Şimdi Ara

##SEAT İBİZA TSI MOTOR ARAÇ SAHİPLERİ BURAYA ## (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
18
Favori
45.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ibiza_59

Herkese merhaba. Tuketim verisi paylasmak istedim. Bugun Konya'dan Tekirdag'a geldim, tam 800 km. 100 e sabitledim duble yollarda. Sakarya'da otobana cikinca hep 120 ile geldim, hatta bazen gectim, malum bilenler bilir ozellikle Istanbul da com dengesiz kullanmak durumunda kaliyorsunuz, mecburi ani hizlanmalar, durmalar sonra tekrar hizlanmalar, trafik ,vs... Hele istanbul gecisi cok berbat oluyor maalesef. Sonuc olarak tam bir veri oldu bu aslinda, hava sicak olunca klimam da dusuk devirde hemen hemen hep acikti. Ortalama tuketim: 4.8 litre / 100km oldu. Bu beni cok memnun etti, aracimi, motoru, sanzimani cok seviyorum gercekten. Fotograf cekemedim yol bilgisayarindan yorgun oldugum icin, onu da koyacagim, ort hiz ve ort tuketim olarak. Bence bu degerler benzinli ve otomatik bir arac icin harika. 800 km yol geldim ve tam eve ulastim, depo uyari isigi yandi. ( bu arada merak edenler icin; yedek depoyu hayatimda hic doldurmadim ve konyadan yakit alirken her zaman oldugu gibi tabanca atincaya kadar doldurdum, tabanca atimi konusunda her defasinda pompaciyi uyaririm). Aracimi seviyorum ve tavsiye ederim herkese. Hele o hizlanmasi yok mu, yapistiriyor her defasinda koltuga, nal toplatiyor atmosferilere ve diger sanzimanlara...

Zamlar gelmeden once bir arkadasım böbürleniyordu...kendisinde 2013 skoda oktava 1.6 tdi dsg var 180 tl lik yakıtla 750 km yol yapıyorum diye hava atıyordu :) bu veriyi görmesin kafayı yer....ayrıca yeni fabia şehir içi 5.7 lt ile dizelere meydan okuyor bence araba alırken fabia hep akıllarda olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• twilight1517 T kullanıcısına yanıt
    Valla marka fanatigi degilim, sonucta beni ilgilendirmez hangi marka oldugu. Ama ben tamamen objektif bir bakisla diger insanlara tecrubelerimi aktariyorum. Bu arada, belirtmek isterim ki yillardir arabalarla ic iceyim, bundan onceki aracim Polo BlueMotion'du, yani ekonomik bir aracin ne oldugunu cok iyi bilirim. Boylesine, ekonominin tavan yaptigi bir aractan inip TSI'ye binince kendimi yaklasik olarak iki kat tuketime hazirlamistim, ama cok sukur TSI beni uzmedi. Tabii ki her arac gibi sehir icinde biraz tuketim artar, ama bir onceki mesajimda da gorulecegi uzere sehir disinda tuketimi takdire deger. Dusunsenize, hem benzinli bir araba hem de otomatikten bahsediyoruz bir de ustune ustluk gercekten hizdan ödün verilmeden yapilan bir surus. Yani tam anlamiyla bir veri oldu bu. Beni kendine hayran birakti TSI ve DSG ikilisi. Bir muhendis olarak tasarimi ve uretiminde emegi gecen meslektaslarima tesekkurlerimi sunarim.

• quote:

Valla marka fanatigi degilim, sonucta beni ilgilendirmez hangi marka oldugu. Ama ben tamamen objektif bir bakisla diger insanlara tecrubelerimi aktariyorum. Bu arada, belirtmek isterim ki yillardir arabalarla ic iceyim, bundan onceki aracim Polo BlueMotion'du, yani ekonomik bir aracin ne oldugunu cok iyi bilirim. Boylesine, ekonominin tavan yaptigi bir aractan inip TSI'ye binince kendimi yaklasik olarak iki kat tuketime hazirlamistim, ama cok sukur TSI beni uzmedi. Tabii ki her arac gibi sehir icinde biraz tuketim artar, ama bir onceki mesajimda da gorulecegi uzere sehir disinda tuketimi takdire deger. Dusunsenize, hem benzinli bir araba hem de otomatikten bahsediyoruz bir de ustune ustluk gercekten hizdan ödün verilmeden yapilan bir surus. Yani tam anlamiyla bir veri oldu bu. Beni kendine hayran birakti TSI ve DSG ikilisi. Bir muhendis olarak tasarimi ve uretiminde emegi gecen meslektaslarima tesekkurlerimi sunarim.

Yeni mi aldınız İbizayı kac km de şuan ?

2014 ekim sonunda trafige cikisli aracim. 6 ayi yeni doldurdu, 4700 km de daha. Cok agirlikli sehir ici kullaniyorum.

• Niye herkes bu arabalar cok küçük bebek Arabası bile zor alır bilmem ne diyorlar....millet arabayı bagaj için mi alıyor sadece ??

• Şansına bakin ki aracimi yolda ilk getirirken köpeğe carptim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnbyr -- 3 Mayıs 2015; 23:19:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilight1517

Niye herkes bu arabalar cok küçük bebek Arabası bile zor alır bilmem ne diyorlar....millet arabayı bagaj için mi alıyor sadece ??

Cocugunuz yok sanirim

• quote:

Niye herkes bu arabalar cok küçük bebek Arabası bile zor alır bilmem ne diyorlar....millet arabayı bagaj için mi alıyor sadece ??

Evet, bagaj icin aliyorum daha dogrusu 2.000 tl zam geldikten sonra almiyorum. Eger ki benim cocuk arabam bagaja sigmicaksa koye gittigimde bagaja hicbisey koyamayacaksam 100 km de 5 lt yaksa nolur yada 0-100 hizlanmasi 10 saniye yada 5 saniye olsa ne olur!!! Herkesin ihtiyaclari farkli olabilir. Soz gelimi siz de golf hastasi olabilirsiniz ama bedava versen golf gormez isimi 200 -300lt bagaji napayim ???

• gkhnbyr G kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun Allah beterinden saklasin. Oluyor iste boyle seyler elden ne gelir ki ama cok can sıkıcı tahmi edebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Cocugunuz yok sanirim

1 tane var Allah bağışlasın...bagaja da sığıyor bebek Arabası üstüne yer bile kalıyor...valla benim için öncelik yakıt...gerçi bu sorun tüm Türkiye için geçerli bir şey...sonucta bebek arabasını bir süre sonra kullanmayacaz..bebek Arabası yoksa zaten dünyaları alıyor cok şükür ibiza

• quote:

quote:

quote:

Cocugunuz yok sanirim

1 tane var Allah bağışlasın...bagaja da sığıyor bebek Arabası üstüne yer bile kalıyor...valla benim için öncelik yakıt...gerçi bu sorun tüm Türkiye için geçerli bir şey...sonucta bebek arabasını bir süre sonra kullanmayacaz..bebek Arabası yoksa zaten dünyaları alıyor cok şükür ibiza

Benimde sığıyor ama bagaj bir tık daha büyük olsa süper olurmuş

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cocugunuz yok sanirim

Benimde sığıyor ama bagaj bir tık daha büyük olsa süper olurmuş

Kesinlikle bir kac sene sonra alacağım araba yeni fabia olacak yakıt cimrisi resmen

• quote:

quote:

Herkese merhaba. Tuketim verisi paylasmak istedim. Bugun Konya'dan Tekirdag'a geldim, tam 800 km. 100 e sabitledim duble yollarda. Sakarya'da otobana cikinca hep 120 ile geldim, hatta bazen gectim, malum bilenler bilir ozellikle Istanbul da com dengesiz kullanmak durumunda kaliyorsunuz, mecburi ani hizlanmalar, durmalar sonra tekrar hizlanmalar, trafik ,vs... Hele istanbul gecisi cok berbat oluyor maalesef. Sonuc olarak tam bir veri oldu bu aslinda, hava sicak olunca klimam da dusuk devirde hemen hemen hep acikti. Ortalama tuketim: 4.8 litre / 100km oldu. Bu beni cok memnun etti, aracimi, motoru, sanzimani cok seviyorum gercekten. Fotograf cekemedim yol bilgisayarindan yorgun oldugum icin, onu da koyacagim, ort hiz ve ort tuketim olarak. Bence bu degerler benzinli ve otomatik bir arac icin harika. 800 km yol geldim ve tam eve ulastim, depo uyari isigi yandi. ( bu arada merak edenler icin; yedek depoyu hayatimda hic doldurmadim ve konyadan yakit alirken her zaman oldugu gibi tabanca atincaya kadar doldurdum, tabanca atimi konusunda her defasinda pompaciyi uyaririm). Aracimi seviyorum ve tavsiye ederim herkese. Hele o hizlanmasi yok mu, yapistiriyor her defasinda koltuga, nal toplatiyor atmosferilere ve diger sanzimanlara...

Zamlar gelmeden once bir arkadasım böbürleniyordu...kendisinde 2013 skoda oktava 1.6 tdi dsg var 180 tl lik yakıtla 750 km yol yapıyorum diye hava atıyordu :) bu veriyi görmesin kafayı yer....ayrıca yeni fabia şehir içi 5.7 lt ile dizelere meydan okuyor bence araba alırken fabia hep akıllarda olmalı

Her defasinda tabanca atimi doldurturum depomu,ozellikle de uyaririm pompaciyi, yedek depoyu bugune kadar hic doldurtmadim. Zaten tabanca attiktan sonra doldurmak dogru degil. Hareket ettigimde tabanca atimi doldurmustum depoyu, geldigimde de evimin cok yakininda benzin istasyonu var orada yine tabanca atimi doldurdum her zamanki gibi. Ve 800 km yolu 38 litre yakitla, yani 4.75 litre / 100 km ortalama ile tamamladim ve bu beni cok mutlu etti. Fabrika verisini yakaladim neredeyse. Tam 179 lira yakit (bu arada benzinin litre fiyati opette 4,72 lira) ile 800 km yol kat ettim benzinli ve otomatik bir arac ile ve tabi bunda kullanici olarak benim payim da var ama motor ve sanziman cok basarili. TSI ye ve DSG ye olan guvenimi hic sarsmadi aracim, cok memnunum su an Ibiza mdan. (Merak edenler icin, aracimi sifir aldigim gunden beri yakitimi Opetten aliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan5942 -- 4 Mayıs 2015; 16:16:48 >

• Arkadaşlar malesef hastanede park halindeki aracımı arkadan sürtmüş göçme parça düşme filan yok çizikler var biraz...aracımı yeni almıştım kaskosu var ne yapmam lazım şimdi...yardımcı olursanız sevinirim

Dostum benim kendi görüşüme göre çizikler rahatsız etmiyorsa bırak öyle kalsın , kaskoyu boşuna bozdurtma. Başka küçük hasarlarda olunca toptan yaptırırsın öyle daha iyi diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcon84

Dostum benim kendi görüşüme göre çizikler rahatsız etmiyorsa bırak öyle kalsın , kaskoyu boşuna bozdurtma. Başka küçük hasarlarda olunca toptan yaptırırsın öyle daha iyi diyorlar

Tşkler yardımınız için..bir arkadaş da bana kaskonda mini onarım paketi vardır onu kullan kaskonu delme yetkili servise götür hallederler dedi bu doğru mu acaba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: falcon84

Tşkler yardımınız için..bir arkadaş da bana kaskonda mini onarım paketi vardır onu kullan kaskonu delme yetkili servise götür hallederler dedi bu doğru mu acaba

Aynen dogru kucuk onarim var ama bence biriktirip de yaptirilabilir satarken zirt pirt soruyorlar sonra 😀

Benzer bir durum geçen hafta benimde başıma geldi. İnsanlıktan nasibini almamış şahıs arka tamponun sağ arka tarafına çizik ve birazda deformasyondan oluşan bir imza atmış araç park halindeyken. Yarın auto king e mini onarım için götürüp randevu alacağım. Eğer kaskonuzda mini onarım klozu varsa auto king e götürebilirsiniz.
  • Yeni ibiza yarin tanitilacak
    ##SEAT İBİZA  TSI MOTOR ARAÇ SAHİPLERİ BURAYA ##

• quote:

Yeni ibiza yarin tanitilacak
    ##SEAT İBİZA  TSI MOTOR ARAÇ SAHİPLERİ BURAYA ##

Daha keskin bir çizgi Verecekler gibi...peki fiyatta bir oynama olur mu

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.