Şimdi Ara

Seat İbiza 1.2 TSI DSG 2012 Vites Kilitlendi Garanti Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 hafta önce Seat İbiza 1.2 TSI DSG şanzıman araç aldım(2. el 2012 model). KM daha 16bin'de. 2 gün önce şirket önüne aracı parkettim, işçıkışı geldiğimde araç marş aldı, motor çalıştı şanzıman kilitlendi. Ne vites ne de arabayı yerinden oynatabildim. Direkt yetkili servisi aradım yol yardım devreye girdi aracın garantisi devam ediyor dendi vs. Arabayı Çekmeköydeki Kayadibi yetkili servisine çektirdim. Bugün tüm gün cihazla falan da arıza tespit yapılmaya çalışılmış fakat gün sonu şuana kadar arızayı tespit edemedik dediler. Açıkçası çok endişeliyim ve araçtan soğumaya başladım. Daha 1200 km civarı yapabildim ve araç şuan bu durumda.

Dün öğlen Kayadibi'nden aradılar ve vites kutusunun altında bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler(Parça no.6R1713025AC) ve bu parçanın garanti kapsamı altında değişemeyeceğini ve değerinin 700 TL civarı olduğunu ilettiler. Doğuş Otomotiv'in parçayı garanti kapsamına alamayız dediğini ilettiler. Bunun üzerine şok oldum ve yazılı bir teyit istedim fakat servis yazılı bir bilgilendirme yapamayacaklarını söyledi. Benim aracım kaportadan daha önce işlem görmüş, bu işlemi de özel serviste yaptırmış benden önceki sahibi fakat elektronik veya mekanik herhangi bir işlem olmadığını teyit ettirdim ben alırken. Elimde özel bir servisin expertiz raporu var ve bize orada expertiz sonrası anlatılan durumda arabanın kesinlikle alt tarafta şanzımanda ve motorda hiçbir sıkıntının olmadığını iletmişlerdi. İç konsol ile ilgili de herhangi birşeyden bahsetmediler. Şimdi servisin savı yok bu arabanın sigortaları ile oynanmış, torpidosu ile oynanmış vites kutusu kurcalanmış vs vs fakat ben bunu çok açık söylüyorum samimi bulmadım. Şimdi bu yetkili serviste aracın altını üstüne getirdi arızayı bulabilmek için(arıza tespitini 1,5 günde yapabildiler makineye sokmalarına rağmen bulamadılar). Bunun aksini nasıl kanıtlarım? Dün öğlen Doğuş Otomotiv'i arayıp konu ile ilgili itirazımı ilettim fakat geri dönüş yapmadılar dosyam hala açık, haftasonuda çalışmıyorlarmış konu ileilgili en erken Pazartesi geri dönüş yapılacak. Eğer bu parçanın garanti kapsamına girmediğini kabul edip değişimini sağlarsam bu kez yarın bu araçta herhangi bir başka sıkıntı olursa bundan sonra herşeyi garanti kapsamı dışında sayacaklarına da eminim.

Biraz önce servise gittim aracı gördüm konuştuk geldim. Aracın 5-6 ay öncesine ait Ankarada'ki yetkili bir servise ait kaydı varmış, burada aracın hasarlı geldiğini ve tamir işleminin yapılmadığını ya da servisin bu tamiri reddettiğini söylediler. Bunun dışında şurasında sıkıntı var burası problemli gibi bir not düşmemişler fakat Kayadibi'ndeki yetkililer aracı tamir etmeyi reddettiler ise orjinalliği bozulmuşsa bunu sebep göstermiş olabilirler dediler. Usta'da vites kutusu ile oynandığını kabloların geçiş yerlerinin bile farklı olduğunu falan anlattı. Bu parça örneğin aracın camı kırıksa buradan vites kutusu yanına su gelmişse ve buradan içeriye su girmişse arızalanmış olabilir dediler(arızalan parça elektronik aksammış). Bunun yanında bu parçayı yenisi ile değiştirseler bile başka bir sorun olmayacağını da garanti edemeyeceklerini söylediler. Ben bu işi gerçekten anlamadım. Parça değerini telefonda ben 670 TL olarak dediler diye hatırlıyorum fakat orada 1620 TL + İşçilik dediler!!

Bunun dışında araca baya salladılar keşke almasaydınız falan diye ve mağduriyetimin farkında olduklarını Doğuş oto şikayetim ile ilgili taraflarına ulaştığında ellerinden geleni yapacaklarına emin olmamı söylediler. Fakat durum anlattıkları kadarı ile hiç iç açıcı değil(garanti bakımından). Ne yapacağımı şaşırdım. Tavsiyeleriniz nelerdir?? Teşekkürler...

• Şimdi bu klasik DSG sorunu mu yoksa ustanın dediği gibi farklı bir sebepten mi ?

" Usta'da vites kutusu ile oynandığını kabloların geçiş yerlerinin bile farklı olduğunu falan anlattı."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1nvdr -- 11 Ocak 2014; 18:11:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Şimdi bu klasik DSG sorunu mu yoksa ustanın dediği gibi farklı bir sebepten mi ?

" Usta'da vites kutusu ile oynandığını kabloların geçiş yerlerinin bile farklı olduğunu falan anlattı."

Şuana kadar DSG şanzıman ile ilgili herhangi bir sorundan bahsetmediler. Vitesimin kitlenmesinin sebebini vites kutusunun altında bulunan elektronik bir parçanın doğru çalışmamasından ötürü olduğunu söylediler. Bu parçanında 1620 + İşçilik ile değişimini sağlarız dediler.
  • Kusura bakmayın ama bu DSG tek kelimeyle boş iş.

Gördüm mü kaçarım direk işim olmaz.

Öyle bir distribütör ki hatalı şanzımandan para kırıyor.
  • Buralarda neler olur savaslar cikar kanlar dokulur gelsin bakalim vag askerleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Kusura bakmayın ama bu DSG tek kelimeyle boş iş.

Gördüm mü kaçarım direk işim olmaz.

Öyle bir distribütör ki hatalı şanzımandan para kırıyor.

Aman hocam topa tutarlar
    Bu arada geçmiş olsun hocam.Burada boş yere bas bağırmıyoruz dsg şanzımanlı araç almayın diye.
    Tüketici hakem heyetine başvurun .Neticede elektronik parça .Ozel servislik bir şey olsaydı 1200km gitmezdi diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben savaşlarç ıkmasın kanlar dökülmesin diye işte ilk mesajda sordum o soruyu. Ama gördüğünüz gibi fırsatçı arkadaşlar gelip başlamış bile giydirmeye.... @Burakcan25
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    10 yıl önce açıldı
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yinede ucuz atlasmissiniz bakin gecen hafta konusunu actim servis dsg sanzimana 18 milyarlik masraf cikarmis azbuz degil yani yinede gecmis olsun
    daha nazik kullanmak gerekir ozellikle rampalarda el freni destekli kalkislar yapmak gerekiyor en buyuk zarar bundan olusmakta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne dsg imiş yaa.. volkswagen grubunun en buyuk ekmek kapısı.
  • çok ciddi söylüyorum hayatım boyunca kullanmayacağım para vermeceğim tek şanzıman DSG olacak.. bu kadar problem bu kadar konu olmasına rağmen hala insanlar dsg alıyor ya
  • Yapacağınız sey cok basit. Kaziklanmak istemiyorsanız arabayı ordan alıp cektireceksiniz ozel servise. Varsın garantiden cıksın zaten 1 senesi bitmis garantinin. İlk basta 700 deyip sonra bide fiyat yukseltiyorlar. O size 2 bin lirayı bulur. Ozelde yarisindan bile azına halledersiniz olayı

• Konu DSG ile ilgili değil. Konu Doğuş Grubunun tutunduğu tutum. Sen Doğuş Servisine mi gittin bilmiyorum ama şunu söyle açık açık

-Şimdi ben bu aracı, garanti dahilinde Doğuş markasına, Doğuş Holding markasına güvenip de aldım. Siz bana uçan kuşun yaptığı dışkıdan araç bozuldu diyip, inandırıcı olmayan bir sav sunuyorsunuz. Ben aracımı sizde bakım yaptırıp, kullanıp VW'nin diğer araçlarına geçmek istiyorum. Siz Doğuş ailesine, VW ailesine aldığınız yeni üyeye, böyle davranıp, güvenini zedeliyorsunuz. Ben size güvenip yarın nasıl sıfır km DSG bir araç alacağım? Güvenimi zedeliyorsunuz ki, Doğuş Grubu müşteri memnuniyetine çok önem veren firmadır diye bilirdim ben siz değil misiniz, bir ufak servis ziyareti sonrası 1 saat müşteri memnuniyet anketi yaptıran?

Bana bunu yaparsanız, çevresi olan, bir müşteri kaybedeceksiniz, ve ben bunu her mecrada anlatacağım, yeminli tercümana tercümeli mektubumu Almanyaya Audi Gruoup merkeze, VW merkeze ve Seata göndereceğim. Bu konudan herkesi haberdar edeceğim...

Benim ilk aracım değil, daha önce de garanti kapsamında tamirler yaptırdım, böyle kötü müşteri memnuniyeti görmedim de... Kesinlikle kabul etme...

Hatta ve hatta Aracın kesinlikle vites kablolarında oynama yok eminim, ekspertizini gösteririm, ben şimdi şüpheye düştüm, sizin yapmadığınızı nereden bileyim de? Güvenim kayboldu de...

Not olarak , ben bilerek, garantideki aracı başka yerde yaptıran adamdan araç almazdım...

• insanlar neden vw gurubu arabaları alıyor anlamıyorum burada sürekli yazılıp çiziliyor araçların sorunlu olduğu, tipinemi aldanıyorsunuz tok kapı sesine mi?
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle araç sahibine geçmiş olsun.

Sizin cevabınıza gelirsek bence benzinli manuel VW ler tercih edilesi fiyat ve performans yönünden ama bende DSG ve dizel almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Öncelikle araç sahibine geçmiş olsun.

Sizin cevabınıza gelirsek bence benzinli manuel VW ler tercih edilesi fiyat ve performans yönünden ama bende DSG ve dizel almam

TSI motordan da korkuyorum valla ben... kuzende polo var servisten çok şikayetçi servis yüzünden aracı değiştirme noktasına geldi
  • Ah be cihan keske burada olsaydın. Insanlara beles dsg tamiri taktikleri verirdin.

Hocam gecmis olsun. Baska servise çektiririm aracı şahsen.

• hocam gecmis olsun,mahkeme vs sakin bulasma 2 sene surer en az, firmalarda buna guveniyor zaten, dogusla surekli iletisimde ol bir orta yol bulmaya calis, fiyat konusunda, olmazsada disarda yaptir.

ayrica bana araci aldigin kisinin dsg sorunu yasadigi, mahkemelik olduklarini, sonrada bunu disarda yaptirdigi gibi seyler geliyor.

• ALLAH dsg şanzımanlı araç sahiplerine sabır versin..
  • Şu arabalarda garanti olayı o kadar sıkıntılı ki tamamen çalışanların insayitifine ve firmanın satış stratejisine göre sekilleniyor. Çin malı dandik dediğiniz geil markası garanti kapsamında silecek lastiğine kadar degistirebilirken wv grubunun markası tamamen üretimle alakali olan elektronik parçayı garantiye almıyor. Belki debraj balatasi ya da herhangi bir disli olsa sizden önceki adam arabanın içinden ggecmiştir diyebilirim ama elektronik aksam da kullanıcı hatası nedir ya ?

• cok geçmiş olsun daha cok dusuk km de bir arac biraz sanssizliginiz olmus servisler cok uyanik hemen bir bahane buluyorlar inşallah sizi maddi manevi uzmeden bu işten siyrilirsiniz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.