Şimdi Ara

Seat Leon Motor Kitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende birtane seat leon var eski kasa,

Arkadaşlar araba Beyaz duman atıyordu motoru yaptırmak için yeterli param olmadığı için bir iki ay para biriktirmek üzere arabayı yatırdım. haftada bi 15 - 20 dk çalıştırdım. Geçen gün kapının önüne beton atacakları için arabayı ustalar 10mt ileri almaları gerekmiş çalışırken de arabanın tekerleklerine ve altına beton getirdikleri için hortumla beton gelen yerleri yıkamışlar arabayı çalıştırıp 10 metre ileri almışlar bende izinsiz böyle bir şey yapınca kızdım betonu sağlam bir yerde temizleteyim derken arabayı çalıştırmak istediğim de kontağı çeviriyorum marş bir kere bile tık etmeden arabanın ışıkları sönüyor teyip safe moda alıyor aküden diyip takviye ile çalıştıralım dedik akü desteği ile çalışmadı zaten arabanın farları, camları teyip vs çatır çatır çalıştırıyor kontağı çalıştıracakken nedendir bilmiyorum tık bile etmiyor bana güvenlik için kendini kitlemiş gibi geldi, Çünkü arabayı temizlemeye götürürken arabanın orjinal anahtarı ile değil yedek anahtarı ile çalıştırmak istemiştim.

Sizce arabanın sorunu ne olabilir zaten eskiden beyaz duman atıyordu yeni motor yaptıracaktım da buda neyin nesi oldu

• Bir sekilde mars motorunuz donmuyor. Sorun bir cok yerde olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1511

Bir sekilde mars motorunuz donmuyor. Sorun bir cok yerde olabilir.

Benim Merakım aslında Şu araç Kendini güvenlik açısından kitlemiş olabilir mi çünkü teyip falan safe moda atıyor direk. Çünkü iki yıl evvel yine araç arıza yapmıştı çalışmıyordu tesadüfen yolda vatandaşın biri aynı araçtan kullanmış tam söylediklerini hatırlamıyorum ama araç kendini kitlemiş olabilir ben de de aynısını yapmıştı ne yapsan çalışmaz demişti ( tabi sorun ozaman motor kulağı kırılmış motor inmiş o yüzden çalışmıyormuş) vatandaşın söylediği benim hatırlayamadığım şey mi olabilir bu model araçların böyle bir huyu varmı
  • O ihtimal bana biraz uzak geliyo. İsterseniz bi ara akunun kutup baslarini sokup tekrar takin bi. Eger yazilimsal bir kilit calismayi onluyorsa buyuk ihtimal ajuyu sökup takinca resetleme yapacaktir.

• akü bitmesinden dolayı atabilir teyp kendini safe mode a hocam. tamamen teyple alakalı durum o motorla alakası yok. marş ta sorun var gbi geldi banada.
  • Bugün arabayı yeni bur ustaya vereceğim . Eski ustalarım dan memnun kalmadım. Tamirciler biraz anlamayınca yolunacak kazmış gibi görüyorlar sanki. aslında amacım o birşeyler söylemeden ben biraz bilgi sahibi olayım. Zaten motor yaptırılacak ciddi bir masraf beni bekliyor şimdi fazladan hesaplarımın dışında bir iki bine toslamış olmayım diye umud ediyorum artık usta sözünü söylesin bakalım
  • Sanırım yağ yakma probleminiz var.Bu araçlar yağ azaldığı zaman kendini limp mode a alıyordu.Bundan kaynaklı da olabilir gibi geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon Vites Göstergesi
    4 yıl önce açıldı
    Seat İbiza Klima Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Vw Jetta 1.4 Tsi Motor Sesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet araç yağ yakıyor ve deli gibi üflüyor bu sebepten piston Sekman değiştireceğiz de bu kitleme fazladan masraf çıkarmaz inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: kenan kahya

Evet araç yağ yakıyor ve deli gibi üflüyor bu sebepten piston Sekman değiştireceğiz de bu kitleme fazladan masraf çıkarmaz inşallah

Aracın model yılı ve kmsi nedir?

Seat Leon kaç senelik araç ki bu kadar çabuk motor yapılıyor.

Buna ne sebep oldu biliyor musunuz?
  • quote:

Evet araç yağ yakıyor ve deli gibi üflüyor bu sebepten piston Sekman değiştireceğiz de bu kitleme fazladan masraf çıkarmaz inşallah

Eğer aracınız dediğim durumdaysa yağ seviyesi kontrol edilip olağan seviyeye getiriliyor.Daha sonra bilgisayr desteğiyle aracınız çalıştırılıyor.Limp mode aracınızın hasar görmemesi için beyin destekli bir koruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

Eğer aracınız dediğim durumdaysa yağ seviyesi kontrol edilip olağan seviyeye getiriliyor.Daha sonra bilgisayr desteğiyle aracınız çalıştırılıyor.Limp mode aracınızın hasar görmemesi için beyin destekli bir koruma.

araç 12 yasında leon stella 1.9 tdi 150000kmde gecen sene sibop kesti yaptırayım ondan sonra ayar tutmadı şimdi mecburen motoru indiriyoruz. Malef

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

araç 12 yasında leon stella 1.9 tdi 150000kmde gecen sene sibop kesti yaptırayım ondan sonra ayar tutmadı şimdi mecburen motoru indiriyoruz. Malef

Teşekkürler servise gitmeden anlasiayacak :)

• Hocam araban güzel, git adam gibi birilerine yaptır gözünü seveyim.
  • Guvenlik icin motor kilitlenmis olabilir sorun heryerde olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettim sorunu. Bu arada motorunuz çok çabuk bitmiş.

• evet malesef motor çok erken gitti. Silindir blogu çatlamış şimdiye kadar aldığım parçalar
    piston sekman, silindir blogu ( çıkma) triger seti, takım conta, turbo yenilemesi, Baskı balata ( Tam bitmemiş açılmışken yapılsın diye) daha adını hatırlayamadığım bir sürü ıvır zıvır anlayacağınız komple motor yaptırıyorum sıfır gibi çıkacak. Çıkacak çıkmasına da benim cebimden daha kaç para çıkacak onu bilemiyorum askerlik öncesi yıkım :)

Artık binerken keyif çattığımız günlerin hatrına yaptırıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.