Şimdi Ara

SEÇ BEĞEN AL - EMNİYET ŞERİDİ İHLALLERİ (TRAFİKTEN CEVAP GELDİ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
18.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lervolerto

İstanbul gibi trafik sorunu olan, yolu otomobiline yetmeyen bir şehirde taşıt yolunun bir kısmının emniyet şeridine ayrılıp

kullanım dışı bırakılmasını hiç mantıklı bulmuyorum.

ne yalan söyliyim bende bu şekilde düşünüyorum..tabiiki tasvip etmiyorum emniyet şeridi ihlalini, ancak hayvan,öküz ve türevi hakaretler etmeye dilim el vermiyor yapanları gördüğüm zaman. en basit örnekle metrobüs yapıcaz trafiğe çözüm bulucaz diye gidip köprü yolunu yeryer 2 şeride indiren,araç trafiğini dahada rezil eden zihniyet , işine okuluna sınavına vs. vaktinde yetişmek zorunda olan insanları sağda bomboş gördüğü emniyet şeridine girmeye adeta zorluyor.her sabah araba ile köprüden geçmek durumunda olanlar daha iyi anlarlar. bu ihlallerde ihlali yapan kadar yaptıranında suçu var unutmayalım. almanyayla veya herhangi bir avrupa ülkesiyle medeniyet kıyaslaması yapılmasıda cok sacma geliyor bana. almanyada kocaman 5 seritli yollarda zaten insanlar bu ihlali yapmaya gerek bile duymuyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

o kalabalık yollarda çok rahat emniyet şeridi ihlali yapılmaktadır.İstanbul gibi bir şehirde bu çok normaldir.Şu da var onlar onu yapmasalar sen o kareleri alırken orada bulunduğun yere çok daha sonra varabilecektin.Buna karşılık herkes böyle yaparsa emniyet şeridi diye birşey kalmazsa hastası olan yaralı taşıyan ambulans nereden geçecek denilebilir.Valla buna ilk kafa yorması gereken devlettir.Bu yollar neden bukadar kalabalık neden bukadar yoğun ve kilit durumda diye onlar kafa patlatmalılar.Ama çözümleri basit, daha yüksek araç ve akaryakıt vergisi.Kısacası böyle gelmiş böyle gider.Kısa ve orta vadede çözüm görünmüyor.

söylediklerinle gerçeğin alakası yok.emniyet şeridi ihlal edildiğinde ileride yığılma oluyor.tam aksine trafik açık olsa bile tıkanmalara neden oluyor.

trafik herzaman daha çok şerit sayısından daha az şerit sayısına düştüğünde tıkanır çünkü araçlar birbirlerinin yolunu kesmek zorunda kalır.zaten istanbul trafiğinin bir numaralı nedeni budur.adamlar ulan allahtan korkun 6 şeritli yol yaptık diyor ama o 6 şeridin çıktığı yol 2 şeritli.oysa 2şeridi 2 şerit olarak sürdürse yığılma dolayısıyla da tıkanma olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bakalım dışardan nasıl görünüyor.. Bu Almanyadan idi sanırım.

Soru : Bir Türk le beyaz devamlı çizginin farkı nedir?

Cevap; Türk'ün üzerinden geçebilirsin ama beyaz çizgiyi geçemezsin.

Alındınız mı? alınmayın bizimde böyle söylemlerimiz var..bizim de zencilerimiz var.

zenci?
  • Kural ihlalini savunmuyorum, sadece kuralın değişmesi gerktiğini düşünüyorum.

En azından belli saatler içerisinde belirli yollarda emniyet şeridinin tarafiğe açılmasının ve bu yolunu herkes tarafından kullanılabilmesinin gerektiğini

düşünüyorum. Mevcut uygulamada en sağ şeritte yol alırken bile sizi teklikeye atarak sağınızdan hızla geçen sürücülerle karşılaşabiliyoruz.
  • Balıkesir-Akhisar arasında duble yol yapım çalışmasına denk geldim,dinamit patlatacaklarmış.Herkes gibi kuyruğa girdik,stop edip 2 saat bekledik.Çoğunluk kurallara uysada azınsanmıcak sayıda araçta dörtlülerini yakıp etrafada salak salak bakarak hani yerseniz bizim acelemiz var gibilerinden kuyruğun başına geçtiler.
    Sonuç mu ?Hepside geçip gittiler hemen herkes onlara yol verdi,sesini bile çıkarmadı.Tepkisiz bir millet olduğumuzdan trafik kanunları değil maganda kanunları işliyor bizim yollarda...
  • bende trafikte kurallara uymayanlara çok kızıyorum. sadece emniyet şeridiylede bitmiyorki bunlar. bu uygulamayı öğrendiğim iyi oldu bundan sonra bende resmini çekip buradan gönderirim.
  • İstanbulda trafik kurallarina uyulsa trafik iki kati hizlanir bence.
    durmadan bi o serit bu bu serit iki metrede serit degistiriyor sürücüler..
  • bigün flaş patlattiğiniz adam manyak cikar iner o sıkışık trafikte bide gözünü patlatır kaçamazsinda emniyet şeridide dolu macera ariyorsunuz kendinize istanbul gibi manyaklarin dolu olduğu sehirde birakin allahlarindan bulsunlar ...
  • quote:

Kural ihlalini savunmuyorum, sadece kuralın değişmesi gerktiğini düşünüyorum.

En azından belli saatler içerisinde belirli yollarda emniyet şeridinin tarafiğe açılmasının ve bu yolunu herkes tarafından kullanılabilmesinin gerektiğini

düşünüyorum. Mevcut uygulamada en sağ şeritte yol alırken bile sizi teklikeye atarak sağınızdan hızla geçen sürücülerle karşılaşabiliyoruz.
    iyi o zaman o saatlerde kimse yaralamalı kaza yapmasın yada yangın çıkmasın diyebilecek misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

gozden kacan bise war.. .

arkadas bu resimleri cekerken trafigi tehlikeye sokmuyor mu? resimlerden anladigim kadari ile trafik cok da kilit degil.. en azindan 20-30 gibi gidiliyor.. belkide daha hizli..

resim cekeyim derken bi anlik dalginlikla ondeki araca carpabilirdin hatta arkadan gelende sana.. zincirleme bi kazada olabilirdi...

siz 4 4 luk kurallara uyuyor musunuz?
    sadece trafik kurallari degil ama hayatin her alanindan bahsediyorum..

bu arkadaslarin yaptiklarini onayliyorum gibi anlasilmasin... tabiki hos degil..

neyse kolay gelsin.

Zannetmiyorum arkadaşım,
    Mesela ben, trafiğin en yoğun olduğu ve 1. viteste zar zor ilerleyebildiğim zamanlarda en sağ şeride geçip fotoğtaf çekiyorum.
    Bu kadar ince düşünen, kurallara uyulması gerektiğini düşünen insanların, bazı yanlışları düzeltmek adına, hatalı davranışlar yapmayacağı düşüncesindeyim.
    Arkadaşımı da bu sorumlu davranışından dolayı tebrik ediyorum.

• acaba video çekip göndersek daha mı iyi olur? belki o zaman dikkate alırlar. ya da haber sitelerine filan göndersek?
  • Ben de bakiyorum aynadan bastirmis geliyor yaklasinca onune atliyorum. Yuzlerindeki ifadeyi gormeniz lazim.
    Ya da yanimdan gecerken ustune kiriyorum.
    Ilerde hayalim olan Lada Nivayi alirsam onune atlayip fren yapmayi dusunuyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

quote:

Orijinalden alıntı: amras_tasartir

quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®

Sağ şeritte giderken dikizde emniyet şeridi ihlali görürseniz, aracınızın yarısını emniyet şeridine çıkaracak şekilde hareket edin. Arkanızdan bol bol korna yersiniz ama tekrar normal şeride girmeye mecbur kalırlar.

Güzel oluyor

Ben bunu çok yapardım sonra birgün biri ağır bir küfür etti. Bende çektim sağa, adamı camdan beline kadar çıkardım yer misin yemez misin. Adamın yaşı 45-50 olmuş, yanında kızı var benim anneme sarkıyor aklı sıra. Ağzı ile burnu yer değiştirdi ama bende iki parmağımı çatlatmıştım hala sızlar o parmaklar yağmurlu havalarda.
    Bundan sonra da bıraktım bir daha sağ seritten gitmedim, benden bulsunlar istemiyorum, birde sapığı var manyağı var artık belinde makine olmayan yok. Ya sende takacaksın ya da kimseye karışmayacaksın. Kahramanlıkla tonlarca soysuzu değiştiremezsin.

Aman dostum, ben de birkaç defa yaptım aynı şeyi.
    İstanbul`da nasıl bir psikopat çıkacağı belli olmaz.
    Allahtan başıma birşey gelmedi.
    En güzel cebi çıkarıp fotosunu çekip emniyete yollamak.
    Tabi onlar işlem yaparlar mı, yapılan çekim delil niteliği taşır mı bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

bigün flaş patlattiğiniz adam manyak cikar iner o sıkışık trafikte bide gözünü patlatır kaçamazsinda emniyet şeridide dolu macera ariyorsunuz kendinize istanbul gibi manyaklarin dolu olduğu sehirde birakin allahlarindan bulsunlar ...

valla flash patlatığımız adam manyak çıkarsa ben ondan daha manyağım o niyetle gelip çok dişi kırılan insan var ;) haksızsa özürünü diler ve gider, adamlık budur.
  • Emniyet şeridinin amacı başka... Bir anlasalar...
  • quote:

Kural ihlalini savunmuyorum, sadece kuralın değişmesi gerktiğini düşünüyorum.

Türkiye'de hangi ilde olursa olsun trafik sıkışıklığının ana nedeni genişleyen ve sonra daralan yollardır, birde bilinçsiz insanımız eklenince tam oluyor.
    Açıklamanız çok bu konu hiç düşünülmeden yazılmış talihsiz bir yorumdur.
    Yol çok kalabalık olabilir ama herkes şeridinde ve yol aynı sayıda şeritte gider hiçbir yol tıkanmaz hatta araçlar bir an için bile durmaz.
    Bunun tersi olunca şişeboğazı efekti oluşmaktadır.

Bunun 1. köprü yolunda çok basit üç örneği var;
    1) Hasanpaşa katılımın ve tem'den gelen katılım ile birleşmesi 9 şerit 3 şeride inmesi
    2) Çamlıca-Altunizade katılımı
    3) Boğaç köprüsü başlı başına bir şişeboğazı zaten. En az 6-7 şerit 3 bilemedin 4 şeride giriyor.

Bu yollar geldikleri şerit sayısı kadar bitse trafik akar ama tıkanmaz. Siz birde belli saatler emniyet şeridi de olsun diyorsunuz. Bu mantıklı mı sizce.
    7 yıl amerika'da kaldım birden çok asma köprüden geçtim, 100.000 mil küsür yol yaptım ama 3 şerit başlayıp 7 şerit olan sonra da tekrar 3 şeride düşen yol görmedim. Ve bir yolda bunlardan 1 değil 3 kere olması en basitinden bunca yıldır mühendislik konusunda sıfır yol aldığımıza işarettir.

Ben bu konuda iddialıyım eğer şişeboğazlarını aşalım, yollarımız 3 şerit başladıysa 3 şerit gitsin ve en önemlisi insanımız medeni bir şekilde araç kullanmayı öğresin Türkiye'de yol mol tıkanmaz.
    Kaza olur, çalışma olur bunlar istisna o başka ama bu nedenlerden başka nedenler yol tıkanmaz.
    Yollarda düzeltilir ama insanımızın medenileşmesi konusunda her gün karamsarlığa gömülüyorum.
    İçimizde saygı kalmadı, korku kalmadı. Gavur dediğimiz adamdan beter olduk... İçim acıyor hergün trafikte insanların saniyelik kazançlarla hayatını idame ettirmelerini seyretmek, bu şahit olmak.
    Türk milleti 50-60 yıl önce böyle değilmiş, ama kendim için söyleyebilirim 10 - 20 yıl önce bu gördüklerimin yüzde 10'unu görmezdim, ne olduysa son 10 yılda oldu. Yozlaştık, kabalaştık ve hepimizin bunda payı var.
    Yapanların yapmaları kabahat, yapmayanların da göz yummaları...

Bu konuşma uzar gider ama ben susma hakkımı kullanıyorum...

Saygılarımla,

• çift mesaj olmuş aşağıdakine devam ediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amras_tasartir -- 1 Kasım 2009; 0:20:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salatan

Balıkesir-Akhisar arasında duble yol yapım çalışmasına denk geldim,dinamit patlatacaklarmış.Herkes gibi kuyruğa girdik,stop edip 2 saat bekledik.Çoğunluk kurallara uysada azınsanmıcak sayıda araçta dörtlülerini yakıp etrafada salak salak bakarak hani yerseniz bizim acelemiz var gibilerinden kuyruğun başına geçtiler.
    Sonuç mu ?Hepside geçip gittiler hemen herkes onlara yol verdi,sesini bile çıkarmadı.Tepkisiz bir millet olduğumuzdan trafik kanunları değil maganda kanunları işliyor bizim yollarda...

Evet, kimin silah taşıyıp taşımadığı belli olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Bireysel silahlanmaya sonuna kadar karşıyım fakat bu işin tek bir çözümü vardır.

Vahşi batı diye tabir edilen 1800'lü yılların başından endüstri devrimine kadar süreçte altın madenleri aramak için kurulan kasabalardaki kuralları uygulamak.
    Herkes belinde gözükür bir şekilde silah taşırsa kimse kimseye bulaşmaz bazı istisnalar haricinde.
    Bu tez aslında nükleer güçler arasında olduğu varsayılan hatta kabul edilen "mutual assured destruction" fikrine/doktrinine/korkusuna dayanır. Sizce japonya 1945'te nükleer güç olsa amerika hiroşima'da ve nagasaki'de 200,000 insanın kafasına bu kadar rahat bomba bırakabilir miydi ?? Her insan karşındaki insanına vereceği etkiye o insanın aynı şekilde ve aynı ya da daha fazla şiddette geri tepki ile cevap verebileceğini açık bir şekilde bilse inanın o etkiyi yapmaz.

Ek : Teoremin türkçe karşılığını bulmak için uğraştım biraz, "Mutual assured destruction" teriminin Türkçesi "Dehşet Dengesi" imiş
    Araştırmak isteyenler için internette gani kaynak vardır.
    İngilizce olarak okumak isteyenlere wiki kaynağı;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mutual_assured_destruction

Okuyun ve sonra düşünün aslında ne kadar uyuyor bugünkü durumumuza...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amras_tasartir -- 1 Kasım 2009; 0:24:30 >

• 2lu hocam bu sana

• Konu 1 sene öncesine ait. Emniyet şeridi ihlalleri, EDS sistemi kurulmasına rağmen (sanırım artık çalışmıyor) yoğun bir şekilde devam ediyor. Ben de bu sabah itibarı ile bir uygulamaya başladım: aracımın ön camının sağ tarafına vantuzlu telefon askısı ile telefonumu sabitledim ve emniyet şeridi ihlali yapanları çekmek için kamerayı çalıştırdım. Bugün trafik çok yoğun olmadığı için, 9 dakikalı bir kayıt sonucunda 10 civarında arabayı kaydetmiş oldum. Bu işi günlük olarak yapıp, bir sitede yayınlamayı düşünüyorum. Belki yetkililerin dikkatini çeker de, bir çözüm üretmeye çalışırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetinbar

Konu 1 sene öncesine ait. Emniyet şeridi ihlalleri, EDS sistemi kurulmasına rağmen (sanırım artık çalışmıyor) yoğun bir şekilde devam ediyor. Ben de bu sabah itibarı ile bir uygulamaya başladım: aracımın ön camının sağ tarafına vantuzlu telefon askısı ile telefonumu sabitledim ve emniyet şeridi ihlali yapanları çekmek için kamerayı çalıştırdım. Bugün trafik çok yoğun olmadığı için, 9 dakikalı bir kayıt sonucunda 10 civarında arabayı kaydetmiş oldum. Bu işi günlük olarak yapıp, bir sitede yayınlamayı düşünüyorum. Belki yetkililerin dikkatini çeker de, bir çözüm üretmeye çalışırlar.

olması gerekenı yapıyorsunuz.tebrık ederım.emnıyetede bıldırıp gereklı ceza ışlemlerıde uygulatın belkı daha dıkkat çekıcı olur.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.