Bu şampuanı kullanan oldu mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Seboreik Dermatit (425. sayfa)
-
-
komple set aldım losyon ve kremiyle birlikte .işe yaramadığı gibi saç derisini kurutuyor.Tabi herkese farklı etki de yapabilir.
-
Hangisini aldınız hocam? Nemlendirici, yatıştırıcı, onarıcı? Bir de şuan kullandığınız, memnun olduğunuz şampuan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3 setide aldım şuan yatıştırıcı kullandım dediğim gibi kurutucu etki ediyor buda daha fazla kepeklenme yağlanma ve kaşıntıya sebep oluyor.bitsin diğerlerine geçicem.
-
Anladım. Teşekkürler bilgi için. Böyle giderse bizi memnun edecek bi şampuan bulamayacağız heralde :)
-
Saçınızda ve saç derinizde kuruluk sorunu varsa Biobaby bebekler için Atocare isimli şsmpuanı deneyin. Bebek şampuanları ve losyonları zararı en az ve daha kaliteli ürünlerdir kriterler ve denetimlerin de etkisiyle.
Kozmetikte kullanılabilen gerçek yağ içerikli şsmpuanlar kullanmalısınız. Şu özü bu özü yazan şampuanlar uyduruk içerikler.
Linkteki setteki şampuan tek başına 70 TL 85 TL arası bulmak mümkün. Ya Amazon satıcılı alın yada satıcısı Biobaby olsun.
Kokusu rahatsız edebilir Shrub isimli bitkisel yağ içerikli şampuanı da inceleyin.
amazonBiobaby Kuru Ve Atopik Ciltler İçin Şampuan Ve Kremhttps://www.amazon.com.tr/Biobaby-Kuru-Atopik-Ciltler-%c5%9eampuan/dp/B07HRXHXY4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 3 Mayıs 2024; 16:42:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Seboreik dermatit için kullandınız mı yoksa sadece kuruluk için mi öneriyorsunuz? Açıkcası bu tarz şampuanlar bende hep saçı kötü yapıyor bu sefer de. Johsons baby, dalin vs denemiştim saç keçe gibi oluyor. O konuda nasıl bu şampuan?
-
bende liken var.dediğiniz gibi tam olarak yapmasa da aynen o şekilde etki ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler deneriz neleri denemedik ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dalin`i bedava buldam eve sokmuyorum. Hediye gelmişti sıvı el sabunu olarak kullandım.
Dediğim ürün profesyonel ama saç derisi yağlı olana saçında yağlanma olana uymaz,kuruluk olana faydalı.Saç derisi özelliğine göre şampuanlar kişiden kişiye farklı etki ediyor.
Saç bakımı beslenme ve şampuan birlikte sonuç veren bir durum işin açıkcası.
Konunun başlığı SebDer de ortaya çıkış sebebi kanıtlanamamış olsa da tahrişini azaltmak da hem beslenme hem uygun şampuanla oluyor. Bu konuya son 10 yılda yazılan hatta işk sayfadan beri yazılan tüm mesajları bilirim.
Burada, buldum buldum çözümünü buldum şu şampuanı ve kremi kullanın işe yarıyor yazıp 3 ay sonra "kahretsin işe yaramadı,kulanmaya devam etmene rağmen sıkıntı arttı" yazan çok kişi gördük.
Bu konudan ve youtube videolarından benim çıkardığım sonuç SebDerm kesinlikle stres sebebiyle yada bir hastalık sebebiyle bağışıklığın zayıflaması sonucu ortaya çıkıyor. Stres devam ettikçe yatışmıyor. Egzama yada SebDerm bitmiyor ama yatıştırılabiliyor. Bunun için yağsız yiyecekler gibi beslenme düzeni,uygun şampuan krem desteği tabiki stressiz yaşam. Ha bir de rutubetsiz ortam şart.
-
"Burada, buldum buldum çözümünü buldum şu şampuanı ve kremi kullanın işe yarıyor yazıp 3 ay sonra "kahretsin işe yaramadı,kulanmaya devam etmene rağmen sıkıntı arttı" yazan çok kişi gördük"
Yazmışssınız.
Aslında bu cümlede bir hata yok. 3 ay sorunsuz mutlu yaşamak az mı? 3 ay sonra İşe yaramadığı zaman da başka krem ve şampuanlar deneyeceksin. Zaten şampuan ve krem iyileştirmiyor, zor günleri geçirmene yardımcı oluyor.
Ben son 15 senedir böyle yapıyorum.
50 yaşındayım konuştuğum çok doktor oldu seneelr içerisinde. Tedavisi yok SD nin. Beşikten mezara kadar diyorlar.
Dediğiniz gibi başka stres, beslenme gibi etkenler önemlidir. Hiç itirazım yok.
Ama doğru şampuan ve krem; günlük koşturmacanız, okul, iş vs. fark etmez sosyal hayatınızı devam ettirmeniz için çok önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 8 Mayıs 2024; 8:45:40 > -
Evet bu yüzden şampuan ve krem losyon gibi önerim oluyor. Tahrişi azaltıyor hatta nem rutubet gibi dış etkenler olmazsa 1 yıl rahatsız etmediği oluyor.
Ben zor riskl bir ameliyat geçirme sürecinde çok üzüldüm ki 2 yıl yaşama enerjimi olumsuz etkiledi o ara ensede kulak ile saçın arasında az çıktı. Arttı durdu vs derken İsviçreden aldığım 1 şampuanın tesadüfen iyi geldiğini gördüm neredeyse 1-2 yıl varlığını hissetmedim. O şampuanın losyonunu da aldım Marula Oil & Rose Oil isimli bir ürün. Yıllardır da parfümsüz organik bebek şampuanları kullanıyorum.
Yalnız iyi beslenen biriyim,baharat ve kuruyemişe dikkat ettim.
22 yıldır sd yi çekiyorum. Yaş ilerledikçe normal insanlardan ayrışıyoruz. Farkında olmadan Hepatit A geçirmiş olmanın etkisi olabilir. Kilolu değilseniz ve karaciğeriniz yağlanmışsa safra kanallarınızda tıkanma olabilir. Bu da zincirleme arızalara sebep oluyor. Bu sd bir hastalık değil bence bir semptom. Bazen zararlı diye uzak durduğum şeyleri tüketiyorum ama olmuyor. Bazen de dikkat etmeme rağmen atak geçirmeye başlıyorum. Kortizol seviyemizle çok alakası var gibi görünüyor. Stress ile bağlantısı da burada. Histamin denen bi salgı var alerjiyle savaşma ajanı. Bazı yiyeceklerde bu histamin fazla, bazı gıdalarda bekledikçe artıyor. Bizim buna hassasiyetimiz var. Beklemiş gıda tüketmemeliyiz. Bir gün bunun çok basit bişeyden dolayı olduğu bulunacak ama bizim hayatımızı mahfetti.
Arkadaşlar saçimda kepek yok ancak çok fazla yağlanma ve sivilce var önerebileceğiniz bir ürün var mı?
Reis bu kremi neden kullanmadın merak ettim
Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. Forumda gezerken bu konuyu görünce biraz göz gezdirdim. Yaşım 41 ve 15 yıldır Seboreik Dermatit rahatsızlığım var. 4 yıldır sorunsuz yaşamakla birlikte 1,5 yıldır da aşırı derece azaldı. Gelişimim hakkında bilgilendirmeden önce birşey yazmak istiyorum;
Bazı arkadaşların yorumlarında birşey fark ettim. Lütfen, sakın yapmayın ! Ben 15 yılda gitmediğim doktor, profesör, lazer tedavileri, dünyaca ünlü ve pahalı kozmetik kremler ve doktorların önerdiği kremleri kullanmış biri olarak net şunu diyorum; KORTİZON içerikli kremleri yüzünüze sürmeyin. İleride çok ama çok canınız yanar. Kendimden biliyorum advantan, elocon, dermovate gibi kremler yüzümün kızarıklığını görsel olarak ilk zamanlar geçirse de, bildiğin cildime tecavüz ettiler. Yüz derim aşırı inceldi, kağıt gibi oldu, yüzüme hafif dokunduğum an o bölge kızarıyordu, bölge bölge su toplama gibi kızarıklıklar oldu. Yukarıda bir arkadaş yazmış dermovate kullanın diye. Bu kendinize yapacağınız en büyük kötülük olacaktır emin olun, sadece günü kurtarırsınız ama sonrasında çöpe dönmüş bir cilt kalır elinizde. Ben yaşadım çünkü.
Kullandığım kremler arasında en iyi ve tek çözümü Blue Cap krem oldu. 4 yıldır kullanırım. Ve son 1.5 yılda da hayatımda köklü değişimler yaptım; önceden çok fazla alkol tüketirdim, şimdi nadiren o da 1 maks 2 kadeh. Sigarayı bıraktım. Haftanın 5 günü antrenman yapmaya başladım. Hayatımda unlu gıdalar çıktı. Şeker yok. Günde 5 lt su içiyorum. Bunlardan sonra kızarıklıklar çok daha da azaldı. Eskiden olduğu gibi ani yüz kızarması asla olmuyor. Yüzüme dokunduğumda kızarıklıkta olmuyor. Şimdi Blue Cap kremi haftada 1-2 akşam kullanıyorum. Bunlar benim yaşadığım süreçlerdir. Sizde işe yarar mı bilmiyorum. Ama şundan net olarak eminim; kortizonu çok ileri seviyelerde değilseniz hayatınızdan çıkarın. Benim yüzümü bitirmişti, eski haline getirmem yıllarımı aldı.
Herkese geçmiş olsun, iyi geceler.
-
Herkese geçmiş olsun. Ben de yakaşık 7 yıldır bu illetten kurtulamadım herkes gibi. Clinical Strength kullanıyorum düzenli yüzüm için tek o %90 geçiriyor kızarıklığı. Saçımda kepek vs yok tek sorun yüzümün t bölgesi. Benim sorum yüz için günü kurtarmalık en güçlü krem nedir içeriği vs önemli değil bu lanet illallah ettirdi zaten. Sadece atıyorum işte 2 gün sonra bir yere gitmem gerek hemen onu düzeltsin diye. Böyle bir krem var mıdır? Pirdolin ve Kerium Ds Cream kullandım, clinical strength ile ds cream en işe yarayan şeylerdi. Bir kaç sene önce sarı coresatin kullanmıştım daha beter etmişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bellup -- 28 Mayıs 2024; 12:58:55 > -
Arkadaşlar bayadır yüzümde kızarıklıklar tekrarlamıyor. Alakalı veya alakasız ben bunu hergün yemeye başladığım havuca bağladım. Paylaşmak istedim merhem sürmekten bırakanlar deneyebilir. Kaybecek birşey yok.
Hocam siz kortizonlu kremleri nasıl kullandınız acaba? Doktor yazarken çok az sürün ve uzun süre kullanmayın der. Buna uyduğunuz sürece birşey olmaz. Ben 50 yaşındayım senelerce kullandım hiç sorun olmadı. Güçlü kremleri 1-2 gün çok ince sürerim ve hemen keserim o zaten işi kurtarır.
Blue Cap cok tavsiye edilen bir krem.. Buradaki sıkıntı 50ml yani avuç içi kadar krem 1500 - 2000 TL satılıyor. Ona can dayanmaz. Kaç kişi alabilir bilmiyorum. Ben artık minnnacık ve devamlı kullanılması gereken o ürünlere öyle paralar vermiyorum. Zamanında verdim ama olmuyor sonu yok.
Eğer bir kere sürücez ve iyileşeceğiz olsaydık çok daha fazlasını verirdim. Ama yaşadığımız boyunca nemlendirici ve yatıştırıcı krem kullanmamız gerekiyor.
Onu alırsak devamlı iflas ederiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 10 Haziran 2024; 18:2:26 > -
Merhaba arkadaşlar Seboreik dermatit(egzama) var alında nokta nokta kırmızılık var. Selsun şampuan ve Bepanthol krem kullanıyorum. Şu aralar baya çoğaldı benim saçta da sivilce çoğaldı. Blue Cap krem tavsiye eder misiniz? Şampuanı da varmış. Bir ara doktor Topicorte krem vermişti. O baya iyi gelmişti. 2 sene önce. Ama kortizon var sanırım. Fazla kullanmamistim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege_NL -- 14 Haziran 2024; 11:58:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X