Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.590
Cevap
199
Favori
1.247.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bnde de malasef wr bu illetten klodamin sprey var belki duymusunzdr veya kullanmısınızdır boğaz spreyi diye kullanılyo normalde ama tamamen şans eseri bişey keşfettim bu spreyin içinde bi bileşik var klorheksidin diglukonat diye ve bunun antifungal özelliği var yani mantar yok edici gibi bişey ben bepanthene kremle bu spreyi aynı anda kullanıyom yüzde kaşınan, yanan,kızaran yerlere sürüyorum sizde bi araştırın ve şiddetle tavsiye ediyorum kullanın bu ikisini aynı anda önemli bi tavsiye bu lütfen sonuçlarını yazın geçmiş olsun...
  • merhaba arkadaşlar bnde de malasef wr bu illetten klodamin sprey var belki duymusunzdr veya kullanmısınızdır boğaz spreyi diye kullanılyo normalde ama tamamen şans eseri bişey keşfettim bu spreyin içinde bi bileşik var klorheksidin diglukonat diye ve bunun antifungal özelliği var yani mantar yok edici gibi bişey ben bepanthene kremle bu spreyi aynı anda kullanıyom yüzde kaşınan, yanan,kızaran yerlere sürüyorum sizde bi araştırın ve şiddetle tavsiye ediyorum kullanın bu ikisini aynı anda önemli bi tavsiye bu lütfen sonuçlarını yazın geçmiş olsun...
  • Merhaba,
    Benim saçımda aşırı derecede kepeklenme, kabuklanma, yağlanma oluyordu. Doktorun önerisi ile betnovate şaç losyonu ve neutrigina t jel şampuan kullanmaya başladım kaşıntı e kepek inanılmaz derecede azaldı. Acayip rahatladımç Saç losyonunu haftada bir kullanıyorum. Kutu bitsin kullanmıyacağım ama artık şampuan olarak t jeli sürekli kullanacağım. Bende çok başarılı sonuşlar verdi. Saçlarım çok canlandı dökülme durdu hatta şaçlarda bariz gürleşme oldu. hamdolsun ben şifa buldum tavsiye ederim.Acil şifalar..
  • merhaba,
    doktorun önerisi ile aşırı derecede kaşıntı ve kepekleneme olan şaçlarım için betnovate saç losyonu ve neutrigina t jel şampuan kullandım şampuanı halen kullanıyorum. çok faydasını gördüm..
  • m-furo geçici çözüm ama iyi geliyor bu bir gerçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melbourne -- 14 Ekim 2011; 12:21:06 >
  • Ben mezoterapi yaptırdım istanbulda. 500 lira para verdim ve sadece 20 gün rahat bi yaşam sürdüm. etkisi kesinlikle var en rahat 20 günümü yaşadım çok uzun zamandır belki de. belki ikinci üçüncü seans yapılsa daha uzun bi süre etkili olur ama kalıcı çözüm değil buna kanaat getirdim ben de yıllar sürecek bi rahatlık umarak gittim ama bana dönüşü 20 gün oldu. 20 gün = 500 tl.

artık kendimi doğal yollardan iyileştirmeye adıyorum. bağırsak temizliği, diş temizliği, faydalı yiyecekler vs. geri dönüşü nasıl olacak bakalım paylaşıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Watashiwa L -- 14 Ekim 2011; 0:17:11 >
  • Arkadaşlar hepsi boş hepsini denedim 15 yıldır çektim ama kurtuldum...

Uzun uzun yazmak istedim az önce ama bağlantı koptu silindi o yüzden uzun tutmayacağım, Sizlerle aynı acıları 15 yıl çektim saçlarım çok zayıfladı askerde bi ara geçti mfuro geçici çözüm sundu, mezoterapi hiç işe yaramadı, saydığınız şampuanlar hepsini denedim ama sonuçta orta bölümler açıldı sivilceler den ne havuz ne denize girebildim ama kurtuldum. Roaccutane kullanın 2. ay sonunda seboreik dermatit diye bir derdiniz kalmayacak ama 6 aya kadar kullanmaya devam edinki kalıcı olsun ben ilk başta 2 ay kullandım sonra geçti diye bıraktım sonra yine çıktı 1 yıl sonra yeniden başladım 6 ay boyunca devam ettim bidahada çıkmadı.

hayatınız değişecek bebek cildi gibi pürüzsüz bir cildiniz olacak, kışın kuruyan yazın yağdan parlayan sivilceli kaşıntılı cilt gidip ışıl ışıl tertemiz bebek cildine geçişin meğer ne kadar basit olduğunu ama o şerefsiz menfaatçi birçok doktorun bu ilacı neden önermediklerini neden hiç söylemediklerini anlayacaksınız cilt problemi kalmayan birinin ne kozmetikle nede doktorla ne işi var değil mi ?

Deneyin görün sizlerle aynı acıları çektim ne olur kurtarın kendinizi keşke bunu 30 yaşımda değilde 19 yaşımda kullansaydım ahh ahhhhh neyse belki sizin için geç kalmamış olacağım ilk defa bi foruma girdim çünkü bunu herkesle paylaşmak istedim. Deneyenler bana sadece bol bol dua etsin her aynaya baktıklarında bu yazıları hatırlayıp dua etsinler tek istediğim bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roaccutane 2 -- 14 Ekim 2011; 13:23:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Watashiwa L

Ben mezoterapi yaptırdım istanbulda. 500 lira para verdim ve sadece 20 gün rahat bi yaşam sürdüm. etkisi kesinlikle var en rahat 20 günümü yaşadım çok uzun zamandır belki de. belki ikinci üçüncü seans yapılsa daha uzun bi süre etkili olur ama kalıcı çözüm değil buna kanaat getirdim ben de yıllar sürecek bi rahatlık umarak gittim ama bana dönüşü 20 gün oldu. 20 gün = 500 tl.

artık kendimi doğal yollardan iyileştirmeye adıyorum. bağırsak temizliği, diş temizliği, faydalı yiyecekler vs. geri dönüşü nasıl olacak bakalım paylaşıcam.

bende mezoterapi yaptıracağım, nerede yaptırdın ve mezoterapi fiyatı ne kadardı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roaccutane 2

Arkadaşlar hepsi boş hepsini denedim 15 yıldır çektim ama kurtuldum...

Uzun uzun yazmak istedim az önce ama bağlantı koptu silindi o yüzden uzun tutmayacağım, Sizlerle aynı acıları 15 yıl çektim saçlarım çok zayıfladı askerde bi ara geçti mfuro geçici çözüm sundu, mezoterapi hiç işe yaramadı, saydığınız şampuanlar hepsini denedim ama sonuçta orta bölümler açıldı sivilceler den ne havuz ne denize girebildim ama kurtuldum. Roaccutane kullanın 2. ay sonunda seboreik dermatit diye bir derdiniz kalmayacak ama 6 aya kadar kullanmaya devam edinki kalıcı olsun ben ilk başta 2 ay kullandım sonra geçti diye bıraktım sonra yine çıktı 1 yıl sonra yeniden başladım 6 ay boyunca devam ettim bidahada çıkmadı.

hayatınız değişecek bebek cildi gibi pürüzsüz bir cildiniz olacak, kışın kuruyan yazın yağdan parlayan sivilceli kaşıntılı cilt gidip ışıl ışıl tertemiz bebek cildine geçişin meğer ne kadar basit olduğunu ama o şerefsiz menfaatçi birçok doktorun bu ilacı neden önermediklerini neden hiç söylemediklerini anlayacaksınız cilt problemi kalmayan birinin ne kozmetikle nede doktorla ne işi var değil mi ?

Deneyin görün sizlerle aynı acıları çektim ne olur kurtarın kendinizi keşke bunu 30 yaşımda değilde 19 yaşımda kullansaydım ahh ahhhhh neyse belki sizin için geç kalmamış olacağım ilk defa bi foruma girdim çünkü bunu herkesle paylaşmak istedim. Deneyenler bana sadece bol bol dua etsin her aynaya baktıklarında bu yazıları hatırlayıp dua etsinler tek istediğim bu..

Roac yağı kestiği için dermatitin durması normal fakat kalıcı olması önemli sende kalıcı olduysa sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

quote:

Orijinalden alıntı: Watashiwa L

Ben mezoterapi yaptırdım istanbulda. 500 lira para verdim ve sadece 20 gün rahat bi yaşam sürdüm. etkisi kesinlikle var en rahat 20 günümü yaşadım çok uzun zamandır belki de. belki ikinci üçüncü seans yapılsa daha uzun bi süre etkili olur ama kalıcı çözüm değil buna kanaat getirdim ben de yıllar sürecek bi rahatlık umarak gittim ama bana dönüşü 20 gün oldu. 20 gün = 500 tl.

bende mezoterapi yaptıracağım, nerede yaptırdın ve mezoterapi fiyatı ne kadardı ?

İstanbulda Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu hocaya yaptırdım. Muayene ücreti ile birlikte 600 lira verdim tek seans. 70-80 arası miktarda yüzünüze iğne batırıyor baya bir acıyor tabi. Şimdi söylediğim şu burdan kalıcı bir çözüm aramak biraz ütopik bir düşünce bence. Bana 20 gün faydası dokundu daha sonra tekrar çıktı kaldı ki çok çok aşırı ateşli bir dermatitim de yok yani. Başka birine 2 ay başka birine 10 ay fayda eder belki orasını bilemiycem tabii.

Gerek bu sitede olsun gerek başka sitelerde onca yıldır araştırıyorum bunun bir iç hastalık olduğuna dair görüş belirtenler var. Evet bu bir iç hastalık sayılabilir ama tamamen öyle değil kesinlikle. Ama içimiz de yüzümüzü tetikliyor kesinlikle bundan eminim.

Aşağı yukarı 3 yıldır falan bu hastalığı çekiyorum. Piyasada sürmediğim, kullanmadığım krem, jel, sprey kalmamıştır. Hepsi hepsi sadece geçici çözümler getirdi. Hiçbir krem, jel vs bu hastalığın kalıcı çözümü olamaz. Son çare mezoterapi yaptırdım o da cacık çıkınca artık saldım. Saldım derken sadece krem vs hiçbir şey sürmüyorum artık yüzüme. Tamamen kendi haline bıraktım. Bikaç gün coşuyor gibi oluyo sonra geçiyo gibi oluyo. Kuru badem yiyorum bol bol. Kuru kayısı yiyorum bağırsaktaki parazitlerin en büyük düşmanı. Sirkeye de başlıycam Allaha şükür bu iç temizleme operasyonunu başlattığımdan beri daha iyi yüzüm. Spora da başladım ve çok geç uyumayı kestim. Siz de bir deneyin derim.

Tabii bu arada sigarayı ve alkolü bıraktım. Bunları kullanan iç temizliğinden bahsetmesin. Dermatitten kurtulmayı hele hiç umut etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Watashiwa L -- 15 Ekim 2011; 9:17:23 >

• Değerli arkadaşlar ben bu sorunu 14 yaşından beri çeken birisi olarak hemen hepiniz gibi; denemedik yol yordam bırakmayarak bugün için hemen hemen belirtilerini sonlandıracak bir çözüme kavuşmuş bulunuyorum...Hemen kimsenin aklına gelmeyecek çok basit bir yöntem ile yüzümdeki kızarıklıklar 6 yıldır sıfıra düştü..Zira bu durum beni sosyal olarak çok rahatsız ediyordu...İpucu şu ; vücudun neresinde yağ bezi yoğunsa ve deri dışına yağ akıtma fazla ise bakteri burada aktive oluyor...Yağ orada yoksa bakteri de aktive olmuyor...Benim çözümüm bu yağı orada bırakmamak..Evet gördünüz işte mesele çok basit..ileride zaman buldukça kendi yöntemimi burada uzun uzun yazacağım...Bu illeti çekenlere (ilk değilsiniz... Hz. Eyüp deri hastalığı çekenlerin hikayesinin en iyi anlatıldığı br kişidir..) geçmiş olsun diyorum...
  • arkadaşlar benim kaş, göğüs, saç, burun yanaklar heryere sarmış durumda. beklazon losyon çok iyi gelmekle beraber fazla kullanmak istemyorum. şampuan tarzı önerebleeğniz bir ürün varmıdır. 20 yıldır çekmekteyim..
  • Ketoral şampuan kullandım saçım cildim daha beter kepeklenip kızardı neden böyle olmuş olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsG

Burada okuduklarımdan sonra Clear For Men ürününün Mavi ambalajlı, Naneli ürününü aldım, yaklaşık bir aydır kullanıyorum, daha önceden öbek öbek kafamda çıkan sivilceler, kabuklanmalar artık 1-2 adede düştü, başka birşey de kullanmıyorum.
    .
    Bu hastalıkla yaşayabilme moduna geçitğim için tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür etmek isterim.
    .
    Herkese acil şifalar, en kötü hastalığımız böyle olsun...

GÜNCELLEME:

Yaklaşık dört aydır kullanmakta olduğum Clear for Men (Mavi ambalajlı, Naneli) şampuandan çok memnunum, öbek öbek sivilcelenme, sonrada kabuklanma şeklinde seyreden dermatit, artık bir-iki tane olarak seyrediyor. Bu da beni hiç rahatsız etmiyor. Daha öncesinde baya bir ürün kullanmıştım: Ketoral, Konazol, Monodox, tetradox, accutanne... Ancak bu şampuandan çok memnunum. Buradan tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkürler...
    .
    Benim sadece saçımda çıkıyordu, benzer şikayeti olanlara öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilahoglu

Değerli arkadaşlar ben bu sorunu 14 yaşından beri çeken birisi olarak hemen hepiniz gibi; denemedik yol yordam bırakmayarak bugün için hemen hemen belirtilerini sonlandıracak bir çözüme kavuşmuş bulunuyorum...Hemen kimsenin aklına gelmeyecek çok basit bir yöntem ile yüzümdeki kızarıklıklar 6 yıldır sıfıra düştü..Zira bu durum beni sosyal olarak çok rahatsız ediyordu...İpucu şu ; vücudun neresinde yağ bezi yoğunsa ve deri dışına yağ akıtma fazla ise bakteri burada aktive oluyor...Yağ orada yoksa bakteri de aktive olmuyor...Benim çözümüm bu yağı orada bırakmamak..Evet gördünüz işte mesele çok basit..ileride zaman buldukça kendi yöntemimi burada uzun uzun yazacağım...Bu illeti çekenlere (ilk değilsiniz... Hz. Eyüp deri hastalığı çekenlerin hikayesinin en iyi anlatıldığı br kişidir..) geçmiş olsun diyorum...

bekliyoruz heyecanla

• Watashiwa L merakla bekliyoruz. birde arkadaşlar el ağız yıkamak için önereceğiniz sabun varmı? malum normal sabunlar bizde kötü etki yapıyor seborelerimize.
  • http://www.sacmalama.org/bir-seboreik-dermatit-egzama-oykusu/

yazıyı ve yorumları okuyun cok yardımcı olur..millet tecrübelerini paylasmıs
  • herkese slm ve geçmiş olsun ben 24 yaşındayım yaklaşık 17-18 yaşlarındayken özellikle kaşlarımda pullanma oluştu o zamanlar pek umursamadım sonra aradan bir kaç yıl geçtikçe kaşlarımın hafiften seyreldiğini fark ettim 22 yaşlarında falan iyice kesin oldum ki kaşlarım seyreliyordu fakat

işte bu yaz seboroik dermatit olduğumu öğrendim neyse 18 yaşları civarında başladır bölgesel olarak seyreldi fakat yıllar içnide yavaşladı ama yinede beni çok rahatsız eden bir durum doktor fungoral şampuanla dermovate losyonu verdi fungoralin toplatıldığını duydum ve pek kullanmadım

dermovativi de birkaç gün kullandım sadece şimdilik pullanmalar azaldı ama ilaçtan olduğunu sanmıyorum muhtemelen mevsimsel çünkü kaşlarımda gürleşti havaların soğumasıyla

merak ettiğim şey şu açıkçası elim yüzüm düzgün ve iyi görünüyorum saçmasapan bu hastalık yüzünden her aynaya baktığımıda kaşlarımın dökük mü acaba seyrek mi nasıl bilmenemi diye bakmaktan özgüvenimi ve huzurumu yitirmiş vaziyettiym her ne kadar çok fazla bir olmasa da asıl haline oranla seyreldiğini görüyorum

ve tonlarca ilaç kullanmış olanlara soruyorum sizce ilaçla dolaylı ya da kesin olarak kaş dökülmesi duruyor kaşlar gürleşiyor mu yoksa sadece pullanmamı gidiyor eğer dökülme sonlanmıyor ve kaşlarım eski haline gelmeyecekse işin açıkçası kaş ektirmeyi düşünüyorum her ne kadar ince kaşlarım olması nedeniyle zaten pek fark edilmese de eskiden kaşlarımın ince olsa bile bu kadar seyrek olmadığını aksine çok belirgin olduğunu biliyorum eski fotolarımdan
    ve resmen hayatımı etkiler hale geldi oyüzden sizce ilaçalarla bir süre devam edip sonuç almayı mı bekleme liyim yoksa ekim için operasyona gitmek mantıklı olur mu çünkü sonuçta bu hastalık anladığım kadarıyla kronik ve ektirsem bile yine dökülme yaşanabilir gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnthesoul -- 4 Kasım 2011; 0:40:56 >

• Saçımdaki kepeğin icabına bakdıktan sonra aşağıda örnek linkini verdiğim (diadermine) temizleme sütünü kullanıyorum .üzerinde SEBUM DENGELEYİCİ

Yazıyor tesadüfen dikkatimi çekti ve aldım... Süpe...r akşamları bununla cildimi temizliyorum problem kalmadı, bununla temizleyince kaşıntı olmuyor
    kaşıntı olmayınca sorun ortadan kalkıyor.

not: 20 senedir bu illeti çekiyordum....belkide yaş ilerleyince etkisi de azalıyor olabilir (yaş40)

bakimstore.com
    Dermokozmetik | Eczane | Kozmetik | Kişisel Bakım | BakımStore
    http://www.bakimstore.com/cilt-bakimi/temizleyici/diadermine-dengeleyici-temizleme-sutu.htm

• elma sirkesi kullanan arkadaşlara bir sorum olacaktı, elma sirkesini bir bardak suyun içine değil de taze sıkılmış elma suyunun içine katıp içsek olur mu ? zira suyun içinde elma sirkesinin tadı berbat geliyor..
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.