Şimdi Ara

SEAT IBIZA 1.2 TSI DSG HK. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bekliyorum kardeşim...Buralar bir durulsun çekecem pimi...
  • sonuççç =) risk....
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    yok hocam saygı olsun gerisi boş.. bendede otomatik şart ve dizel de.. lpg ye karşıyım kendim için değil 2 çocuk var..

bu durumda zaten 2 seçenek var biri dsg diğeride yarı otomatikler.. evde 2side var ben kendim şahsen c4 picasso kullanıyorum yarı otomatik 6 ileri çok memnunum hiç şikayetim yok inşallahta olmaz.. ama bu aracında ön takım biraz hassas ama tam bi asfalt aracı ve inanılmaz ekonomik.. cvt yi de kullandık hem jazz hem civic hiç memnun kalmadık biz yakıt tüketimi olarak dediğiniz gibi dizel cvt olmadığındandır belkide..

benim için ilk sırada sağlamlık ve düşük yakıt olunca yarıotomatik tek şeçenek.. tabi birde alım gücü ile ilgili çok daha başarılı araçlar vardır ancak bendede bi araca 60k dan fazla vermek pek mantıklı gelmiyor...
  • Yakıt ekonomisi+sorunsuzluk için tek kavrama yarı otomatikten başka seçenek yok gibi ( premiumlar hariç)
  • aslında tercih çok ama seçim yapmak çok zor ... bi tarafta cvt bi tarafta dsg bi tarafta diğerleri... işin garip tarafıda sorunlu mu sorunsuz mu olayından ziyade hepsi yeni yetme çin ve iran firmaları değil kaliteleriyle dünya otomotiv sektörüne yol vermiş firmalar. kendi düşüncem bu kadar yerden yere vurulan dsg veya cvt bunu hak ediyo mu? işin aslı herkes isteyerek severek aldığı otomobillerin böle ucuz sorunlar çıkarması insanı otomobilden soğutması...
  • tekrar merhaba

uzun uzadıya yaptığım araştıurmalar neticesinde 2014 nissan note visia manuel dizel almış bulunmaktayım... yarın hayırlısıyla teslim alıcam aracımı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keomaa

quote:

Orijinalden alıntı: CoderAdam

45900 mü yazıktır günahtır b sınıfı ve ibiza gibi bir araba 46 000 eder mi allah aşkına. Bence o arabanın hakettiği para 28-29 (SIFIR) ikinci elde de 21-22 o bile çok o arabaya

Kesinlikle.Hayır durumu iyi olan bir arkadaş olsa ibiza filan bakmaz.Vallahi üzülüyorum.Sabahtan akşama çalış sonra seni söğüşlesinler.46 bin ibizaya...yazık emeğinize...15 bin havaya vermeyin.

2. El bi ton otomatik uygun araç var.C sınıfı alın arabaya bindiğinizi hissedin.

Herkes öyle düşünmüyor. Bu araba o fiyatlara olsa kapış kapış gider. Bir tane bile piyasada araç bulamazsınız. Sırf DSG farkı için 6 - 7 bin TL alınıyor.
    28 - 29'a DSG'li araba. Marka model söylemiyorum bile. Ha DSG sorunlu bir şanzıman ama algısı farklı işte.

Bu genel bir fiyat sorunu.

Artık insanlar o bu kadar eder mi şu bu kadar eder mi demekten kesin olarak vazgeçmeli.
    Bu arabanın dolusunun 29 olduğu yerde dolu Golf 46-47 olmalı en fazla. Yoksa gider herkes Ibiza alır. Örnek veriyorum sadece.

Dizel sümbül olmuş 40 küsür bin. HB olanı olmuş 50 küsür bin. Bomboş Polo 40 küsür bin. DSG ekledin mi oluyor 50 bin.

Artık piyasa böyle oldu. Sıfır ne alacaksanız bomboş, başlangıç motoru baz donanımlı araçlar için minimum 35 bin gözden çıkarılacak. Tavsiye verirken artık bunları dikkate alın.
    Vergi indirimi olmadığı müddetçe fiyatlar asla aşağı inmeyecek. Her sene artan ötv düşünüldüğünde ise biraz daha bu arabalara ulaşmak imkansız hale gelecek.
    İnsanlar sıfır araba almaya çalışıyor siz 2. el diyorsunuz. Sanki 2. el fiyatları da yerinde sayıyor. Ben baktım 2012 Ibiza'ya 35 - 40 bin arası fiyat var.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezgin.gunes

tekrar merhaba

uzun uzadıya yaptığım araştıurmalar neticesinde 2014 nissan note visia manuel dizel almış bulunmaktayım... yarın hayırlısıyla teslim alıcam aracımı..

Yanlış tercih yapmışsın

Neyse hayırlı olsun. Alacaktın İbizayı, mis gibiydi :)

Artı otomatik otomatik diyip manuel almak ilginç olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

tekrar merhaba

Yanlış tercih yapmışsın

ewt biraz ilginç oldu ama donanımsal olarak ibizaya baya bi fark atıyodu =)
  • şimdi hocam konuya şöyle yaklaşmak gerek.. son zamlardan sonra b segmentlerin çoğu 50 bin lira ve civarını geçti. Bu segmentin öne çıkan araçlar polo,corsa,fiesta,ıbıza,fabia,jazz ve suzuki swfit.. Fiesta ve corsa'nın otomatikleri 9-10 litre civarı yakıyorlar. suzuki'nin az yaktığı doğru ancak çok küçük bir araç.. Polo-Ibıza-Fabia ise birbirine çok yakın parçalarla üretilen nispeten kardeş araçlar. Dsg yeni bir şanzıman.. VW bu riski erken aldı ve doğrusunu yaptı bence. şimdi opel ve ford yarı otomatik sistemlerini geliştirmeye çalışıyorlar,yapıp piyasaya sürdüklerinde onlarda sıkıtı yaşayabilir. şahsi görüşüm 2005 jazz a 27 vereceğime ıbıza alırım.Dsg de sorun yaşayanlar olduğu kadar yaşamayanlarda var. apartmanda 2008 gof dsg var 120 binde bir araç,hiçbir sıkıntı yaşamadı.. ıbızada, poloda,fabia da güzel araçlar..fabia biraz saha geniş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

şimdi hocam konuya şöyle yaklaşmak gerek.. son zamlardan sonra b segmentlerin çoğu 50 bin lira ve civarını geçti. Bu segmentin öne çıkan araçlar polo,corsa,fiesta,ıbıza,fabia,jazz ve suzuki swfit.. Fiesta ve corsa'nın otomatikleri 9-10 litre civarı yakıyorlar. suzuki'nin az yaktığı doğru ancak çok küçük bir araç.. Polo-Ibıza-Fabia ise birbirine çok yakın parçalarla üretilen nispeten kardeş araçlar. Dsg yeni bir şanzıman.. VW bu riski erken aldı ve doğrusunu yaptı bence. şimdi opel ve ford yarı otomatik sistemlerini geliştirmeye çalışıyorlar,yapıp piyasaya sürdüklerinde onlarda sıkıtı yaşayabilir. şahsi görüşüm 2005 jazz a 27 vereceğime ıbıza alırım.Dsg de sorun yaşayanlar olduğu kadar yaşamayanlarda var. apartmanda 2008 gof dsg var 120 binde bir araç,hiçbir sıkıntı yaşamadı.. ıbızada, poloda,fabia da güzel araçlar..fabia biraz saha geniş olabilir.

evet hocam bu konuda haklısın tabi.. bende honda jazz yerine ibizayı seçtim herşeyi tamamdı fakat nissan note ye de bi bakayım dedim tabi micra yada baktım burda =) eşim baya micra note arasında gitti geldi en son dizel ve ben manuel kullanabilirim gerekirse özel ders alırım diyince manuel note da karar kıldım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

şimdi hocam konuya şöyle yaklaşmak gerek.. son zamlardan sonra b segmentlerin çoğu 50 bin lira ve civarını geçti. Bu segmentin öne çıkan araçlar polo,corsa,fiesta,ıbıza,fabia,jazz ve suzuki swfit.. Fiesta ve corsa'nın otomatikleri 9-10 litre civarı yakıyorlar. suzuki'nin az yaktığı doğru ancak çok küçük bir araç.. Polo-Ibıza-Fabia ise birbirine çok yakın parçalarla üretilen nispeten kardeş araçlar. Dsg yeni bir şanzıman.. VW bu riski erken aldı ve doğrusunu yaptı bence. şimdi opel ve ford yarı otomatik sistemlerini geliştirmeye çalışıyorlar,yapıp piyasaya sürdüklerinde onlarda sıkıtı yaşayabilir. şahsi görüşüm 2005 jazz a 27 vereceğime ıbıza alırım.Dsg de sorun yaşayanlar olduğu kadar yaşamayanlarda var. apartmanda 2008 gof dsg var 120 binde bir araç,hiçbir sıkıntı yaşamadı.. ıbızada, poloda,fabia da güzel araçlar..fabia biraz saha geniş olabilir.

evet hocam bu konuda haklısın tabi.. bende honda jazz yerine ibizayı seçtim herşeyi tamamdı fakat nissan note ye de bi bakayım dedim tabi micra yada baktım burda =) eşim baya micra note arasında gitti geldi en son dizel ve ben manuel kullanabilirim gerekirse özel ders alırım diyince manuel note da karar kıldım..

hayırlı olsun hocam.

• quote:

quote:

quote:

tekrar merhaba

Yanlış tercih yapmışsın

Donanım önemli tabii... Eşiniz rahat kullanabilecekse sıkıntı yok. Nissanlar sağlam araçlar. Sorunsuz binersiniz işte... Tek sıkıntısı satarken biraz kayıp olur, ama uzun yıl kullanacaksanız bu da bir nebze çok da önemli olmaz.

İçinize sinerek aldıysanız sorun yok.

Ben hatırlıyorum liseye gidiyordum, babama süper baskı kuruyordum, Golf al Golf al diye, sonra o gidip Sedan olduğu için Opel Astra aldı, bir arkadaşım da Golf almıştı, içim gitmişti.

İçinize sineni almanız önemli.

O dönem Golf istemiştim, babam Astra almıştı.

12 yıl sonra bu sefer kendi paramla Golf almak istedim, gittim Megane 3 aldım.

Sonra yine Golf-Polo dedik İbiza aldık.

Bende Golf laneti var sanırım :)

Tekrardan hayırlı olsun. Ne renk aldınız ve hangi donanım kaça aldınız, mahsuru yoksa?

• quote:

quote:

quote:

quote:

tekrar merhaba

Yanlış tercih yapmışsın

Donanım önemli tabii... Eşiniz rahat kullanabilecekse sıkıntı yok. Nissanlar sağlam araçlar. Sorunsuz binersiniz işte... Tek sıkıntısı satarken biraz kayıp olur, ama uzun yıl kullanacaksanız bu da bir nebze çok da önemli olmaz.

İçinize sinerek aldıysanız sorun yok.

Ben hatırlıyorum liseye gidiyordum, babama süper baskı kuruyordum, Golf al Golf al diye, sonra o gidip Sedan olduğu için Opel Astra aldı, bir arkadaşım da Golf almıştı, içim gitmişti.

İçinize sineni almanız önemli.

O dönem Golf istemiştim, babam Astra almıştı.

12 yıl sonra bu sefer kendi paramla Golf almak istedim, gittim Megane 3 aldım.

Sonra yine Golf-Polo dedik İbiza aldık.

Bende Golf laneti var sanırım :)

Tekrardan hayırlı olsun. Ne renk aldınız ve hangi donanım kaça aldınız, mahsuru yoksa?

aynen öle oldu gittik geldik çok... ama içimize sindi... ben tekna donanımını 48500 tlye aldım .

• Hocam o bütçeye çıkıyorsan bence 2.el temiz c sınfı bak.Seçenek çok temiz bulabilirsin.
    Chevrolet Aveo'ya bak düşük km çok satanlar var.Çekilmesi vs. dert etmeyin derim.
    45 civarına çıkıyorsanız temiz c sınıfı bulabilirsiniz.Temiz araçlar mevcuttur.
    İbiza alacaksanız sıfır olarak hayırlı olsun demek düşer.Kazasız belasız
  • aldım artık.. =) niisan note =)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.