Şimdi Ara

Seat Leon yada Honda Civic premium? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: nipp

ya civicde yol bilgisayarı yokmuş

aslında var fakat en gerekli bilgiler yok.

civici olanlar cevap verebilirmi ?

gerçekten 2-3 parametre mi var?

anlık tüketim vs.. göstermiomuş

evet yok ortlama tüketim görebiliosun ayrıca otomatik yanan farlar,otomatik silecekler de yok motor var işte az sorun çıkarması var performans var ama bunlar otomatik sileceğiin yanında pek bişi diil bencede çünkü bi silecek kolu indirmek inanın çok zor iş hele o far kolunu çevirmek yok mu of of mahvedio adamı
  • 2006 volvo s40 1.6 dizel fiyatı 45 bin ytl civarı focusun volvodan puanının fazla çıkacağını aklın alıyomu Allah aşkına olacak işmi
    quote:

Orjinalden alıntı: aakyuz

bahsi geçen arabalardan çok pahalı o araç sitesinde 57bin YTL yazıyor
    hem testlerde focus'un puanı volvo'dan yüksek çıktı , zaten aynı platform üzerine geliştirildikleri söyleniyor.

quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

bikere bence civic in görünüşü leondan daha güzel tabi bu tartışılmaz zevk işidir ama ben kesinlikle bu iki araba içinde civic i almanı tavsiye ederim yoksa bu kadar para veriyosanda bence VOLVO S40 DİZEL 1.6 a bak derim 109 BG 240 tork ekonomik sağlamlığı konusunda bu forumda kimse bişey diyemez eminim dış görünüşl olarakta bu iki aracada basar bi kere VOLVO ya olay bu işte imzamdaki arabayada bi göz atmanı tavsiye ederim ısrarla

• Aklın almıyorsa şu siteye bakıver.
    http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=204
    Focus 35 puan

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=195
    Volvo 34 puan

Aman şimdi ncap'in ne kadar güvenilir olduğu konusuna girmeyelim ,
    volvo 45bin olsa benim tercihim de volvo olurdu ama sitede 57b,n yazıyor.
    bayi 57den 45e kadar iniyor mu yani
    Yok 2. elden bahsediyorsan o zaman diğerlerinin de 2. el fiyatlarını kıyaslamak lazım

quote:

2006 volvo s40 1.6 dizel fiyatı 45 bin ytl civarı focusun volvodan puanının fazla çıkacağını aklın alıyomu Allah aşkına olacak işmi
    quote:

bahsi geçen arabalardan çok pahalı o araç sitesinde 57bin YTL yazıyor
    hem testlerde focus'un puanı volvo'dan yüksek çıktı , zaten aynı platform üzerine geliştirildikleri söyleniyor.

quote:

bikere bence civic in görünüşü leondan daha güzel tabi bu tartışılmaz zevk işidir ama ben kesinlikle bu iki araba içinde civic i almanı tavsiye ederim yoksa bu kadar para veriyosanda bence VOLVO S40 DİZEL 1.6 a bak derim 109 BG 240 tork ekonomik sağlamlığı konusunda bu forumda kimse bişey diyemez eminim dış görünüşl olarakta bu iki aracada basar bi kere VOLVO ya olay bu işte imzamdaki arabayada bi göz atmanı tavsiye ederim ısrarla

• quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Focus leondan pahalı.
    Şöyle ki ben Leon almadan önce ghia 115 beygir focus test ettim.
    Leon Stylance ve Focus Ghia pazarlık yapılmış halleri kafa kafaya geldi ikisinde de 2 milyara yakın indirim koparabilmiştim.

Standart Ghia'da Leon'a göre çok eksik vardı yalnız, hepsini hatırlamıyorum ama focusta yan,perde hava yastıkları,esp ile park sensörü yok tu ona eminim. Alarm ile cruise control var mıydı onu hatırlamıyorum.Yani donanımına göre leondan pahalı kalıyor.

Sürüş olaraksa ikisi arasında hiç bir fark göremedim , koltukları rahatsız geldi bir de yeşil kadran filan hiç sevmediğimden almadım.

Ama focusun en önemli özelliği en güvenli araç olması ama güvenlik paketi şart çünkü testteki araçtaki standart ekipman
    standart ghia'dan fazla. Nasıl oluyorsa avrupanın focus trendinde bizdeki ghia'dan fazla güvenlik var.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: -23-

quote:

Ford focus gibi önemli bir alternatifin var.

ghia donanım tavsiye ederim.

test etmeden karar verme.

focusların fiyati 40 milyarin ustune cıkıyor.

İnternet liste fiyatlarına bakıp aldanma.

gidip bayiye önce test et.daha sonra da fiyat alıp pazarlık yap.

40 milyarın altına alabilirsin.

20 milyara 20 ay %0 faiz avantajı da var.

alarm,arka camlarda perde,sony ses sistemi,harici mp3 çalar bağlantı kiti gibi donanım avantajları var.

Arkadaşım

lütfen yanlış bilgi vermeyelim.eminim dediğin bilgilerin hatalı.

http://www.ford.com.tr/yenifordfocus/

yan,perde hava yastığı,fren destek sistemi ghia da standart.sadece esp opsiyon

hız sabitleyici ve alarm da standart

avrupadaki trendline de çift bölge otomatik klima,sony ses sistemi ,16 alaşım jant gibi birçok donanım standart değil.

koltuklar ve gösterge konusu kişiden kişiye değişir.

ben hiçbir rahatsızlık duymadım.

sürüş konusunda ise focus spor otomobiller ile kıyaslıyorlar.

ve gerçekten de araç mükemmel yol tutuyor.bağımsız arka süspansiyon bunda en büyük etken

@ akıncı

arkadaş doğru yazmış.
    ford yeni koymuş perde hava yastıklarını.
    mayıs ayı gibi bende almak için bakmıştım ve perde hava yastıkları esp opsyondu.
    yeni koymaya başlamışlar

• honda sahiplerinin bile yanlarindan leon geçerken ah keşke dediğini duydum cevremde
  • quote:

Orjinalden alıntı: codexhoo

quote:

quote:

Focus leondan pahalı.
    Şöyle ki ben Leon almadan önce ghia 115 beygir focus test ettim.
    Leon Stylance ve Focus Ghia pazarlık yapılmış halleri kafa kafaya geldi ikisinde de 2 milyara yakın indirim koparabilmiştim.

Standart Ghia'da Leon'a göre çok eksik vardı yalnız, hepsini hatırlamıyorum ama focusta yan,perde hava yastıkları,esp ile park sensörü yok tu ona eminim. Alarm ile cruise control var mıydı onu hatırlamıyorum.Yani donanımına göre leondan pahalı kalıyor.

Sürüş olaraksa ikisi arasında hiç bir fark göremedim , koltukları rahatsız geldi bir de yeşil kadran filan hiç sevmediğimden almadım.

Ama focusun en önemli özelliği en güvenli araç olması ama güvenlik paketi şart çünkü testteki araçtaki standart ekipman
    standart ghia'dan fazla. Nasıl oluyorsa avrupanın focus trendinde bizdeki ghia'dan fazla güvenlik var.

quote:

quote:

quote:

Ford focus gibi önemli bir alternatifin var.

ghia donanım tavsiye ederim.

test etmeden karar verme.

focusların fiyati 40 milyarin ustune cıkıyor.

İnternet liste fiyatlarına bakıp aldanma.

gidip bayiye önce test et.daha sonra da fiyat alıp pazarlık yap.

40 milyarın altına alabilirsin.

20 milyara 20 ay %0 faiz avantajı da var.

alarm,arka camlarda perde,sony ses sistemi,harici mp3 çalar bağlantı kiti gibi donanım avantajları var.

Arkadaşım

lütfen yanlış bilgi vermeyelim.eminim dediğin bilgilerin hatalı.

http://www.ford.com.tr/yenifordfocus/

yan,perde hava yastığı,fren destek sistemi ghia da standart.sadece esp opsiyon

hız sabitleyici ve alarm da standart

avrupadaki trendline de çift bölge otomatik klima,sony ses sistemi ,16 alaşım jant gibi birçok donanım standart değil.

koltuklar ve gösterge konusu kişiden kişiye değişir.

ben hiçbir rahatsızlık duymadım.

sürüş konusunda ise focus spor otomobiller ile kıyaslıyorlar.

ve gerçekten de araç mükemmel yol tutuyor.bağımsız arka süspansiyon bunda en büyük etken

@ akıncı

arkadaş doğru yazmış.
    ford yeni koymuş perde hava yastıklarını.
    mayıs ayı gibi bende almak için bakmıştım ve perde hava yastıkları esp opsyondu.
    yeni koymaya başlamışlar

Yeni koyduğunu biliyorum.

esp de opsiyon olmamalı o ayrı.

yine de benim 39-40 milyara tercihim focus ghia olur.

tren gibi gidiyor ,tasarımı leon kadar etkileyici değil.ancak genel anlamda daha başarılı buluyorum.

• merhaba,

yaklaşık 5-5.5 aydır (herhalde ilk birkaç yüz müşteriden biriyiz) yeni kasa civic sedan 1.6 dream kullanıcısı olarak bu otomobilin sınıfındaki en iyi araçlardan biri olduğunu düşünüyorum. elbette ki bir otomobili en iyi seçimlerden biri haline getiren faktörler her sürücü için farklılık arz eder; kimi kullanıcı için motor her şeyken kimisi için iç tasarım öncelikli olabilir.. elimden geldiğince somut ve objektif bir şekilde aracın çeşitli yönlerini özetlemeye çalışayım:

yakıt ekonomisi: 1300 kg'lık cüsseye (ben içinde olduğum zaman 1410 kg) ve otomatik vitesli olmasına rağmen şehir içindeki yakıt tüketimi ortalama 9 lt / 100 km. kalkışlarda yavaş olur, hızlanamlarda acele etmezsem bu değeri rahatlıkla 8.5 lt olarak okuyabiliyorum ekranda... okumanın da ötesinde kendim de ölçtüm; değerler gerçekten de ekranda görüldüğü gibi..

otobanda 1800 - 2000 devirle gidersem ve hızım da 80 -90 km/s civarında olursa tüketim 6.2 - 6.3 lt / 100 km oluyor.
    yine otobanda bu kez 3 bin - 4 bin devir aralığında ve 150-160-170 km/s ile gidersem tüketim şehir içindeki değerini yakalıyor ve 9 lt civarına gerçekleşiyor.

özetle ağırlığını ve otomatik şanzımanı düşünecek olursak bunlar ekonomik değerler. bir arkadaş yukarıdaki bir mesajında şöyle demiş:

"Yeni Civic Sedan kardeşimde var. Şu direksiyondan vitesli olandan. Yarım depo benzinle 140-150 km. gittiğini söylüyor. Şehir içi. Aracı 5000'de.
    Peh!!!"

burada yazılan bilgilerde bir sorun var; ciddi bir ölçüm hatasının söz konusu olduğunu düşünüyorum..

bundan önce 6 yıl süreyle eski kasa focus kullandım; yakıt tüketimi daha yüksekti focus'un; şehir içinde 10 lt yakıyordu (o da otomatikti)..

iç mekân hayli geniş. önde ve arkada bolca baş ve diz mesafesi var.. ancak bagaj hacmi emsallerine oranla dar. focusta çok büyük bir bagaja alışmıştık, bundaki bagaj daha küçük.

iç mekânın özellikle ön kısmı yani sürücü koltuğundan ön cama kadar uzanan bölüm çok ferah.

performans bence 1.6 atmosferik bir motordan bekleyebilceğiniz boyutta, ne göz kamaştırıcı ne de üzücü... araç içinde üç şişko yetişkinle birlikte 200'e çıkarken fazla zorlanmıyorsunuz..

aracın tasarımına gelince; bu konuda herkesin görüşü farklı olacaktır.. benim kişisel kanaatim çok şık bir otomobil olduğu. bugüne kadar aracı gören arkadaşlarım olsun komşularım olsun herkes 3 aşa 5 yukarı bu kanıda. orijinal ve sıradışı çizgileri var. premium ve elegance daha da güzel (direksiyondan vites kumandaları, sis farları, sunroof vs)..

ayrıca yine bir arkadaş civic sahiplerinin leon görünce ah keşke dediklerine dair duyumlar aldığını söylüyor; bu da pek inandırıcı değil :) leon birkaç yıldır bu piyasada, leon için o kadar ölüyorsa daha 5-6 aydır piyasada olan civic yerine birkaç yıldır burada olan leonu alabilirdi :) yok ne alacağına ne istediğine karar verememişse çok da itibar etmemek lazım bu tür görüşlere :) şahsen pek şu ana kadar her gün iyi ki almışım diyorum .. leonları da çok severdim eskiden , tasarımlarını hala şık buluyorum ama kişsiel fikrim civicin daha gösterişli bir otomobil olduğu...

aracın bence en büyük eksisi yol / lastik gürültüsünü fazlaca içeri alması. focus'ta da vardı bu problem ama sanki civic daha çok ses alıyor içeri.. kaymak asfaltlarda sorun yok ama biraz pütürlü ya da bozuk bir asfalttaysanız rahatsız edici olabiliyor..

özetleyecek olursam yakıt ekonomisi gayet iyi, performans yeterli, tasarım subjektif bir konu olmakla birlikte bana ve birlikte olduğum insanlara arkadaşlarıma komşulara vs göre etkileyici... iç mekân hayli geniş. 4 yetişkin hiç yorulmadan uzun yolculuklar yapabilir. arkada 3 kişi varsa haliyle konfor azalacakor arkada... ön bölüm çok ferah.. ön cam iyice öne doğru uzatılmış, benim hoşujma gidiyor bu özelliği.. yol / lastik sesi alması ise bir dezavantajı.. özellikle sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım..

son olarak servisler hakkında detyalı bilgim yok, henüz ilk bakım gelmedi... 1000 km bakımına götürmüştüm ama fazla bir işi yoktu o zaman.. efenbdi adamlardı servistekiler, yardımcı oldular her soruma... (marmara honda / beylikdüzü)

• merhaba,

yukarıda yazmayı unuttum; amortisörler de biraz gürültülü ve sert çalışıyor maalesef.. bir de bu var dikkatmi çeken sorun olarak..
  • hangi arabayı alırsan umarım memnun kalırsın ama burada insanların araç alma kriterleri beni şaşırtıyor. seatın tasaramını beğenenlere lafım yok değişik bir tasarım ayrıca kötü bir araba olduğunu sanmıyorum ama donanım olarak sayılan şeyler bence çok gereksiz kendiliğinden yanan farlar veya otomatik sileceklerin olup olmamasına göre araba alınıyorsa çin malı arabaların ülkemizde çok satacağını söyleyebilrim. ben olsam honda alırdım çünkü dış dizaynını beğeniyorum iç dizaynı daha klasik olsa daha çok beğenirdm ama böylede fena değil, motoru bence eskisi kadar başarılı olmasa da rakiplerinin içinde en iyilerinden. herşeyden öncede honda markasına güveniyorum sorunsuz arabalar ürettiklerine ve üretim felsefelerini beğeniyorum. burda teknoloji olarak adlandırılan ıvır zıvırlara değil de hibrit motor yada formula 1 gibi bir teknoloji zirvesinde olan yarışlara yıllardır yatırım yapan, amerika gibi bir ülkede en çok satılan modellerden biri olmayı başarmış dünyada motoru olan herşeyi üreten bir markaya sempati duyuyorum. kişisel bir değrlendirme olabilir ama honda bence vw ikinci kalite markası olarak konumlandırılan seat tan fazlasını hakediyor.

• callaway ve alonso s 3 aydır yeni honda civic kullanan birisi olarak sözlerinizin altına imzamı atarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi throlll -- 12 Aralık 2006; 13:34:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brada

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: Brada

Leon sadece dış tasarımdan ibaret bir araç bence tamam sportif görümlü ama o sportifliğini size kullanırken hiçbir şekilde yansıtmayacaktır leon ve çok sorunlu bir araç olduğunuda biliyorum...

Neymiş dostum sorunları? Söle de biz de bilelim

Öncelikle sürekli tüketici hatası olduğunu savunan bir servis anlayışı var seatta
    Sonra leonda iç mekanın kaliteli görünüp aslında kalitesiz oluşu iç mekanda koltuk gıcırdamasından tutun konsoldan gelen plastik sesleri buna ek olarak dışarıdan motordan ve aracın çeşitli dış kısımlarından çıkan garip sesler hatta su aldığını bile biliyorum içeriye bunun yanında iyi donanım olduğu söylenilen özelliklerin çoğu sorun çıkarıyor (park sensörü,otomatik yanan farlar vb) nerden biliyorum en iyi dostum olan kuzenimde leon var aradada kullanıyorum aracını büyük umutlarla almıştı hatta bende desteklemiştim iyi seçim yaptın diye ama yanılmışız..

1 yıllık 19000km'deki leon 1.6 stylance'ımda bu saydıklarının hiçbirisi olmadı! SEAT FANCLUB'ümüze üye onca arkadaşımın da leonlarında bu saydıklarının çoğu olmadı. ayrıca sitemize girip birazcık okuma zahmetini gösteren herkes araçlarımızı ne kadar çok sevdiğimizi rahatça anlayabilir. bir tek şikayetimiz farlarda buğu olayıydı. bende geçen kış aracı yeni aldığımda vardı. o da kendi kendine geçmiş. bu sene yok. tek tük olayları genelleştirip markayı kötülemeyelim. bu yolla BMW ve Mercedes gibi lüks markalar bile gayet kolay kötülenebilir...bu kötü olduklarını gösterir mi? bence göstermez

• Burda tartışmanın sonu gelmez tarışmayı da kimse kazanamaz
    deneme sürüşü en iyi kararı vermeni sağlayacaktır nokta.

Rion bu fan club adresi neymiş ben de bir gireyim bakayım neler varmış.
  • herkese onerileri icin tesekkur ederim.
    leon sport up'ta karar kildik.

hondanın ve leonun artılarınıda biliyordum.leon,bana daha çekici geldi.
    bazı arkadaslar honda guvenilir bir araba leon ile kıyaslanmaz diyorda,leon dacia gibi yeni cikan bir araba degilki guvenilir olmasın.aşa yukarı bu segmentte zaten belli başlı arabalar var ve leon kullancılarının pek bi şikayeti ile karşılaşmadim.

ek bilgi:honda nin uretimi tr de yapılıyor,bunun artilarida var eksileride.

sonuc:hangi araba olursa olsun kazasiz belasiz olsun:) ayni sekilde sizlerinde öle. saolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: profuzman

quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

yeni civic te bile hala bunlar yoksa yuh derim başka bişey demem. 2000 de yollara çıkan stilo da bunların hepsi var, ama 2006 da çıkan civic te yok...

yemişim motorunu.

quote:

soyle soyliyim bu segmentte,fiyatina gore en donanimli araba seat leon.park sensoru,yagmurda otomatik calisan silicekler,otomatik yanan farlar honda'da yok....

otomatik calisan silicekler,otomatik yanan farlar olsa ne olur olmasa ne olur

elimle çeviririm silecek kolunu buda çok zor değil

Oyle deme yau , dün arabayı aldım servisten ve bugun trafikte fıskiyenin yanında bekliyordum.Rüzgardan su savruldukca benim arabaın camı su olmaya başladı , neyse siler şimdi diye bekledim silmedi , biraz daha baktım yine silmedi en sonuda kendim sildm. Yagmur sensörüm bozulmuş maalesef. Nasıl koydu o kola dokunupta camı silmek

quote:

herkese onerileri icin tesekkur ederim.

bazı arkadaslar honda guvenilir bir araba leon ile kıyaslanmaz diyorda,leon dacia gibi yeni cikan bir araba degilki guvenilir olmasın.aşa yukarı bu segmentte zaten belli başlı arabalar var ve leon kullancılarının pek bi şikayeti ile karşılaşmadim.

sonuc:hangi araba olursa olsun kazasiz belasiz olsun:) ayni sekilde sizlerinde öle. saolun

En iyi karaı vermişsin.Siyah olsun bari o zaman tadından yenmez

Kazasız belasız kullanda gerisi onemli degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseaz -- 13 Aralık 2006; 0:16:39 >

• quote:

herkese onerileri icin tesekkur ederim.

Hayırlısı olsun arkadaşım şeçim senin tabiki sen sordun biz bildiklerimi anlattık yazdık kazasız belasız günler.
  • hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
  • Hayırlı Olsun SPORT UP modelindeki jantlar çok hoşuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torrado -- 10 Ekim 2008; 22:08:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Torrado

Hayırlı Olsun SPORT UP modelindeki jantlar çok hoşuma gidiyor

Hacı benim de çok hoşuma gidiyor.
  • Zevkler ve renkler tartışımaz.
    Leon da eşsiz dış görüntü var demişsiniz. Olabilir.

Siz aracın içinde oturacağınıza göre iç tasarımda hangisi begendiyseniz onu almanızı öneririm.
    Ben hondayı tercih ederi. 2 sene honda civic kullandım (eski kasa / otomatik).

Altının çok alçak olması ve donanım olarak biraz zayıf olması dışında bir şikayetim yoktu.
    Honda nedense donanım konusunda hem cimri hem de yetersiz. Parasını verseniz dahi bazılarında standart
    olan seçeneklere ulaşamoyorsunuz.

Son olarak bir önerim daha var.

Bulabilirseniz 10 yaşlarında 4-5 adet honda ile 4-5 adet leonu bir kıyaslayın.
    Boyalarına, içine duruşuna vb bakın.

Hondanın yıllara karşı seatdan daha dirençli kalmış olduğunu görürsünüz.
    Bence hondanın en büük artısı budur. 10 yaşındaki civicin bile (özellikle içi yeni gibidir.
    Fazla yıprammamıştır. Direkiyon, plastik aksam, farlar, lanmalar boya vb....

arz ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 11 Ekim 2008; 23:12:46 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.