynansa ilk önce beyni yanar aracın.

Değiştirtmekten başka çareniz yok aracı kullanamazsınız yoksa.,Parça fiyatı ne kadar bilmiyorum ama sıfırı 1000 TL nin üzerindedir büyük ihtimal. Araştırın biraz parçacılardan fiyatını. Ama arabayı ordan alıp özel servise götürürseniz ne kadar karınız olacağını da iyi hesaplayın. Yol yardım ve kurtarıcı parası,arıza tespit ücreti gibi kalemleri sizden tahsil edebilirler o yüzden servisten yaptırmaktan başka çare yok gibi duruyor.

Araç diyelim ki kaporta, mekanik ve elektronik olarak garanti dışı oldu, yine de 2 sene ücretsiz yol yardım vermek zorunda değil midir? 1 gece önce aracı iç-dış yıkatmıştım bu esnada kapalı olan vites kutusunun içerisinde birkaç damla su girse, bunun bu parçayı bozma ihtimali var mı? Aracı aldığımdan beri 1200 km yol yaptım hiç bir sıkıntı yoktu, sabah parkkettim akşam iç çıkışında vitesi kitledi çalıştırdıktan sonra...

• quote:

Geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile vites değiştirme mekanizması bozulmuş. Kapalı bir kutudur bu su sıçrar bozulur biraz abartı olmuş direk suyun içinde bırakmanız lazım aracı.Yanlış müdahale edilecek bir parça da değil bildiğim kadarı ile sonuçta kapalı kutu eğer sigorta rölelerle yanlış oynansa ilk önce beyni yanar aracın.

Değiştirtmekten başka çareniz yok aracı kullanamazsınız yoksa.,Parça fiyatı ne kadar bilmiyorum ama sıfırı 1000 TL nin üzerindedir büyük ihtimal. Araştırın biraz parçacılardan fiyatını. Ama arabayı ordan alıp özel servise götürürseniz ne kadar karınız olacağını da iyi hesaplayın. Yol yardım ve kurtarıcı parası,arıza tespit ücreti gibi kalemleri sizden tahsil edebilirler o yüzden servisten yaptırmaktan başka çare yok gibi duruyor.

Parçaya yetkili servis 1620 TL dedi. Çıkma alsam risk almış olur muyum sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzsari14

quote:

Parçaya yetkili servis 1620 TL dedi. Çıkma alsam risk almış olur muyum sizce?

Alıntıları Göster
    Resmen Doğuş grubundan nefret ediyorum. Bu tutum değişmediği sürece yanından bile geçmeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

Resmen Doğuş grubundan nefret ediyorum. Bu tutum değişmediği sürece yanından bile geçmeyeceğim.

Alıntıları Göster
    Seat Ibiza 1.2 TSI sahibiyim.

2. el 9000 KM'de bir araca bakmıştım. Aracı satan 2. sahibiydi. 9000 KM'deki aracın hiç bir bakımı yetkili serviste yapılmamış. Daha 9000'deki arabada pasta cila var dedi. Sıfır arabaya neden pasta atılır? Tavanda komple cam imiş sanılsın diye kaplama yapmış. Ben gidip o arabayı almadım.

Aldığımda 19.000 KM'deki, 15.000 bakımı ve tüm bakımlarının Avek'te yapıldığını bildiğim, ekspertizini de yaptırdığım, kaskolu aracı sahibinden aldım. Bu arabayı geçenlerde servise götürdüğümde güncellemelerini yaptılar güzel bir şekilde bakımları yapıldı. Bir sorunu vardı onu da ücretsiz yaptılar.

Burada mağdur sizsiniz. Keşke garantisi biten bir arabaya, özel serviste müdahale ettiren adamdan araba almasaydınız. Ciddi anlamda Türkiye'deki ustalar arabanın içine ediyorlar. Benim bir arabam ustalar yüzünden yanıyordu. Adam teyp takmış ve teybin arkasındaki tüm kabloları ekleme yaparak bağlamış. Bu kablolara da hiç bir şekilde izole bant atmamış. EEE kısa devre olsa ne olacaktı? Kafalaırna göre kablo çekerler, kırar dökerler. Şimdi servis müdahale edilmiş arabayı garantiden çıkartabilir. Bu da ihtimal.

Açıkcası DSG araç alırken 4 5 kere düşünürüm, siz garantiden çıkmış aracı almışsınız o da ilginç bir sorun. Geçmiş olsun

• 16binde arabanin sanzimanini kim kurcalayacak. Klasik dogus palavrasi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakcan25

Buralarda neler olur savaslar cikar kanlar dokulur gelsin bakalim vag askerleri

Patlamış Mısır ve kola aldım izliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

quote:

Orijinalden alıntı: Burakcan25

Buralarda neler olur savaslar cikar kanlar dokulur gelsin bakalim vag askerleri

Patlamış Mısır ve kola aldım izliyorum..

Büyük boy çekirdek ile ben de aranızdayım.

• Aracın kavramısında problem yok Linç timi için bilgilendirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatan haini Spartacus

Aracın kavramısında problem yok Linç timi için bilgilendirim.
    Tüketici hakem heyetine başvurun zaman kaybetmeden..
  • Belli ki araç sahibi tamiratı özelde 5'e yaptırıp kaskodan 10 almış. Siz de uygun diye almışsınız aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Belli ki araç sahibi tamiratı özelde 5'e yaptırıp kaskodan 10 almış. Siz de uygun diye almışsınız aracı.
    VW iyi güzel de hem DSG'si çekilmiyor hem de şu aşırı yüksek fiyatlar..

Türkiye'de araç alacaksan OPEL'den alacaksın arkadaş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Belli ki araç sahibi tamiratı özelde 5'e yaptırıp kaskodan 10 almış. Siz de uygun diye almışsınız aracı.

Haklısınız. Aynen öyle olmuş fakat vites kutusu ile neden oynasınlar ki? Oynasalar bile o parçanın bozulmasını neden buna bağlıyorlar? Bu tamamen niyet meselesi, ben doğuş grubu ile ilk kez tanışıyorum daha yeni müşteriyim ve bana davranışları şuana kadar hiç hoş değil. Müşteri memnuniyeti adına hiçbir şey yok şuana kadar. Cuma sürece itiraz ettim P.tesi bitti bugün hala dönüş yok. Bu arada 4-5 defa arayarak taciz ettim, dosya işlem halinde devam ediyor, sonuçlanınca geri dönüş sağlanacaktır bla bla bla... Lanet etmek üzereyim!!!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Haklısınız. Aynen öyle olmuş fakat vites kutusu ile neden oynasınlar ki? Oynasalar bile o parçanın bozulmasını neden buna bağlıyorlar? Bu tamamen niyet meselesi, ben doğuş grubu ile ilk kez tanışıyorum daha yeni müşteriyim ve bana davranışları şuana kadar hiç hoş değil. Müşteri memnuniyeti adına hiçbir şey yok şuana kadar. Cuma sürece itiraz ettim P.tesi bitti bugün hala dönüş yok. Bu arada 4-5 defa arayarak taciz ettim, dosya işlem halinde devam ediyor, sonuçlanınca geri dönüş sağlanacaktır bla bla bla... Lanet etmek üzereyim!!!

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle herkese ilgisinden ötürü teşekkür ederim. Sonuç şu; Doğuşdan bir temsilci aradı ve aracım ile ilgili garanti kapsamı dahilinde işlem yapılmayacağını, bunun sebebininde daha önce aracın dışarda tamirinin yapılması(sadece kaporta üzerinde işlem var) olarak gösterdi. Hiçbir parça indirimi falan da yapmadılar, tamam desem 10 saniyelik bir konuşma geçecekti aramızda(1 haftalık bekletmenin sonucunda). Bende lanet olsun dedim ve kendi işimi kendim gördüm arkadaşlar. Bundan sonra Doğuş Grubunun hiçbir kurumu ile hiçbir ilişki kurmamaya karar verdim. Çöp torbası bile satsalar almayacağım...

• quote:

Merhaba Arkadaşlar;

Öncelikle herkese ilgisinden ötürü teşekkür ederim. Sonuç şu; Doğuşdan bir temsilci aradı ve aracım ile ilgili garanti kapsamı dahilinde işlem yapılmayacağını, bunun sebebininde daha önce aracın dışarda tamirinin yapılması(sadece kaporta üzerinde işlem var) olarak gösterdi. Hiçbir parça indirimi falan da yapmadılar, tamam desem 10 saniyelik bir konuşma geçecekti aramızda(1 haftalık bekletmenin sonucunda). Bende lanet olsun dedim ve kendi işimi kendim gördüm arkadaşlar. Bundan sonra Doğuş Grubunun hiçbir kurumu ile hiçbir ilişki kurmamaya karar verdim. Çöp torbası bile satsalar almayacağım...

Gecmis olsun,keske aracin gecmisini arastirsaydiniz keske...Neden ozel serviste islem gormus arac? Yetkili serviste yapilmamis? Ne islem gormus arac? Vitesle ugrasilmis falan...

Olan olmus artik yapacak bir sey yok da,daha beteri ile karsilasmassiniz umarim..

• DSG 2000TL civari falan farkla da satilmadigi icin hem alirken 7-8000TL fazla veriyorsun, hem de sonra sorun cikartiyor. Adam gibi kaliteli uretemediler şunu.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar;

aracın tam olarak arızası neymiş? tamirat olarak hangi işlemler yapıldı? nerede? ve nekadar tuttu?
    teşekkürler...

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Vitesi değiştiren mekanizma değişti, parça 1621 TL, WW özel serviste yaptırdım Ümraniye'de tanıdık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Merhaba Arkadaşlar;

Gecmis olsun,keske aracin gecmisini arastirsaydiniz keske...Neden ozel serviste islem gormus arac? Yetkili serviste yapilmamis? Ne islem gormus arac? Vitesle ugrasilmis falan...

Olan olmus artik yapacak bir sey yok da,daha beteri ile karsilasmassiniz umarim..

Viteslik birşey yok, o yetkili servisin uydurduğu birşey, zaten garanti kapsamına almamalarına sebep olarakta bunu göstermediler. Önceki mesajlarda herşeyi detayı ile anlatmaya çalışmıştım, iyi günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Merhaba Arkadaşlar;

aracın tam olarak arızası neymiş? tamirat olarak hangi işlemler yapıldı? nerede? ve nekadar tuttu?
    teşekkürler...

Boşa kıvırıp farklı yönlerden mevzuya bahane aramaya çalışma çünki sözkonusu şanzıman SORUNLU OĞLU SORUNLU bir şanzımandır, nokta. Her geçen gün sorun yaşayanların sayısı kat be kat artarak çığ gibi büyümeye başladı, millet resmen telef olmaya başladı dsg yüzünden.

Sonuç;

"Her DSG birgün arızayı tadacaktır."

• quote:

Vitesi değiştiren mekanizma değişti, parça 1621 TL, WW özel serviste yaptırdım Ümraniye'de tanıdık.

vitesi değiştiren mekanizma, mekatronik olması lazım. öyle ise fiyat çok düşük. parçanın tam adını yetkili belirtmişmiydi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.