Şimdi Ara

Seat Leon 1.2Tsi 105 bg S.S şehir içi yakıt tüketimi nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
52.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merabalar Seat Leon 1.2 tsi style tipini almayı düşünüyorum.Fabrika verilerinde şehir içi yakıt tüketimi 5.9 olarak gözüküyo fakat güvenemiyorum ankarada yaşıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

• Aynı aracın DSG olanı ile Ankarada karma , soguklarda 6 lt şu anda havaların ısınmasıyla 5.5 lt yakıyorum. Kış lastikleri halen takılı. Ne sakin ne de agresif kullanım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı aracın DSG olanı ile Ankarada karma , soguklarda 6 lt şu anda havaların ısınmasıyla 5.5 lt yakıyorum. Kış lastikleri halen takılı. Ne sakin ne de agresif kullanım.

• yol bilgisayarı sıkışık trafikte 12-13 lt'ye bile çıksa 100km'de ortalama 7lt yakıt tüketimi var.
  • teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
  • 7 lt aşağı görmek cok zordur 1.2 ile bile olsaki ki uzun yolda 1.4tsi dan fazla yakıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi aralar bende bu konuyu çok araştırmıştım. Veriler çok farklı. Bu araç için, kullanım stiline göre çok fazla farklı değerler çıkabiliyor. Sonuç olarak fabrika verilerinin yakalanması biraz zor. Ort: 7-8 lt yakar gibi bir sonuca vardım.
    Yalnız aracın vergi avantajını da hesaba katmak gerekir. 1,2motor olduğundan dolayı bir alt vergi dilimine giriyor.
  • Şehir yapısına, trafik durumuna, kullanıcı alışkanlıklarına, ortalam hıza göre değişir...
    Aynı aracı kullanan birisi 6lt yakarken, başka birisi 8lt yakabilir.

Yakıt tüketimi değeri verirken, kişi tüm etkenleri de sıralamalı -ki karşıdaki kendi durumuna göre az-çok uyarlayabilsin.

Hep görüyorum, kullanıcıların çoğu 10-20km yapıp budur diyebiliyor.
    Oysa ben, en az 1.000km yapmadan "budur" diyemem/demem.
  • 3500 km genel ortalamam 6.9 lt. Hegün iş giriş çıkış saatlerinde, çekmeköy-beşiktaş arasında. Mevcut güzergahı bilenler ortalamayı daha iyi değerlendirebilir.

yol boşken pazar sabah, 4.6 lt ile bile çekmeköyden-beşiktaşa vardığım oldu. manuelini bilemeyeceğim ancak DSg si çok az yakıyor diyebilirim. FAbrika verilerinden 2lt civarı sapması var. 1.6 tdi danda 0.5-0.7 lt civarında fazla yakıyor. o kadar.
    dizel yeine kesinlikle tavsiye ederim. Hele hele de tam otomatik benzinli diğer marka araçlara göre çok çok az yakıyor. (1.6 cvt auris hariç, aurisden azcık az yakıyor:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 8 Mart 2014; 15:18:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

7 lt aşağı görmek cok zordur 1.2 ile bile olsaki ki uzun yolda 1.4tsi dan fazla yakıyor.

7lt den yukarısını görmek ağresif kullanmayı gerektiriyor. Trafik sıkışda bile sakin sürüşlerde 7lt yi geçmiyor. Uzun yolda derken yüksek hız yaparsanız 140 lıkdan çok yakar.
    Bu arada kaç km kullandınız? 1.2 ve 1.4 tsi leri.

• ben de 1.4 fr modeli var 4600 km de. Konyadan gelirken 150 civarlarında seyretmeme rağmen 7 litreden az yaktı.
  • aynı motorun iki serisi var 2013 öncesi ve sonrası 2013 ve sonrası leonlardaki 1.2 tsi motor şehir ici 5.9 iken 2013 öncesi leonlardaki ve skoda octavialardaki 7.2 dir tabi bunlar kitapcık degerleri isin bir de pratikteki degerleri var onlar hakkında bilgim yok yalnız yeni 1.2 yani 2013 sonra olan motorun yakıtı gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankabaoglu -- 8 Mart 2014; 18:46:58 >
  • 6 litre civarı yakacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ediyorum 0 almayı düşünüyorum hocam bide arka park sensörü kaça takılıyo bilginiz varmı?
  • Her şehrin şehir içi kuralları farklıdır,

Bazısına göre şehrin içindeki çevre yolu da şehir içidir ort hız 45-50km/h

Bazısına göre ışıklı dur kalklı trafikte şehir içidir ort hız 30km/h

Gerçek şehir içi 20-25km/h ve bu değerlerde 7lt yakmak marifettir.

İstanbul için bu ortalama hız 15-20km/h olmaktadır, burada da 7lt yakmaz imkansıza yakındır,

O yüzden ortalama hızlarınızla belirtirseniz daha güzel olur.

• 30 km diyelim hocam ortalama hıza
  • aynı motor aynı şanzuman yeti kullandım uzun yolda 6 şehir içi 8-9 litre arasıydı ben hiç 6 görmedim.. umarım 6 yakabilir bu araç.. video zaten anlık tüketim gösteren bir video yokuş aşağı ayağını gazdan çek 0 bile gösterir mesele karmada ortalama ne yaktığı.. bu tür video da duran aracın verileri olsa daha bilgilendirici olur... ancak siz umarım manuel düşünüyorsunuzdur...
  • manuel düşünüyorum evet
  • 5.9lt 30km için iyi bir değer, milletin dizelle 3-3.5lt efsanelerine kanmayın. Jetta tdi dsg 22km hızla 6.7lt tüketmişti

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.