Şimdi Ara

Seat İbiza 1.2 TSI DSG 2012 Vites Kilitlendi Garanti Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aytürk

Bu mesaj silindi.
    konuyu okudum hayattan soğudum:(

bu servisler niye böyle alavereci sanki bu parça kendi ceplerinden mi çıkıyor anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadirdalgic

cok geçmiş olsun daha cok dusuk km de bir arac biraz sanssizliginiz olmus servisler cok uyanik hemen bir bahane buluyorlar inşallah sizi maddi manevi uzmeden bu işten siyrilirsiniz
    dsg lerde bu kronık sorun oldugunu bızzat duymustum ıbızamı allah korusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

konuyu okudum hayattan soğudum:(

bu servisler niye böyle alavereci sanki bu parça kendi ceplerinden mi çıkıyor anlamıyorum

Alıntıları Göster
    Geçen TCT için açılan bir "aktivatör yüzünden geri çağrılma" konusu vardı.

Sıkıntı aynı parçadan dolayı olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    başlıktaki "vites kilitlendi" yazısını okuyunca aklıma hemen fren mişürünün bozuk olabileceği geldi.
  • Bu kadar uyari bu kadar konudan sonra dsg alanlara iyi olmuş diyecem ama diyemiyorum insanlar bu ülkede zorla para kazanıyor.yazik oluyor emeklerine insanların
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasamsunlu

Bu kadar uyari bu kadar konudan sonra dsg alanlara iyi olmuş diyecem ama diyemiyorum insanlar bu ülkede zorla para kazanıyor.yazik oluyor emeklerine insanların
    DSG öyle sağda solda usta diye geçinen adamların uğraşıp düzeltebileceği bir şanzıman değil. Bu tarz insanların elinde işte böyle arızalara yol açıyor ne yazıkki. En iyisi aracı yaptırıp hemen elinizden çıkarın zira o şanzımanı doğru toplamadılarsa yavaş yavaş sıkıntı çıkarmaya başlayacaktır.

Garanti bakımından bence servisin bir yanlışı yok. Sonuçta bir parçayla oynarsanız o parça garantiden çıkar. Her marka böyledir.

Bu arada DSG'ye top atışları başlamış yine. Birazdan forumun kadrolu anti-DSG ekibi gelir. Şimdiden hoşgeldiniz diyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

quote:

Orijinalden alıntı: Bugrahan27

Öncelikle araç sahibine geçmiş olsun.

Sizin cevabınıza gelirsek bence benzinli manuel VW ler tercih edilesi fiyat ve performans yönünden ama bende DSG ve dizel almam

TSI motordan da korkuyorum valla ben... kuzende polo var servisten çok şikayetçi servis yüzünden aracı değiştirme noktasına geldi

valla ne yalan söylim bende çekiniyorum tsi dan, arabanın motor ufacık. çılgın gibi çekişi var.
    aşırı beslemeli.
    bence tsi lar 100-150 bin km bandında patlak verecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    açık ve net yazıyorum.
    arabayı yaptırmamak için diret.
    her yerle görüş
    baktın olmuyor dışarda yaptır.
    Sat ve bundan sonra vw markasına bulaşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Kusura bakmayın ama bu DSG tek kelimeyle boş iş.

Gördüm mü kaçarım direk işim olmaz.

Öyle bir distribütör ki hatalı şanzımandan para kırıyor.

Aman hocam topa tutarlar
    Bu arada geçmiş olsun hocam.Burada boş yere bas bağırmıyoruz dsg şanzımanlı araç almayın diye.
    Tüketici hakem heyetine başvurun .Neticede elektronik parça .Ozel servislik bir şey olsaydı 1200km gitmezdi diye düşünüyorum.

1200 değil hocam benden önceki sahibi de 3 ay binmişl araca. Ben anlamadım bu işi, hala Doğuş Oto'dan telefon bekliyorum. Cuma öğlen konuya itiraz etmiştim!

• quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Hocam yinede ucuz atlasmissiniz bakin gecen hafta konusunu actim servis dsg sanzimana 18 milyarlik masraf cikarmis azbuz degil yani yinede gecmis olsun
    daha nazik kullanmak gerekir ozellikle rampalarda el freni destekli kalkislar yapmak gerekiyor en buyuk zarar bundan olusmakta

Hocam aracı zaten nazik kullanıyorum, yaklaşım 8 senedir otomatik araç kullanıyorum ve hassas oldukarlını biliyorum, bu arızanın kullanışla hiç bir alakası yok düz bir zeminde park ettim aracı, geri geldim başıma gelen bu!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Yapacağınız sey cok basit. Kaziklanmak istemiyorsanız arabayı ordan alıp cektireceksiniz ozel servise. Varsın garantiden cıksın zaten 1 senesi bitmis garantinin. İlk basta 700 deyip sonra bide fiyat yukseltiyorlar. O size 2 bin lirayı bulur. Ozelde yarisindan bile azına halledersiniz olayı

İstanbul'da bildiğiniz iyi bir servis var mı? Araç konusunda her servise güvenilmiyor malum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Konu DSG ile ilgili değil. Konu Doğuş Grubunun tutunduğu tutum. Sen Doğuş Servisine mi gittin bilmiyorum ama şunu söyle açık açık

-Şimdi ben bu aracı, garanti dahilinde Doğuş markasına, Doğuş Holding markasına güvenip de aldım. Siz bana uçan kuşun yaptığı dışkıdan araç bozuldu diyip, inandırıcı olmayan bir sav sunuyorsunuz. Ben aracımı sizde bakım yaptırıp, kullanıp VW'nin diğer araçlarına geçmek istiyorum. Siz Doğuş ailesine, VW ailesine aldığınız yeni üyeye, böyle davranıp, güvenini zedeliyorsunuz. Ben size güvenip yarın nasıl sıfır km DSG bir araç alacağım? Güvenimi zedeliyorsunuz ki, Doğuş Grubu müşteri memnuniyetine çok önem veren firmadır diye bilirdim ben siz değil misiniz, bir ufak servis ziyareti sonrası 1 saat müşteri memnuniyet anketi yaptıran?

Bana bunu yaparsanız, çevresi olan, bir müşteri kaybedeceksiniz, ve ben bunu her mecrada anlatacağım, yeminli tercümana tercümeli mektubumu Almanyaya Audi Gruoup merkeze, VW merkeze ve Seata göndereceğim. Bu konudan herkesi haberdar edeceğim...

Benim ilk aracım değil, daha önce de garanti kapsamında tamirler yaptırdım, böyle kötü müşteri memnuniyeti görmedim de... Kesinlikle kabul etme...

Hatta ve hatta Aracın kesinlikle vites kablolarında oynama yok eminim, ekspertizini gösteririm, ben şimdi şüpheye düştüm, sizin yapmadığınızı nereden bileyim de? Güvenim kayboldu de...

Not olarak , ben bilerek, garantideki aracı başka yerde yaptıran adamdan araç almazdım...

Merhaba Hocam;

Öncelikle yönlendirmeleriniz için çok teşekkürler. Aracı fiyatı uygun diye aldım orada da kaporta vs hepsine baktırdım almadan. İç aksamı ile oynanma hususunu bilme ihtimalim olamazdı diye düşünüyorum ki bu konuda da emin değilim servis öyle yönlendiriyor(Doğu Oto'ya da bunu söyleyeceklerdir).

Diğer söylediklerinize harfiyen katılıyorum fakat Cuma öğlen konuya itiraz ettim haftasonu çalışmıyorlarmış 1-3 iş günü içerisinde geri dönüş yaparlarmış - hala geri dönüş yapmalarını bekliyorum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: atakom52

başlıktaki "vites kilitlendi" yazısını okuyunca aklıma hemen fren mişürünün bozuk olabileceği geldi.

Bunu bende okudum, anlatılanları yaptım fakat vites geri gelmedi, üstüne araçta abs ışıkları falan da yandı. Çözüm olmadı yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakom52

Bunu denedim, olmadı araç abs ışığı falan da yaktı...
  • Fren mişürünü değiştirdiniz mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzsari14

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Yapacağınız sey cok basit. Kaziklanmak istemiyorsanız arabayı ordan alıp cektireceksiniz ozel servise. Varsın garantiden cıksın zaten 1 senesi bitmis garantinin. İlk basta 700 deyip sonra bide fiyat yukseltiyorlar. O size 2 bin lirayı bulur. Ozelde yarisindan bile azına halledersiniz olayı

İstanbul'da bildiğiniz iyi bir servis var mı? Araç konusunda her servise güvenilmiyor malum?

Dostum vw in bildigim servisi yok ama madem istanbuldasın , senin gidecegin tek yer maslak sanayi. Diger sanayilere gore biraz pahalı ancak işin ehli cogu usta orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gocaman52

Fren mişürünü değiştirdiniz mi
    Ah be...Şimdi "cihanair" kardeşimiz burada olacaktı ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gocaman52

Fren mişürünü değiştirdiniz mi
    Geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile vites değiştirme mekanizması bozulmuş. Kapalı bir kutudur bu su sıçrar bozulur biraz abartı olmuş direk suyun içinde bırakmanız lazım aracı.Yanlış müdahale edilecek bir parça da değil bildiğim kadarı ile sonuçta kapalı kutu eğer sigorta rölelerle yanlış oynansa ilk önce beyni yanar aracın.

Değiştirtmekten başka çareniz yok aracı kullanamazsınız yoksa.,Parça fiyatı ne kadar bilmiyorum ama sıfırı 1000 TL nin üzerindedir büyük ihtimal. Araştırın biraz parçacılardan fiyatını. Ama arabayı ordan alıp özel servise götürürseniz ne kadar karınız olacağını da iyi hesaplayın. Yol yardım ve kurtarıcı parası,arıza tespit ücreti gibi kalemleri sizden tahsil edebilirler o yüzden servisten yaptırmaktan başka çare yok gibi duruyor.

• Oncelikle servisten bu soruna neyin sebep oldugunu detayli olarak yazili bicimde isteyin. Daha once onarim gordugunden dolayi mi yoksa montaj hatasimi ne ise detayli olarak isteyin. Vermek istemezler ise noter ile geleceginizi tutanak tutturacaginizi soyleyin. Ve vermezler ise dogruca noteri alin gidin.

Bu parca kullanim hatasindan dolayi bozulacak bir parcaya benzemoyor. Noter tutanaginda kullanici hatasi olmadigini belirtin. Tutanak ile tuketici heyetinin yolunu tutun. Araci kimden almis olursaniz olun arac seatin arabasidir. Ve garanti suresince bu tarz sorunlari cozmek zorundadir.

Bir avukata da danisabilirsiniz. Muhtemelen benim soyleyeceklerimi soyleyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile vites değiştirme mekanizması bozulmuş. Kapalı bir kutudur bu su sıçrar bozulur biraz abartı olmuş direk suyun içinde bırakmanız lazım aracı.Yanlış müdahale edilecek bir parça da değil bildiğim kadarı ile sonuçta kapalı kutu eğer sigorta rölelerle yanlış oynansa ilk önce beyni yanar aracın.

Değiştirtmekten başka çareniz yok aracı kullanamazsınız yoksa.,Parça fiyatı ne kadar bilmiyorum ama sıfırı 1000 TL nin üzerindedir büyük ihtimal. Araştırın biraz parçacılardan fiyatını. Ama arabayı ordan alıp özel servise götürürseniz ne kadar karınız olacağını da iyi hesaplayın. Yol yardım ve kurtarıcı parası,arıza tespit ücreti gibi kalemleri sizden tahsil edebilirler o yüzden servisten yaptırmaktan başka çare yok gibi duruyor.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Araç yetkili servis dışında onarım gördüğü için, garanti bakımından işiniz sıkıntılı görünüyor. Aracı satın alırken bu riski almışsınız. Ben olsam iyi bir özel servis bulup aracı yaptırıp, sonrasında ise elimden çıkarmaya bakardım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.