Şimdi Ara

##SEAT İBİZA TSI MOTOR ARAÇ SAHİPLERİ BURAYA ## (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
756
Cevap
18
Favori
45.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler antalyadan bursaya gidicem allah nasip ederse bir kac gun sonra.....manavgat bursa mudanya arasi yaklasik 600 km.......seat ibiza 1.2 tsi dsg arabamla ne kadar litre yakitla giderim ? not: ARACIM DAHA YENI....oyle hizli gitmeye niyetim yok 90-100 km hizla gidicem insallah.
  • twilight1517 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Benim aracim da sizin araciniz gibi yeni, 2600 km de. Gecen gun 90 km/h ' ye sabitleyip kullanmistim, ortalamam 5 litrelere cok rahat indi, hatta yolun egimi daha da az oldugunda 4 lere kadar inmisti. Hadi biz biraz fazladan hesaplayip ortalama 6 litre yaktiniz diyelim, harcayacaginiz en fazla 35-36 litre yakit olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilight1517

beyler antalyadan bursaya gidicem allah nasip ederse bir kac gun sonra.....manavgat bursa mudanya arasi yaklasik 600 km.......seat ibiza 1.2 tsi dsg arabamla ne kadar litre yakitla giderim ? not: ARACIM DAHA YENI....oyle hizli gitmeye niyetim yok 90-100 km hizla gidicem insallah.

İstediginiz gibi basabilirsiniz rodaj diye birsey yok abartmayin yeter

• Teşekkür ederim arkadaşlar...bir de şu kırmızı ışıkta ben N ye alıp bekliyorum ama bir arkadaşım boşuna yapıyorsun D de bekle dedi hangisi dogru acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: twilight1517

Teşekkür ederim arkadaşlar...bir de şu kırmızı ışıkta ben N ye alıp bekliyorum ama bir arkadaşım boşuna yapıyorsun D de bekle dedi hangisi dogru acaba ?

Kısabaklemelerde D de beklemak daha doğru .N de beklerken şanzıman yağlanması nın % 50 azaldığını okumuştum
  • D halindeyken araç gitmek istiyor ama frene basılı tuttuğunuz için dişliyi zorlarSınız diyen de var....arkadaşlar en iyisi hangisi ? Valla kafa karıştı

• twilight1517 T kullanıcısına yanıt
    Araclarimizda bir suru sensor mevcut. Bu sensorler sayesinde, siz freni birakmadikca arac asla kavrama yapmayacaktir; hele bir de mesela bizde hillholder (yokus destek sistemi) mevcut. Bu sistem o kadar fazla sensorden aldigi bilgiye gore hareket ediyor ki (kavramadaki sensorler, egim sensorler, vb.) yanlis yapmasi neredeyse imkansiz gibi. Sahsen ben D konumunda bekliyorum, ama insan Audi gibi markalarda olan Auto Hold gibi ozellikleri de istemiyor degil. Bu durumda isiklarda surekli fren pedalina basmak zorunda kalmayacaktik, bir kere basmamiz yeterli olacakti, sonrasinda ayagimizi bosa cikaracaktik :)

• Az once servisi aradığımda D halinde beklerken frene iyice basın bekleyin dedi eleman....

• Arkadaşlar bu otomatik araçlarda standart birşeydir zaten...

D ile bekliyorsanız frene iyi basmanız lazım kavramayı bırakması için yük frene binsin diye...

P ile bekliyorsanız sıkıntı yok zaten

N ile bekliyorsanız boşta oluyor frene yine basmak durumunda kalabilirsiniz...

Onun haricinde bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum... En azından benim bildiğim bu...
  • D 'de frene biraz fazla basarsaniz aracin kavrama degil, devrin bi anda 500 600 lere dusup bekleme konumuna geldigini görebilirsiniz. O yuzden d konumunda beklemekte sikinti yok.

• Arkadaşlar ben tam bir jetta ve dsg hayraniyim ama butcem yetmedigi için bi sabah kalktim 1 saat içinde 1.2 TSİ dsg plus paket ile 47 000 e erzurum erses den sipariş verdim 20 gün içinde gelecek. Dogrumu yaptım ki , sıfır araba başka bu fiyata bu donanımda yok... İyi mi ki

• Ha bu arada rodaj donemi ilk kez duydum ilk sıfır araba olduğu için nelere dikkat etmek gerekir bu donemde ?

• BU ay bizim ibizanın ikinci yıl bakımı var bakalım birşey çıkacakmı
  • gkhnbyr G kullanıcısına yanıt
    Cok dogru yapmissin. Hayirli olsun. Ben de dsg ve vw grubu araclarinin acikcasi hayraniyim. Bu fiyata boylesine donanimi sunan ve boylesine harika tsi motor ve dsg sanziman keyfini yasatacak baska marka-model yok. En iyisini yapmissin.

• gkhnbyr G kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil arac uretimlerinde, parcalar (motor blogu, piston, silindir vb.) oylesine hassas uretiliyor ki eskiye gore rodaj kavrami neredeyse kalmadi. Ancak yine de ilk zamanlarda aracini cok sert kullanmazsan cok fazla devir cevirmezsen faydali olacagi kanaatindeyim. Ben de oyle yapiyorum. Aslinda bu sakin kullanma aliskanligini surekli hale getirebilsek hem araclarimizi yipratmayacagiz hem de cok iyi yakit tasarrufu yapmis olacagiz. Ama TSI ve DSG nin cevikligine kendimizi kaptiriyoruz bazen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

BU ay bizim ibizanın ikinci yıl bakımı var bakalım birşey çıkacakmı

İnşallah çıkmaz, tecrübeli biri olarak, standart bakım ücretleri ne kadar, hala servise mi götürüyorsunuz???

Ağır bakım olarak ne yapıyorlar ücretleri hakkında vs bilgi verebilir misiniz biraz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih_85

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

BU ay bizim ibizanın ikinci yıl bakımı var bakalım birşey çıkacakmı

İnşallah çıkmaz, tecrübeli biri olarak, standart bakım ücretleri ne kadar, hala servise mi götürüyorsunuz???

Ağır bakım olarak ne yapıyorlar ücretleri hakkında vs bilgi verebilir misiniz biraz???

Yetkili servisten baska yerde bakim yaptirmam araca fiyat olarak birsey soyluyemem

Agir bakim 75.000 km'de yada 5 yilda bir oluyor

• aracım 23000 km oldu yazlık lastikleri değişmeyi düşünüyorum..ne önerirsiniz?
  • tecrubeli demistim ama neyse araca bakim yaptiran var mi ne kadar oluyor serviste ucretler bilen veya son zamanda yaptiran varsa bilgi verebilir mi? Agir bakimda neler degisiyir tiriger zincir mi mesala aractan anlayan arkadaslar yazarsa sevinirim... 75.000 veya 5 yil harici bilgi verecek mesla... yoksa servise gidecem artik

• BU ibizaya 47 verilirmi diyenler ayni emsalde bi araba gösterseler ayni donanım ve fiyata delircem

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.