Şimdi Ara

Seat Leon 1.2Tsi 105 bg S.S şehir içi yakıt tüketimi nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
52.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    manuelse alınabilir evet..o zaman bi bayie git test et aracı ve sonra yakıt tüketimine bak araçta içine siniyorsa al.. ama asla dizel gibi ekonomik olmasını bekleme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

manuelse alınabilir evet..o zaman bi bayie git test et aracı ve sonra yakıt tüketimine bak araçta içine siniyorsa al.. ama asla dizel gibi ekonomik olmasını bekleme..
    7-8 arası, İstanbuldaysan hesabını 8'e göre yap... Burada 6 yakıyorum diyen arkadaşlar yalan söylemiyorlar ama yol boştur. Yol boşken ben de 5 litre yakalıyorum.

Bende İbiza DSG var... Şöyle söyleyeyim, hiç Renault'un 1.5 dizelini kullandın mı bilmiyorum ama aynı yolda Renault Megane 1.5 dizelden, Seat İbiza DSG aracım yüzde 30 daha fazla yakıyor...

Yani hesabını buna göre yap hocam. 5 yakarsa 6.5 , 6 yakarsa 8 yakıyor yani böyle...
  • kendimi 8 e hazırladım zaten hocam çok teşekkür ederim yorumlarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: blatoesouno

kendimi 8 e hazırladım zaten hocam çok teşekkür ederim yorumlarınız için

istanbulda iseniz bana güzergahınızı belirtin tam olarak ortalamada kaç litre yakacağınızı söyleyim.
  • quote:

aynı motor aynı şanzuman yeti kullandım uzun yolda 6 şehir içi 8-9 litre arasıydı ben hiç 6 görmedim.. umarım 6 yakabilir bu araç.. video zaten anlık tüketim gösteren bir video yokuş aşağı ayağını gazdan çek 0 bile gösterir mesele karmada ortalama ne yaktığı.. bu tür video da duran aracın verileri olsa daha bilgilendirici olur... ancak siz umarım manuel düşünüyorsunuzdur...

aynı motor değil, adları,hacimleri, beygirleri dışında.
  • yok hocam ankaradayım belki billirsiniz hergün bilkentten çukurambara gidicem dönüşte trafiğe yakalanıyorum günlük 35-40 km yapıcam gibi gözüküyo
  • quote:

yok hocam ankaradayım belki billirsiniz hergün bilkentten çukurambara gidicem dönüşte trafiğe yakalanıyorum günlük 35-40 km yapıcam gibi gözüküyo
    Golf 1.2 tsi manuel aracımla ankarada 4000 km lik ortalama 6.5
    dur kalkın çok olmadığı akan sıkışık trafikte 4.5-5 ortalama yakalamak mümkün
    çevre yolunda 160 180 arası 9.7 yaktı
    basarsanız yakar basmazsanız koklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escepto

Golf 1.2 tsi manuel aracımla ankarada 4000 km lik ortalama 6.5
    dur kalkın çok olmadığı akan sıkışık trafikte 4.5-5 ortalama yakalamak mümkün
    çevre yolunda 160 180 arası 9.7 yaktı
    basarsanız yakar basmazsanız koklar.

Alıntıları Göster
    Benzin bu yanmaması mümkün mü, bu arada aracı doldurun eşya veya misal 3 kişi falan , bakın ne yakıyor o kücük motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

aynı motor aynı şanzuman yeti kullandım uzun yolda 6 şehir içi 8-9 litre arasıydı ben hiç 6 görmedim.. umarım 6 yakabilir bu araç.. video zaten anlık tüketim gösteren bir video yokuş aşağı ayağını gazdan çek 0 bile gösterir mesele karmada ortalama ne yaktığı.. bu tür video da duran aracın verileri olsa daha bilgilendirici olur... ancak siz umarım manuel düşünüyorsunuzdur...

aynı motor değil, adları,hacimleri, beygirleri dışında.

neleri farklı hocam mesela...

örneğin ben şu an c4 picasso kullanıyorum c4 le ve ds4 le aynı motora sahip..

hatta bi başka araçla bi yıkamacıda denk geldik baktım görünüşte aynı gibiydi.. sohbet ettik güçleri bile aynıydı...

• teşekkür ediyorum yorumlarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

Benzin bu yanmaması mümkün mü, bu arada aracı doldurun eşya veya misal 3 kişi falan , bakın ne yakıyor o kücük motor

Daha fazla doldurdum aracı, şehirler arası yolda mersin / ankara arası 5.5 lt yaktı. Ortalama kullanım.

Kullanmadıysanız eğer, 2013 sonrası 1.2 tsi motoru golfde veya leonda denemenizi tavsiye ederim.

2006 manuel mazda 1.6 ve 2006 manuel megane 1.5 dci dan performans konusunda 1.2 tsi her durumda üstün.

Ek bilgi : 1.5 dci %20 daha az yakıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

5.9lt 30km için iyi bir değer, milletin dizelle 3-3.5lt efsanelerine kanmayın. Jetta tdi dsg 22km hızla 6.7lt tüketmişti

Ben dizeliyle cruise kontrole 95 e sabitleyip bursadan izmire 3.4 litre ortalama ile gelmistim forumda resimleri mevcut
  • Ankara sehir ici kar lastikli olarak son depodaki ortalamam 6,4 litre.
  • çok iyi bi değer hocam teşekkürler paylaştığınız için
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Citroende belli bir süre aynı motor kullanılmış olabilir. Gerçi onlarda da dizelde 115 hp den 112 hp ye geçilmiş ve motor ciddi revize olmuştu. Motorlar adı değişmedende, yenilenebiliyor. Gayet normal değilim ?
    Yeni 1.2 TSİ de zincir yerine kayışa geçildi, 8v yerine 16v oldu, intercooler yerine aftercooler kullanıldı. 1550-4100 devir yerine 1400-4000 oldu, Ayrıntısını bilmediğim vs de değişiklikler var. İki motorunda yan yana resmi vardı ama bulamadım şimdi. Tamamen farklı neden itiraz ediyorsunuz anlamadım gerçi? araştırın göreceksiniz zaten. Ş.içi Tüketimde 2lt yakın fark var.

Bir de yeti örneği hatalı çünkü yeni Leon 1160 kğ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 9 Mart 2014; 11:50:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: caver

7 lt aşağı görmek cok zordur 1.2 ile bile olsaki ki uzun yolda 1.4tsi dan fazla yakıyor.

7lt den yukarısını görmek ağresif kullanmayı gerektiriyor. Trafik sıkışda bile sakin sürüşlerde 7lt yi geçmiyor. Uzun yolda derken yüksek hız yaparsanız 140 lıkdan çok yakar.
    Bu arada kaç km kullandınız? 1.2 ve 1.4 tsi leri.

doğrudur; leon değil ibiza sahibiydim 5 senedr, yeni sattım hocam..
    yakın ark. ve çevremde 1.4-1.2 leon ve ibiza sahibi ark. var. bende düşündüğümden araştırdım ama honda ivtec1.8 alacağım sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftr35

quote:

5.9lt 30km için iyi bir değer, milletin dizelle 3-3.5lt efsanelerine kanmayın. Jetta tdi dsg 22km hızla 6.7lt tüketmişti

Ben dizeliyle cruise kontrole 95 e sabitleyip bursadan izmire 3.4 litre ortalama ile gelmistim forumda resimleri mevcut

Realitede 95km sabit hızla gitmek mümkün değil, o yol o hızlarla bitmez sizler sabır gösterip dayanmışsınız ama kaç kişi bunu yapabilir çünkü gerçekte 110dan aşağı kullanmıyoruz bölünmüş yollarda, bugün kamyonlar bile 95in üzerinde seyrederken gerçekte o litreler pek olmuyor. Bir aracın en düşük tüketimi 5. Viteste 1600-1700 devirde 60-70le giderken oluyor ve fabrika verilerinin de altında tüketimi görmek mümkün ama realitede durum farklı.

Benim aracımda 4.9ları bile gördüm benzinli olmasına rağmen ancak gerçek tüketim değerlerinde 7.1lt tüketim verisine sahip son 87 saatlik tüketime göre.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ftr35

quote:

Realitede 95km sabit hızla gitmek mümkün değil, o yol o hızlarla bitmez sizler sabır gösterip dayanmışsınız ama kaç kişi bunu yapabilir çünkü gerçekte 110dan aşağı kullanmıyoruz bölünmüş yollarda, bugün kamyonlar bile 95in üzerinde seyrederken gerçekte o litreler pek olmuyor. Bir aracın en düşük tüketimi 5. Viteste 1600-1700 devirde 60-70le giderken oluyor ve fabrika verilerinin de altında tüketimi görmek mümkün ama realitede durum farklı.

Benim aracımda 4.9ları bile gördüm benzinli olmasına rağmen ancak gerçek tüketim değerlerinde 7.1lt tüketim verisine sahip son 87 saatlik tüketime göre.

ben 1,6 tdi leonla afyondan alanyaya 3,2 ortalama ile geldim.ama hız tabi ki 80-90, acele bir yere yetişmek gerekmediğinde yavaş gitmek hakikaten tüketimi çok düşürüyor.geçen ayda istanbuldan alanya ya 8 saatte gittim, hız yolun durumuna göre hep en üst seviyedeydi, ortalama tüketimim 5,2 oldu.mk3 leon grubunda yer alan tsi ve tdi motorlar yeni..eski tdi la bu veriler yakalanamıyor.aynı şekilde yeni tsi lar da eski tsi lardan daha tasarruflu

• teşekkürler yardımlarınız için
  • quote:

teşekkürler yardımlarınız için
    Merhabalar,2011 Audi A1 1.4 otomatik aracımı 5000 TL. üzerine vererek takasta değiştirmek istiyorum,sizce değermi,çok arada kaldım acil yardım lütfen..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.